צפייה בגרסה מלאה : פנסים (םרוג'קטורים) על הגגון
מישהו אמר לי שזה לא חוקי להתקין פנסים על הגגון, לא עובר טסט ושוטר יכול לתת על זה דו"ח
האם זה נכון ?
נכון, אסור על פי חוק להתקין פנסים על הגג.
מצד שני, יש המעידים שכיסו את הפנסים והם לא כ"כ בולטים, ובפועל השוטרים שותקים וגם הטסטרים.
אבל כאמור החוק הוא כמו שנאמר למעלה.
liontamer84
27-07-15, 13:00
לפי החוק היבש -אסור להתקין פנסים מעל גובה פנסי החזית.
בפועל, מכיר הרבה אנשים שנוסעים עם פנסים על הגג באופן קבוע.
ממליץ להתארגן על כיסוי.
או לחלופין על מתקן עם שליפה מהירה לפנסים.
אם אני זוכר נכון, תקנה 347 קובעת שמותר להתקין פנסי ערפל מעל גובה 25 ס"מ מהקרקע כל זמן שאלומת האור שלהם לא עוברת את אלומת אורות הדרך ומופעלת במתג נפרד. לא זוכר שדובר שם על איסור התקנה על הגג.
זה דיי אוטומטית פוסל אותך. איך אתה מתקין פנס מטר מעל לפנס החזית ומצליח שהאלומה שלו תהיה נמוכה יותר מפנס החזית?
אם אני זוכר נכון, תקנה 347 קובעת שמותר להתקין פנסי ערפל מעל גובה 25 ס"מ מהקרקע כל זמן שאלומת האור שלהם לא עוברת את אלומת אורות הדרך ומופעלת במתג נפרד. לא זוכר שדובר שם על איסור התקנה על הגג.
אלומת האור (זה אומר כל האלומה) אסור שתעבור. ולכן שהפנס על הגג אז תחילת האלומה נמצאת מעל אלומת פנס הדרך
(גם שהפנס מוטה כולו למטה).
מעבר לזה, מותר רק 2 פנסים, כלומר אם מותקן זוג בפגוש אסור להתקין בכלל.
אגב, יש לי איזה גיפון של ניסן ברחוב שיש לו מהיצרן פנסים בגג
מישהו יודע איך עבר תקינה? ניתקו את הפנסים?
ראשית, מותר להתקין 2 פנסים . לא יותר.
מעבר לזה, הם צריכים להיות בגובה של לפחות 25 סמ ולא יותר גבוהים מפנסי האור דרך. רצ"ב התקנה:
". (א) בנוסף לפנסי החזית, כאמור בתקנה 334, מותר להתקין ברכב מנועי בחזיתו לא יותר משני פנסי ערפל אשר אורם לבן או צהוב ושיופעלו בנפרד מפנסי החזית.
<tbody>
<tbody>
תק' (מס' 5) תשס"ח-2008
</tbody>
</tbody>
(ב) פנס הערפל יותקן בגובה של לא פחות מ-25 ס"מ מפני הקרקע ושום נקודה המוארת באורו לא תהיה גבוהה מהנקודה הגבוהה ביותר המוארת בפנסי החזית כשהם מאירים באור נמוך."
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.