PDA

צפייה בגרסה מלאה : מפתחות ראצאט/פתוח מאי ביי למי יש נסיון?

opl
10-07-15, 10:59
כמו בתמונה:

99762

למי יש נסיון? איך המחיר בהשוואה לארץ? האם מחזיק מעמד?

http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=Flexible+Reversible+Combina tion+Ratchet+Wrench+set&_sop=15&LH_BIN=1&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0. XFlexible+Reversible+Combination+Ratchet +Wrench+.TRS0&_nkw=Flexible+Reversible+Combination+Rat chet+Wrench+&_sacat=0

אמיר ב.א
10-07-15, 11:50
חברות סיניות כמו בקישור ששמת - לא יחזיק הרבה זמן מעמד ...

תשקיע קצת יותר , למשל אצלי יש כאלה של SIGNET ,
למרות שזו לא חברה מהליגה הכי עליונה - מחזיק מעמד בסדר גמור.

opl
10-07-15, 12:05
מדבר מנסיון במוצר הספציפי? או מהיכרות רבת שנים עם מוצרים מאיביי בכלל?
יש לי כלי עבודה מאיביי שעקפו בעמידות סטים של חברות מוכרות

אמיר ב.א
10-07-15, 12:17
יש לי את המוצר הספציפי של SIGNET,
ויצא לי לשבור אחד כזה של חבר , מחברה סינית.

מכיוון שההבדל במחיר הוא גדול ,
אתה יכול לעשות ניסיון , תקנה את הסט הסיני ותגיד לנו כמה הוא מחזיק מעמד :)

סט כזה בישראל של SIGNET למשל יעלה כמה מאות טובות.

למשל המחיר של הסט הסיני הזה - 70~80 שח
מחיר של מפתח אחד 14 או 15 כזה של SIGNET
http://www.ebay.com/itm/Flexible-Reversible-Combination-Ratchet-Wrench-Ratcheting-Socket-Spanner-8-17mm-/301452884088?pt=LH_DefaultDomain_15&var=&hash=item462ffdf878

opl
10-07-15, 12:22
מה נשבר? הרצאט או הציר?

אמיר ב.א
10-07-15, 12:24
נישבר המנגנון של הראצט

shachar
10-07-15, 13:02
בבלק פריידי עברתי ליד חנות כלים בניו יורק והייתי חייב להיכנס
יצאתי עם סט דומה סביב 15$ או 20 אם אני לא טועה (ועוד ערימה של כלים אחרים)
http://www.ebay.com/itm/Husky-5-pc-Ratcheting-Flex-Head-Wrench-SAE-Set-/221813729149

הוא קצת יותר עבה מהמקביל של סיגנט וזה דווקא חיסרון
התנועה של הציר קצת קלה מדי לטעמי

חוץ מזה כסט שני ליד טובים ממנו בארגז קניה לא רעה בכלל

polar bear
10-07-15, 13:32
יש לי כזה של סיגנט קצת יותר מעשור. אני לא עובד איתו המון, אבל כשצריך - הוא הכלי. מעולם לא אכזב. היה לי סט סיני שהתפרק "בעמידה" { ז"א בלי קשר לעבודה }

לדעתי חובב לא צריך סט - אלא מידות נפוצות או נצרכות בהתאם לשימוש שלך. הסיגנט שלי הוא חצי ויש לי עוד אחד של 15מ"מ .

ד ו ר ו ן
10-07-15, 13:33
יש לי סט של profexene. עלה בארץ כמה עשרות שקלים.

בשימוש פעם בכמה זמן, מחזיק כ-10 שנים.

opl
10-07-15, 13:52
התכנון הוא אכן לרכוש מידות ספציפיות לרכב שלי. לדוגמא 24 ממ לפקק ריקון טרנספר - אין שם מקום לבוקסה

kobiarava
10-07-15, 13:54
פרופקסן הוא בערך באותה איכות כמו של סיגנט, פחות יחסי ציבור (ושניהם מגיעים מסין, אאל"ט גם ע"י אותו היבואן)

קובי

amit1
10-07-15, 14:19
סיגנט זה מותג ישראלי של חברת פלד שמייבאת כלי עבודה מסין וממתגת אותם בארץ. אני הייתי סומך ב 100% על סוחר באיביי שיש לו ציון טוב ומספר גדול של עיסקאות.

boaz avrahami
10-07-15, 14:37
אני דווקא לא הייתי נותן לזה משקל כי פידבק אתה נותן כשהמוצר הגיע.
אם כבר פידבקים אז באמזון שם גם אחרי שנה אתה יכול לכתוב חוות דעת על המוצר.

