צפייה בגרסה מלאה : הרהורים: צרוקי XJ רכב יומיומי לאישה
הגיע הזמן להחליף את הרכב היומיומי של האישה.
היא נוסעת 20 דקות בערך לעבודה- וזהו.
פתחתי לוחות והתחלתי לחפש משהו בנאלי.
ואז נזכרתי שאישתי כבר שנים רוצה שיהיה לה צ'ירוקי.
לא גראנד, ולא בערך היא רוצה XJ עם הדוגמת מהגוני הקלאסי.
ראיתי כמה גרנדים ZJ שניראים סטנדרטיים במחירים נוחים, הראיתי לה תמונות- עיקמה את האף...
בקיצור- אני מהרהר באפשרות להחליף לה את האוטו ולרכוש XJ
המכאניקה מוכרת לי היטב מהסופות- ואני יודע להתמודד איתה טוב יותר מבכל פריווט שאני יכול להרשות לעצמי כרגע.
העלויות מוכרות לי. ואני יודע לחיות איתן.
אני חושש בעיקר מההזדקנות של "המעטפת": פלסטיקה, מיזוג, פחים, חלונות, דלתות וכל מיני דברים שבד"כ יותר קשה לתקן.
אני תוהה עד כמה פרקטי לחיות עם רכב כזה ביומיום ל 20 דקות מהעבודה.
אם יש וניתן להשיג את כל חלקי הפלסטיק כחדשים ולסדר לה את האוטו שקוסמטית הוא יהיה נוח ופרקטי.
(אישתי לא מפונקת, אבל עדיין... מגיע לה..)
עד כמה קשה להחזיק את הרכב המזדקן הזה מבחינת אותה "מעטפת"? כמה זה יהיה יקר? אשמח לעצה בנושא זה.
די ברור לי לאן זה יוביל לגבי ייחסי עם הסופה. אבל את זה אני כרגע עוד מדחיק.
תקנה 2001 שמור ולא מטורלל לשטח, ולא צריך להיות שונה מהחיים עם כל רכב בן 14 אחר.
אבל כל רכב בן 14 שנה הוא בסיכון. זה אומר שאתה צריך פעם בשבועיים לבדוק שמן/מים/לחץ אויר בצמיגים ולבצע נסיעת מבחן לראות שהכל בסדר. הן עולות על התקלות לרוב מאוחר מדי.
מבחינת פלסטיקה ובכלל כל החלקים הכל זמין ברשת בכמויות. דברים קטנים אין בעייה, החלפתי וחידשתי במהלך השנים ידיות דלתות פנימיות, תפס של דלת אחורית, מראה חשמלית קומפלט שנשברה, מנועי נעילה מרכזית, מתגים, משאבת מים, פאן קלאץ, צנרת ועוד ועוד. דברים גדולים גם אין בעייה, רק עולה משלוח. בעזרת שירותי Buy2usa הבאתי רדיאטור, שטיחוני גומי עבים, ועוד.
ורק שיהיה ברור - אשתי נסעה במשך כמה שנים טובות על הצ'רוקי (מוגבה וצמיגי שטח מלא) נסיעות כמו שאתה מתאר לעבודה וחזרה 20 דקות לכל כיוון. קנינו אותו כשהוא היה בן 12 שנה, ולא היו שום בעיות מיוחדות, להיפך, זה אותו מפנק ונוח. היום הוא בן 21 וכמובן שהגיל נותן את אותותיו אבל זה לא משהו מיוחד לצ'רוקי.
לא יודע איפה מוצאים אחד כזה אבל אני עדיין מחפש בלוחות גם צ'ירוקי, שכבר צץ אחד דורשים עליו מחיר מופקע של 50+ לרכב בן 15 במצב פושר מינוס
לא יודע איפה מוצאים אחד כזה אבל אני עדיין מחפש בלוחות גם צ'ירוקי, שכבר צץ אחד דורשים עליו מחיר מופקע של 50+ לרכב בן 15 במצב פושר מינוס
צחי אצלך הקושי הוא שהתקציב מוגבל ל45K.
לעומרי יש קושי אחר - הוא רוצה דווקא XJ שזה רכב לא נפוץ בישראל, ובכל מקרה החדש ביותר שקיים זה 2001. אני מאמין ש2001 טוב ושמור יעלה הרבה יותר.
דבר עם ארנון מלאכי - יש לו את הכחול שלו, 2001 יד ראשונה, משופר קלות בלבד ובאמת לא עבד קשה, כנראה שהXJ הכי שמור שאפשר להשיג בארץ - אבל זול זה לא יהיה.
תודה על ההכוונה!
