צפייה בגרסה מלאה : בשאלה לגבי ביטוח שמשות
אהלן,
שאלה לגבי ביטוח שמשות - הושלך חפץ (פלאפון) ע״י חבר שישב ליד הנהג על הדשבורד (בלי כוונה), ואותו חפץ ״קפץ״ מעוצמת הפגיעה בדשבורד אל השמשה וסדק אותה. יש לי ביטוח שמשות. האם ביטוח השמשות מכסה נזק מעין זה? אם כן, האם הוא ׳חוזר׳ לאשם בסדיקת השמשה על מנת לתבוע אותו? כלומר, יש משמעות לאשם?
תודה
הסיפור היפה שסיפרת פה זה לא מה שקרה בפועל. מה שקרה זה שאבן עפה ממשאית שנסעה לפניך.
מאיר אלוני
16-08-15, 13:20
הכי טוב לבדוק בפוליסה שלך, בדרך כלל אין שאלות ומתקנים ללא השתתפות עצמית, אבל כדאי להזהר ממתקין השמשות - מנסיון שקרה לי עם מכונית פורד עם סדק קטנטן בשמשה הקדמית הלכתי לזגג שחתך עם משור פניאומטי את כל המסגרת ואח"כ שלח אותי להביא מהחברה מסגרת חדשה בעלות של כ-500 ש"ח.
נמרוד, תודה על ההצעה, אבל אני לא מתכוון להונות את חברת הביטוח (גם אם זה מגיע לה).
מאיר, תודה, אבל הפוליסה מאד כללית ולא יורדת לרזולוציות האלה.
בכל אופן, מישהו יודע אם יש משמעות לאשם (asham) במימוש הביטוח? אני רק יודע שבטופס שעליו אתה נדרש לחתום אצל הזגג אתה מתבקש לכתוב מה בדיוק אירע ואם לדעתך אתה אשם או לא. יש לזה משמעות? חברת הביטוח משתמשת במידע הזה כדי לנסות למנוע ממך את הכיסוי?
שוב תודה
אולי זו נראת שאלה לא רלוונטית,
אבל..... באתר הזה מאוד חשוב לדעת אם זה אייפון (בועז) או אנדרואיד (ברנרד)
אתה - או החבר - שברתם את החלון בכוונה? אתה מרגיש אשם? אם לא אז זו תאונה, ובדיוק בשביל זה הביטוח קיים. מה זה משנה מי ומה גרם את הנזק, אבן, אייפון או אנדרואיד.
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
boaz avrahami
16-08-15, 22:19
לרוב שמשות וגרירה זה ביטוח משלים חיצוני שגם לא נחשב כתביעת ביטוח ולא פוגע בהעדר התביעות.
כשלב ראשון תוודא שכך המצב אצלך.
בהמשך תדווח על שבר בשמשה בלי לנדב ביוזמתך נתונים ובלי לשקר.
אם ישאלו תגיד את האמת בפשטות...
מנסיון בפועל. זה לא מעניין אף אחד... תתקשר לביטוח, תשאל לאן לפנות בשביל להחליף שמשה, יפנו אותך בלי לשאול שאלות. הטופס שאתה ממלא אצל הזגג הוא כללי נורא, מספיק לכתוב שם שהשמשה נשברה בתאריך כזה וכזה כתוצאה מ תאונה וזהו. בלי שאלות, בלי השפעה על רישום העדר תביעות. מגיע לך וזהו.
Sent from my iPhone using Tapatalk
מאיר רוטברג
17-08-15, 07:39
נשבר החלון. נקודה סוף .
לפני כחצי שנה ברכב העבודה שברשותי התגלה סדק קטנטן בתחתית השמשה (לא משנה מה הסיבה)
נסעתי עם זה ככה שבוע וחצי. כל יום הסדק גדל עוד כמה סנטימטרים (בעיקר כשעברתי במהירות על פסי הרעדה) כשהלכתי לזגג הסדק היה על חצי חלון ואף אחד לא שאל למה כמה ואיפה
ומצד שני
אם נסדק החלון כתוצאה מחלודה במסגרת הביטוח ידחה את התביעה.