ובכל מקרה, סיגנט כלים באיכות משביעת רצון ופלד עומדים די יפה מאחורי האחריות כשצריך משהו

ד ו ר ו ן
10-07-15, 14:42
התכנון הוא אכן לרכוש מידות ספציפיות לרכב שלי. לדוגמא 24 ממ לפקק ריקון טרנספר - אין שם מקום לבוקסה
תזכור שרובם לא נועדו/יחזיקו מעמד הרבה זמן לחיזוק או השלב הראשון של הפתיחה, בו המאמץ גבוה.

אם אתה רוצה שיחזיקו זמן רב, תשתמש בפונקציה של הראטצ'ט רק לסגירה עד לשלב שצריך הידוק, ואז תבצע עם רינג רגיל.
אותו דבר לפתיחה, לשלב הראשון, שצריך להתגבר על החיכוך הסטאטי, תשתמש ברינג רגיל.

אמיר ב.א
10-07-15, 15:16
סיגנט זה מותג ישראלי של חברת פלד שמייבאת כלי עבודה מסין וממתגת אותם בארץ. אני הייתי סומך ב 100% על סוחר באיביי שיש לו ציון טוב ומספר גדול של עיסקאות.

עמית - בימינו כולם מייצרים בסין ,
העניין זה שיש דרגות רבות של ביקורת איכות - והמחיר בהתאם.

אביעד פ.
10-07-15, 15:54
בוא נשים שניה את נושא האיכות בצד,
לסיגנט יש אחריות מלאה לכל החיים. נשבר- יוחלף בחדש.
מההיכרות שלי עם היבואן הם מאוד נחמדים ושירותיים.

אם אתה קונה כלי עבודה רק כדי לפתוח את פקק הריקון של הטרנספר, לך על הזול.
אם אתה מחפש סט לעבודת חובב של פעם בכמה שבועות ולשימושים שונים, סיגנט עם אחריות לכל החיים יעשה את העבודה.

ואם אתה מפחד מתוצרת סין, ל.כ. מוכרים סטים של KINGS TOOLS מתוצרת גרמניה. מחירים של סיגנט ואחריות זהה.

Elad Shamir
10-07-15, 16:52
אני עובד עם הסט של ל.כ בשנה האחרונה ברמה יומית, לא מחליף מפתח לשחרור/הידוק = מפעיל כח כשצריך
עד היום שום בעייה
לא זוכר את המחיר אבל בטח לא יקר (תמורה מצויינת למחיר)

אלעד שמיר
ניידת שירות "TOMCAR"
052-5362703

omri_t
10-07-15, 16:56
יש לי מפתחות כאלו שנרכשו כבודדים לפי מידות ספציפיות. הם יושבים בזוג עם הסט של סיגנט באותה הבנדולרה-
חייב לציין שאחרי פעמיים שלוש היד אוטומטית לוקחת מפתח רגיל.
הרצט גדול יותר. מצריך להכניס בכיוון הנכון ואיכשהו אני בקושי משתמש בהם..

לא הייתי מהסס לקנות באיביי ככפל לסט ראשי.
תוך ידיעה שצריך לעבוד איתם בזהירות למשימות קלות.

עם זאת- לכלים לא איכותיים יש נטייה להיות פחות מדוייקים על הבורג ולפעמים לעשות נזק.

