צפייה בגרסה מלאה : נחל כרכום ספטמבר 2015
שנה טובה לחברי הפורום.
האם מי מכם יודע על פתיחת נחל כרכום לתנועה מכיוון נחל מעזר מזרחה לקניון עדה?
או שעדין תחת פרוייקט "שיקום אקולוגי" של רט'ג.
האם ירידה דרך נחל שזר פתוחה כחלופה ?
תודה
יש שביל מסומן ירוק כבר כמה שנים, שמחבר את המעזר לרמה מעל מדרום, ומוביל אותך מזרחה לעדה.
תודה,
אם הבנתי נכון אז, נסיעה על השביל הירוק (נ. מעזר) בכיוון מזרח ובצומת (לפני מצר כרכום) פונים דרומה למעלה כרכום ונכנסים מזרחה לשזר?
שנה טובה
הבנת נכון.
שים לב בפניה שמאלה/מזרחה לנחל שזר ,לא לרדת מהשביל עקב חתיכות פלדה ונפלים.
בקובץ הזה:
http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=98776&d=1432910692
יש את המעקף כחלק מהמסלול.
אסף.
בקובץ הזה:
http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=98776&d=1432910692
יש את המעקף כחלק מהמסלול.
אסף.
אסף,
המסלול הזה אפשר לעשות אותו ב - 3 ימים?
את המסלול הזה עשינו בשלושה ימים ברוטו. כלומר יצאנו ביום שישי ב1000 מת״א וחזרנו בראשון אחה״צ לת״א.
אסף.
האם אפשר ממעלה כרכום להמשיך דרומה דרך הר שזר, עמק חרוז עד לכחול בנחל שגיא?
במפה ובלווין יש שם דרך אבל נראה שלא מסומנת
לא,שמורת טבע,שביל לא מסומן,מכאן לשיקולך.
אפשר אבל אסור.
את השביל עשה D9.
כל השבוע נוסעים עליו כלים צבאיים כבדים וקלים.
הפקח מסייר באוירון וחברו מגיע בטנדר כדי לתת דו"חות.
אסף.
אפשר אבל אסור.
את השביל עשה D9.
כל השבוע נוסעים עליו כלים צבאיים כבדים וקלים.
הפקח מסייר באוירון וחברו מגיע בטנדר כדי לתת דו"חות.
אסף.
יותר עקום מזה קשה שיהיה.
ליד חרוז, יש חניון לילה מסומן, אבל כנראה רק למטיילים מוסקים, כי דרך רכב מאושרת אין, ומנחת מטוסים גם לא..
יש נת״ב משמעותי בציר הזה, בחלקו הדרומי, מחוץ לשמורה, יש מקבץ מטרות של חיהא, שעומד על השביל.
היו מקרים בהם במקום שביל, היה שם מכתש ענק בלתי עביר של כ-100 מטר, עמוק עם גרוטאות מפוצצות ומי יודע כמה נפלים מתחת לפודרה השחורה מפיח.
החניון לילה מיועד לקבוצות כמו חוגי סיירות, הם מקבלים אישורים נקודתיים ללכת בשבילים לא מסומנים.
השמשוני יחיעם
18-09-15, 13:22
החניון לילה מיועד לקבוצות כמו חוגי סיירות, הם מקבלים אישורים נקודתיים ללכת בשבילים לא מסומנים.
סליחה ???????????????????
צודק. מוכר, ועקום מזה לא יכול להיות.
דיברתי עם פקח מה שנקרא ״מהמפקדה״, לגבי השביל הזה, והתשובה שלו הייתה שמי שלא רוצה לפתוח אותו כשביל מסומן, זה הצבא ולא הרשות.
אז שאלתי למה רט״ג אוכפים נסיעה אם אין להם התנגדות להפוך אותו לשביל מטיילים?
