צפייה בגרסה מלאה : תגידו שנפלתי על הראש. רוצה סופה פתוחה, נותן בתמורה צ'רוקי
לפני כמה שבועות נפלה עלי ההארה: מה שאני צריך בחיים זה פרויקט של סופה פתוחה. זרקתי לחברים ולמכרים, והנה אני זורק לחלל.
מציע החלפה ראש בראש, בלי לערב את מנהל הבנק ובן/בת הזוג של אף אחד מהצדדים - את הצ'רוקי XJ שלי, "סופה סגורה עם חמש דלתות" תמורת "צ'רוקי פתוח בלי דלתות". במידה ויש כאן עבודת תיווך, עמלה הוגנת אשלם בשמחה.
הצ'רוקי שלי מודל 94, 235K קילומטר, קיט רוביקון 4.5 אינץ', פחחות וצבע קומפלט לפני שנתיים, כל ההיסטוריה שלו פה בשרשור (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/21243-%D7%A6-%D7%A8%D7%95%D7%A7%D7%99-XJ-%D7%A9%D7%9C-%D7%A0%D7%9E%D7%A8%D7%95%D7%93)(ואצל ארנון מלאכי במחשב, הרכב טופל אצלו פעמיים בשנה במשך תשע השנים האחרונות). טסט חצי שנתי עלי.
מה אני מחפש? סופה פתוחה. קצרה או ארוכה, לא משנה. רצוי מודל 94 ומעלה. שלדה טובה. מכאניקה טובה ורצוי מקורית. ידנית בלבד. דנה 60 מאחורה. בודי בסדר - לא צריך פחחות וצבע עדכניים, אבל גם לא רקובה מהתחת. דלתות/ברזנט/"סלון" - לא מעניין אותי. מצידי תשמרו. שיפורים מכאניים כמו נעילות, יחסי העברה, כננת וצמיגים 33 ומעלה ברשיון זה פלוס מבחינתי. מתלים מצידי מקוריים/עייפים. גם אותם אני מתכוון לשנות.
צרו קשר בה.פ.
קצת עצוב לי עכשיו.
[emoji41]
מה אתה עושה פה? אתה אמור להיות בפורום טויוטה :rolleyes:
boaz avrahami
31-08-15, 22:44
לא יאומן.
אני כבר כמה חודשים מהרהר באותו רעיון והחברים מורידים אותי מזה...
אני כנראה עוד לא בשל להיפרד מהאינדיאני
לא נפלת על הראש, גם לי זה יושב בראש באיזה פינה ומתישהו זה יגיע... לחזור למקורות...
בהצלחה.
six 4 life
31-08-15, 22:53
מסכן omri_t שכבר קנה XJ אחרי מלא זמן של התלבטויות.
היית פותר לו הרבה דילמות.
ואללה. תזמון זה הכל בחיים. זה היכה בי ערב אחד כמו הברק של דוק בראון.
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/10295-%D7%9E%D7%97%D7%A4%D7%A9-%D7%92-%D7%99%D7%A4-%D7%A4%D7%AA%D7%95%D7%97-(%D7%9C%D7%92%D7%9E%D7%A8%D7%99)-%D7%A2%D7%9D-%D7%A0%D7%94%D7%92-%D7%9E%D7%95%D7%9B%D7%A9%D7%A8-%D7%9C%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C%D7%99%D7% 9D-%D7%9E%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7% 99%D7%9D
ועוד משהו קטן: אתה לא חייב להחליף, אפשר להוסיף..
יופי עכשיו עשית גם לי חשק אבל לצערי אני צריך משהו גדול וסגור...עוד שנתיים לאספנות של הסיקס. עד אז בטח אסיים אותו.
זה כמו הריון. אחרי כמה זמן הן שוכחות איזה זוועה זה היה ורוצות שוב.
אסף.
מוני אורבך
01-09-15, 08:04
נמרוד, נמרוד...
לא הארה ולא נעלים, סתם גיל ארבעים (-:
מה חשבת שרק אתה מחוסן מזה וכל העולם לא ?!
שנים צחקת עלי, ועכשיו זה הגיע גם אליך.
עוד בפולניה אמרתי לא למכור את הסיקס אלא לאפסן אותו לכמה שנים עד שהבנות יגדלו ואתה תזקין.