אני אישית משתדל לקנות כלים בארץ מבית טוב שנותן אחריות.
סיגנט זה מוצר טוב אבל לא מאוד איכותי.
קניתי כשהייתי סטודנט עני. היום לא הייתי הולך עליהם שוב..

omri_t
10-07-15, 17:08
גם אצלי המפתחות ראצט הם מל.כ- המחיר היה אטרקטיבי

lizard
10-07-15, 17:44
גם אצלי יש סטים מל.כ
תבדוק עם יריב קלר ברוך, יש לו דילים טובים על קאפטסמן, קניתי ממנו 2 סטים (זהים) של מפתחות סגורים/פתוחים אבל ללא ראצ'ט במחיר סבבה. הכלים די איכותיים ויש אחריות.

amit1
10-07-15, 18:27
שלא יובן אחרת, מניסיון, השרות של פלד/סיגנט מצוין והם מגבים את המותג !! לדעתי המחירים של סיגנט גבוהים ביחס לאיכות ואם נדרש כלי איכותי במיוחד הייתי הולך על מותגים אחרים טובים יותר.

lizard
10-07-15, 19:16
שמת לב שזה מחיר למפתח אחד? זה לא סט.

boaz avrahami
10-07-15, 19:27
שחר, אני משפר את ההצעה שלך בשני מפתחות

Husky 7 Pc Universal 12 Point Ratcheting Wrench Set https://www.amazon.com/dp/B00HMDUMP6/ref=cm_sw_r_awd_bi.NvbZ9RFMA5

shachar
10-07-15, 19:50
בועז,
רציתי להגיד שיש עלות לטיסה לארהב, אבל טסתי עסקים בחינם לחלוטין על מיילים.... No complains

GodsFather
12-07-15, 08:33
יש כמה מועדונים מוטוריים בארץ שיש להם מבצעים/דילים עם סיגנט דרך טכנו-צינור. לפעמים גם על סטים כאלה ולפעמים על סטים של בוקסות וידיות מומנט וכד'.

אפשר לדבר עם דוד יהודה (שהוא אחלה גבר בלי קשר), מטכנו-צינור ולנסות להרים דילים לג'יפולוג באותה מתכונת.

יצא לי כמה פעמים לקנות דרך הדילים האלה סטים וכלים במחירים של שני שליש - חצי מהמחיר המקורי שהם מפרסמים בחנות.

מצטרף גם למהללים את ל.כ., גם שם יש כלים טובים והם גם כן נותנים אחריות לכל החיים.

נמרוד
12-07-15, 09:17
כמו בתמונה:

99762

למי יש נסיון? איך המחיר בהשוואה לארץ? האם מחזיק מעמד?

http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=Flexible+Reversible+Combina tion+Ratchet+Wrench+set&_sop=15&LH_BIN=1&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0. XFlexible+Reversible+Combination+Ratchet +Wrench+.TRS0&_nkw=Flexible+Reversible+Combination+Rat chet+Wrench+&_sacat=0

זה כלי עבודה לא חיוני, הייתי אומר אפילו מותרות. אם נשבר ראצ'ט כזה, לא אסון גדול. וכמו שנכתב פה, אם לא משתמשים בו כדי לפתוח או להדק סופית - בשביל זה יש את הצד השני - אז אין סיבה שישבר.

לא רואה שום בעייה לקנות באיביי או איפה שהכי זול.

Elad Shamir
12-07-15, 09:22
״בשביל זה יש את הצד השני - אז אין סיבה שישבר. ״

הצד הפתוח של המפתח נועד למקומות שאין אפשרות למפתח סגור, אני נמנע מלהשתמש בפתוח אלא אם אין ברירה

אלעד שמיר
ניידת שירות "TOMCAR"
052-5362703

GodsFather
12-07-15, 09:26
הכלים האלה הופכים עבודה מתישה לעבודה נעימה ונוחה.

אל לנו לזלזל בהם.

אחרת, אפשר להשאר עם מפתחות פתוחים/סגורים בלי ראצ'ט, וכך גם בוקסות, ברגים וכיוב'.

כלים ברמה גבוהה, יש להם מספר רב יותר של ריצ'וטים, קרי פחות חזרות להוצאת/הכנסת בורג, אחיזה טובה יותר של ראש הבורג, קרי פחות חופש משחק ויותר דיוק בעבודה וכמובן עמידות לאורך שנים בעבודה רציפה.
ואז, אין צורך גם לחשוב על ניצול האחריות, למרות שיצרן שאומר אחריות לכל החיים, מראה כמה הוא מאמין במוצרים שלו.