המחירים אכן מאוד גבוהים לרכבים הללו, ברור לי לאן אני נכנס.
לא מנסה להבין את הסיבה שהרכבים הללו מחזיקים ככה את המחיר.
לאחרונה ראיתי שגם על סופות "פשוטות" בלי שיפורים \ תוספות אמיתיות רוצים מחירים פסיכיים.
עכשיו צריך רק למצוא אחד כזה..........
ביקשתם... קיבלתם... נא לעבור ללוח המודעות....אני מאתגר...
עומרי,
אני רכשתי לפני 4 חודשים אקזמפלר מבציר 2001 מוסב גז.
אני יכול להעיד שכשמטופל אצל בעלים ששומר על הרכב (וכן, הוא ראה שטח) המעטפת מושלמת.
שילמתי יותר מ-50 אבל קיבלתי תמורה לכל שקל.
ממליץ בחום.
אתה מוזמן לבוא להתרשם
נועם
צחי אצלך הקושי הוא שהתקציב מוגבל ל45K.
לעומרי יש קושי אחר - הוא רוצה דווקא XJ שזה רכב לא נפוץ בישראל, ובכל מקרה החדש ביותר שקיים זה 2001. אני מאמין ש2001 טוב ושמור יעלה הרבה יותר.
דבר עם ארנון מלאכי - יש לו את הכחול שלו, 2001 יד ראשונה, משופר קלות בלבד ובאמת לא עבד קשה, כנראה שהXJ הכי שמור שאפשר להשיג בארץ - אבל זול זה לא יהיה.
אם היה רכב שהיה מצדיק חריגה מהתקציב הייתי שוקל אבל ראבק, רכב בן 15 לרוב יהיו בו לא מעט דברים לסדר בחמישים ושישים אלף או לחילופין היילקס בת 20 מלאה בקומבינות באותו טווח מחירים.
אנשים כנראה הבינו שהשוק יד שנייה מת והם יושבים על הגדר ומחכים לפסיכי התורן.
ניחא אם היו מתחזקים ומשמרים מכוניות יפה בארץ אבל רובן מתוחזקות בתחזוקת שבר וקומבינות.
boaz avrahami
05-08-15, 01:09
שוק מצומצם לרכב נחשק.
לדעתי הגיפ היפה ביותר ואם הוא מתוחזק בקנאות או לחילופין סביר ומשופר איכותית יש הצדקה למחיר של 60 אלף.
חשוב לזכור ששוק הרכבים עם סרנים חיים הסתיים סביב 2001 לצירוקי או 2004 לגרנד ולמעשה לרוב המכריע של השוק מה שהופך את מה שנשאר ללחמניה חמה
עדיין ש ZJ עולה שליש מ XJ- זה עקום...
צחי, גם לשלם 30K על סמוראי מסוף שנות ה 90 יד 10 מילדים בני 20 שלא יודעים מה זה מנוע- זה לחלוטין לא הגיוני.
תפתח יד 2 לוח סופות- אנשים חושבים שסופה זה כמו יין משביח עם השנים ודורשים מחירים מטורפים על סתם סופות בלי כלום.
ואני בכלל לא מעיז להזכיר רכבים שערכם עלה כמו שוק הדיור..
אבל זה כוח השוק, אם יש יותר קונים ממוכרים- המחיר עולה.
זה אחד הרכבים היפים ביותר לטעמי. הוא מאוד פשוט, קל מאוד לתחזוקה ומאוד מהנה לנהיגת שטח (על הכביש, אחרי "שיפורים" של קיט 3.5" ומעלה, הוא ממש לא להיט...)
מה שמייקר אותו זה היחודיות. אין הרבה כאלו ולכן הוא נחשק.
ZJ נותן יותר כמעט בכל אספקט.
boaz avrahami
05-08-15, 08:49
ההנחה שלך ש ZJ עולה שליש שגויה.
אתה עוד לא צללת לשוק כנראה אלא מרפרף מודעות ביד2.
גרנד שמור ומשופר יעלה לשנתון 96-98 בין 40-60.
תלוי ברמת הרכב. זה פערים לא מאוד גדולים אבל הם ישנם וזה בגלל היופי של הצירוקי והמיעוט היחסי של ההצע.
רק שיהיה ברור, הגרנד כמעט זהה לצירוקי טכנית ולמעט העיצוב השינויים שיש בו הופכים את ה ZJ למוצלח יותר, למעט אולי עודף חשמל.
עדיין ש ZJ עולה שליש מ XJ- זה עקום...
צחי, גם לשלם 30K על סמוראי מסוף שנות ה 90 יד 10 מילדים בני 20 שלא יודעים מה זה מנוע- זה לחלוטין לא הגיוני.
