צפייה בגרסה מלאה : עזרה בחיפוש רכב 7 מקומות עד 30000
1. כמה אתם רוצים להשקיע? עד 30000+
2. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע? יום יומי
3. מי נוהג בו? אני ואשתי
4. כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? להכיל הרבה.. 6 נפשות
5. כמה קילומטרים הג'יפ יעשה בשנה? כ15000 ק"מ
6. יש תנאי סף? אוטומטי/ידני, דיזל/בנזין וכו' אין, מחפש צריכת דלק סבירה ותחזוקה הגיונית
ראיתי ביד 2 טרופר עם 180,000 ק"מ ב29,500 ש"ח. יד 2 מנוע דיזל 3000.
עדיף פאג'רו?
הכיוון הנוסף שאולי חשבנו זה XL7 עם 7 מקומות... (בבדיקה, אופציה עדיפה רק שאין כמעט כאלו)
אני מחפש רכב עם פחות מ200,000 ק"מ מכיוון שאני לא רוצה להחליף רכב בשנים הקרובות...
המלצות?
ניסיתי לחפור בפורומים השונים על הטרופר ולא הצלחתי להגיע למסקנה אם המנוע 3L אמין או לא...
ולא מצאתי בינתיים פאג'רו עם פחות מ200,000 ק"מ
אשמח אם תעזרו לי למצוא כיוון...
אהלן ישי,
כעיקרון - רכב עם מנוע דיזל מוצלח - במחיר של 30,000 ש"ח - רוב הסיכויים שלא תמצא רכב שעבר רק 200,000 ק"מ. רובם בטווח המחירים הזה יהיה הרבה מעל 300,000 ק"מ. מכוניות עם מנוע בנזין תוכל אולי למצוא בק"מ הזה אבל תצטרך להתפשר על צריכת דלק.
בכל מקרה אתה חייב להתאזר בהרבה סבלנות, ולחפש בלי לחץ. ברגע שאיתרת רכב שנראה לך - נסה לקדם עסקה במהירות. אף אחד לא ממתין לך.
טרופר עם מנוע 3.0 ליטר הוא דוגמא מצויינת לפתגם שזול וזוגלובק שניהם מתחילים ב ז' ובשניהם תקבל נקניק...רגע ברצינות - לטרופר יש המון יתרונות, אבל מנוע בעייתי וזו לשון המעטה. לא מעט מכוניות נוסעות עד שהולך מנוע, ואז מושבתות כי לא שווה לתקן. תיכף יקפצו עלי אנשי איסוזו ויספרו שיש פתרון לבעיה של המזרקים / גומיות / שמן בסולר - אבל בשורה התחתונה המכוניות האלו זה כמו סקס לא מוגן. אתה יכול כמה שנים אבל תחטוף בסוף איזו מחלה.
דווקא טרופר בנזין יכול להיות פתרון טוב, אני לא יודע אם יש 7 מקומות, ולא מכיר את המחירים שלהם.
פאג'רו Q - יש מכוניות עם ק"מ גבוה אבל הן מגלות עמידות יחסית סבירה - קח בחשבון שסיכוי טוב שברכב ישן עם ק"מ גבוה - אתה תשלם מחיר גבוה ליישור קו. יש גם מכוניות עם מנוע בנזין, הן הרבה יותר נדירות, ולא בטוח שבתקציב שהגדרת.
בתחום של 7 מקומות יש לך את היונדאי טראקאן שהוא סה"כ רכב בסדר. יש לו יתרונות וחסרונות כמו לכל אוטו, אבל אני לא חושב שתמצא במחיר שאתה מבקש רכב.
XL הוא פתרון מצויין לשטח למה שאתה מבקש, למרות שהוא נמוך יחסית אבל יאפשר לך לטייל הרבה ורחוק.
אני מנסה לחשוב על עוד מכוניות עם 7 מקומות - דיסקברי ישן (פתח להמון תקלות והוצאות אחזקה גבוהות), גרנד צ'ירוקי רק 5 מקומות, טויוטה - יקר משמעותית אבל מוצלח, איזוסו רודאו 5 מקומות...וכך הלאה.
מחשבה מהצד הכלכלי - אולי לדחות את הרכישה עד שיהיה תקציב שיאפשר לכם רכב טוב יותר, ב 30,000 שקלים תמצאו הרבה נבלות.
