צפייה בגרסה מלאה : גיר אוטומט הילוך רביעי 'בורח'
טראנו 2.7 דיזל אוטומט שנת 2000, 350000 ק"מ.
האוטו עובד טוב, גם הגיר, לא נדלקות נורות בקרה.
כשהרכב מגיע להילוך רביעי (אובר-דרייב) הוא 'מחזיק' אותו יפה, בכל מהירות ומצב.
אם עוזבים את דוושת הגז, או מחזיקים על המילימיטר האחרון, הגיר מוריד הילוך לשלישי... בכל מהירות ובכל מצב.
כל עוד הרכב בהאצה, אפילו לא מורגשת של 0.1% הרביעי 'מחזיק' ונוסע יפה.
בשנייה שהרכב עובר למצב של 'בלימה', ושוב, אפילו 'בלימה' לא מורגשת של 0.1%, הוא מוריד לשלשי.
לדוגמא, נוסע בכביש 6, 110 קמ"ש, קצת עלייה ו/או משקל כבד ברכב ו/או רוח נגדית, הרכב 'יחזיק' הילוך רביעי עד המילימטר העליון של הדוושה.
עוזב את המילימטר האחרון של הדוושה והגיר מוריד הילוך.
כמובן שבירידות הוא מוריד לשלישי אלא אם כן מאיץ ל140, וגם אז, אם עוזב את הדוושה מוריד לשלישי.
3 מוסכים ו2 מכוני הגירים שהייתי טענו שזה הגיר... למרות שאני טענתי שזה לא.
בלי קשר, לפני 3 שבועות הלכה המשאבה של הגיר וכל השמן ברח, נסעתי ל'גירים 2000' בחולון.
הם נסעו ברכב, גם הם טענו שזו לא בעייה בגיר אלא חיישן כלשהוא, אולי במשאבת הסולר... הוא לא מבין בחשמל.
הם שיפצו את הגיר... כמובן שהוא ואני צדקנו, שיפוץ הגיר לא פתר את הבעיה.
הייתי ב'דיזל השרון' והם טוענים שזה לא קשור למשאבת הסולר...
האם יש בארץ צדיק שמבין עניין שיכול להביא פתרון או כיוון לפתרון?
תודה
ערן
טראנו 2.7 דיזל אוטומט שנת 2000, 350000 ק"מ.
האוטו עובד טוב, גם הגיר, לא נדלקות נורות בקרה.
כשהרכב מגיע להילוך רביעי (אובר-דרייב) הוא 'מחזיק' אותו יפה, בכל מהירות ומצב.
אם עוזבים את דוושת הגז, או מחזיקים על המילימיטר האחרון, הגיר מוריד הילוך לשלישי... בכל מהירות ובכל מצב.
כל עוד הרכב בהאצה, אפילו לא מורגשת של 0.1% הרביעי 'מחזיק' ונוסע יפה.
בשנייה שהרכב עובר למצב של 'בלימה', ושוב, אפילו 'בלימה' לא מורגשת של 0.1%, הוא מוריד לשלשי.
לדוגמא, נוסע בכביש 6, 110 קמ"ש, קצת עלייה ו/או משקל כבד ברכב ו/או רוח נגדית, הרכב 'יחזיק' הילוך רביעי עד המילימטר העליון של הדוושה.
עוזב את המילימטר האחרון של הדוושה והגיר מוריד הילוך.
כמובן שבירידות הוא מוריד לשלישי אלא אם כן מאיץ ל140, וגם אז, אם עוזב את הדוושה מוריד לשלישי.
3 מוסכים ו2 מכוני הגירים שהייתי טענו שזה הגיר... למרות שאני טענתי שזה לא.
בלי קשר, לפני 3 שבועות הלכה המשאבה של הגיר וכל השמן ברח, נסעתי ל'גירים 2000' בחולון.
הם נסעו ברכב, גם הם טענו שזו לא בעייה בגיר אלא חיישן כלשהוא, אולי במשאבת הסולר... הוא לא מבין בחשמל.
הם שיפצו את הגיר... כמובן שהוא ואני צדקנו, שיפוץ הגיר לא פתר את הבעיה.
הייתי ב'דיזל השרון' והם טוענים שזה לא קשור למשאבת הסולר...