הלך, וחזר עם ״אין תשובה״, ובין השורות, לדעתי זה משחקי שליטה ויכולת מתן דוחות.
לפני שבוע דיברתי עם הפקח באותו איזור(מרק) נאמר שהחניון בוטל
(כבר לא מופיע במפות החדשות) נכנסנו לעניין האיסור על מטיילים
בזמן שהצבא מסתובב שם,אמר שכבר לא מתאמנים שם אינטנסיבי
וגם הוסיף משהו על ראמים באיקלום,בקיצור רוצה דווקא לטייל שם? תכין
כסף מראש,הצלחת הרווחת,לא....אז לא,כולה כסף.
מתאמנים שם מאד באינטנסיביות, והראמים מזמן לא באקלום שם, הם כבר דיירים קבועים של האזור.
(אקלום=הרגלה להפצצות מטוסים..)
פרויקט ההשבה לטבע הסתיים בהצלחה לפני לא מעט שנים.
ויש כאן באתר מי שכבר תאם קבוצה של חוגי סיור ללינה במקום.
סליחה ???????????????????
הפעילות של חוגי סיירות היא פעילות חינוכית ערכית.. סיור רגלי עם חתימה מזערית בשטח... סיירים אמיתיים...נוער נפלא ממשיכי דרכו של הר ציון.
השמשוני יחיעם
18-09-15, 16:19
הפעילות של חוגי סיירות היא פעילות חינוכית ערכית.. סיור רגלי עם חתימה מזערית בשטח... סיירים אמיתיים...נוער נפלא ממשיכי דרכו של הר ציון.
ושאני לוקח את הילדים שלי ואת הנכדים שלי ,,,זה לא ערכי ??
כן , ואני נוסע על ציר של טרקטורים וציוד כבד ....וחתימת השטח שלי לא מזערית ?????
עזוב ,,,סתם הוצאתי מהלב ,,,אין צורך לענות .
נסעתי על הציר הזה בעבר ...עוד שחניון הלילה היה בעמק עצמו ,,ואמשיך לנסוע עליו גם בעתיד ..
הכל על פי החוק !!!!
איזה ערכים אתה מלמד את הנכדים שלך? להתגנב לחניוני לילה של מטיילים תמימים? להשמיע קולות של זאב?
מה יש לך לחפש ב"דרכים אלו בהם אין סימון שבילים כלל"?
[emoji4]
ומשאית ורכבי הלוגיסטיקה שפוגשים אותם בערב מרחפים מעל השביל?
(השביל שמשאיות ורכבי שטח צבאיים נוסעים בו במשך השבוע, ומטוסים מפציצים סביבו..).
השמשוני יחיעם
18-09-15, 17:46
איזה ערכים אתה מלמד את הנכדים שלך? להתגנב לחניוני לילה של מטיילים תמימים? להשמיע קולות של זאב?
מה יש לך לחפש ב"דרכים אלו בהם אין סימון שבילים כלל"?
[emoji4]
נמרוד ,, ״הישרדות במדבר״ היא ערך חשוב ביותר 😉😉
ואל תשמיץ ,, אני נוסע אך ורק בדרכים המסומנות במפה !! כלשון החוק ! וככתוב על המפות הרשמיות של רשות הטבע והגנים 😎😎
וזה מעלה אצלי שוב את התהיה האם טיול עם מפות שאינן סמ"ש הוא בגדר עבירה על החוק או בלשון אחר, למה אם אני לא מפרנס את רט"ג אני עבריין באופן כמעט אוטומטי. למה אי אפשר לטייל עם תצ"א שהורדתי מגוגל מפות או רחמנא לצלן, בלי מפה בכלל? יתכבדו רט"ג ויבהירו על שלטים בכל ציר שנכנס לשטח את מגבלות התנועה בהמשכו/בגזרה.
אתה מעדיף שכל המדבר יהיה מלא שלטים וגדרות? כי זה מה שאתה מבקש.
