צפייה בגרסה מלאה : הסבת סופה דיזל לבנזין
שלום חברים.
אחרי הרבה שנים טובות עם מנוע דיזל בסופה 97 המנוע שבק.
חלקים אין ומנוע להחלפה במחיר/מצב שפוי...אין.
ביאושי ...משתעשע ברעיון של הסבה לבנזין.
מחפש את החלקים הבסיסיים את המחיר הנמוך ואת הידע שלכם בהסבה.
למישהו יש מנוע, צמה, מחשב?
תתקשר למוחמד ממוסך קלאסיק 054-7635146
אצלו תמצא כל מה שנדרש כולל ביצוע העבודה
מה מוגדר אצלך מחיר שפוי? הסבה כזאת מגיעה בלי מאמץ לעשיריה.
עובר את העשיריה בקלות אם זה כולל את העבודה. החלקים בלבד יעלו בסביבות ה-10. הרשימה שלך כוללת: מנוע מאובזר לחלוטין, כולל סעפות, מע' הזרקה, אלטרנטור, מש' הגה, מדחס למזגן, גלגל תנופה ומניפת קירור, על זה תוסיף סטרטר, צמות, מחשב, תושבות לריתוך על השלדה, מש' דלק, מסנן וצנרת (אולי גם מיכל?), בית פילטר אויר כולל צנרת יניקה,שינויי אגזוז, רדיאטור ובטח שכחתי משהו. מה שאתה באמת צריך זה מישהו עם ג'יפ לפירוק שיתרום את כח איברים ממקור אחד כי אחרת איסוף החלקים בנפרד יעלה המון וייקח זמן. עבודה כזו צריכה לעלות 3-4 אלפים, וטוב העבודה ייקבע את הצלחת ההסבה. בתיאוריה הרכב הזה נולד לקלוט את המנוע המקורי, ונאנס אל מנוע הדיזל המעפאן הזה, אבל להחזיר לאחור את השינויים זה לא פשוט...
בהצלחה-קובי
חברים תודה על התגובות....לא מעודד....
מחיר שפוי זה סביב 5,000 לדברים מחוייבי המציאות כגון מנוע צמה מחשב....כל השאר לאט לאט בעבודת יד...
אני שומע גם הרבה על השתלת מנוע מיצרן אחר (דיזל) כגון מרצדס וטויטה...
מישהו שמע על זה? מישהו עשה את זה?
היתרון שמנועי סופה והחליפ ייחסית לא יקרים ופשוטים לטיפול.
פיזית תוכל להכניס גם מנוע של טוסטוס....
אבל להשתיל מהוע מרצדס או טויוטה יהיה מאוד יקר. פי כמה מסופה.
5 זה מחיר תחתית גבולי לקניית מנוע טוב בלבד, ז"א, אם אתה רוצה מנוע שלא תצטרך להחליף שוב בתוך זמן קצר. יותר מזה לא תצליח לדחוף כלום. זול זה אף פעם לא יהיה, המקום היחיד שתוכל לחסוך בו זה אם תבצע בעצמך את ההסבה
בהצלחה-קובי
אני חושב שמחיר מוסכם לכל מנוע ייבוא / פירוק הינו סביב 5,000 (למעט טוסטוס ולמבורגיני)
מכיוון שאין להשיג מנוע בארץ וקשה מאוד גם בחו"ל של סופה דיזל.... ועלויות הסבה רצינית לדברי החברים פה זה הרבה מעל 10,000..
מחפשים חלופה.....כל חלופה שאינה לזרוק את הגיפ לפח. אני מאוד אוהב אותו וגם את מנוע הדיזל שלו....(עד ששבק)
כבר שמענו על הסבות של סופות דיזל למנועי ניסאן וטויוטה שנוסעות כאן בארץ.
מנועי טורבו-דיזל אף פעם לא היו עסק זול, כאן יש גם את ענייני הניירת מול פקידוני רשעויות החוק שיעשו לך את המוות פשוט כי הם יכולים.