האם יש בארץ צדיק שמבין עניין שיכול להביא פתרון או כיוון לפתרון?
תודה
ערן
זה נשמע שאתה צריך לחזור בהקדם למי ששיפץ לך את הגיר, מעבר לעניין האחריות, זה בטח לא היה שיפוץ זול.
אם זאת הייתה הסיבה לשיפוץ והתקלה לא נפתרה, למה ללכת לבעל מקצוע אחר ובסוף לגמור בין הכיסאות? זה לא נשמע כמו משהו שקשור למשאבת הסולר אלא לאיזה חיישן מהירות או מצערת. משהו הרי גורם לגיר להוריד הילוך בלי כשהוא מרגיש התנגדות או חוסר תאוצה.
זה נשמע שאתה צריך לחזור בהקדם למי ששיפץ לך את הגיר, מעבר לעניין האחריות, זה בטח לא היה שיפוץ זול.
אם זאת הייתה הסיבה לשיפוץ והתקלה לא נפתרה, למה ללכת לבעל מקצוע אחר ובסוף לגמור בין הכיסאות? זה לא נשמע כמו משהו שקשור למשאבת הסולר אלא לאיזה חיישן מהירות או מצערת. משהו הרי גורם לגיר להוריד הילוך בלי כשהוא מרגיש התנגדות או חוסר תאוצה.
הבחור ששיפץ רצה 2800 לתיקון המשאבה והנזילה.
הוספתי עטד כסף, 5500 סה"כ, כדי לעשות שיפוץ ולהוריד לחלוטין את האופציה שזה מתוך הגיר.
עכשיו אני צריך למצוא את הבעיה מחוץ לגיר והבחור מגירים 2000 לא יודע ל'גשת' לזה.
אם זה יתברר כמשהו שהוא היה צריך לפתור כחלק מהשיפוץ, אז אני כבר אבוא אליו לשיחה.
בדוק אם יש לך חיישן מצב מצערת שאחראי על זה. אם כן, הוא נמצא מן הסתם על משאבת ההזרקה.
חייב להיות חיישן מצב מצערת... TPS.
דיזל השרון אומר שאין... מוסך אחר אומר שאולי בתוך המשאבה...
צריך מישהו שמבין...
אני תושב חוזר אז לא מכיר כל כך, אמרו לי ללכת לגיראומטיק בחיפה...
חיישן מצרעת היה גורם לבעיה בכל הילוך לא?
כן, אני אף פעם לא נתקלתי בתופעה כזאת
זה לא מצערת נטו, זה משהו שקשור לאוברדרייב וה'קריאה' השגויה שלו מהמצערת
יש כפתור o/d off? האם הוא מתנהג כצפוי?
הוא עובד.
במהלך שיוט, כאשר הגיר מוריד לשלישי, אני משחרר אותו ומכייון שהוא כבר על שלישי אז הוא נשאר על שלישי, ואז אני לוחץ עליו בחזרה והוא מעביר לרביעי כצפוי, מחזיק ל2-4 שניות ומוריד לשלישי (גם כצפוי, זו התקלה) אלא אם כן אני בהאצה או במאמץ.
הנורה של האוברדרייב לא תמיד עובדת.
ישתופעה נוספת, כשמעבירים את ידית ההילוכים ל2, הכל בסדר, אבל כשמחזירים לD הוא לא עובר, גם בטורים ממש גבוהים, גם אם עוצרים במקום ומתחילים מאפס קמ"ש.
כדי ל'שחרר' את זה אני מכניס לN ומחזיר לD ואז זה בסדר... גם תופעה מוזרה, אולי קשור.
תבדוק גם את כבל הקיק דאון, אם לא מתוח מדי מסיבה כלשהי.
אמרו לי שאין כבל קיק דאון....
הכל אלקטרוני
אצלי יש אותה תופעה ב לנד קרוזר 99 אבל אצלי נראה כאילו זה קשור לטמפרטורת סביבה .רק בקייץ, עכשיו התחיל שוב לאחר ש התופעה נעלמה לכל החורף, ולא קשור לטמפרטורת מנוע ,קורה גם בבוקר לפני שהחיה מספיקה להתחמם
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.