צפייה בגרסה מלאה : פרוג'קטורים מאיביי - ההבדל בין הרצוי למצוי
liontamer84
04-08-15, 15:28
שלום לכולם,
קניתי לטרופר 5 פרוג'קטורים 30W כל אחד מאיביי.
הגיעו תוך פחות משבוע.
עד כאן הכל טוב ויפה.
הייתה לי תחושה שהאור קצת חלש מדי בחיבור.
הבאתי את הפרוג'קטור איתי לעבודה, למזלי, יש אצלינו מספיק ציוד בשביל לבדוק צריכת זרם
בדקנו עם מד זרם, ב12V הצריכה הייתה 0.90 אמפר.
דהיינו כמעט 12W.
המשכנו את הניסוי, העלינו את המתח והצריכה ירדה בהתאם.
פתחתי קייס באיביי... אדווח בהמשך מה קורה עם זה.
גם אם הם באמת 30w, זה עדיין במגרש של תאורת עבודה ולא תאורת נסיעה/דרך.
בשביל משהו נורמלי שמוסיף בטווח ובעוצמה על אורות הדרך המקוריים תצתרך לא פחות מ50w.
תעלה קישור או תמונה של מה שקנית שנוכל להתייחס בהתאם.
גם אם הם באמת 30w, זה עדיין במגרש של תאורת עבודה ולא תאורת נסיעה/דרך.
בשביל משהו נורמלי שמוסיף בטווח ובעוצמה על אורות הדרך המקוריים תצתרך לא פחות מ50w.
מה שקובע זה לא הוואטים אלא עוצמת ההארה- לומן
לא ניתן להשוות צריכה של אור דרך רגיל (הלוגן למשל..) לצריכה של תאורת לד ומכאן להקיש על עצמת האור..
צודק.
ועדיין,
בפרקטיקה, מספר הלומן קשור ישירות למבנה וגודל הרפלקטור ולאן האור מכוון/מרוכז.
בפועל, הזרקורים במספרים האלו, אם הוא לא רכש זרקור ייעודי קטנטן כמו של אופנועים, עם אלומה ממוקדת (ומאד יקרים), הם במקרה הטוב זרקורי עבודה לטווח קטן יותר מפנסי רכב ראשיים.
העוצמה שלהם בסוף היא לא מצטברת ״בטור״, ו-2 או 5 זרקורים של 30w, לא יאירו רחוק יותר מזרקור יחיד עם עוצמה גדולה יותר).
יהיה הרבה אור לטווח המוגדר.
אני רואה הרבה אנשים עם זרקורים קדמיים בטווח הזה על רכבים, וזה צועק שזה לא יעיל (אלא אם הם הותקנו כדי לתת אור חזק בחזית בטווח קרוב).
זה מאיר יפה מאד קרוב, לא עוזר בכלל בטווח רחוק.
liontamer84
05-08-15, 09:28
תעלה קישור או תמונה של מה שקנית שנוכל להתייחס בהתאם.
http://www.ebay.com/itm/321614317182
אלה הפרוג'קטורים המדוברים.
על הג'ימני היו לי פרוג'קטורים של 27W, רביעייה. בטיולי לילה, בנוסף לתאורה הרגילה,
הרגשתי שיפור משמעותי מבחינת התאורה לצדדים בעיקר, עזר לי לא לפספס פניות.
אני שידרגתי מזוג פנסי 27 וואט עגולים לזוג פנסי 36 וואט שנראים כמו שלך רק מכילים זוג לדים נוסף לכל פנס. ההבדל הוא גדול. יכול להיות שהפנס דופק, בדקת את שניהם?
אני לא יודע עד כמה אני מסכים, היום יש פנסי קומבו ככה שחלק מהעדשות הן 30 וחלק 60. אני נוסע עם זוג פנסים של 36 וואט וכבר לא מדליק יותר אורות דרך וגם לא אור גבוה. אחרי כיוון האלומה שעשיתי והשוואתי לאור הגבוה לא ראיתי שהאור הגבוה עקף את תאורת הלדים.
שים לב שבצילומי השוואה הם כיוונו את הזרקור קרוב מאד למקור (תסתכל בצד התמונה על האבן שפה), כדי להראות אור חזק, ואת ה״פחות טוב״ גבוה ורחוק כדי להראות אור ״חלש יותר״.