הייתי בודק טארקן, סוראנטו ואפילו טראנו.
בהחלט יתכנו מציאות.
לגבי טרופר, בנזין 3.5 (7 מקומות) בהחלט מומלץ ואפשרי למציאה במחיר שציינת.
חשוב להתעזר בהרבה סבלנות ולדעת שזה יקח, כנראה, חודשים ארוכים עד שתמצא את הכלה המיועדת.
סורנטו לא הגיע עם 7 מקומות , טארקן רק שנתונים 2006 או 2007 אבל הם מעבר לתקציב , טארנו אפשרות נחמדה במיוחד עם אין לך רגישות לחום ( מזגן בעייתי )
אהלן ישי,
כעיקרון - רכב עם מנוע דיזל מוצלח - במחיר של 30,000 ש"ח - רוב הסיכויים שלא תמצא רכב שעבר רק 200,000 ק"מ. רובם בטווח המחירים הזה יהיה הרבה מעל 300,000 ק"מ. מכוניות עם מנוע בנזין תוכל אולי למצוא בק"מ הזה אבל תצטרך להתפשר על צריכת דלק.
בכל מקרה אתה חייב להתאזר בהרבה סבלנות, ולחפש בלי לחץ. ברגע שאיתרת רכב שנראה לך - נסה לקדם עסקה במהירות. אף אחד לא ממתין לך.
בוא נתחיל בזה שיש ועוד איך, ואני אפילו מכיר אחד או שתיים, יד ראשונה 200K +/-.
טרופר עם מנוע 3.0 ליטר הוא דוגמא מצויינת לפתגם שזול וזוגלובק שניהם מתחילים ב ז' ובשניהם תקבל נקניק...רגע ברצינות - לטרופר יש המון יתרונות, אבל מנוע בעייתי וזו לשון המעטה. לא מעט מכוניות נוסעות עד שהולך מנוע, ואז מושבתות כי לא שווה לתקן. תיכף יקפצו עלי אנשי איסוזו ויספרו שיש פתרון לבעיה של המזרקים / גומיות / שמן בסולר - אבל בשורה התחתונה המכוניות האלו זה כמו סקס לא מוגן. אתה יכול כמה שנים אבל תחטוף בסוף איזו מחלה.
אף אחד לא יקפוץ עליך, אבל מה שבטוח טרופר לא היה לך.
אתה מכיר רכב שחף מתקלות?? מנוע לא הולך כ"כ מהר ומי שמכיר ולא ניזון משמועות יודע במה מדובר.
דווקא טרופר בנזין יכול להיות פתרון טוב, אני לא יודע אם יש 7 מקומות, ולא מכיר את המחירים שלהם.
טרופר בנזין יילך הגיר ואז מה? יעלה כמו מנוע בדיזל רק כפול ההוצאות של הדלק פי 3.
פאג'רו Q - יש מכוניות עם ק"מ גבוה אבל הן מגלות עמידות יחסית סבירה - קח בחשבון שסיכוי טוב שברכב ישן עם ק"מ גבוה - אתה תשלם מחיר גבוה ליישור קו. יש גם מכוניות עם מנוע בנזין, הן הרבה יותר נדירות, ולא בטוח שבתקציב שהגדרת.
פג'רו Q...באמת? במקרה הגרוע יצליח לקנות את ה 2500 רכב עגלה, טורבו שמת, משאבות הזרקה, בוקסות סרן קידמי וכו', יישור קו מעל 10K.
בתחום של 7 מקומות יש לך את היונדאי טראקאן שהוא סה"כ רכב בסדר. יש לו יתרונות וחסרונות כמו לכל אוטו, אבל אני לא חושב שתמצא במחיר שאתה מבקש רכב.
טארקן? חף מתקלות? מזרקים לא מתפרקים כל 100K והולך מנוע? מייסבים בסרן האחורי לא מתפרקים ואז סיכוי לחלוץ אותם שואף לאפס, אז מחליפים סרן, מערכת שילוב 4X4 בעייתית ועוד.
ישי, לא משנה איזה רכב תבחר, קח בחשבון ושים כסף בצד ליישור קו ולכל צרה שלא תהיה.
טרופר הוא באמת בתקציב אבל תיקרא מה כתבתי שורה למעלה.
למצוא אחד מצויין זאת משימה לא פשוטה אבל אפשרי, ואני מכיר כמה.