ההסבה הטבעית והנכונה (והחוקית לחלוטין) של סופה היא למנוע ה-4.0 ליטר בנזין המקורי. כמו שאומרים "להחזיר עטרה ליושנה".
את מה שצריך קובי פירט וגם העלויות לא יירדו לדעתי מה-10K אם לא יותר. עדיין זה זול לעומת טורבו-דיזלים שאתה יודע איך אתה נכנס, אבל לא איך תצא. שלא לדבר על אמינות לאורך זמן.
אני מצטרף להמלצה על מוחמד.
למה לא מנוע טויוטה 2400 טורבו דיזל משנת 2000 +/-?
כבר ראיתי סופה אחת עם כזה...
אמור לעלות סביב ה 6000 ₪ מפירוק, רק שצריך למצוא אחד לא שחוט... וזאת הבעיה...
נכון זה לעשות עוול לסופה... אבל אם במינימום הוצאות עסקינן... ועוד בכלל המחשבה שליזרוק אותו לפח... לפני זה תציע אותו בפורום מכירה עם תמונה... לך תדע אולי אני יקבל ג'ננה :p
דיברתי עם מוחמד....
הוא מדבר על 20!!!! הכי יקר עד כה.
החלופה שלו לזרוק את האוטו או למכור אותו למכונאי (שיעשה את זה יותר בזול) כנראה שזיהה הזדמנות??
- - - Updated - - -
נדב.... אותך ושכמותך אני מחפש......
אתה יכול לתת יותר פרטים?
איפה אפשר לראות את העבודה?
אתה יודע איפה עשו?
תשמע, לא יודע יותר מידי פרטים ומה שינו בדיוק, ראיתי את הרכב הזה פעם או פעמיים לפני כמה שנים...
אנסה לברר לך.
למה אתה חושב שהסבה במוסך למנוע טויוטה תעלה לך פחות מהסבה למנוע סופה מקורי?.....
המנוע עצמו בודאות לא יעלה פחות.
העבודה בודאות תעלה יותר.
ומה עם האמינות? נעלם גדול. כי זה קומבינה, וצריך להשקיע מחשבה וזמן (וכסף) כדי שדברים יעבדו כמו שצריך.
ובסוף מה תקבל? סופה שבמקרה הטוב נוסעת כמו היילקס ולא תהיה אמינה כמוהו - כי אוטו זה לא רק מנוע אלא התאמה בין הרבה מרכיבים.
לדעתי זו טעות גדולה.
מוחמד נהיה גרידי?
תברר גם עם אורן מערכות בכפר הנגיד. להבנתי עשה הסבות כאלה.
תברר אצל ארנון בפרדס חנה, אילן אסייג, אודי מזרחי ברחובות, גיא ורועי ביהוד.
מצטרף להמלצה על אורן מערכות...
Sent from my iPhone using Tapatalk
six 4 life
15-09-15, 14:05
חברים תודה על התגובות....לא מעודד....
מחיר שפוי זה סביב 5,000 לדברים מחוייבי המציאות כגון מנוע צמה מחשב....כל השאר לאט לאט בעבודת יד...
אני שומע גם הרבה על השתלת מנוע מיצרן אחר (דיזל) כגון מרצדס וטויטה...
מישהו שמע על זה? מישהו עשה את זה?
כאמור הסבה למנוע בנזין תעבור 10 בלי בעיה, אבל מעבר לזה למעשה כ-ל הסבה שתנסה לבצע למנוע דיזל מודרני תעבור לך את ה10 בקלות.
הדרך היחידה שבה לא תעבור את ה10 בקלות (בלי להניע עדין), היא אם תאתר מנוע כמו שיש לך כרגע מפירוק (לא קיים).
בסופו של תהליך עם הג'יפ שלך והמנוע שיש לך כרגע ההסבה למנוע בנזין תעלה לך פחות מכל הסבה למנוע דיזל מודרני שתדרוש איתה לא פחות התאמות ומחירים הרבה יותר גבוהים לקניה של מנוע, אביזרים, והתאמות.