עזוב את "צילומי ההשוואה" זה סתם תרגיל שיווקי, וגם כל הסיפוריי וואטים ולומן לא אומרים הרבה. בפועל המוצרים האלה עושים עבודה טובה. ובכלל לא דיברנו על הבארים המקומרים שיכולים להאיר את טדי.
להבדיל מאופניים שם המשווקים כותבים את סוג האמיטר וככה אתה יכול לדעת פחות או יותר מה אתה מקבל, אבל במה שקשור לרכבי שטח רובם כותבים רק וואטים ואולי לומן, עד שאתה לא מדליק ומכוון אתה לא יודע מה קיבלת.
אני לא יודע עד כמה אני מסכים, היום יש פנסי קומבו ככה שחלק מהעדשות הן 30 וחלק 60. אני נוסע עם זוג פנסים של 36 וואט וכבר לא מדליק יותר אורות דרך וגם לא אור גבוה. אחרי כיוון האלומה שעשיתי והשוואתי לאור הגבוה לא ראיתי שהאור הגבוה עקף את תאורת הלדים.
אולי התאורה הראשית שלך חלשה.
לא רק שהיא לא חלשה היא גם עברה חיזוק בדמות
philips silver vision h4
שנותן איזה 10 אחוז שיפור, לא שמים לב לזה עד שלא מעמידים רכב זהה עם פנסים רגילים.
אבל מה שכן, אולי זה פשוט לא עניין עבורי כשמגרש טיולי הלילה שלי הוא הרי ירושליים. אין שם בדיוק שבילים רחבים וארוכים.
אבל מה שכן, אולי זה פשוט לא עניין עבורי כשמגרש טיולי הלילה שלי הוא הרי ירושליים. אין שם בדיוק שבילים רחבים וארוכים.
אגב, אם זה המגרש שלך, למה אתה לא מזמין?
כתבתי פה כמה פעמים, אף אחד לא בא ,כולכם ישנוניים.
אני רואה הרבה אנשים עם זרקורים קדמיים בטווח הזה על רכבים, וזה צועק שזה לא יעיל (אלא אם הם הותקנו כדי לתת אור חזק בחזית בטווח קרוב).
.
אצלי יש עגולים של 27W אם אני לא טועה שמופנים מראש קצת הצידה,
הכוונה היא "לפתוח" את השביל כמה שיותר רחב כולל מה שמעבר לו
ובשביל זה הם עושים את העבודה
liontamer84
12-08-15, 09:38
סוף פסוק - קיבלתי החזר של 50% מהעלות של הפרוג'קטורים.
מתלבט אם לנסות להרכיב אותם, או להזמין משהו חזק יותר...
יש לך יכולת לצלם את התאורה? כל הפנסים אותו הדבר מהבחינה הזו?
liontamer84
12-08-15, 10:26
כל הפנסים היו אמורים להיות 30W.... בפועל הם 13...
אני אחווט אותם מתישהו בשבוע הקרוב, ואצלם.
חברה, תבדילו בין זה שפרסמו פנס של 30 וואט והוא קבל רק 12 וואט לבין השוואת עוצמת האור.
על ההבדל בהספק, שהוא דבר רגיל... פותחים מחלוקת ומכוונים לקבל החזר חלקי או מלא ונשארים עם הפנס.
לגבי העוצמה, הרי שלד מודרני מוציא יותר מפי 5 כמות אור ביחס לנורת הלוגן. זה מה שנקרא לומן. עצמת האור על הדרך תלויה ברוחב האלומה והיא נמדדת בלוקסים. ככל שהאלומה צרה יותר מקבלים אור יותר מרוכז ובעצמה גבוהה יותר.
אם מדובר באותה זוית כסוי, אז נורת לד של 12 ווט תיתן לפחות אותה רמת תאורה של נורת הלוגן של 60 וואט.
הסיבה שפנסי לדים בנויים מכמה מודולים היא נושא טכנולוגי הקשור למבנה הלד, כמות ההספק שניתן לפזר משיקולי חום, ומבנה האופטיקה ועלויות.
מקווה שעזר
Sent from my LG-D800 using Tapatalk
שלום לכולם,
קניתי לטרופר 5 פרוג'קטורים 30W כל אחד מאיביי.
הגיעו תוך פחות משבוע.
עד כאן הכל טוב ויפה.
הייתה לי תחושה שהאור קצת חלש מדי בחיבור.
הבאתי את הפרוג'קטור איתי לעבודה, למזלי, יש אצלינו מספיק ציוד בשביל לבדוק צריכת זרם
בדקנו עם מד זרם, ב12V הצריכה הייתה 0.90 אמפר.