תפתח יד 2 לוח סופות- אנשים חושבים שסופה זה כמו יין משביח עם השנים ודורשים מחירים מטורפים על סתם סופות בלי כלום.
ואני בכלל לא מעיז להזכיר רכבים שערכם עלה כמו שוק הדיור..
אבל זה כוח השוק, אם יש יותר קונים ממוכרים- המחיר עולה.
מסכים שזה עקום, היום במבט לאחור אני לא מבין את הבחור שקנה ממני את הסמוראי ולא מבין את הבחור שקנה ממני את הגראנד ויטרה. אלו גם זוג מכוניות (ואני מת על סמוראים) שהעצימו אותן הרבה יותר ממה שמגיע להן.
בועז,
אני לא שמעתי על הרבה ZJ שנמכרים היום במחירים שאתה מזכיר. יותר בכיוון של 25-40.
לצירוקי הרבה פחות חשמל ומנוע מהדגם הנפוץ של הגראנד (מנוע I6 4 לעומת V8 5200 שצפוף הרבה יותר)
מבחינת אחזקה, אני חושב שה XJ קל ופשוט יותר. אבל כחבילה כוללת, אני חושב ש ZJ יתן יותר.
boaz avrahami
05-08-15, 09:47
סער אתה לא בעניינים כנראה.
לאינדיאנים ככלל שוק טוב.
גרנד zj לא ימכר בפחות מ 40 אלא אם יש בו דפקטים או שהוא לא משופר ולא שמור.
תיזכר בכמה נמכר ה״לשעבר״ של יואב שנת 93...
אולי זה ירענן את זכרונך
בכמה. אני יודע כמה אני מכרתי.
חכו שתראו איזה שוק נוצר ל WJ,
מחירים עולים למעלה במהירות, 60-70 לרכבים לא משופרים עד 80-100 למשופרים,
פי 2-3 ממחירון לוי יצחק,
רמי, המחירים שמבקשים על WJ בשמיים, לא יודע אם מקבלים אותם. האם נסגרות עסקאות במחירים האלו?
לגבי ה ZJ, אני די משוכנע שהמחירים לא עלו בצורה כזו. חכו לעליה הראשונה במחירי הדלק :)
boaz avrahami
05-08-15, 11:59
בכמה. אני יודע כמה אני מכרתי.
אז אתה מחזק או מחליש את הטענות שלי?
snirjeepdreamer
05-08-15, 14:09
לפחות לגבי הסופות אני יודע שיש פער עצום בין מה שמבקשים ביד 2 לבין כמה שמוכרים. וזה כבר ככה כמה שנים טובות.
בפועל, סופה משופרת מכל טוב + שמורה משלמים בפועל כ- 60 וגם זה נדיר ביותר. גם המחיר וגם למצוא סופה ששמורה בקנאות.
מי ששומר כך על הרכב שלו בד"כ הוא גם לא זה שמוכר.
מי שבעניינים יודע מה המחיר הראוי. רק חדשים בתחום שלא טרחו לשאול או להתייעץ עם אף אחד משלמים סכומים מגוחכים.
איך המשפט המפורסם אומר "פראירים לא מתים, רק מתחלפים".
לגבי ה WJ ייתכן וזה המצב גם שם. הייתה תקופה שחיפשתי כרכב לאשה ונתקלתי בתופעה דומה..
אז אתה מחזק או מחליש את הטענות שלי?
לא מחזק ולא מחליש. אני שואל בכמה נמכר?
אני מכרתי ב 35 רכב משופר. עם גז. נעול רוביקון 4.5 סרן אחורי 44 ועוד כל מיני.
והוא המשיך לידיים הבאות במחיר דומה...
boaz avrahami
05-08-15, 17:12
לדעתי הרכב שלך הוא זה שנתתי דוגמא.
הוא היה של יואב ואחרי זה של ברוך, לא?
רכב שנת 93 או 94, אדום, עם סרן אחורי של סופה, רוביקון 4.5, גז לרדו, נכון?
(אם אני לא מתבלבל גם יצא לנו גם להיפגש לפני כמה שנים ולטייל כמה שעות באזור מעלה סיירים, נכון?)
יש מכירות של wj במחירים שצוינו למעלה... וכמו תמיד...הטובים לא מגיעים ללוחות ....
sent from my WJ
לדעתי הרכב שלך הוא זה שנתתי דוגמא.
הוא היה של יואב ואחרי זה של ברוך, לא?
רכב שנת 93 או 94, אדום, עם סרן אחורי של סופה, רוביקון 4.5, גז לרדו, נכון?