יצא לי לראות כמה כלים ברמות הרבה יותר גבוהות ממה שמוצג פה. לחובבן בבית זה אכן מיותר, אלא אם הוא מאד עשיר, אבל לאנשי מקצוע, אפשר בהחלט להצדיק את ההשקעה.

חנן-ג'יפולוג
12-07-15, 09:33
כמעט ואין סיבה להשתמש במפתח פתוח. חבל על ראשי הברגים. זה כלי שהיה אמור להיאסר לשימוש ע"פ חוק.
במידת ולא ניתן להשתמש במפתח סגור, כגון בהידוק של צנרת לחץ יש להשתמש בCRAWFOOT WRENCH, ואז גם אפשר לסגור עם ידית מומנט למומנט הנכון.
בכל מקרה אתה רוצה כלי שיתפוס את הבורג משש נקודות ולא משתיים.

http://www.graytools.com/_categoryImagesBig/63907.png

נמרוד
12-07-15, 09:36
אני לא מדבר על איש מקצוע שהכלים הם פרנסתו. במקרה כזה ללא ספק הייתי קונה רק כלים מאיכות מצויינת ומספק ישראלי שהייתי בוחר על פי רמת השרות, וזה מה שאני עושה כשאני קונה כלים וציוד במקום העבודה. המחיר הוא כמעט לא פונקציה.

אבל בתור מכונאי חובב, ג'יפולוג אופייני? רינג ראצ'ט זה מותרות, נחמד מאד, האחריות לא רלוונטית כי הסיכוי שאני אשבור כלי קטן מאד, וגם אם זה יקרה זה לא קריטי ולא יפגע לי בפרנסה, ובמקרה הזה גם לא מדובר על כלי ששבירה שלו מסוכנת במיוחד. אז לקנות כלי עבודה סיני באיביי אין לי בעייה.

Tsafrir
12-07-15, 09:41
כמעט ואין סיבה להשתמש במפתח פתוח. חבל על ראשי הברגים. זה כלי שהיה אמור להיאסר לשימוש ע"פ חוק.
במידת ולא ניתן להשתמש במפתח סגור, כגון בהידוק של צנרת לחץ יש להשתמש בCRAWFOOT WRENCH, ואז גם אפשר לסגור עם ידית מומנט למומנט הנכון.
בכל מקרה אתה רוצה כלי שיתפוס את הבורג משש צלעות ולא משתיים.

http://www.graytools.com/_categoryImagesBig/63907.png

המפתחות המוצגים בתמונה משמשים לפתיחת צינורות במקומות עם קשיי גישה כשציר הפתיחה נמצא בניצב. כמונען בחיל האויר קראנו להם צינורות הידרואליים בהם לא ניתן להכניס מפתחות (בצד פנימי כשמנוע מותקן על מטוס למשל בו דופן המטוס קרובה מאד).
ככלל, רצ'ט אינו מיועד להפעלת כח! סגירה או פתיחה בכח נעשית ע"י מפתחות פתוחים או רינגים.
יתכן וזו הסיבה לכישלון של כלים מעבר לאיכות מיצור בסין.
ככל שיש יותר צלעות (12 במקום 6 למשל) יש יותר קומבינציות להכנסת המפתח אבל יש ירידה בכח המקסימלי שניתן להפעיל.

My 2 cents...

חנן-ג'יפולוג
12-07-15, 09:46
סגירה/פתיחה בכח עם מפתח פתוח? כנראה שלא נגיע להסכמה.

לגבי זה שהקראוופוט וורנצ' יועילו במקום עם גישה קשה מצד הבורג? אין ויכוח.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk

asafk
12-07-15, 11:59
מי שכותב שהאיכות לא ממש משנה... כנראה מעולם לא הסתובב עם פנס בעין כתוצאה ממפתח רינג שהתפוצץ מול הפרצוף וייצר אגרוף עצמי.

אסף.

Tsafrir
12-07-15, 12:28
מי שכותב שהאיכות לא ממש משנה... כנראה מעולם לא הסתובב עם פנס בעין כתוצאה ממפתח רינג שהתפוצץ מול הפרצוף וייצר אגרוף עצמי.

