צפייה בגרסה מלאה : תביעת ביטוח אחרי תאונה בה הצד השני אשם
המקרה הוא כזה. מישהו עבר תאונה, הלך האוטו. הנהג השני הודה וחתם על הטופס המשטרתי שהוא אשם.
למישהו שלא אשם אין ביטוח מקיף.
איך הוא תובע את בעל הרכב האשם?
(לא אני, לא לדאוג. זה לא מהשאלות האלה שמתחילות ב״יש לי חבר..״ )
אסף.
ברמת העיקרון, ואני לא משפטן או מורשה במשפט...כל הדברים הם בגדר דעה אישית ואינה מהווים ייעוץ כלשהו, הדבר תלוי בעובדה שלא ביטחת את רכושך, חברת הביטוח שלך לא מעורבת כבר.
בשביל לבקש \ לתבוע את הנזק שנגרם לרכבך, צריך גורם אובייקטיבי מקצועי שיעריך את תיקון הנזק שברכב (לא קשור לנזקי גוף, זה משהו אחר) להלן שמאי רכב, שגם לו יש שכר טרחה...
צריך לחבר את שכר טרחת השמאי + עלות תיקון הנזק ולתבוע את הנהג השני בבימ"ש לתביעות קטנות.
אתה צריך גם העתק של דו"ח המשטרה המצביע על האשם בתאונה \ אשם בגרימת הנזק.
בית המשפט אמור להכריע...
אין משהו אחר...
לחילופין אתה יכול לקבל הצעת מחיר לתיקון ממוסך פחחות כלשהו ולפנות לפוגע ולדווח על עלויות התיקון, ושעליו לשלם את התיקון.
חשוב שהאשם ישלם מול המוסך ישירות שלא תהיה אתה חייב כספים למוסך ותצטרך "לרדוף" אחר האשם.
מאיר אלוני
23-06-15, 15:13
אם הנהג הפוגע מודה באשמתו ויש לו ביטוח צד ג' כדאי לפנות ביחד איתו לחב' הביטוח שלו על מנת להגיע להבנות בנוגע לאשם בתאונה ולגובה הנזק, לעיתים זה מסתדר בלי בתי משפט.
כל הכבוד על התשובה
לגבי תביעות קטנות (השאלה היא מה שווי הרכב או הנזק - כי ניתן לתבוע עד 30000 ש"ח)
מעבר לכך ההסבר מדוייק
אסף לא ציינת האם היה לחבר ביטוח מקיף ? - אזי החבר היה תובע את הפוליסה שלו .. וחברת הביטוח שלו היתה משלמת ודואגת לשובב את הנזק
(לחברת ביטוח לא צריך לדאוג , היא כבר היתה יודעת כיצד לקחת כסף ממי שאין לו ביטוח )
לזה שנפגע אין מקיף ומכאן השאלה. לנהג האשם אולי יש צד ג צריך לברר.
אז ההמלצה היא לברר עם הנהג האשם אם יש לו צד ג ואם כן לפנות ישירות לסוכן הביטוח שלו?
אסף.
אומנם המקרה עוד לא נסגר, אבל מישהי נכנסה ברכב של אישתי מאחורה (תאונה בין שתי הריוניות = היסטריה רבתי ) לכולם שלום.
הפוגעת הודתה באשמה, המוסך הביא שמאי שמקובל על המבטחת של הפוגעת, פנינו לחברת ביטוח שלנו, הם אמרו שאין בעיה ושנשלח אליהם את דו"ח השמאי והחשבוניות של התיקון, והם יטפלו בהכל.
התהליך עוד לא הושלם, אבל נשמע שזו הדרך הנוחה .
(מצד שני אני מכיר מקרה שהסוכן לא הסכים לעזור ללא מקיף)
יש לך פה את אבי גולן, כל מילה מיותרת...
עקרונית צד ג' כשמו כן הוא, נאמר והיית אשם בטוטאל לוס של פורשה קאיין (http://www.112antwerpen.be/uploads/news/id5463/DSC_0001.JPG) וכמו בשיר "במכונית שכורה קרעת לה את הצורה..." חברת הביטוח שלך תשלם לצד ג', אותו עיקרון פה, כמו שאבי אומר, בייחוד שצד ג' אשם, הפיצוי יבוא מחברת הביטוח של צד ג', במקרה שצד ג' לא מודה באשמה, פה יש בעייה שצריכה דיון משפטי, שוב השאלה מה שויי הרכב שנהרס כליל.
אסף לשאלתך
חיובי , לברר האם צד ג' מודה והאם יש לו ביטוח מקיף ואו צד ג ... ואז ניתן לתבוע אותו
לפי הדרך שרשם קודמי (אסף ד)
חשבונית תיקון + דוח שמאי ולשלוח לחברת הביטוח שלו
יש לך פה את אבי גולן, כל מילה מיותרת...
עקרונית צד ג' כשמו כן הוא, נאמר והיית אשם בטוטאל לוס של פורשה קאיין (http://www.112antwerpen.be/uploads/news/id5463/DSC_0001.JPG) וכמו בשיר "במכונית שכורה קרעת לה את הצורה..." חברת הביטוח שלך תשלם לצד ג', אותו עיקרון פה, כמו שאבי אומר, בייחוד שצד ג' אשם, הפיצוי יבוא מחברת הביטוח של צד ג', במקרה שצד ג' לא מודה באשמה, פה יש בעייה שצריכה דיון משפטי, שוב השאלה מה שויי הרכב שנהרס כליל.
חשוב שתדעו שלפיצוי לצד ג' יש תקרה כלשהי, היכן שהוא סביב 250-300K שקל (לא זוכר בדיוק)
ונניח שפגעת והרסת פורשה קאיין חדש, תתכונן לחטוף חזק גם אם היה לך ביטוח צד ג' כשר למהדרין...
וזו לא סיטואציה דמיונית - הכבישים מלאים במכוניות כאלה של מיליון שקל פלוס-מינוס.... בעיה.
בהמשך לדברים של דרור,
לכן אני תמיד מתעקש על פוליסה שהכיסוי בה בצד ג' הוא עד סך חצי מליון
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.