צפייה בגרסה מלאה : חידה בעניין מערכת בלמים
חברים יש לי בעיה מדובר בפאגרו Q 2000 בכביש או בחול לוחץ חזק על הברקס גלגלים מקדימה ננעלים ומאחור לא.הרמתי את הרכב מהביצה מאחור לחצתי ברקס ננעלו הגלגלים מאחור חזק. מה נראה לכם זה תקין שבכביש לא ננעל ובאויר ננעל.יש שם גם את המפלג עם הקפיץ שהוא אחראי לחלק את הבלימה לגלגלים מאחור ניתן לכוון כיונתי אבל עדיין לא ננעל מה עושים אולי ככה צריך להיות שמאחור הגלגלים לא ננעלים בעצירה חזקה מבקש עזרה ממי שמבין איך העסק עובד ומה לעשות תודה על העזרה ארז
הגלגלים הקדמיים אמורים להינעל לפני האחוריים.
אבל כדי להיות בטוח ב100 אחוז, בכל מכון רישוי יש ציוד לבדיקת יעילות הבלמים.
אסף.
הבלמים האחוריים משתתפים בבלימה פחות מהקדמיים. סדרי גודל של 35 - 65.
במכוניות שבהן יש את מנגנון הכיוונון, העוצמה משתנה בהתאם למשקל המופעל על המנגנון.
אם התעסקת עם זה סתם כי בא לך, ולא בגלל בלימה כללית חלשה, אז כנראה הכל תקין.
בכל מקרה, אנחנו מדברים על בלמים. לא מומלץ להתעסק אם אתה לא מבין בזה.
אסף הבעיה בלהכנס למכון רישוי זה אם יש תקלה הוא ישר מוריד מהכביש הרכב עבר לפני ארבע חודשים טסט והבלמים היו תקינים אולי קרה משהוא הרכב עוצר בסדר רק בחול שמתי לב לזה שמאחור כאילו לא עוצר ודרך אגב מאחור יש דיסק ולא דרם סגור ככה שנראה לי שצריך להיות זהה קדימה ואחור בדרם סגור זה לא אמור ךלהיות זהה ככה נראה לי מה אתם אומרים
אם משהו לא תקין בבלמים ויעלו על זה במכון רישוי, אז זה שיכריחו אותך לתקן נראה לי ממש בסדר.
וכאמור, בתנאי אחיזה גבוליים נעילה של קדמיים לפני האחוריים זה תקין לחלוטין.
אסף.
הייתי בסרט הזה לפני חודשיים....חודש לאחר שעברתי טסט...בדקתי שוב את הרכב במכון טסטים והתוצאות היו תקינות לחלוטין...לא ויתרתי והחלפתי הכל....ממשאבת ברקס מרכזית דרך רפידות ברקס ועד לווסת האחורי....נשארתי עם אותה תוצאה...שים לב שבקאליפר קדמי יש 2 בוכנות ובאחורי רק אחת...בקיצור למדתי להוסיף הנד ברקס בירידות תלולות... מדובר בQ-97
...בקיצור למדתי להוסיף הנד ברקס בירידות תלולות... מדובר בQ-97
את זה בדיוק תכנון הרכב בא למנוע.
את המצב של נעילת סרן אחורי וכניסה להיגוי יתר, ובשיפוע חיובי תלול, כניסה לשפצ והתהפכות.
מה שרשמת מאד מסוכן.
בשטח נוסעים ב 4X4 משולב (או דיפ' מרכזי נעול במידה ויש).
במצב הזה גם אם תפרק את הברקסים מאחורה הסרן האחורי והקדמי יבלמו באופן שווה.
ולזה דואגים בזה אחר זה: הציריות מקדימה-הדריישפט הקדמי-הטרנספר-הדריישפט האחורי-והצריות האחוריות.
הכל מחובר ביחד...
טעות קטנה רק - בפג'ארו יש טרנספר סופר סלקט, מה שאומר שהוא יכול לנסוע 4/4 עם דיפ מרכזי פתוח, במצב כזה הסרן האחורי והקדמי אין להם תלות ישירה אחד בשני
סופת המדבר
09-07-15, 21:19
אני לא ראיתי שום רכב שנועל גלגלים אחוריים בכביש
חוץ מהסופה אם הריגולז מאחורה חופשי מידי 😉
בפאג'רו Q אין ABS?
כאמור חלוקת הבלימה היא באמת באור ה30% אחורה 70% קדימה..
רוצה בדיקה מעשית טובה?
תבחר עליה תלולה, אפילו דיונה, דרדר ברוורס (לא משולב 4X4) ותדפוק ברקס..