אז אמרתי..
טוב, מספיק ירדתי עליך, כדאי להפוך לענינים קצת.
אני מתאר לעצמי שאתה מודע לזה שהסיכוי שההחלפה הזו תתקים שואף לאפס, נכון.
אם לא אז בקרוב תבין.
השאלה שאתה צריך לשאול את אצמך האם אתה רוצה פרויקט שיפוץ שרק עוד שנים יסע, או משהו פחות או יותר יציב.
כמו שאני מכיר אותך תרצה כמה שפחות לעבוד...
לכן כדאי לך לחפש סופה עם בודי כמה שיותר טוב, עם הכי פחות רקבונות.
לתקן תיקון עומק של פח זה כאב ראש גדול ועולה לא מעט (אלא אם כן אתה עושה זאת לבד, ואתה לא תעשה את זה)
דווקא מאילו הצבועות בצבע מבריק ונראות חלקות למשעי תיזהר !
קל מאוד לחפף בבודי של גיפ. הפח עבה ואתה יכול למרוח ערמות של שפכטל.
זה נראה מצוין אבל מחזיק שנתים שלוש עד תפרחת החלודה הראשונה...
אני מעדיף לראות את הבעיות שיש בבודי ולא לקוות שלא הסתירו אותם, אבל זה אני פולני חסר תקנה )-:
זה לא אומר שתמיד מחפפים, אבל הפיתוי מאוד גדול, ואם לא משלמים הרבה מאוד כסף ויושבים על הפחח על הראש, אין סיכוי לעבודה טובה.
נקודות תורפה: נקודות המפגש עם קשת ההתהפכות. אמבטית הנהג והנוסע (חיבור לקירות) החלק העליון של הבודי (אזור כניסת האוויר )
בחלק הזה יש הכי הרבה צרות כי שם יש את מערכת החימום שלא מאפשרת גישה ומונעת טיפול מונע.
הדבר הבא לבדוק הוא שילדה, במיוחד באזור תיבת הגה הכוח. אפשר לתקן סדקים, אבל זה כאב ראש.
מנוע וסרנים, לא סיפור מקסימום מחלפים (יש עבודה והתעסקות, אבל לא משהו שאי אפשר לגמור במספר ימים)
כמובן צריך להוריד מחיר בהתאם...
חשמל, זה כבר סיפור אחר. סופה זה לא סיקס ושם החשמל חשוב. בדוק טוב טוב מה איכות הצמה ועד כמה התעסקו בה.
צמה רעה יכולה לגרור שנים של סבל.
אפשר להחליף כמובן, למשהו חדש וטוב. אבל גם זה התעסקות ומשהו עם ידע ומוטיבציה צריך לעשות.
אתה לא מבין כלום בחשמל, כך שעבודה עצמית לא אפשרית. אם אתה מכיר חשמלאי טוב (חבר) אז גם היא לא deal braker
ברוך בואך לגיל ארבעים (-:
מה אתה עושה פה? אתה אמור להיות בפורום טויוטה :rolleyes:
שקט שם מדי.
[emoji41]
מוני - ברור, משבר גיל ארבעים! אני כבר בן 41 וכבר שנתיים מתלבט כמה גלגלים ובאיזה צבע אני רוצה את ה"משבר"...
הבנתי שאופנוע זה כבר מאחורי, רייזר זה מואי-כייף אבל התמורה לשקל נמוכה מדי, טרקטורון אולי?
את תפקיד הרכב המשפחתי הסגור שאפשר לטייל איתו לעל מקום בכל עונה העברתי לטויוטה - אני מטייל יותר מאז הטנדר אבל דובי צודק, משעמם שם - צמיגים 32 ואין יותר מה לשפר, לתקן ולהתעסק...
אחח....תזמון זה הכל בחיים...... אבל הכל לטובה!
כאמור התחדשנו ב XJ ממש לא מזמן.
ובחצר שלי חונה סופה ארוכה שמסיימת פרויקט שימור ושיפוץ.
בדיוק מהרהר ומפנים שלא אוכל לאורך זמן להחזיק את שני הרכבים.
במיוחד עם רשימת הקניות המתארכת ל XJ.
כנראה שיש שלבי אבולוציה לג'יפאי.
