התחברות

צפייה בגרסה מלאה : בעיית התנעה - פולו 96

OFF-RoaD
15-07-15, 16:17
שלום,

פולו 96 ידנית וחבוטה של חבר סטודנט.

לעיתים - האוטו מניע בקלות, ונוסע תקין.

פעמים אחרות (לא הצלחנו למצוא מכנה משותף או מאפיין קבוע) - מסובבים את המפתח בסוויץ ואין סטרטר, בכלל. יש נורות ביקורת כרגיל בלו"ש.

יכול להיות שאחרי כמה ניסיונות כאלה האוטו יניע, יכול להיות שיצטרך "יום מנוחה" ואז יניע שוב. אין משהו קבוע.

נתנו לי כיוון של ממסר התנעה. זה ממסר רגיל שיושב בקופסת ממסרים של הרכב? או במיקום אסטרטגי יותר? איך אפשר לבדוק שזה באמת הוא לפני שמחליפים? כיוון אחר?

תודה

lizard
15-07-15, 16:26
קודם תבדקו מינוסים ופלוסים. ביסודיות, ברמה של לזחול מתחת לאוטו, לפרק מהסטרטר ולבדוק. לי היה קטע דומה בג'יפ ובסוף התברר שלמרות שהכבל נראה מעולה בנעל כבל, היא הייתה מנותקת ולא היה מגע טוב.

kobiarava
15-07-15, 16:43
תתחיל לבדוק מהמצבר ומטה, מתח מצבר, פירוק ניקוי והידוק נעלי כבל, מתח קבוע בסטרטר, אות בפיקוד הסטרטר-ברב מודד, ניתן גם לנסות להניע במתח ישיר לפיקוד בסטרטר כדי לשלול תקלה בסטרטר עצמו. רק אם אין מתח בפיקוד הסטרטר או המתח נמוך (מנתקים מהסטרטר ובודקים ברב מודד בזמן שהחבר מנסה להניע מהסוייץ'), יש טעם לבדוק את ממסר הסטרטר ובמידת הצורך להחליף אותו, כמו גם לבדוק ולשלול נתקים בצמה, מגעים רופפים או בעיה בסוויץ' עצמו.

בהצלחה-קובי

ukiuki
15-07-15, 16:49
הייתי חושד במגעים הפנימיים בסויטש.
בפעם הבאה שזה קורה לך, תן פלוס ישיר לפיקוד של הסטרטר. אם מניע, הבעיה אינה בסטרטר.
בשלב הבא במידה ואתה מתמצא, תעקוף את הסויטש, כלומר תזהה את החוט שיוצא מהסויטש לסטרטר ותן לו פלוס (סויטש ב ON) לראות עם הסטרטר מגיב.

mik_l86
16-07-15, 01:30
זה בדיוק מה שהיה לי בפולו 99, מגעים פניימיים בסוויטצ' יוצרים שם את הבעיה ומסתבר שהיא גם נפוצה.

הייתי חושד במגעים הפנימיים בסויטש.
בפעם הבאה שזה קורה לך, תן פלוס ישיר לפיקוד של הסטרטר. אם מניע, הבעיה אינה בסטרטר.
בשלב הבא במידה ואתה מתמצא, תעקוף את הסויטש, כלומר תזהה את החוט שיוצא מהסויטש לסטרטר ותן לו פלוס (סויטש ב ON) לראות עם הסטרטר מגיב.

kobiarava
16-07-15, 11:42
אני חושב שאתם רצים מהר מדי לשלוח את הבחור להחליף סוויץ', קודם כל צריך לעבור על סדרת הבדיקות שהעליתי קודם, משם ממשיכים. במידה והמתח שמגיע מהסוויץ' נמוך ואי אפשר לנקות מגעים, מוסיפים ריילי לפני הסטרטר

קובי

OFF-RoaD
16-07-15, 12:21
הבנתי ממישהו עם רכב זהה שנתקל באותה תקלה שיש ריליי כזה כבר, ושסיכוי טוב שהוא הלך.
אני לא יודע רק איפה לחפש אותו...

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

kobiarava
16-07-15, 14:42
אם אין לך תכניות חשמל של הרכב אתה יורה באפלה. תתחיל בלחפש בתיבת הממסרים של הרכב ממסר start, ברכב גרמני בטח כתוב על מכסה הבית למה משמש כל ממסר...

קובי

אמיר ב.א
16-07-15, 23:52
אני חושב שאף אחד לא הזכיר ,
בתקלות מהסוג הזה ,
החשוד המיידי הוא האימובילייזר / מערכת אזעקה וכו'

יש ברכב משהו כזה ?

-->