ולפותח הדיון
הביטוח יכסה את הנזק וזכותו להפרע מזה שגם לו. העניין הוא שברוב המקרים קצת קשה לביטוח לתבוע את האבן הסוררת.
להצליח לסדוק שימשה קדמית ממכשיר סלולרי ? כנראה שהחבר שלך בריון לא קטן. ההגיון הבריא לא יקבל את זה כהתנהגות סבירה בנהיגה.
הביטוח מאוד אוהב קיטבגים. אני מציע לך לא רק לספר לו את האמת, אלא בנקודות שיש ספק לתת גירסה הנוטה יותר לרעתך, למען ההגינות אתה יודע...
אתה תראה שבסוף היקום יחזיר לך ואם לא הוא אז בוודאי חברת הביטוח.
מאיר רוטברג
17-08-15, 14:22
ומצד שני
אם נסדק החלון כתוצאה מחלודה במסגרת הביטוח ידחה את התביעה.
ולפותח הדיון
הביטוח יכסה את הנזק וזכותו להפרע מזה שגם לו. העניין הוא שברוב המקרים קצת קשה לביטוח לתבוע את האבן הסוררת.
להצליח לסדוק שימשה קדמית ממכשיר סלולרי ? כנראה שהחבר שלך בריון לא קטן. ההגיון הבריא לא יקבל את זה כהתנהגות סבירה בנהיגה.
הביטוח מאוד אוהב קיטבגים. אני מציע לך לא רק לספר לו את האמת, אלא בנקודות שיש ספק לתת גירסה הנוטה יותר לרעתך, למען ההגינות אתה יודע...
אתה תראה שבסוף היקום יחזיר לך ואם לא הוא אז בוודאי חברת הביטוח.
אהבתי את הסייפא
יש יוצאים מהכלל. כשבדיפנדר שלי נשבר החלון הקדמי, החלונאי טרח להתקשר לחברת הביטוח ולומר שלדעתו זה קרה מהתקנה לא נכונה של החלון אחרי פחחות וצבע.
לא עזר כלום. לא עזר שיש לי ביטוח שמשות. לא עזר סוכן הביטוח. בסוף השגתי חלון מפירוק והחלפתי לבד.
אסף.
וזה היה נכון שבגלל התקנה לא נכונה או שהוא סתם חירטט כי לא היה לו?
היה לו. מחיר ללקוח פרטי הוא גבוה יותר ממחיר לחברת ביטוח.
אסף.
זה מה שחשבתי. לא היית צריך לוותר
מה שהייתי או לא הייתי לא משנה.
מה שרציתי לומר הוא שיש מקרים גם כאלו.
אסף.
היה לי סדק בשמשה ללא הסבר.
קבלתי המלצה חמה על אריה שטרן בנתניה, זגג רכב מוכר של ידי חברת הבטוח.
פניתי אליו והוא עשה את כל התהליך מול חברת הבטוח - מלוי טפסים, צלום וכו.
כמובן שהתקון נעשה במקום ללא תשלום.
לא נראה לי שמישהוא התעניין יותר מידי בסיבת המוות...
יש יוצאים מהכלל. כשבדיפנדר שלי נשבר החלון הקדמי, החלונאי טרח להתקשר לחברת הביטוח ולומר שלדעתו זה קרה מהתקנה לא נכונה של החלון אחרי פחחות וצבע.
לא עזר כלום. לא עזר שיש לי ביטוח שמשות. לא עזר סוכן הביטוח. בסוף השגתי חלון מפירוק והחלפתי לבד.
אסף.
נשמע כמו זגג מאנייק אמיתי.
במקרה הזה לא מקבלים את דעתו, אומרים לחברת הביטוח והולכים לזגזג אחר.
בשביל זה שמורה לך הזכות לחו״ד פרטי.
פעמיים החלפתי שמשה, פעמיים זה לא עניין את הזגג מה קרה.
בשביל זה יש ביטוח.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.