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
ושאני לוקח את הילדים שלי ואת הנכדים שלי ,,,זה לא ערכי ??
כן , ואני נוסע על ציר של טרקטורים וציוד כבד ....וחתימת השטח שלי לא מזערית ?????
עזוב ,,,סתם הוצאתי מהלב ,,,אין צורך לענות .
נסעתי על הציר הזה בעבר ...עוד שחניון הלילה היה בעמק עצמו ,,ואמשיך לנסוע עליו גם בעתיד ..
הכל על פי החוק !!!!
רשום את הנכדים לחוגי הסיור ותבין.....סיפור מדהים...חבורת ילדים/נערים שמנווטת במקצוענות של סיירים בסיירת עשרות ק"מ עם כל הפקלאות על הגב...עד שלא נחשפתי לזה מקרוב לא הבנתי. בשבילם אני מוכן לוותר.
השמשוני יחיעם
18-09-15, 18:24
וזה מעלה אצלי שוב את התהיה האם טיול עם מפות שאינן סמ"ש הוא בגדר עבירה על החוק או בלשון אחר, למה אם אני לא מפרנס את רט"ג אני עבריין באופן כמעט אוטומטי. למה אי אפשר לטייל עם תצ"א שהורדתי מגוגל מפות או רחמנא לצלן, בלי מפה בכלל? יתכבדו רט"ג ויבהירו על שלטים בכל ציר שנכנס לשטח את מגבלות התנועה בהמשכו/בגזרה.
1. אתה לא מפרנס את הרט״ג ,,,מפות הסמ״ש הנה מפות בהוצאה פרטית ואין קשר בינן לבין כל גוף ממשלתי חוקי ,,,אלו מפות לנוחיות והתמצאות המטיילים !!!!
2. יש מפות רשמיות של מדינת ישראל - רשות שמורות הטבע והגנים הלאומיים ,,,,, אם תצליח לשים יד על סט כזה ,,,,😉😉אתה מסודר .
3. לגבי שילוט מיותר ,אני מסכים עם נמרוד .
4. השלט היחידי שחשוב שיהיה לך - ״ חניון לילה״ ,,,,לי יש אחד בג'יפ תמיד. 😳😳😳
1. מפות הסמ״ש הנה מפות בהוצאה פרטית ואין קשר בינן לבין כל גוף ממשלתי חוקי ,,,אלו מפות לנוחיות והתמצאות המטיילים !!!! אדרבא ואדרבא, למה אני צריך לפרנס גוף פרטי בכדי להמנע מקנס...
2. יש מפות רשמיות של מדינת ישראל - רשות שמורות הטבע והגנים הלאומיים ,,,,, אם תצליח לשים יד על סט כזה ,,,,😉😉אתה מסודר. אם זה לא ייעודי לשב"כ/מוסד למה הקושי?
3. לגבי שילוט מיותר ,אני מסכים עם נמרוד. ברור שלא ישימו! הטענה היא שהטלת סנקציות מותנית בהבאת התקנות באופן מלא לידיעת הציבור. באם לא נעשה הדבר אין זכות להפעיל סנקציות וגוף ממשלתי בוודאי אינו יכול להסמך על הוצאה לאור מצד גופים עסקיים. בדיוק כמו שתקנות המכס מפורסמות באתר רשות המיסים אפשר שתהיה אופציה באתר של רט"ג לקבל מידע עדכני על מגבלות תנועה. סט מפות הוא ענין יקר, תוסיפו לכך מכפלות שנובעות מהעובדה שמעת לעת חלים שינויים והן כבר אינן עדכניות ואנו מגיעים לסכומים גבוהים ובלתי מוצדקים.