אישית אין לי בעיה עם מנועי דיזל מודרנים אבל בסכומים שאתה גם ככה לא רוצה להגיע אליהם (15 פלוס מינוס) אתה תסיים עם מנוע דיזל בינוני ויחסית חלש למנועי דיזל מודרנים מהסיבה הפשוטה שמנוע דיזל מודרני חזק ואמין יעבור בלי בעיה מיוחדת את קו ה20 אלף ש"ח לקניה של מנוע ואביזרים בלבד.
לסיכום הדרך הכי נכונה ובסופו של דבר הכי פחות יקרה (כי זולה היא לא), הכי פשוטה וגם הכי אמינה תהיה ללכת על הסבה למנוע בנזין 4 ליטר על כל המשתמע מכך. בגדול רק יתרונות במקרה שלך.
אני חושב על הסבה לדיזל אחר רק בגלל גודל ההסבה.
כתבו כאן חברים יקרים שמעבר לבנזין כרוך למעשה בהחלפת כל המכללים.
משאבת דלק, מיכל, רדיאטורים ועוד.
להשאר עם דיזל יכול להיות שחלק מהמכללים הקיימים יתאימו, אינטרקולר , מע דלק וכו. (פחות מסובך)
אתה מפספס וכנראה נעול על משהו ומתאמץ לא לשמוע.
הסבה למנוע דיזל תהיה יקרה מהסבה למנוע הבנזין של הסופה.
המנוע עצמו של הסופה כנראה זול ממנוע דיזל מודרני.
ההתאמות למנוע סופה בנזין ברורות זה בניגוד להשתלת מנוע אחר שלך תדע אם ואיך ומה נדרש לעשות.
בקיצור- אם החלטת ללכת על מנוע דיזל זה מצויין.
זה מעניין לראות פרוייקט כזה.
אבל תבין שזה יעלה לך הרבה מעבר לסכומים שציינת.
ותישאר עם כאב ראש.
מה שבק במנוע ואילו חלקים לא ניתן להשיג?
תריץ חיפוש עפ"י אותיות מנוע ותראה איזה עוד רכב נוסע עם מנוע כזה.
חבר יקר, הדבר המשמעותי שאתה מפספס ברעיון ההסבה לדיזל אחר הוא שמנוע ניסאן או טויוטה לא מתחברים לגיר שיש לך באוטו, משמע שתצטרך החלפה מלאה של כל רכבת הכח, מנוע-גיר-טרנספר! עכשיו תחשוב מה עלו לך אלה, וכמה חסכת כשנשארת עם אותו רדיאטור...
העלות המשמעותית היא במנוע, צמות ומחשב, שיעלו ביחד כ-8 אלפי שקלים, כולל סעפות, אביזרי מנוע ומערכת ההזרקה. יש עוד השלמות, להערכתי ב-2500-3000 שקל, ויהיו לך גם החזרים כנראה, ממכירת החלקים התקינים שתפרק מאצלך (אני לא צריך לספר לך כמה נדירים הם חלקים לסופה דיזל...). יש עוד פתרונות, כולם מצריכים קשרים בענף ויכולת לביצוע עצמי, שיוכלו להוריד את העלות משמעותית ועד לאפס, ולכן היו מי שהמליצו למכור למכונאי....
השאלה המתבקשת כאן היא כמה הג'יפ טוב, תקין, יפה ומשופר מעבר לבעיית המנוע?
קובי
יש מנוע כזה חדש בארגז קומפלט לא משופץ ולא מפירוק. חדש מהניילון כולל כל האביזרים מסביב חדשים.בסביבות 17000 שח. מקורי. אם מעניין אותך דבר איתי 0506961231 מוטי
אין טעם לתקן את הדיזל הנכה הזה.