מנוע 3L זה לא מה שהיה לפני 5 או 10 שנים, היום הכל ברור ובמחיר שפוי מתקנים הכל(ממליץ לחפור בפורום), אין רכב בלי תקלות, השאלה כשבאה התקלה מה קורה- זמינות חלפים, ימי עבודה(רכב יומיומי), כמה יעלה לך התיקון.
טראקאן נשמע לי כיוון טוב. גם טרופר דיזל למרות סיפורי האימה.
אסף.
טארקאן אין 7 מקומות בתקציב...
מה אני צריך לדעת על טרופר לפני שאני לוקח לבדיקה?
למה צריך לשים לב ומה צריך לשאול את בעל הרכב (אם הוא יענה לי...)?
מההודעה המקורית לא מובן שאתה מחפש רכב שטח ...
על כן הייתי ממליץ על קיה קרניבל .
בקשר לטרופר דיזל 3.0, יש פה אוקינוס של מידע , התלבטויות וכו' ....
רענן
אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי
עֶזְרִי מֵעִם ה' עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ
אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ
הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל
ה' שֹׁמְרֶךָ ה' צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ
יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה
ה' יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ
ה' יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם
ישי,
תעצור שניה את הדהירה לטרופר ותחשוב לבד, למה רכב כזה (גדול, מפואר, חזק) נמכר במחירים כאלה. יש לזה סיבה.
יואב
רענן, אנחנו מחפשים לצאת מהקופסה של המיניואן הרגיל.ולכן מחפשים רכב שטח...
לגבי הטרופר, הבעיה היא שיש ים של מידע. ולמי שלא שוחה כ"כ טוב קצת קשה...
ועל זה דיברה ההגדה , "ואחד שאינו יודע לשאול ..."
בקיצור,
אתה מחפש רק רכב שטח עם 7 מקומות ?
מה עם דרישות של :
עבירות ? נוחות ? , דיזל/בנזין ? ידני/אוטומט ? ביצועים בכביש ?
לאור חוסר המידע, הכי בטוח זה פאג'רו ואחר כך טראנו.
בהצלחה
רענן
אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי
עֶזְרִי מֵעִם ה' עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ
אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ
הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל
ה' שֹׁמְרֶךָ ה' צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ
יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה
ה' יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ
ה' יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם
ישי,
תעצור שניה את הדהירה לטרופר ותחשוב לבד, למה רכב כזה (גדול, מפואר, חזק) נמכר במחירים כאלה. יש לזה סיבה.
יואב
אם תחפור קצת ברשת בערך בין 7 ל 10 שנים אחורה תבין לבד ממה נובע המחיר.
היתרון-שרק מי שיודע נהנה מיזה... :-)
ישי יש שירשורים ספציפיים לגבי מה ואיך למה וכמה, ולא צריך לצלול לכל המידע וללכת לאיבוד, מספיק לקרוא בפורום איסוזו פה, אם יש לך קצת הבנה טכנית אתה תבין במה מדובר, אם לא, תשאל שאלות ספציפיות ותקבל תשובה, אבל אחרי שתיקרא.
נדב,
אתה מזכיר לי את הדיונים על רנו. כבר 15 שנים, כל פעם שיוצא דגם של רנו משפחתית יש הצהרות שבניגוד לבעיות שהיו בעבר, הפעם שיפרו את האמינות. זה היה ב 2002 על הדגמים של 1998/9, במגאן החדשה ב 2005, אח"כ ב 2008 שיפרו את האמינות וזה לא רואה מוסך ממטר, אבל המציאות יותר חזקה.
לבנאדם שזה רכב שטח הראשון שלו, להמליץ לו על טרופר עם בעיה כל-כך מהותית במנוע, ואיזה גורו אחד שכבר יש עליו לא מעט ביקורת ברשתות השונות, ועוד מיליון סיפורים שבעלי טרופר מוכרים בינם לבין עצמם כדי להשתכנע שזה טוב, והם מצאו דרך 'לדפוק את השיטה', זה גובל בחוסר אחריות לטעמי.
יש בעיה במנועים של הטרופר. זה נתון שאין עליו ויכוח. אם מצאו פתרון או לא מצאו פתרון - על זה יש ויכוח.
עדיין אני מכיר אישית יותר מטרופר אחד מושבת שלא שווה לתקן אותו בגלל התקלה הזו, ובלוחות יש עוד כמה.
