התחברות

צפייה בגרסה מלאה : בעיית התחממות באיפון 2003

איפון 2003
06-08-15, 22:48
אהלן
קרתה לי איזושהי בעיית התחממות באיפון
מדובר באיפון 2003 גיר אוטומט
עמדתי הרבה זמן עם הרכב מונע,מזגן עובד ולא זזתי למשך משהו כמו שעתיים-3
בשלב מסויים נרדמתי למעט זמן וכשהתעוררתי הרכב רתח!! המד חום היה על המקסימום(השעון עבר את הH והיה בסוף שלו)
והרכב עישן והעלה עשן.
כיביתי את הרכב ונתתי לו להתקרר.
הוספתי מים לרדיאטור(היה חסר משהו כמו 4-5 ליטר) ולמיכל עודפים.
יש לציין שהיה ריח ממש מוזר מהמנוע.מין ריח שרוף אבל מוזר,בחיים לא הרחתי כזה ריח.
אחרי שהתקרר נתתי לו לעבוד קצת בלי מזגן ובמקום מוצל.
מאז ישנה איזושהי נזילת מים(לא הצלחתי לראות מאיפה) וכל הזמן חסר מעט מים ברדיאטור(בערך כוס עד חצי בקבוק)
יש לציין שעד אז לא הייתה שום בעיה כזו,לא של התחממות ולא של נזילות מים ויצא לי לא מעט פעמים לעמוד עם הרכב מונע ללא תזוזה למספר שעות.
הבעיה היותר חמורה היא מין נקישות מהמנוע,בזמן שהמנוע דומם.
יש לציין שהריח עדיין קיים.
מישהו מכיר את התופעה/שמע עליה?
תודה

LIRON5721
07-08-15, 00:05
סיכוי גדול שיש נזק למנוע,
הרכב נוסע כרגע?

איפון 2003
07-08-15, 07:23
כן,
הרכב נוסע רגיל.לא מרגישים שום שינוי בנסיעה.

opl
07-08-15, 08:07
אני מניח שדיי טיגנת את הראש, כנס למוסך, אתה יכול לבדוק האם יש בועות במיכל העודפים אבל זה כנראה לא משנה בשלב זה.
הריח יכול להיות מספר רב של דברים כמו פלסטיקה שהתעוותה מהחום או ריח שמן שרוף, זה דיי שולי בשלב זה. משהו במערכת הקירור שלך כנראה כשל וזה מה שגרם לשרשרת האירועים. הטיקים ששמעת יכולים להיות רעשי מתכת שמתקררת.
מנסיון, רכב שפרץ אטם ראש עדיין יכול להגיב ולנסוע טוב לאחר הטראומה ובו באותה העת לנפח ולזרוק מים למיכל העודפים והחוצה.

חברים בדיוק בשביל זה יש את הבקרים הדיגיטליים, הצפצפה שלו הייתה מעירה אותך ומונעת את הנזק.
בהצלחה בהמשך, שתף אותנו בממצאים.

איפון 2003
07-08-15, 09:30
נתתי למישהו מבין לראות.
כמו שאמרת,הריח זה כנראה שמן שרוף והטיקים זה רעשי מתכת.
אני לא רואה בועות במיכל עודפים אבל במיכל של הרדיאטור יש בועות והוא זורק מים למיכל עודפים.הנזילה היא מחור בצינור.
כנראה מהחום נוצר חור וזה בטח "תרם"להתחממות של הרכב.
אני מאוד מקווה שאין נזק למנוע ושזה יסתכם בנזילה הזאת.
אני אראה,אולי מחר אני אוכל לקחת אותו למוסך.

נדב ש.
07-08-15, 11:00
צר לי לבשר לך אם המנוע זורק נוזל קירור מהרדיאטור למיכל עודפים זאת תופעה לפריצת אטם ראש.
אתה יכול להקטין את זה ולידחות את השיפוץ/החלפת ראש בזה שתעשה חור בתרמוסטט כדי להוריד לחץ מהמערכת, או בכלל להוציא אותו כי גם ככה עכשיו קיץ.
בכל מקרה בסוף תיצטרך לתקן את התקלה כי זה רק יחמיר או יגרום יותר נזק למנוע אם מים חודרים לבוכנות, קח בחשבון.

-->