התיקון/שיפור הטוב והמוצלח (וגם המשתלם) ביותר למנוע דיזל VM הוא החלפתו במנוע בנזין 4.0L
כזה=דיזל VM?
בדיוק כזה חדשששששששששש
בלי שום קשר גם אני מעדיף ונוהג בסופה בנזין. רק רציתי להציג לבעל הרכב אופציה למנוע חדש
אין טעם לתקן את הדיזל הנכה הזה.
התיקון/שיפור הטוב והמוצלח (וגם המשתלם) ביותר למנוע דיזל VM הוא החלפתו במנוע בנזין 4.0L
אני הייתי הולך על המי 5700 :cool:
התקציב כאן לחוץ, צריך להישאר עם רכבת הכוח המקורית.
ומכיוון שכך, לא המי ולא שום דבר אחר.
הבחירה הטבעית והנכונה היא אך ורק במנוע שהג'יפ הזה נולד איתו ותוכנן עבורו וזה בטח לא הדיזל האומלל של VM אלא 4.0L בנזין.
אם הרכב מבחינת שאר המכלולים שווה את ההסבה. סע לאחד המוסכים שהומלצו כאן קבל הצעה כמו שצריך,ולא סכומים שנזרקים לאוויר.
(אישית מכיר את אודי יתן לך הסבר מדויק מה צריך לעשות ומה לא גם אם לא יעשה את העבודה)
ושוב סע למוסך לא דרך טלפון.בהצלחה.
אם הרכב מבחינת שאר המכלולים שווה את ההסבה. סע לאחד המוסכים שהומלצו כאן קבל הצעה כמו שצריך,ולא סכומים שנזרקים לאוויר.
(אישית מכיר את אודי יתן לך הסבר מדויק מה צריך לעשות ומה לא גם אם לא יעשה את העבודה)
ושוב סע למוסך לא דרך טלפון.בהצלחה.
למה אתה מתכוון. הוא הרי כתב שבירר במוסך שהומלץ וקיבל הצעה אז מה אתה מחדש לו
ודרך אגב גם בטלפון אפשר למצוא דברים טובים
התקציב כאן לחוץ, צריך להישאר עם רכבת הכוח המקורית.
ומכיוון שכך, לא המי ולא שום דבר אחר.
הבחירה הטבעית והנכונה היא אך ורק במנוע שהג'יפ הזה נולד איתו ותוכנן עבורו וזה בטח לא הדיזל האומלל של VM אלא 4.0L בנזין.
איבדת את חוש ההומור? ההמי היה בצחוק
יש מנוע כזה חדש בארגז קומפלט לא משופץ ולא מפירוק. חדש מהניילון כולל כל האביזרים מסביב חדשים.בסביבות 17000 שח. מקורי. אם מעניין אותך דבר איתי 0506961231 מוטי
ולכל הנשמות הטובות. רק רציתי להוסיף שהמנוע לא שלי ואין לי שום עניין אני יודע למי יש ורציתי להפנות את הבחור. את הפרנסה שלי אני עושה במקום אחר.
איבדת את חוש ההומור? ההמי היה בצחוק
המי זה לא מצחיק.
זה מגניבבב....
ההצעה של מוטי יותר מלגיטימית, בין אם הוא המוכר ובין אם רק מציע עזרה. עכשיו פותח השרשור יכול לעשות את החשבון לפי מה שעדיף לטעמו (ולא לטעמנו, אנשי הסופות -בנזין שברור מה היינו מעדיפים). המחיר אמנם לא אטרקטיבי במיוחד, אבל נמוך ממה שהוצע לו במוסך קלאסיק, והוא מקבל פיתרון plug and play, מוציא מנוע-מכניס מנוע-מניע-נוסע, בלי שינויים מורכבים והג'יפ נשאר כמו שהיה, אולי טיפה יותר טוב בגלל המנוע החדש-חדש.
קובי
הצעה מעניינת.
אבל.... אמנם מנוע חדש מהקופסה, אבל המחיר לא כולל עבודה.