דהיינו כמעט 12W.
המשכנו את הניסוי, העלינו את המתח והצריכה ירדה בהתאם.
פתחתי קייס באיביי... אדווח בהמשך מה קורה עם זה.
קצת מוזר שבמתח גבוהה יותר הזרם ירד , בד"כ ההספק המקסימלי של המודולים האלה מתקבל במתח המקסימלי
מה שתואם למתח המקסימלי של 36V
סוף פסוק - קיבלתי החזר של 50% מהעלות של הפרוג'קטורים.
מתלבט אם לנסות להרכיב אותם, או להזמין משהו חזק יותר...
תתקין אותם בתור זרקור עבודה אחורי.
אצלי יש שניים של 27 מכוונים אחורה והצידה, בדיוק למטרה הזו.
liontamer84
12-08-15, 12:06
תתקין אותם בתור זרקור עבודה אחורי.
אצלי יש שניים של 27 מכוונים אחורה והצידה, בדיוק למטרה הזו.
יש לי זרקור אחר לאחורה. פלוד. אלה הם ספוטים, פחות טובים למטרה הזו.
בהגדרה הם אולי יותר ממוקדים מההצפה הנפוצים...
אבל בפועל הם רחוקים מלקרוא להם ספוטים...
הם לא חודרים לעומק וממש לא ממוקדים כמו ספוט איכותי.
פשוט טיפה פחות פיזור מאלו שמוגדרים כפלוד..
אז איזה ספוטים מומלצים הם באמת ספוטים ?
עברה בי מחשבה לשים כאלה אם יש בגודל מתאים במקום האורות ערפל שבטמבון לנד קרוזר.
[emoji41]
לא חסר.... רק פתח את הארנק ותתחיל לסייר באתרים של חברות נחשבות בתחום
מhella ועד rigid industries
ואם את בכל זאת רוצה להישאר עם הסיניים...
בהשוואות שעשיתי בין ההלה הלוגן שיש לי על הרכב... לכל מיני סיניים בהספק 27...30...48... וואט.
היחידים שנתנו מרחק תאורה המתקרב להלה הפרימיטיבי היו אלה שההספק המוצהר שלהם 60וואט.
הם היו נהדרים למעם האמת גם שילבו מרחק תאורה מספק מאוד לנסיעה מהירה...
לא חסר.... רק פתח את הארנק ותתחיל לסייר באתרים של חברות נחשבות בתחום
מhella ועד rigid industries
ואם את בכל זאת רוצה להישאר עם הסיניים...
בהשוואות שעשיתי בין ההלה הלוגן שיש לי על הרכב... לכל מיני סיניים בהספק 27...30...48... וואט.
היחידים שנתנו מרחק תאורה המתקרב להלה הפרימיטיבי היו אלה שההספק המוצהר שלהם 60וואט.
הם היו נהדרים! גם שילבו מרחק תאורה מספק מאוד לנסיעה מהירה כמעט כמו ההלה אך נתנו פיזור משמעותית לעומת ההלה. שדוווקא כן מוסיף לנסיעה בקצב סביר / טיול...
..
אני הורדתי זוג hella 55w, והרכבתו במקומם זוג לדים סינים של 51w, באותו קוטר, שמוגדרים ״ספוט״.
הם זהים חיצונית לפנסי מותג של איירונמן ו-ARB, שעולים כמעט פי-4.
בהחלפה השארתי אחד מכל סוג להשוואה.
ה-hella הרבה יותר ממוקדים באותו הטווח, וכל העוצמה שלם ממוקדת בעיגול בקוטר של כשני מטר כ״א, אבל הלדים נותנים בכללי הרבה יותר אור והרבה יותר יעילים בכל מצב.
תאורת ״ספוט״ גורמת לראיית צינור בלילה, ולא משפרת באמת את התמונה הכללית.
הלדים, גם אלו שמוגדרים ״ספוט״, מאירים את כל הנתיב וגם שוליים, וזה יתרון גדול.
http://m.ebay.com/itm/2-x-51W-Auto-LED-Work-Light-Spot-Beam-Lamp-Car-Vehicle-SUV-Jeep-ATV-Boat-4WD-/271324726660?nav=SEARCH
מה בסוף ? הותקנו ?
מה שיש אצלי דיי מבעס אותי ....
https://www.youtube.com/watch?v=lMYEGBtD31Q
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.