(אם אני לא מתבלבל גם יצא לנו גם להיפגש לפני כמה שנים ולטייל כמה שעות באזור מעלה סיירים, נכון?)
נכון.
הוא היה פה למכירה בסביבות ארבעים אבל אני לא חושב שנמכר.
snirjeepdreamer
05-08-15, 21:34
מה שמצחיק שהרכב הזה עוד לפני שני הגלגולים האלו נמכר ב 31 (עם אותו מפרט שיפורים שבזמנו יואב הכניס בו + מקסטרק ;).
כלומר הערך שלו מ- 2 ידיים נוספות עלה ב 4 ש"ח !!
גם שלי נמכר ביותר ממה שקניתי אחרי 7 שנים.
אפשר להפסיק לבלבל את המוח.
מי שהתחתן עם אישה שרוצה צירוקי וזה רכב טיולים וביום יום למרחקים קטנים ויודע מה זה סופה - אין תנאים יותר טובים מזה ל xj.
[emoji41]
חכו שתראו איזה שוק נוצר ל WJ,
מחירים עולים למעלה במהירות, 60-70 לרכבים לא משופרים עד 80-100 למשופרים,
פי 2-3 ממחירון לוי יצחק,
באסה.. מכרתי מוקדם מדי כנראה...
2003 דיזל משופר וסופר שמור. נחטף ב 70 אלף לפני כשנה, תוך שבוע מיום פרסום המודעה ולקונה הראשון שהגיע
נו ואנשים מתפלאים למה רנגלרים ארוכים נמכרים ביותר מ 40 אחוז מעל המחירון
ההבדל הוא שרנגלרים הם ילידי 2007 ומעלה ויש קצת יותר מאשר צירוקי קלסיק בשוק.
ההבדל הוא שרנגלרים הם ילידי 2007 ומעלה ויש קצת יותר מאשר צירוקי קלסיק בשוק.
הכוונה הייתה להשוואה מול ה wj
בלי קשר לכל האמור בנוגע למחירי מותג JEEP (שלטעמי אתם טועים בהערכת-יתר שווי הרכבים שלכם)
מגיע לאישתי מברוק. היא התחדשה ב XJ 2001
בקרוב יגיעו השאלות.
תודה לכולם!
תגיד תודה שהיא אשתך.
ותשתה משהו. [emoji6]
[emoji41]
אתם ממש משכנעים אותי להישאר פה, לעוד כמה שנים:(.
אני מחפש עכשיו רכב לגמד, שרק הוציא רשיון. יש פה המוני XJ, בכל מצבי הצבירה, בגרושים...
כבר אמרתי פעם, פה, מלבד המשופרים להשתוללויות בוץ (גלגלי ענק והגבהות ו.. הכל בזיל הזול), ה-XJ הוא רכב לבנות קולג'..
מעצבן מאוד...
תקנה לו עוד ריינג' גם אותם אפשר למצוא בגרושים
אנחנו רוצים שלגמדים שלנו יהיה טוב יותר, מאשר לנו, לא?
או שבעצם, שיסבול.. שיידע "להעריך"..
דילמות - כל העסק הזה עם הגמדים - דילמות.
זה לא חדש שמותג JEEP שומר מחיר. גם בארה"ב TJ לדוגמא, נמכר במחירים מאוד גבוהים בהשוואה לרכבים דומים בסגמנט.
שלא לדבר על TJ רוביקון או LJ רוביקון.
כנראה אישתי עדיין נערת קולג' עם הטעם שלה ברכב.
מעניין...
אישה צעירה - סגולה לאריכות ימים ואושר.
מזל שכל הנשים היהודיות/ישראליות, צעירות...
אחרית דבר:
אתמול נמכר ה xj.
אחרי בערך 3 שנים ששירת אותנו, בעיקר את אישתי ביומיום.
הרכב ענה בדיוק על כל מה שהובטח.
אמין, נעים, עביר, מגניב בדיוק כמו שדמיינתי.
שתי תקלות פקדו אותי-
חוט מצבר רופף
וחיישן שהתפגר
שתי התקלות נסגרו מהר ובזול.
צריכת הדלק, בראייה לאחור לא היסטרית כמו שחששתי.
הטיפולים לבד, כרגיל גרושים.
חייב להודות שגם שמר יפה על ערכו הגבוה.
אז למי שמחפש- עכשיו שאני לא משוחד- זה אוטו אדיר!
אני ממשיך במשפחה
ומחפש גרנד wk גדול ושרירי.
שישרת אותנו קצת יותר טוב וקצת יותר מפנק.
נתראה בקרוב.... אינשאלללה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.