עם עבודה זה יעלה לפחות כמו ההצעה המוגזמת בעליל של מוחמד להסבה לבנזין.
בהשוואה בין דיזל חדש מהניילון לבין בנזין משומש - לדעתי הבנזין לוקח בענק בכל פרמטר נמדד - ובעיקר באמינות לאורך זמן.
ההצעה של מוטי צריכה להבדק היטב! מדובר על הרבה פחות עבודה מאשר הסבה למנוע בנזין, וגם פחות סיכון. ואם אכן מדובר על מנוע חדש אז זו אופציה מצויינת, במיוחד מאחר ופות"ש למיטב הבנתי בסך הכל היה מרוצה מסופת הדיזל שלו.
אם חוקיות הרישוי לא קריטית (והיא כנראה לא קריטית אם דיברו כאן על מנועי טויוטה) אז הייתי בודק קניה של סונומה טנדר\ונדורה עם מנוע V6 עם כל המכלולים. למיטב זכרוני ההתאמה אמורה להיות פשוטה יחסית.
ובכן חברים....דיברתי עם מוטי.
הבוקר אפגש איתו ונשתדל לבדוק זמינות המנוע החדש ומחיר. אני כמובן אעדכן.
יש כמה דברים ברורים.
1) אני לא אוותר על הסופה.
2) אחרי 15 שנה איתה ולמרות כל הציחקוקים אני הייתי מאוד מרוצה מאמינות המנוע . כל השנים רק דלק וטיפולים.
3) עם נעילות קדימה אחורה , הייתה עושה הכל אבל הכל רק עם פחות נהמת מנוע......אבל עושה ובחיסכון יחסי.
במידה והמחיר הוא השיקול המרכזי, אתה יכול לבצע את ההסבה בשלבים. מנוע 4.0 עם קרבורטור ועם הזמן תאסוף את החלקים להזרקה (לא מעט כפי שציינו פה).
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
six 4 life
16-09-15, 12:28
ובכן חברים....דיברתי עם מוטי.
הבוקר אפגש איתו ונשתדל לבדוק זמינות המנוע החדש ומחיר. אני כמובן אעדכן.
יש כמה דברים ברורים.
1) אני לא אוותר על הסופה.
2) אחרי 15 שנה איתה ולמרות כל הציחקוקים אני הייתי מאוד מרוצה מאמינות המנוע . כל השנים רק דלק וטיפולים.
3) עם נעילות קדימה אחורה , הייתה עושה הכל אבל הכל רק עם פחות נהמת מנוע......אבל עושה ובחיסכון יחסי.
יש סופה דיזל במצב נהדר שבקרוב מאוד עומדת לעבור הסבה למנוע בנזין (מבחירה נטו).
אם מעניין אותך מנוע משומש דבר איתי בפרטי.
ההצעה של מוטי צריכה להבדק היטב! מדובר על הרבה פחות עבודה מאשר הסבה למנוע בנזין, וגם פחות סיכון. ואם אכן מדובר על מנוע חדש אז זו אופציה מצויינת, במיוחד מאחר ופות"ש למיטב הבנתי בסך הכל היה מרוצה מסופת הדיזל שלו.
דיברתי עם הבחור. יותר נכון איש. ומתברר שאנחנו מכירים. נתתי את כל הפרטים ומשם הוא יחליט. אגב לא רק המנוע חדש ,גם מדחס מזגן ,משאבת הגה ,טורבו ,אלטרנטור ,גלגל תנופה, הכל חדש קומפלט ומושלם ומכאן ההתלבטותץ כדאי או לא.
ולמרות זאת הבהרתי את דעתי הנחרצת בעניין. סופה=בנזין !! מה גם. אם וכאשר ימכר הרכב הוא יהיה שווה יותר עם מנוע בנזין. זהו מיצינו לא?
הצעה מעניינת.
אבל.... אמנם מנוע חדש מהקופסה, אבל המחיר לא כולל עבודה.