אסף.

אם הכוונה אלי, הייתי שמח להפניה היכן ציינתי שאיכות לא חשובה.
לא פחות חשוב ממנה הוא השימוש הנכון בכלים, ואת התוצאות ראיתי גם ראיתי.
כנראה ש-13 שנים כמכונאי מנועי סילון בחיל האויר לא נחשבים....

חנן-ג'יפולוג
12-07-15, 12:59
נסיון, תואר, מהנדס, דוקטור, פרופסור, רב, קאדי או כומר, הם פרמטרים בפני עצמם, כל אחד מהם בעל ערך כלשהו בפני עצמו, לפחות עבור חלק מהאוכלוסיה, אבל אף אחד מהם הוא לא טיעון בדיון. שום דיון. זה לפחות הקו שמנחה אותי בחיים.

asafk
12-07-15, 13:30
אם הכוונה אלי, הייתי שמח להפניה היכן ציינתי שאיכות לא חשובה.
לא פחות חשוב ממנה הוא השימוש הנכון בכלים, ואת התוצאות ראיתי גם ראיתי.

דווקא לא התכוונתי אליך...

אסף.

polar bear
12-07-15, 17:30
אין לי מושג מאיפה הבאתם את האקסיומה שאסור לחזק עם ראצ'ט כי אם כן הוא ישבר, אני מחזק עם ראצ'ט תמיד חיזקתי, גם עם המפתח חצי המוזכר לעיל, שהוא בן 10+ כאמור. כמובן - לא מדובר על אומי גלגל או משהו בסגנון.

איל מ
12-07-15, 17:37
יש גם הרבה אנשים שסוגרים עם הצד הפתוח או עם שבדי וזה מצליח להם.
כדי לשמור על מפתח או ראצ'ט לבוקסות ככלל אצבע לא משתמשים בכוח.
ברור שאם הרכבתי בוקסה 10 מ"מ על ראצ'ט דרייב חצי, הבורג ייגזר הרבה לפני שהראצ'ט יתבלה.
מסיבה זאת באמת במפתחות הקטנים הדבר פחות קריטי (בתנאי שהם איכותיים).

נקודה נוספת,
במפתחות עלומי שם זולים ישנה לעתים נקודה של אי דיוק בחלקים, דבר שעלול לגרום להחלקה של המפתח ולחרישה של הבורג/אום.

Tsafrir
12-07-15, 22:36
אין לי מושג מאיפה הבאתם את האקסיומה שאסור לחזק עם ראצ'ט כי אם כן הוא ישבר, אני מחזק עם ראצ'ט תמיד חיזקתי, גם עם המפתח חצי המוזכר לעיל, שהוא בן 10+ כאמור. כמובן - לא מדובר על אומי גלגל או משהו בסגנון.

מעבודה מעשית רצופה ויומיומית במוסך וטייסות על מגוון גדלים של ברגים, חלקם ברגים חמים.
התוצאה של הליכה לפי הקו שלך היא רצ'טים מפורקים.
ולא, לא מדובר בתוצרת סינית עלומה אלא במיטב. חיל האויר לא מתפשר בכלי עבודה.

ד ו ר ו ן
12-07-15, 23:34
תפרידו רינגרצ׳ט וראצ׳ט דרייב חצ וכו׳, עם בורסות.

רינגרצ׳ט לא נועד לפתיחה/סגירה סופית וייכשל מהר בהרבה.

רצ׳ט ״רגיל״ איכותי/בינוני+ יודע לעבוד בעומסים גבוהים בהרבה.

ובכלל,
ברגים ברכב סוגרים סגירה סופית עם מד-מומנט..

polar bear
13-07-15, 00:54
אם אתה לא מתחרע על המפתח בסגירה - אין סיבה שינזק. על פתיחה ראשונית אני לא ממליץ , למרות שאני גם פתיחה ראשונית עושה עם זה , ועד היום הלך לי ראצ'ט אחד { ידית } כתוצאה מתראומה חיצונית, וזהו. המפתח חצי שלי - כמו חדש. כשיש עבודה בשבילו אני לא לוקח שום כלי אחר.

