צפייה בגרסה מלאה : הטענת סוללה 20A ממצבר הרכב בזמן הטיול
בוקר טוב
יש לי סוללה 20A של UPS, שאני משתמש בה לתאורת שטח ולהפעלת המקרר בלילה.
בהנחה שאנחנו רוצים לעשות יותר מלילה אחד בשטח, אני צריך להטעין אותה במשך היום מהרכב.
אין מטעינים אותה מהרכב מבלי לגרום נזק לאחד מהצדדים?
(יש לי ממיר מתח ומטען 220, אני מחפש דרך פשוטה יותר)
בועז
הבוסטר רכב שלי (מאלה של פעם) מגיע עם כבל שקע מצית/שקע מצית. פשוט מחברים בזמן נהיגה את הבוסטר לרכב והוא נטען דרך שקע המצית, אני לא חושב שיש שם מעגל טעינה.
יש לך מקום פנוי על הגג? אולי איזה פאנל סולארי? לכל המאגניבים יש.
איציק - 4X6ZH
15-09-15, 10:06
אין כל בעיה לחבר את הסוללה לכל מקור מתח ברכב
הסוללה תיטען .
חשוב מאד לנתק את הסוללה ברגע שהמנוע לא עובד
במידה ולא תנתק הסוללות ינסו להשוות את רמת המתח ביניהם
איציק
כפי שכתבו קודמיי.
השלה הבא מחברים קבוע ומתקינים ממסר - ריליי כך שברגע שסוגרים סוויצ הם מתנתקים טברגע שמונע הם מחוברים והמצבר הנוסף נטען.
ממש לא לחבר את הסוללה ישירות לשקע מצית, זאת טעינה לא מבוקרת שמעבר לפליטת גזים מהסוללה היא יכולה להתפוצץ, אם כבר אז דרך נגד אבל אז הסוללה לא תטען לגמרי.
אם יש לך מטען 220 אז ממיר ומטען זאת השיטה הכי פשוטה.
אם אתה רוצה משהו מתוחכם לרכב אז צריך stepup שיעלה את המתח ל סביבות 15 וולט ולבנות מטען.
"כפי שכתבו קודמיי.
השלה הבא מחברים קבוע ומתקינים ממסר - ריליי כך שברגע שסוגרים סוויצ הם מתנתקים טברגע שמונע הם מחוברים והמצבר הנוסף נטען."
ניראה שזה הכיוון רק שאני חושב שצריך להגביל את הזרם לסביבות 3 אמפר
איך אני מגביל את הזרם?
לא צריך להסתבך במקומות שהדברים פשוטים...
רק מטען יעודי ולוודא שהמצבר הוא מסוג פריקה עמוקה
מצברי ה UPS הזולים הם לא פריקה עמוקה כך שמצבר של 20Ah יכול לפרוק רק כ 30% מנפחו מבלי לפגוע באורך החיים .
רק מטען יעודי ולוודא שהמצבר הוא מסוג פריקה עמוקה
מצברי ה UPS הזולים הם לא פריקה עמוקה כך שמצבר של 20Ah יכול לפרוק רק כ 30% מנפחו מבלי לפגוע באורך החיים .
יש לך דוגמה למטען ברכב ?
גם אני משתמש במצבר יעודי לתאורת מחנה
Sent from my SM-G7105 using Tapatalk
כפי שכתבתי למעלה, הכי פשוט וזול ממיר 220 עם המטען הרגיל שאתה משתמש בבית
זול כן
חיפשתי פתרון פשוט יותר
Sent from my SM-G7105 using Tapatalk
הפשוט זה ממסר שמקבל פיקוד מנורת טעינה או לחץ שמן כלומר מתנתק כשהמנוע מדומם.
הנכון יותר מפצל טעינה, עם דיודות או אלקטרוני שתמיד ידאג שהזרם יהיה רק מהאלטרנטור למצברים ואף פעם לא בין המצברים.
אסף.
אני משתמש במטען כזה לטען את כל הסוללות והמצברים שלי :
http://hobbyking.com/hobbyking/store/__58319__Turnigy_B6_PRO_50W_6A_Balance_C harger_Blue_.html
בבית אני מחבר מטען כזה לספק כוח של מחשב .
איציק - 4X6ZH
16-09-15, 22:58
איזה סיפור מדע טילים
אין שום בעיה לחבר את המצברון במקביל למצבר הראשי לצורך טעינה.
הוא לא יתפוצץ ולא בטיח. מה שיפה במצבר עופרת שהוא מווסת לעצמו את זרם הטעינה.
בחיבור לשקע מצית יש שני אתגרים:
1. שלא ישרף הנתיך במידה והמצברון ריק וצורך יותר מערך הנתיך. הפתרון הפשוט הוא לא לרוקן יותר מידי את המצברון שזה גם מאריך את חייו.
2. לא להשאיר מחובר כאשר המנוע לא עובד כדי שלא יפרוק את המצבר הראשי. גם כאן ניתן לחבר לשקע מצית אחרי מתג ההצתה, או לחבר רק בזמן נסיעה.
לעצמי בניתי קופסת פלא עם ממסר המנתק את המצברון כאשר המנוע לא מונע.
המטען שיגאל רכש הוא העתק של המקור הנקרא iMax B6. אכן מטען מעולה לל סוגי הסוללות
http://www.skyrc.com/index.php?route=product/product&product_id=9
אין שום בעיה לחבר את המצברון במקביל למצבר הראשי לצורך טעינה.
הוא לא יתפוצץ ולא בטיח. מה שיפה .
חבר מצברון ריק שהמתח עליו הוא 10.8 וולט במקביל למצבר רכב מלא נטען שהמתח עליו יכול לעבור את ה 14 וולט ותספר למי שמבין שזה בסדר.
אני ראיתי תוצאות של מצבר שהתפוצץ בגלל דבר דומה.
הדבר הנכון לעשות הוא לחבר את המטען למתח הרכב דרך ממסר שנשלט ע"י הסוויץ', או יותר טוב ממסר שמתחבר כאשר המתח עולה מעל 13.5 וולט וליטעון את המצברון.
חבר מצברון ריק שהמתח עליו הוא 10.8 וולט במקביל למצבר רכב מלא נטען שהמתח עליו יכול לעבור את ה 14 וולט ותספר למי שמבין שזה בסדר.
אני ראיתי תוצאות של מצבר שהתפוצץ בגלל דבר דומה.
הדבר הנכון לעשות הוא לחבר את המטען למתח הרכב דרך ממסר שנשלט ע"י הסוויץ', או יותר טוב ממסר שמתחבר כאשר המתח עולה מעל 13.5 וולט וליטעון את המצברון.
וואלה....
בפרסומת מצברי חירום, אלו החדשים, עם מגוון אפשרויות מתח (מ5v ועד 19V), הם מציינים בפירוש אפשרות טעינה דרך שקע מצית בזמן עבודת המנוע.
איך זה מסתדר?
דורון, זה שונה כי לצעצועים החדישים האלו יש bms אחרת באמת היה לא נעים.
אסף.
וואלה....
וואלה וואלה,
שתהיה לך שנה טובה.
מטען יעודי , אפשר לכוון את קצב הטעינה לקצב הרצוי , המטען שצרפתי מאפשר טעינה בקצב של 5A כלומר זמן טעינה של סוללת 20AH יהיה בערך 3 שעות בהנחה שלא פורקים מתחת ל20-30% .
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.