תפיק מסקנות ממה שתראה... אבל על פניו הכל נשמע בסדר.
ידידי היקר,
לא ברור לי מדוע אתה מעוניין שהגלגלים האחוריים יינעלו בבלימה., הם לא אמורים להינעל.
אם יצרן הרכב היה רוצה שיינעלו אזי שהיה מוותר מראש על ווסת הבלימה המתכוונן לפי העומס על הסרן האחורי.
בזמן בלימה צולל חלקו הקדמי של הרכב בעוד שהחלק האחורי מתרומם (פיזיקה) והמשקל שעוד היה על הסרן בזמן הנסיעה עובר בחלקו קדימה, מכאן נובע הצורך בחלוקת עומס בלימה שונה בין הסרנים
אם "שיחקת" עם הכיוון של ווסת הבלימה ואינך מכיר את נוהל הכיוונון המדוייק של היצרן, אני ממליץ לך לפנות למוסך שמכיר את הרכב ושיודע לכוון, אחרת אתה יכול לגלות שבמצב מסויים לא תהיה לך בלימה בגלגלים האחוריים או גרוע מכך שהם יינעלו (כמו שאתה רוצה) ואז תאבד שליטה על הסרן האחורי בזמן הבלימה.
אגב, כבר שאל מישהו, איך בכלל ננעלים הגלגלים הקדמיים, האם הרכב אינו מצוייד במערכת ABS ?
בקיצור, לא היית באמת רוצה שהגלגלים האחוריים יינעלו בעת בלימת חרום באיזו עקומה עם תהום בצידה.
שבת שלום, בהצלחה, ונסיעה בטוחה...
רק להוסיף על קודמי ,
המערכת מתוכננת שבשלב הראשון של הבלימה הוא לסרן האחורי
ובהמשך גם לחלק הקידמי.
רענן
*ברור שבאוויר הברקס ינעל - מאחר ואין עומס, השאלה מה כוונתך ב"חזק". כי הכוח שאתה מפעיל עם הידים על הגלגל הוא רחוק מחזק.
* לדעתי את מצב 4x4 עם דיפ פתוח יש לשמור לכביש בימים גשומים מאוד.
* נסה לעשות סיבוב על רכב זהה בשביל להבין האם יש לך באמת בעיה או תחושה מוטעת
*איזה רפידות מותקנות אצלך?תחליפיות? מקוריות? תחליפיות זולות?
מה השאלה?
אומרים שזה תיאור של מצב תקין, הרכב עבר טסט כנדרש, מה עוד?
חפש פרויקט אחר להשקיע בו זמן וכסף.
כעיקרון קודם בולם הסרן הקדמי ולאחר מכן האחורי.
אמנם ברכבים החדשים יש abs מחשב ועוד כמה אותיות באנגלית שאמורות למנוע נעילת גלגלים, אבל במידה וינעלו הגלגלים האחוריים לפני הקדמיים ויחליקו החלק האחורי של הרכב ירצה להקדים את הקדמי.
גלגל מחליק רוצה להיות ראשון.
ההפרש בזמנים בין הסרן הקדמי לאחורי קצר ובכל זאת תהיה השפעה על הבלימה.
הדבר דומה למשיכה של בלם היד ולאחר מכן בלימה רגילה.
לפחות זה ההסבר שקיבלתי במגרשי ההחלקה שביקרתי בהם.
כעיקרון קודם בולם הסרן הקדמי ולאחר מכן האחורי.
אמנם ברכבים החדשים יש abs מחשב ועוד כמה אותיות באנגלית שאמורות למנוע נעילת גלגלים, אבל במידה וינעלו הגלגלים האחוריים לפני הקדמיים ויחליקו החלק האחורי של הרכב ירצה להקדים את הקדמי.
גלגל מחליק רוצה להיות ראשון.
ההפרש בזמנים בין הסרן הקדמי לאחורי קצר ובכל זאת תהיה השפעה על הבלימה.
הדבר דומה למשיכה של בלם היד ולאחר מכן בלימה רגילה.
לפחות זה ההסבר שקיבלתי במגרשי ההחלקה שביקרתי בהם.
אתה טועה ומטעה !
ראה תגובה 13 (שלי) בשרשור זה.
אפשר לקרוא הסבר כללי לאופן פעולת מערכת הבלימה :
http://auto.howstuffworks.com/auto-parts/brakes/brake-types/master-brake1.htm
רענן
כמובן שיתכן שאני טועה ובכל זאת:
http://images.tapatalk-cdn.com/15/07/11/b8a26797ec82a573df9b04427bb216bd.jpg
https://books.google.co.il/books?id=dYfbZrla6QQC&pg=PA95&lpg=PA95&dq=which+wheels+brake+before+back+or+fro nt+in+a+car&source=bl&ots=1CI1njXvJP&sig=GsnTG7cYkVK_bFA1Z0c7L-bV8Uo&hl=en&sa=X&ei=PPqgVeijJYav7Abf2qGoCQ&ved=0CCgQ6AEwCA#v=onepage&q=which%20wheels%20brake%20before%20back %20or%20front%20in%20a%20car&f=false
עמוד 95.