עם עבודה זה יעלה לפחות כמו ההצעה המוגזמת בעליל של מוחמד להסבה לבנזין.
בהשוואה בין דיזל חדש מהניילון לבין בנזין משומש - לדעתי הבנזין לוקח בענק בכל פרמטר נמדד - ובעיקר באמינות לאורך זמן.
למה ההעדפה הכל כך חד משמעית הזו לבנזין? אז יש לה וווווווווו שעוזבים גז ונהמה מטורפת שנותנים גז, אבל עם השנים, השמיעה מתקלקלת... מה רע בדיזל עם יחסי ההעברה המקוריים שלו?
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
מה רע בדיזל של VM?
יותר פשוט, קצר ומהיר לספר מה טוב: לא הרבה.
ואפילו לא חסכוני כמו שמצפים מדיזל.
כשבחנתי בזמנו דיזל חדשה מהניילון מודל 2000 היא לא התעלתה מעבר ל-7 ק"מ לליטר בנסיעה רגילה ושפויה. את זה גם מנוע הבנזין יודע לתת.
ולהזכירך - הסיבה היחידה לבחור בקומבינת הדיזל הזו היתה כי בשנים ההן הסולר היה זול.
היה עוד יתרון אחד בסופה דיזל, אבל לא מהצד של המנוע - הן הגיעו מתע"ר עם ציריות קדמיות מחוזקות ויחסי העברה 4.10. וזהו. כל השאר אותו דבר.
היום, כשסולר ובנזין עולים אותו דבר, הצריכה אותו דבר - וצריך לבחור בין מנוע בנזין חזק, כייפי ומאוד אמין לבין דיזל חלש, לא תמיד אמין ועם בעיית חלקים, הבחירה שלי ברורה.
אני חושב שכבר מזמן אמרתי שאני אחד המסנגרים האחרונים על מנועי הדיזל.
בואו נראה לאן מתקדם העולם?
כמה רכבים נוסעים בנזין (גיפים) וכמה דיזל?
איזה מנוע מותקן היום על סופה 3?
אני חושב שהשימוש במונח קומבינה דיזל כשמזכירים סופה זה לעשות עוול.
זה נותן תחושת אי נוחות...אתה נוסע על מכונית צעצוע.....
אבל זה לא כך. אלו שתי וריאציות בנזין או דיזל.
סופה דיזל בשנת 97-2000 הקדימה את זמנה. כך אני רואה את זה.
וככל מוצר שלא בוחנים עד הסוף באמת כי לא רוצים להאמין בו ובמיוחד כוחות הבטחון שעבורם חסכון בדלק היא מילה מגונה...כך ממהר להגיע הכישלון.
מנועי VM נמצאים בשלל רכבים עד היום באירופה ובאוסטרליה.
ב.מ.וו. לנד רובר פיאט אופל הם רק חלק מהשמות.
המנועים היו פארסה בהתחלה כאן ואני מאשים את תע"ר שבחרו במסלול הקל של לדבוק בבנזין בגיבוי הצבא.
אבל היום החברה מייצרת מנועים סופר אמינים ובעלי מומנט (וזה מה שחשוב בגיפים...לא?)
לדעתי ההוכחה הניצחת לאמינות היא שימוש רחב מאוד של המנועים בשימוש ימי.
ואף אחד לא רוצה לצאת למסע חוצה אוקיינוס עם מערכת כושלת.
לדעתי חלק מהכשלון הוא בראש שלנו וכמות הרכבים הבאמת קטנה שהייתה כאן.
אבל זה רק אני....
הכישלון הוא בתפיסה שניתן לקמבן מנוע דיזל לרכב שנולד עם מנוע בנזין ובנזין בלבד, ולא הוצע בעולם ע"י היצרן המקורי שלו (Jeep) בגרסה כזו (להבדיל מצ'רוקי XJ, רנגלר JK/J8 וכו' שמשתמשים במנועי VM אבל כציוד מקורי מהיצרן. ואני, להבדיל מרבים וטובים כאן, דווקא מאוד מחשיב ומעריך את עבודתם של מהנדסי היצרן).