אני עוד לא מנוסה בשטח עם ה XJ, אבל יכול בהחלט להבין את ההחלטה שלך.
בסופו של יום, יש הבדל ענק בין לטייל עם XJ (או כל SUV) סגור צפוף, קצת מרוחק- לבין סופה בריאה ועוד פתוחה.
סוג שונה של טיול וחוויה אחרת לגמריי.
אני מניח שאם תמכור את ה XJ ותקנה סופה- ישארו לך בכיס כמה מרשרשים לצעצועים לסופה.
בכל מקרה ראה ה"פ לגבי מכירת הסופה שלי.
ובהצלחה!!
(כנראה שעוד 7-8 שנים גם אני אפרסם מודעה בדיוק כזו....)
אם היינו באמריקה הייתי יכול לעשות משהו כזה:
101019
בישראל זה באמת, נו, איך אומרים, מוגזם...
חוץ מזה, שמוני צודק ואני מודע למגבלות שלי. בסופה הכל ישר ומרובע, אין ריפודים, אין דיפוני פלסטיק, פחות חשמל. זה לא שאני לא רוצה לעבוד בכלל - אבל אני רוצה לעבוד פחות, ולעשות רק מה שמתחשק לי.
מוני אורבך
01-09-15, 09:52
אגב אני יכול לתת לך עוד פתרון למשוואה שלך שיכול אפילו יותר להתאים.
רנגלר JK...
גם רכב נוח ומתורבת, אבל יש לו היכולת להפוך לרכב פתוח כמו הסופה ועוד יותר טוב.
כי הוא נוח גם בכביש וגם בשטח.
מבחינת שיפורים, זה הרכב עם שוק השיפורים הגדול בעולם. כל מה שתרצה בולט און, כמו שאתה אוהב.
יש רק בעיה אחת קטנה.. יקר מאוד (-:
כן זה בעייה קטנה מוני.
אגב גם CJ7 בא בחשבון. אם נמאס לך, למיטב זכרוני צ'רוקי XJ עוד לא היה לך... רק תגמור את הדאבלר קודם :rolleyes:
אל תגיד לא. תישן על זה לילה, שניים. אני לא ממהר.
מוני אורבך
01-09-15, 10:07
נמרוד, הצחקת אותי..
אתה רוצה לראות באיזה מצב נמצא ה CJ7 שלי ?
101022
101023
אתה רוצה פרויקט גיפ פתוח מפורק לחתיכות ??
יודע מה רק בשביל לראות אותך מתפתל ומתעלק על כל העולם כדי שיעשה את העבודה בשבילך אני מסכים.
או שאולי אתה מתכוון אחרי שאני אגמור את השיפוץ ??
כן, תמיד ידעת לנצל נקודות חולשה אצל אנשים...
וואלה באמת תזמון מעניין - אני כבר כמה זמן שוקל לחזור להפרדת רשויות יעני פרייבט + רכב שטח ישן רק לטיולים.
בעקבות הצעתו של מוני יש מצב להחלפה אבל זה כמובן ידרוש מעורבות של בת הזוג לפחות (ואולי גם מעורבות של הבנק (-: )
אם רלבנטי דבר איתי נראה אם אני או אתה בכלל בכיוון
ברכותיי.
לא נפלת על הראש.
ראית את האור. אולי קצת מאוחר, אבל בגיל 40 +++ אנחנו תמיד חכמים יותר ומוטב מאוחר מאף פעם.
סופה זה הג'יפ האמיתי האחרון. כל מה שהיה כל כך טוב ב-CJ עם תוספת אחת חשובה - שרידות/אמינות/עמידות.
כל היתר (TJ, JK) הם באמת נפלאים ומשודרגים משמעותית בעיקר בכל מה שקשור לתנאי מחייה ביומיום - אבל הם כבר מפונפנים מדי, יקרים מדי. כבר לא תרתך עליהם ולא תחתוך אותם להנאתך.
סגורה או פתוחה:
אתה יכול לרכוש גם סופה סגורה ולהסיר ממנה את הסגירה בקלי קלות, אבל זה קצת ניג'וס מבחינת רישוי (עמדה 1 וכו' - מוטב לבצע את זה כשהאוטו עוד "קטן" - לפני הגבהות, צמיגים גדולים וכו')
לגבי חלודות: סתם שתדע, סופות פתוחות מחלידות הרבה-הרבה פחות מהסגורות.