דבר שני - כלי או אדם שעובד במוסך לא זהה לכזה שעובד בבית בתור חובב. זה לא אותו עומס עבודה בשום פרמטר - למעט חוסר מקצועיות לפעמים.

אביעד פ.
13-07-15, 07:50
ובכלל,
ברגים ברכב סוגרים סגירה סופית עם מד-מומנט..

לא רק ברכב. בכל מערכת מכנית\מכונה.
סגירה סופית בכוח היד זה אולי לצנרת פלדה. וגם לזה יש גבול גזירה.

boaz avrahami
13-07-15, 08:12
כן, בטח שכולם סוגרים כל בורג עם מפתח מומנט ומחזיקים את הספר פתוח בכל החלפת שמן.
אפילו אצלי שאני משתדל להקפיד ויש לי מפתח מומנט דיגיטלי אני משתמש בו במקרה הטוב ברבע מהברגים במקרה הטוב.
יש מקומות שהוא חשוב ( מנוע גלגלים וכו׳) ויש מקומות שעובדים לפי הרגש... מרכב וכו.
בתכלס, אם אתפ כאלו קפדנים אז תדעו לכם שצריך להחליף ברגים...

ד ו ר ו ן
13-07-15, 08:19
אני לא מתיימר לסגור את הבורג של אגן השמן עם מד מומנט, אבל כן לגבי כל בורג שהוא חלק ממערכת, או מקבע מכלול.

Tsafrir
13-07-15, 08:23
כן, בטח שכולם סוגרים כל בורג עם מפתח מומנט ומחזיקים את הספר פתוח בכל החלפת שמן.
אפילו אצלי שאני משתדל להקפיד ויש לי מפתח מומנט דיגיטלי אני משתמש בו במקרה הטוב ברבע מהברגים במקרה הטוב.
יש מקומות שהוא חשוב ( מנוע גלגלים וכו׳) ויש מקומות שעובדים לפי הרגש... מרכב וכו.
בתכלס, אם אתפ כאלו קפדנים אז תדעו לכם שצריך להחליף ברגים...

זה ההבדל בין כלי רכב (יבשתיים לצורך העניין) וכלי טיס. בכלי טיס פירוש הדבר בסופו של דבר התרסקות.
זכור לי שכשנכנסתי לקבע וקניתי את הרכב הראשון (אלפא-סוד...) איזה הלם תרבותי קיבלתי כשהייתי בפעם הראשונה במוסך...
לגבי טורק-מטר (כך היה נהוג לקרוא לכלי וכך התרגלתי) לאורך כל השרות שלי השימוש היה במיכאניים. הם יותר עמידים ובהחלט מדוייקים.
בשימוש ביתי אין שום בעייה לעשות שימוש בטורק-מטר מיכאני ולדעתי פשוט חבל על ההפרש הכספי עם האלקטרוני. עניין של בחירה.

עידו לוריה
13-07-15, 08:43
תזכור שרובם לא נועדו/יחזיקו מעמד הרבה זמן לחיזוק או השלב הראשון של הפתיחה, בו המאמץ גבוה.

אם אתה רוצה שיחזיקו זמן רב, תשתמש בפונקציה של הראטצ'ט רק לסגירה עד לשלב שצריך הידוק, ואז תבצע עם רינג רגיל.
אותו דבר לפתיחה, לשלב הראשון, שצריך להתגבר על החיכוך הסטאטי, תשתמש ברינג רגיל.

+1 החלט נכון , וזה לא משנה עם מותג או לא , רק שמותג בדרך כלל יחזיק יותר.
ככלל יש מפתחות שמסוגלים להעביר מומנט גדול ויש כאלו שלא ( רק לעבודות עדינות ) .

עידו

tzagi
14-07-15, 09:50

צפריר,
אני מתערב שיש לך נסיון עם כלים צרפתיים, אולי אתה יכול לשפוך קצת על הנושא.
לי אישית אין נסיון עם אותם כלים אבל יש לי נסיון עם המכלולים(החשמלים) מאותם כלים,
24V-28V ולכן אני שואל, הנסיון שלי הוא פחות ממזהיר.

-->