וזה ממש לא הצבא, הצבא דווקא מאוד רוצה דיזל.
זה השוק האזרחי - ואני אסביר.
בימי הסופה 1, כולם עוד זוכרים איך הסולר היה אז מסובסד. זול זה לא מילה. שקל ומשהו לליטר, לעומת כ-3-4 שקלים לבנזין, אז.
אנשים לא כיבו מנועי דיזל בעצירות קפה, נתנו להם לטרטר שעות. שהמזגן ימשיך לקרר וסתם כי זה עלה מעט.
תע"ר מכרו אז סופות לשוק האזרחי והמוסדי ורצו לקחת חלק בחגיגת הדיזלים.
אז לקחו את מנוע ה-2.5 של VM ששימש את קרייזלר וג'יפ בדגמים אחרים וקימבנו אותו לסופה. "קימבנו" זה המונח הנכון ועוד איך.
בהתחלה זה הצליח. מכרו סופות כאלה לכל מיני חברות טיולים וכו' לקוחות שהשתמשו בסופות ובסה"כ היו מרוצים מהן, אבל רצו אוטו זול יותר לתפעול שוטף.
הסתבר שאותו מנוע שעבד סבבה בצ'רוקי, כי הותאם לאוטו ע"י היצרן שלו, לא התאים כל כך טוב לסופה. צריכת הסולר שלו בק"מ לליטר היתה גבוהה - ממש כמו בבנזין. המנוע הזה לא היה חזק. הוא לא היה חסכוני. הוא לא היה אמין. והתלונות הצטברו והלכו. אתה יכול לשאול את כל המכונאים הותיקים שטיפלו אז בסופות של הרשט"ג, על הצרות של המנוע הזה ועל היללות של הפקחים שקיטרו וקיטרו שהג'יפים שלהם מבלים במוסך יותר מאשר בשטח. מה שלא קרה עם מנועי הבנזין.
אז בהתחלה שינו יחסי העברה ל-4.10, כי התברר שה"מומנט" המדובר, הוא אפעס, לא משהו...
אחר כך גם שינו את נתוני תפוקת המנוע עצמו. יותר מומנט (30 קג"מ במקום 28) על חשבון פחות הספק (107 כ"ס במקום 118). המנוע התנהג קצת יותר טוב, אבל עדיין לא הרשים ועדיין שתה הרבה סולר באופן יחסי.
עוד לפני זה, זה ממש לא היה סוד שהבנזין 4.0L האמריקאי שהוא מנוע מעולה לכשעצמו, טוב יותר בסדרי גודל כל פרמטר, שהוא לא שותה הרבה יותר דלק אם בכלל ושהוא הרבה יותר אמין ונכון לאוטו הזה. אם זה היה דיפנדר, הייתי אומר לך שאתה צודק - שם הבנזין V8 בנפח 3.5 ליטר הוא עצלן ושתיין כרוני והדיזל TDI300 פשוט טוב יותר, חסכוני יותר ומתאים יותר לדיפנדר. בסופה זה הפוך.
בינתיים הונחתה על דגם הדיזל מכת המוות: בוטלו הטבות המס לסולר. מחירי ליטר בנזין וסולר פחות או יותר השתוו, גם אגרות הרישוי השתוו והפער המלאכותי במחיר ליטר שהיה ההצדקה היחידה לקיומו של דגם הדיזל - פשוט נמחק. (אחר כך הונחתה גם המכה השנייה, על הסופה בכלל - בוטלו הפטורים ממס לרכב מתוצרת ישראל. בין-לילה עלה מחיר סופה חדשה במכשירי תנועה מכ-99,000 שקל לכ-280,000 שקל....)