טיפול מונע בחלודה מאחורי קיר האש עושים פעם אחת ולתמיד - זה מחייב שליפת מערכת החימום החוצה, הרבה פחות נורא ממה שנדמה. בכל מקרה, בסופות פתוחות הסיכוי לרקבונות שם מאוד נמוך. בסגורות, צפה לגן חיות גדול....
המקומות המועדים לרקבונות:
הדפנות בחלק שלפני הדלתות, ליד קיר האש - יש שם קורות ופחים כפולים והמון חריצים ומסתורים שתופסים לחות והופכים מהר לחלודה.
הפחים שסביב ה"שרוולים" של כלוב ההתהפכות המקורי
חיבור הדפנות לריצפה.
הקורה האחורית-תחתונה, זו שיושבת על הטרברזה האחורית של השילדה.
בתי הגלגלים, מתחת לכנפונים. הכנפונים מחוברים בברגים קודחים ישר לפח = זה מחליד מהר ולא רואים את זה עד שזה כבר פורח ומתפורר.
בניגוד למה שחושבים - קשתות ההתהפכות המקוריות של תע"ר הן מצויינות וחזקות. הן מאפשרות ניצול חלל פנימי מקסימלי, חוסכות התעסקות עם קונסטרוקציות לברזנט וקל מאוד לשדרג אותן לכלוב רציני מאוד, כולל חלון קדמי שמתקפל בשניה וחצי גם כשנוסעים עם ברזנט חורף מלא.
אל תוותר על ברזנט כל כך מהר - אתה תרצה לטייל בחורף ובהחלט תרצה סוג של גג מעל לראש שגם יאפשר למערכת החימום לעשות את העבודה שלה (המערכת מצויינת כשהיא עובדת. ואין סיבה שהיא לא תעבוד) וכמובן גם ברזנט קיץ כדי שלא תישרף בשמש. אז אל תוותר על זה - ברזנט טוב זה כמה אלפי שקלים.
חשמל: נקודת תורפה ידועה. אבל יש כמה אנשים "משלנו" שצברו נסיון רב עם זה. ניתן לפתרון מלא פעם אחת ולתמיד.
אתה מוזמן לקפוץ לבקר את ה"פרוייקט" שאנחנו עובדים עליו ולהבין במה מדובר. קח את הטנדר ותשקיע ערב אחד בנסיעה לאיזור בית גוברין.
נמרוד, לדעתי אם משעמם לך תתקדם למפלצת מוצצת, שנת 2005 ומעלה, זה אתגר אמיתי היום.
דווקא משם היכולות שלך יבואו יותר לידי ביטוי, בסופה אין משהו מרגש יותר, המכניקה ידועה, האלקרוניקה זניחה.
בוא נראה אותך מתמודד עם שלל המחשבים, המכניקה, הפלסטיקה של WK או JK חדיש יחסית. לקחת רכב בית קפה ולהפוך אותו למפלצת שטח, זה אתגר, זה מהנה, מרגש ואין סופי, יש קהל מכור לזה כבר היום שעושים את זה, זה ממכר!
על הדרך אתה גם נהיה סוחר ומומחה בעקיפת היבואנים בארץ, התמודדות עם תקנות מגוכחות, אתה לא תפסיק להנות.
הכתבות שתוציא משם אין סופיות,
אם יהיה לי זמן יש לי כתבה על מערכת החימום של WK להגיש לאתגר הטכני...
לך על זה אילן - הכתבה הכוונה. לגבי wk ומעלה - אם כבר מודרני ומתלה נפרד וסגור וממוזג... יש לי טויוטה ☺
נמרוד נו באמת איש יקר, אתה משווה טויוטה פחנוע לג'יפ, מנוע V8 עם אין סוף שיפורים אפשריים....
תתבייש :) איך אתה מעיז... ג'יפ זה מחלה, זה התמכרות, פחנוע זה להגיע מ A ל B.... (אני יושב כאן ומחמם את עצמי...)