דעתי היא כפי שכתבתי - ב 30,000 שקלים, רכב שטח עם 7 מקומות, שיסע ברמה יומיומית - אין אחד כזה ראוי למאכל אדם.
כשפות"ש בכלל לא בטוח שהוא רוצה רכב שטח למטרה שבגללה אנחנו רוכשים רכב שטח...אז באמת נכון יעשה אם או יגדיל את התקציב או יגדיר את הדרישות מחדש.
בכל רכב שטח ב 30,000 שקלים יהיו הרבה הוצאות. (למעט ג'ימני) .
שוב,
אנחנו מחפשים רכב שטח כי אנחנו רוצים רכב שטח.
אנחנו חייבים להחליף רכב בגלל הלידה הרביעית במשפחתנו.
וכן, יש חיידק.. לא בא לנו להוציא סכום כזה על רכב בנאלי וסתמי.
אז:
תקציב 30-35 עם גמישות מסוימת
נסועה של כ15,00 בשנה
2 נהגים
7 מקומות חובה
שטח רך
החיפוש העיקרי מבחינתי זה XL7 שנת 2003/4. ישנם כמה בודדים 7 מקומות, אני מברר מה האפשרות להוסיף שורה שלישית עם מכשירי תנועה ונבירה ברשת
אני גם מברר על אופציות אחרות כגון פג'רו/טרופר
הבעיה שהרוב המוחלט עבר את ה200,00 ק"מ או שהחליפו הכל חוץ מההגה.
אני לא מחפש רכב עם 5 נעילות (אחת לגלגל ספייר) חיישן טווח לקרקע וכננת בגג. עדיפות לרכב חף משיפורים...
זהו.
מצטרף להמלצה על ניסאן טראנו. חפש את הרכב הכי שמור שאתה מצליח למצוא - בנזין או דיזל.
קח בחשבון שרכב עם גיר ידני יהיה חסכוני יותר, וכנראה שבטווח הארוך אחזקתו תהיה זולה יותר.
הוא בא במקור עם 7 מקומות, ואפשר למצוא כאלה בנזין ידניים שמורים יחסית.
עזוב עכשיו אם הוא בטוח או לא ומה מתאים לו, הטרופר הוא הנושא כרגע נכון?
בניגוד לרנו או כל דוגמה אחרת ה"בעיה" היחידה של הטרופר המסכן זה שיש לו מנוע שעובד בצורה שונה מכל רכב אחר, ובגלל חוסר הידיעה וכו' וכו' סבל מתחלואות וחבלי לידה קשים ביותר בתחילת דרכו, אני עצמי זוכר שלפני 10 שנים רציתי לרכוש אחד וחברים אמרו לי "מה השתגעת?", אז היה עולה פי 3 מהיום, בסוף קניתי פג'רו ואני לא רוצה לפרט עם מה נפלתי.
בסוף ב 2010 קניתי טרופר דיזל בתול כביום היוולדו אחרי חפירות בפורומים אוסטרליים וכו', אני יגיד לך שהמנוע מקורי עד היום, לא תימצא בהיסטוריה שום ערבוב נוזלים ולא כלום והבחור שרכש אותו נהנה מכל רגע, אבל זה לא הנושא כאן, הנושא הוא התחזוקה של הרכב, אם היתה מודעות כבר אז לכל נושא השרוולים אז לא היו מחליפים מנוע או ראש מנוע בכל פעם שזה קורה אלא רק אטמים ב 400 ₪, ואם היו עושים תחזוקה כמו שצריך אז גם לזה לא היו מגיעים בכלל. אין מה לעשות אטם גומי שיושב בתוך ראש בלחצים כאלה צריך החלפה כל x ק"מ.
הבעיה עם בעלי הג'יפים שרבים מחפשים את הזול ואת הלחסוך וכאן מתחילות הצרות, אם תשתמש בשמנים הנכונים והנוזלים הנכונים אני מבטיח לך שיהיה לך שקט, אבל אם תחפף אתה תקבל כאפות שלא חלמת עליהם ותיתייאש מהר מאוד.