אני לא מכונאי אבל ההסבר התאורטי הגיוני.
אם הסרן האחורי יבלום קודם, והגלגלים ינעלו ויתחילו להחליק לפני הקדמיים הם ינסו להיות ראשונים.
כלומר הרכב עלול להסתחרר.
אנא חשוב שוב על הדוגמא של הרמת בלם היד לפני בלימה רגילה ולמה זה יגרום .
אני כאן כדי ללמוד, אשמח אם תסביר מדוע לדעתך האחורים בולמים קודם.
אשמח גם למובאה שתסדר לי את הדברים סופית (למרות שנראה לי שאני צודק)
זה שני דברים שונים .
בתחילת בלימה בשביל לשמור על היציבות הכיוונית,
הבלימה מאחור ואחר כך מצטרפת הבלימה המשמעותית מקדימה.
אם לא תחל הבלימה מאחור יהיה מעין ציר קדימה והחלק האחורי "יזרוק" לצדדים.
99779
הווסת שהבאת ציטוט הוא הווסת שמשנה את יחס עוצמת הבלימה בין החלק האחורי לקידמי.
בבלימה במישור הרכב רוכן (העברת משקל) קדימה ולכן רוב עוצמת הבלימה לחלק זה.
כשהרכב עמוס החלק האחורי בעל אחיזה מוגברת ולכן הווסת מאפשר לחץ גבוה יותר מאחור מאשר ללא עומס.
השאיפה בתכנון המערכת, שהלחצים יהיו בכול מצב סף נעילה ומעט יותר (נעילה בשיא כוח הלחיצה על דוושת הבלם).
רענן
שולץ האיום
11-07-15, 16:44
בפאג'רו Q אין ABS?
כאמור חלוקת הבלימה היא באמת באור ה30% אחורה 70% קדימה..
רוצה בדיקה מעשית טובה?
תבחר עליה תלולה, אפילו דיונה, דרדר ברוורס (לא משולב 4X4) ותדפוק ברקס..
תפיק מסקנות ממה שתראה... אבל על פניו הכל נשמע בסדר.
יש ABS בחלק מהדגמים
רענן, אתה לא מפרש נכון מה שכתוב בציטוט שהבאת.
המבחן בטסט הוא מבחן יעילות בלימה - באחוזים. הקדמיים חייבים להציג יעילות גדולה יותר מאשר האחוריים - במילים אחרות, כוח הבלימה כשיעור מהמשקל על הגלגל הוא גדול יותר. המשמעות היא שאם הגלגלים הקדמיים ננעלים, האחוריים לא ננעלים.
מה שאתה מצטט מתייחס לא לנעילת הבלמים ולא ליעילות הבלימה, אלא למהירות התגובה ברכב קל, ולמעשה לתחילת פעולת הבלימה - שהיא איטית יותר בבלמים האחוריים בהרבה מהמקרים של כלי רכב עם דיסקים מלפנים ודראמים מאחור.. הציטוט שהבאת מתייחס לתחילת הפעולה ולא ליעילות הבלמים או לזה שהמערכת חייבת להיות כזו שהקדמיים יינעלו לפני האחוריים.
הווסת למעשה מגביר או מחליש את כוח הבלימה בבלמים האחוריים, וכיוון שהרכב צולל לפנים בזמן הבלימה, הוא גם מוודא שלמרות שבתחילת הבלימה האחוריים קיבלו יותר כוח, הוא נחלש עם הבלימה כדי למנוע נעילה. אבל התרומה החשובה יותר שלו היא שהוא מוודא שברכב מסחרי הכוח לאחוריים יתאים לעומס על הגלגלים.
יש גם יוצאים מהכלל, לא רלוונטי למקרה הזה ולפאג'רו, של מכוניות קלות שתוכננו מראש עם תופים מאחורי ודיסקים מלפנים, ועם הוספת דיסקים מאחור, הוסיפו יחד איתום ווסת בלימה, שהוא למעשה קוצץ לחץ כדי לוודא שהאחוריים מקבלים כוח מופחת ולא יינעלו לפני הקדמיים.
אסף.
אסף,
אנחנו אומרים אותו דבר בהתנסחות אולי שונה.
רענן
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.