צר לי, מי שלא ניסה לא יבין, סופה לא מתקרבת להתמכרות המטורפת, אשתף אותך פעם בעדת המכורים ותבין.
six 4 life
01-09-15, 11:23
צר לי, מי שלא ניסה לא יבין, סופה לא מתקרבת להתמכרות המטורפת, אשתף אותך פעם בעדת המכורים ותבין.
מכל מה שתארת זה נשמע שאתה פשוט נהנה מרכב שקורע את הארנק שלך לחתיכות ובין לבין יש עדה שלמה של חבר'ה כאלה שאוהבים לשבת יחד ולעשות חשבון מי שיאן ההוצאות הנוכחי. אם אני לא טועה היה לך לנדרובר לפני זה לא? זה יכול להסביר את הסדיזם :)
בכל אופן אני מסכים איתך לגמרי שJK זה יופי של פלטפורמה להעלים כמה עשרות/ מאות אלפי שקלים מיותרים מהבנק/ מתחת לבלטות אבל בחזרה לנושא השרשור - סופה פתוחה עם טונות מהדבר הזה שלא יהיה לאף JK WK וואטאבר-K , אופי ;)
לנד רובר עוד לא היה לי.
אין ספק שמפלצת מוצצת תעלה להחזיק יותר מסופה, לא בטוח שבהפרש גדול.
חלק מההתמכרות זה איך להוזיל העלויות בכל דרך אפשרית, זה ממש חלק מהכיף.
אני די בטוח שמכשירי תנועה היו רוצים להעלים מחלק גדול מאיתנו....
עזוב אילן, זה לא הכיוון. גם CJ לא (אתה רואה מוני באיזה מהירות שכנעת אותי :rolleyes:)
הצ'רוקי ג'יפ נהדר - מהטובים אי פעם, ובטוח ה4X4 הכי יפה. שלנו שירת כרכב משפחתי המון שנים.אבל כן, אני רוצה פתוח, שני מושבים, בלי שמשה, לבנות אותו כדי שיהיה מוכן לתקופה בחיים שבה בהדרגה יהיו לי יותר סופי שבוע פנויים לטיולי-לא-משפחות. וזה בסופו של דבר סופה. תקופת מה השתעשעתי ברעיון של RZR. והפנטזיה על לקחת JK ואולי איכשהו לשים יד על סופה 3 עם מנוע דיזל... זה באמת פנטזיה. אבל סופה פשוטה זה ריאלי לגמרי, הגראז' והרתכת מחכים לפרויקט כזה של כלוב והרמת כנפיים וקצת משחק בסרנים ומתלים ויחסי העברה וצמיגים 33 לפחות (כן דרור, על אפך ועל חמותך :)) ומה שעוד צריך, תלוי במצב של הסופה ששווה בערכה לצ'רוקי.
מצידי תיסע על 40 אינץ'.
רק בקשה אחת קטנה - אתה כבר יודע שג'יפ בונים מהגלגלים למעלה. אז אחרי שתגדיר לעצמך איזה צמיגים אתה רוצה, תתחיל מראש מסרן קדמי גיבור (שעולה יותר מכל הג'יפ) וטרנספר מחוזק, או שתמתין שאני אשדרג את הפגוש האחורי ונקודות החילוץ/גרירה כדי שאוכל לגרור אותך הביתה אחרי שתשבור את האוטו...:rolleyes:
וזה כי הנסיון שלנו מוכיח ש"השורד האחרון" - הג'יפ שמסיים את הטיולים הפסיכיים הללו ללא נזקים ובמצב נסיעה תקין, הוא תמיד זה שלא מצוייד בצמיגים הכי גדולים.....
אני בטוח שתשדרג את הפגוש האחורי שלך לפני שאני אוציא את הסופה שעוד אין לי מהגראז' :rolleyes:
six 4 life
01-09-15, 14:56
בשביל צמיג 33 לנהג נורמלי אין בעיה עם דנה 30, גם נעול ועם איזה יחסי העברה שיהיו (אפילו רצוי) אבל לא נכנס לזה שוב, במיוחד לא כשהוא נסע תקופה לא קצרה על 33 ויודע שהכל זה קשקושים תיאורטים ובפועל אין בעיות אלא אם אתה ונדליסט שלא נרגע עד ששומע בום (ואז יש לך בעיות גם עם 31).
אכן, חבל להיכנס לזה שוב.