אין שום גורו לטרופר ואני לא בעד אחד כזה, היום בניגוד ללפני כמה שנים יותר ויותר מוסכים מכירים את הרכב ויודעים לטפל בו יפה, אז היתה את ה"אחריות" של umi והיצרן ל 10 שנים אז מה קרה? הרכב הזה לא יצא מישם לשוק הפתוח ואף אחד לא רצה לגעת בו, למה?כי לא הכירו אותו, היו כאלה שעשו טיפול פשוט וכמו כל מנוע דיזל ישן מילאו שמן 15/40 חצי סינטטי הכי זול, מה קרה? הרכב לא הניע!! למה? כי בגלל אופן העבודה שלו הוא חייב שמן 5/40 סינטטי בלבד, אתה יודע כמה טלפונים אני מקבל ממוסכניקים שעשו את זה? צחקו עליי שאמרתי להם תחליפו לשמן הנכון, אחר כך התקשרו להיתנצל.
לרכב בן 10 או 15 אין שום ערבות שלא יהיו תקלות על אחת כמה וכמה שזה ג'יפ, אבל יש תקלות ויש תקלות, אם פעם בכמה שנים הולך חיישן מסילה זה לא ניקרא תקלה מבחינתי זה בלאי, כנ"ל כל חיישן אחר, הוא לא יעבוד לנצח, כמו בכל רכב אחר שיש בו חיישנים.
אשמח אם תשלח בפרטי את הפרטים של הטרופרים המושבתים, אני מעוניין בהם.
שווה או לא שווה לתקן אותם זה תלוי בבעל הבית ובמי שעושה את העבודה.
אשמח אם תשלח בפרטי את הפרטים של הטרופרים המושבתים, אני מעוניין בהם.
אצלך. בהצלחה. לא לוקח אחוזים מהקונה. המוכר ישלם ועוד איך! :cool:
תודה רבה, דיברתי איתו, הוא מבין שהתקלה באטמי השרוולים ויודע מה העלות תיקון, לא ברור למה הוא לא מתקן וחבל, לא נורא יש אחרים שיהנו מהרכב.
לגבי הטרופר, הבעיה היא שיש ים של מידע. ולמי שלא שוחה כ"כ טוב קצת קשה...
צחי מחפש עכשיו טרופר והוא די חפר את האתר בחיפוש אחרי מידע. קראת את מה שהוא כתב? http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/93258-%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%A8-%D7%93%D7%99%D7%96%D7%9C-%D7%90%D7%A8%D7%95%D7%9A-%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%9C-%D7%94%D7%90%D7%99%D7%96%D7%95%D7%A1%D7% 95%D7%90%D7%99%D7%A1%D7%98-%D7%94%D7%9E%D7%AA%D7%97%D7%99%D7%9C
אתמול באיזור עמק בית שאן ראיתי גרנד ויטארה יפהפיה בדרך עם שלט למכירה. אין לי מושג מה מצבה. ראיתי מיגון אחורי (מיכל דלק? אגזוז?) של אספיר.
שנת 2006. טל' 054-4606763.
במקום לפתוח שירשור חדש שאלה נוספת עבור חבר שכרגע קרא את השרשור.
במחיר של +- 60K מה כדאי להעדיף בין האופציות הבאות:
טארקן 2006/7 קינג 2003/4 ארוך, או גרנד דיזל 2003
מדובר בעיקר בטיולי סופש בשטח , אם כי לא שטח טכני קשה
תודה
אבשר
תגיד לחבר שיתאמץ קצת ויילך על הפראדו הארוך 2001 שמפורסם בלוח פה.
גילוי נאות - הוא שייך לחבר. וזה הפראדו הכי שמור ומלוקק שראיתי. בלי חוכמות.
הייתי קונה אותו בעצמי אבל גם אני חולה במחלה ההיא שרבים וטובים חטפו כאן . נו.. קוראים לה - WJ..
אמרתי , :)
התשובה היתה שגם כך המחירים מוגזמים אולם הוא מוכן ללכת אם החבר שלך יעשה מאמץ מקביל בעצמו .....
קיבל את הטל וששניהם "ישברו" את הראש יחד.
תודה
דרך אגב אשמח למצוא בעצמי WJ דיזל 2003/4
אבשר
תגיד לחבר שיתאמץ קצת ויילך על הפראדו הארוך 2001 שמפורסם בלוח פה.
גילוי נאות - הוא שייך לחבר. וזה הפראדו הכי שמור ומלוקק שראיתי. בלי חוכמות.
הייתי קונה אותו בעצמי אבל גם אני חולה במחלה ההיא שרבים וטובים חטפו כאן . נו.. קוראים לה - WJ..
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.