חברות הטיולים שעדיין לא עברו לדיפנדרים והמשיכו להשתמש בסופות (ואכלו מרורים מהדיזלים), התחילו לחזור למנועי הבנזין. כמעט כל מנוע דיזל שנפח נשמתו, הוחלף במנוע בנזין. חלק גדול מהסופות האלה, ארוכות פתוחות, עדיין עובדות בטיולים גם היום. כל מי שמסתובב בצפון רואה אותן. עם מנועי בנזין.
אז לקחו את מנוע ה-2.5 של VM ששימש את קרייזלר וג'יפ בדגמים אחרים וקימבנו אותו לסופה.
מה נגמר עם אבי הטיפוס עם המנוע דיזל הגדול?
למיטב ידיעתי הסופה קאמינס האחת נמכרה והמשיכה לנסוע בארץ והשניה נשארה בחו"ל.
אפש לברר אם זה חשוב....
(ואגב, גם הן לא היו הצלחה גדולה)
אסף.
six 4 life
17-09-15, 00:30
הייתי שמח לשים את הידיים על קאמינס 4BT
קבל עוד 2 מקורות אפשריים לקבלת מנוע + הרכבה.
חמיס שעובר שיקום ואולי יהיה גמיש ובית הג'יפ בכפר אביב.
חן אלינועם
24-09-15, 03:36
מנסיון מר...לחמיס לא הייתי מתקרב
סוף דבר......
אבל עם הקדמה קטנה.......כמובן שהייתי גם אצל חמיס....בעדינות אני אגיד......כל המתעסק איתם שם את כספו על קרן הצבי....או שמשלם מחיר מפעל X2.
את אבי בכפר אביב לא הספקתי לראות.
כי......
בחור אדיר מהפורום בשם ארז סידר לי בחור שיש לו סופה דיזל חיה ובועטת....אבל הבן שלו מתקשה לקבל את ביצועי הדיזל ודרש מאבא לעבור לבנזין....
התאמנו אחד לשני כמו ככפה ליד....
הוא מצא למי למכור מנוע שאחרת שווה משקלו כברזל...
ואני מצאתי מנוע סביר לפירוק והרכבה....
היום המנוע דיזל החדש/ישן מותקן אצלי והחלום לפיתרון אחר כמו בנזין/או דיזל אחר עלה לאכסון על המדף עד המשבר הבא....
אני מרוצה ומודה לכל התורמים לדיון כאן ובמיוחד תודה גדולה לארז.....ומתכונן לטיול סוכות.....
six 4 life
24-09-15, 20:43
עכשיו אתה יכול לשמור על החתימה ;)
תתחדש ותהנה.
זה באמת הייחוד של פורום ג'יפולוג. אחד בא, מתייעץ, שואל שאלה, (אפילו עד עכשיו אין לנו מושג מה שמך הפרטי), מיד מתגייסים חברי הפורום, לתת עצה, הכוונה, הבהרה, להשלים את התמונה. ככה זה מתחיל ומתגלגל, עד שיש גם מי שמציע פיתרון אמיתי, שעונה על הצורך של השואל, גם ברמה הטכנית, ובמקרה שלך, לא פחות חשוב, בהיבט הכספי. בחור שמעולם לא פגשת, עזר לך עזרה אמיתית, שחסכה לך כאב ראש גדול וגם אלפים רבים של שקלים, בלי תמורה, בלי שישלשל לכיסו, רק לשם העזרה!
וסיפורים כאלה יש לנו פה כל יום, בוריאציה כזו או אחרת, ג'יפולוג הוא קהילה אמיתית, חיה, תומכת.
כיף גדול להיות חלק מזה, נעזרתי באנשים פה לא פעם בעבר, ונהניתי גם לעזור כשיכולתי
שנה טובה-קובי
boaz avrahami
25-09-15, 08:09
כמה שאתה צודק קובי...
יותר מפעם קיבלתי עזרה או ציוד בשווי כספי גבוהה וגם השתדלתי לתת ככל יכולתי ולרוב בין אנשים שלא נפגשו מעולם.
ללא צל ספק קהילה אמיתית משובחת.
שנה טובה!
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.