אכן, במשך תקופה לא קצרה הג'יפ הקודם שלו נעל צמיגי 33.
כמה מתוך פרק הזמן הזה הג'יפ הזה גם נסע בפועל?........:rolleyes: אני מהמר על קילומטראז' ארבע ספרתי במקרה הטוב....
התנאים שאני מדבר עליהם הם לא משחקי עבירות. אלה טיולים. אבל אלה טיולים קשים (לעתים קשים מאוד) בתאי שטח עוינים שמאוד לא נעים להיות תקוע בהם. לאמינות יש משקל קריטי. לדוגמה: מנסיון מר, אנחנו למשל מעדיפים שלא יצטרפו אלינו לנדרוברים שוב. הם פשוט לא שורדים את זה.
הנסיון מראה שעם צמיגי 33 ציריות קדמיות של דנה 30 נשברות די בקלות גם בלי ונדליזם. אז.....
אז נוסעים עם ציריות ספייר. בסופה קל להחליף ציריה גם בתנאי שטח. זה סוג של פתרון סביר. יחסית.
אבל מי שרוצה לעשות עבודה כמו שצריך ועד הסוף, שיתכונן להשקיע הרבה כסף בסרן קדמי חזק ומתאים (ואני מתכוון לדנה 44/60 בנוי כמו שצריך, ברוב המקרים מיובא או מפירוק מ-TJ רוביקון, לא אילתורים מהסוג שנפוץ בארץ, עם חלקים שהגיעו מפירוקיה ובסוף גם יחזרו לשם. גם "הרבה כסף" זה מושג יחסי - יש כאלה שקטן עליהם, ואחרים שלא ימהרו לשפוך סכום של חמש ספרות בשקלים על סרן קדמי.... אבל כל אחד והחשבונות שלו).
אם לא, ואילוצי העו"ש מכתיבים להסתפק בינתיים בדנה 30, אז באמת מוטב להישאר בגזרת צמיגי 31. עם מתלים טובים וזוג נעילות הג'יפ יעשה את העבודה וישמור על אמינות.
...ולמרות שסופה זה צמיגים רחבים, אני ממליץ לג׳יפ טיולים ושעשועים על 235/85r16. נראה טוב, עובד נהדר, לא מעמיס ועוד יותר מאינצ׳ בקוטר.
אסף.
הבעיה היא למצוא ג'נטים 16 שמתאימים למעגל החלוקה של סופה ויש להם אופסט - אחרת הצמיגים יתגרדו בקפיצים בהפניית הגה מלאה. (או שמרכיבים ספייסרים שלדעתי זה רע, רע מאוד).
זה לא אותו מעגל חלוקה כמו באינדיאנים?
sent from my WJ
מעגל החלוקה בסופה תואם רנגלר YJ ו-TJ, צ'רוקי XJ, גרנד צ'רוקי ZJ.
אני יודע שיש בחלק מהאינדיאנים האלה ג'נטים 16, אבל אין להם אופסט מספיק.
כדי שצמיג בקוטר 31' ומעלה לא יתגרד בקפיצים הקדמיים הם זקוקים לספייסר.
כנ"ל. זה ג'נט ללא אופסט.
חוץ מזה לסופה 2 יש קפיצי סליל והיא פטורה מהבעיה הזו של גירוד צמיג בקפיץ עלים (אגב - הגירוד הקל לכאורה הזה, משמיד את הצמיג. מנסיון) ושוב - הפתרון היחיד לג'נט כזה הוא ספייסר. פתרון רע.
אני חושב שסופה עם סרנים מקוריים ונהג שיודע את העבודה תצליח להסתדר עם צמיגים 33",
זה לא נושא השרשור. זה יהיה, אולי, כשאמצא סופה. אז אני מזכיר את הנושא - בעל סופה, אתם או חברים, הזדמנות להחליף אותה בצ'רוקי.
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
סופת המדבר
06-09-15, 21:15
101318
מה שאתה מחפש
אבל הלוואי וההיתי יכול להחליף איתך..
(מוכר כדי למכור גם את הפרייבט ולהסתפק באיזה גיפון קטן לי ולאישה)
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
סופת המדבר
06-09-15, 21:16
תן תמונה של הצירוקי בכל מקרה אולי נתפתה
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.