התחברות

צפייה בגרסה מלאה : קרבורטור בפעם האחורנה- כיוון מצוף

yoni_0000
29-08-15, 14:54
טוב.. אז נמאס לי מאנשי מקצוע שעושים עליי עוואנטות, והגיע הזמן לסגור את הפינה אחת ולתמיד.

הקרבורטור- מוטורקראפט 2100 (CJ), מטפטף כאשר הרכב כבוי.
פירקתי את הכל, החלפתי אטם, מחט, בית מחט, כל מה שקשור לתא המצוף (חוץ מהמצוף עצמו). הכל היה במצב טוב, אבל העדפתי להחליף.

מילאתי את תא המצוף בבנזין עד הקצה והפלא ופלא.. עדיין מטפטף..

לדעתי זה קשור לכיוון של גובה המצוף. במדריך שהשתמשתי בו מצויינת המידה 7/16" (לא אומר לי הרבה..) מהחלק העליון של המצוף ועד לקצה העליון של תא המצוף.

אני די בטוח שהוא לא מכוון כמו שצריך.. השאלה אם הכיוון יפתור את הבעיה?

אני מצרף תמונות..

דעתכם, תודה.

100958

100957

איציק - 4X6ZH
29-08-15, 15:21
גובה המצוף במ"מ הוא 22 ממ
כדאי לבדוק את משקל המצוף
ומאד כדאי לבדוק שהמצוף אינו מוצף

six 4 life
29-08-15, 17:12
המצוף גבוה מדי.
אתה צריך להגיע למצב בו כשהתא מלא המצוף צף בצורה מאוזנת לגמרי במצב הכי גבוה שלו (סוגר את פתח כניסת הדלק במלואו).
במוטורקראפט אם אני לא טועה זה באיזור ה12-13 מ"מ מהשטח עליו יושב האטם של המכסה עד לקצה המצוף (פינה ימנית קדמית).

yoni_0000
29-08-15, 17:54
כיוונתי.. עכשיו הוא עומד פלס, 1.1 מ"מ לפי ההוראות של הקיט וההוראות של המדריך (http://www.cjclub.co.il/files/motorcraft_2150_carb.pdf). עדיין נוזל כשהקרבורטור בשיפוע (יעני הרכב בעליה).
נשפתי בפיה ממנה נכנס הדלק. יש אטימה מלאה.. זה כנראה לא המצוף. אני מתחיל לחשוד בדבר הזה:
100959

על הדרך החלפתי באינסטרומנט הזה את האטם של הבורג, האטם הגדול, והכדורון.

six 4 life
29-08-15, 21:38
מאיפה נוזל הדלק מהחלק הקדמי של הקרב'?
האטם חדש אני מניח והברגים נסגרים טוב כולם?
איזו משאבת דלק?

yoni_0000
29-08-15, 21:44
מטפטף מהחצוצרות.. משאבת דלק מכנית מקורית. אטם חדש וכן נסגרים בקלות.

six 4 life
29-08-15, 21:55
התמונה שהעלית לא עלתה.
בכל אופן, למטה בתחתית הקרבורטור יש שסתום העשרה (POWER VALVE), החלפת את האטם שלו גם כן או רק את אטם המכסה?

yoni_0000
29-08-15, 22:13
כן.. החלפתי את כל הpower valve והאטם שלו.

six 4 life
29-08-15, 22:25
הטפטוף הזה מהבוסטר ונטורי (החצוצרות) הוא הסיבה שהחלטת לשפץ את הקרב' או שזה קרה אחרי הכל?

מוני אורבך
29-08-15, 22:28
דבדוק שני דברים.
1. שהמצוף לא ספוג דלק, אז הוא כבד מדי ונוטה להכניס יותר מדי דלק.
איך לבדוק? לא יודע אני פשוט החלפתי לאחד עשוי נחושת, וזה עזר, מאוד
2. תבדוק את קוטר הנחיר (יש שנים כאלו בתחתית תא הדלק) עבור CJ יש גודל מסוים שצריכים.
אם גדול מדי הוא כל הזמן יציף. אצלי היה נחיר בקוטר גדול מדי (כך קניתי) והרכב מדי פעם הציף וכל הזמן טיפטף.
החלפתי לנכונים (אני חושב 56 אבל אפשר לבדוק במרשתת) והכל הסתדר.

yoni_0000
29-08-15, 22:40
את המצוף אני עומד להחליף- מחכה להזמנה. הוא אומנם לא כבד וצף בקלות, אבל הוא מבעבע
הכנסתי את הקרבורטור לשיפוץ כי האוטו גימגם. אחר כך כבר נכנסתי לתהליך של החלפת מנוע, בזמן הזה הייתה מורכבת משאבת דלק חשמלית לכמה שעות ואז התחילה בעיית הטפטוף. כרגע המשאבה מכנית.

rob
30-08-15, 21:57
אני לא מכיר את הקרבורטור שלך, אבל אולי אוכל לעזור בכל זאת.

כמה עקרונות עבודה שמתאימים לכל קרבורטור:

1. הקרבורטור מקבל דלק דרך צינור הדלק
2. כאשר המצוף גבוה הוא לוחץ על "ברז" שעוצר את כניסת הדלק הראשית
3. כאשר המצוף נמוך הוא משחרר את הלחיצה על הברז ומאפשר לדלק להיכנס לקרבורטור

זוהי האפשרות היחידה של הדלק להיכנס לתוך הקרבורטור.

4. מתחת ל"בריכה" הקטנה שבה נמצא המצוף ישנם חרירים (דיזות)
5. כשהמנוע עובד נוצר תת לחץ (וואקום) אשר מושך דלק דרך צינורית אשר מחוברת לאותה דיזה
6. הדלק שנמשך דרך הצינורית מתערבב עם אוויר ונכנס לתוך סעפת היניקה.

אותה צינורית (או צינוריות) נמצאת בערך בגובה העליון של "הבריכה" ולכן דלק לא עובר מ"הבריכה" אל הצינורית (במצב תקין)

100986

במידה והמצוף לא נמצא בגובה הנכון, הוא מאפשר ליותר מדי דלק להיכנס לבריכה, הדבר מוביל להצפה של הבריכה והדרך היחידה של הדלק להשתחרר היא על ידי יציאה דרך הדיזה ואל הצינורית.

rob
30-08-15, 22:20
...המשך

כאשר הלחץ בצינור ההזנה של הדלק גבוה (יותר מ 7psi בדר"כ), הלחץ מצליח לגבור על המצוף אשר לוחץ על ברז ההזנה ודלק נכנס אל הבריכה למרות המצוף.

דבר ראשון - בדוק מה לחץ הדלק בכניסה לקרבורטור, בדוק את הלחץ בזמן עבודת המנוע ובזמן שהמנוע כבוי (לחץ ממיכל הדלק עשוי להשפיע כאשר הרכב כבוי)

דבר שני - פתח את הברגים של מכסה הקרבורטור ותניע את הרכב ללא הברגים, לאחר כ3 שניות כבה את הרכב והרם את המכסה.
בדוק את גובה המפלס בבריכה.

דבר שלישי - נתק את צינור הדלק הראשי ונשוף דרכו על מנת לוודא כי אכן הברז של המצוף אכן סגור ואטום

six 4 life
30-08-15, 23:50
את המצוף אני עומד להחליף- מחכה להזמנה. הוא אומנם לא כבד וצף בקלות, אבל הוא מבעבע
זאת מן הסתם הבעיה שלך.

dudsha
31-08-15, 10:46
מה זה קרבורטור ?? :-)

סתתם בצחוק :-)

-->