PDA

צפייה בגרסה מלאה : מבקש חוות דעת על ממצאי בדיקת גרנד ויטרה

lshliom79
20-08-15, 15:33
שלום רב למכובדי הפורום,

לקחתי לבדיקה היום סוזוקי גרנד ויטרה שנת 2010 יד ראשונה 93000 ק''מ 2400 סמ''ק הדגם ללא מושבי העור וללא סאנרוף.
סיכמנו עם בעל הרכב על מחיר בסך 93000 שקל כמובן בתנאי שהבדיקה יוצאת ללא בעיות גדולות. המוכר סיפר לי שהרכב עבר תאונה בחזית הרכב לפני הבדיקה אז נא לא להתייחס לממצאים הללו מהדו''ח.

בתור אחד שלא כל כך מכיר את המחלות האופייניות של הגרנד ויטרה אשמח לשמוע מה דעתכם על הרכב והאם מה שמופיע בדו''ח נסבל וכל מה שנשאר זה רק לנסות להסתדר עם המוכר לגבי הכסף ולהוריד את עלויות התיקונים הנדרשים או שיש כאן משהו מהותי שבגללו לא כדאי לקנות את הרכב.

מצורף צילום דוח הבדיקה.100684
בתודה מראש,
לירן

opl
20-08-15, 17:08
מסמך טיפוסי למכון בדיקה...

מנוע- האם עשו בדיקת קומפרסייה? מה התוצאות?

אני לא חושב שראיתי מסמך בדיקה שלא הופיעה לו "נקישה בהגה" האם נאמר משהו בעל-פה לגבי "תיקון וכיוון ההגה"

בלם יד חלש מקורו או ברפידות בלויות או בכיוון קל שנדרש. זה ששילמת להם 500-700 שקל זה לא סיבה מספיק טובה מבחינתם להוריד גלגל ואשכרה לבדוק מה מצב הדיסקים והרפידות...

נזילת שמן מההילוכים זה משהו שצריך לבדוק לעומק, "בלאי דסקיות" ו "נקישה בשילוב הילוך" זה גם משהו שכמעט מופיע כברירת מחדל בדוחות שלהם.
חופש בדיפרנציאלים וסימני שמן בדיפרנציאל הם משהו שצריך לבדוק במוסך.

בקיצור- כרגיל, בדיקה במכון כמעט ולא שווה את הנייר עליה היא כתובה. גש למוסך שמתמצא ברכב ובקש (תמורת תשלום) שיעבור על הרכב בצירוף הדוח העמום של המכון.

lshliom79
20-08-15, 17:15
לא עשו בדיקת קומפרסיה, למיטב זכרוני לו היו עושים הייתי מקבל פלט מחשב עם גרפים ולא קיבלתי מכאן שלא עשו. לגבי הנקישה והרעידות בהגה זה הורגש כשהאוטו עומד ולא בנסיעה והפנו לבדיקה במוסך. כנ''ל לגבי יתר הדברים.

נדב ש.
20-08-15, 18:43
לא הייתי מתרגש, כמו שכתב opl זה דו"ח כסת"ח(כיסוי תחת) שיגרתי, מה שאומר "בדקנו ואנחנו לא אחראים על כלום".

אם הרכב יד ראשונה תבקש היסטוריית טיפולים, זה ייתן לך אינדיקציה טובה איך טיפלו בו ואם נעשו טיפולים בזמן.

כל "ההזעות" ו"נקישות" וניחושים, הייתי לוקח למוסך שמבין ואתה סומך עליו שיבדוק, יכול להיות שמדובר במסרק הגה, או תפוח, לא סיפור גדול.
דווקא את ההשהייה בגיר בשילוב להילוך הייתי בודק לעומק, הנקישה יכול להיות חופש בצלב.

zerez
20-08-15, 19:51
אני חולק על שני החברים לפני ולא פוסל על הסף מכוני בדיקה, נכון שיש שם הרבה כסתח אבל הם רואים ומוצאים דברים.

לפי התיאור התאונה בחזית היא לא סתם משהו קוסמטי.
חוסר שמן מנוע זה לא דבר שצריך להיות ברכב מטופל.

אם המוכר לא מוכן להוריד את כל התיקונים מהמחיר ולשקלל את התאונה אני הייתי ממשיך לחפש.

נדב ש.
20-08-15, 21:20
אני חולק על שני החברים לפני ולא פוסל על הסף מכוני בדיקה, נכון שיש שם הרבה כסתח אבל הם רואים ומוצאים דברים.

לפי התיאור התאונה בחזית היא לא סתם משהו קוסמטי.
חוסר שמן מנוע זה לא דבר שצריך להיות ברכב מטופל.

אם המוכר לא מוכן להוריד את כל התיקונים מהמחיר ולשקלל את התאונה אני הייתי ממשיך לחפש.

המוכר כבר אמר לו לפני הבדיקה שהרכב עבר תאונת חזית
הקונה סיכם עם המוכר שמחיר הרכב ישוקלל אחרי ממצאי הבדיקה בהתאם.

נ.ב
חוסר שמן מנוע לא אומר הרבה, יכולה להיות נזילה גם.

lshliom79
20-08-15, 21:25
כן עניין התאונה היה על השולחן מההתחלה. יש לי בעיה עם שאר הדברים. מחר בבוקר אני נפגש איתו והולכים למוסך שלו לראות את הסטוריית הטיפולים וכן לקבל חוות דעת על הבדיקה ואחר כך למוסך של סוזוקי לחוות דעת נוספת. אני מקווה שיסכים להוריד מהמחיר שסוכם על התיקונים. אם לא, כפי שנאמר מעלי אמשיך הלאה לחפש והלכו 800 שקל על הבדיקה לקיבינימט ;-)

נדב ש.
20-08-15, 21:29
עדיף שילכו 800 מאשר 8000.

zerez
20-08-15, 21:37
בבדיקה לא כתוב נזילה אבל גם אם כן אז ברכב מטופל מוסיפים שמן.
בהצלחה מחר.

חנן-ג'יפולוג
20-08-15, 21:39
אנשים אשכרה משלמים על הבדיקות האלו?

[emoji15]

פות"ש: המכונאי והפחח שלך יתנו לך חוות דעת אמינה פי אלף, בלי כסף.

נמרוד
20-08-15, 21:40
800 השקלים לא הלכו קיבינימט, הם הלכו למטרה טובה - למדת מהם לא לבזבז כסף על מכוני בדיקה!

מחיר מטורף עבור טופס שלא אומר כלום.

נדב ש.
20-08-15, 21:45
800 השקלים לא הלכו קיבינימט, הם הלכו למטרה טובה - למדת מהם לא לבזבז כסף על מכוני בדיקה!

מחיר מטורף עבור טופס שלא אומר כלום.

+1

בבדיקה לא כתוב נזילה אבל גם אם כן אז ברכב מטופל מוסיפים שמן.
בהצלחה מחר.

תסתכל שוב בטופס, כתוב רטיבות על הדיפרנציאל הקידמי, אם לא מדובר בשמן 90(צבע וריח שכל בוחן יכול להבחין) אז מדובר בשמן מנוע כניראה.

-->