4. השלט היחידי שחשוב שיהיה לך - ״ חניון לילה״ ,,,,לי יש אחד בג'יפ תמיד. יפה:) 😳😳😳
אאא
רשום את הנכדים לחוגי הסיור ותבין.....סיפור מדהים...חבורת ילדים/נערים שמנווטת במקצוענות של סיירים בסיירת עשרות ק"מ עם כל הפקלאות על הגב...עד שלא נחשפתי לזה מקרוב לא הבנתי. בשבילם אני מוכן לוותר.
עשרות ק"מ במדבר עם פקלאות על הגב? אין חיה כזאת בלי לוגיסטיקה כבדה מסביב מטעם אחד ויחיד, משקלם של המים.
אני מוכן לוותר להם, אשמח גם אם יוותרו לי.
מישהו מכם עתיד לעבור בחניון שממוקם מערבית להר עריף בחוה"מ סוכות?
אם כן, אשמח לתאם הטמנה של 10 ליטר מים לטובת הלכים נחמדים .
תודה מראש לנענים.
חג שמח
ומשאית ורכבי הלוגיסטיקה שפוגשים אותם בערב מרחפים מעל השביל?
אין משאיות, אין רכבי לוגיסטיקה. ציוד על הגב. מים אוכל יבש והולכים.
גם הגעה וחזרה עם תחבורה ציבורית.
הנה מסלול הטיול לסוכות הקרוב:
<tbody>
גרנות הגליל, עין טמיר, מצד אבירים, אלקוש. הר זבול, הר פקיעין, הר הארי, צומת ראמה. נחל צלמון, מבדד נטופה, הר נטופה צומת עילבון. נחל ארבל, עין נון, חוף גינוסר.
</tbody>
יוצא משהו כמו 60-65 ק"מ ברגל בשלושה ימים נטו עם כל הציוד על הגב
לא יודע מאיפה הבאת את זה, אולי אצלך זה ככה.
אבל מכיר אישית יותר מחבר פורום אחד שנותן/נתן שירותי לוגיסטיקה בדרום לטיולים כאלו, גם עם משאית קטנה.
אישית, הציעו לי להשתלב בטיול כזה, של חוגי סיור בדיוק במתאר הנ״ל.
אחרי שפגשתי קבוצה כזו מלווה בפקח, בדרך לחניון לא מוכרז, באמצע שמורה, וראינו את המשטחים למדורת לילה שהשאירו להם- מידת היושר המקצועי של הפקח ידה לאפס מבחינתי.
זה לא היה טיול רגלי בחתימה נמוכה, זה אמ-אימא של מסחור משאב טבע ויחס לא שוויוני למטיילים.
זה לגמרי לגיטימי וגם נכון, לאפשר פגישה עם רכבי לוגיסטיקה בערב, ולהנות יותר מהמסלול מאשר דימוי של מסע פילים, אבל שלא יטיפו לי לגבי חניון זה או אחר ששמור למיוחסים.
אין משאיות, אין רכבי לוגיסטיקה. ציוד על הגב. מים אוכל יבש והולכים.
גם הגעה וחזרה עם תחבורה ציבורית.
הנה מסלול הטיול לסוכות הקרוב:
<tbody>
גרנות הגליל, עין טמיר, מצד אבירים, אלקוש. הר זבול, הר פקיעין, הר הארי, צומת ראמה. נחל צלמון, מבדד נטופה, הר נטופה צומת עילבון. נחל ארבל, עין נון, חוף גינוסר.
</tbody>
יוצא משהו כמו 60-65 ק"מ ברגל בשלושה ימים נטו עם כל הציוד על הגב
אתה מדבר על טיול של 3 (ולדעתי 4) ימים.
אין מצב בעולם שכל המים על הגב. וגם אין שום סיבה, כי יש לאורך הדרך המון נקודות שבהם אפשר למלא.
בהר כרכום אין כ"כ הרבה נקודות כאלו.
למרות...
שבעונות מסוימות אפשר להתבסס על מקורות מים טבעיים וגבים, ולטהר את המים.
ועדיין, אני משוכנע שמסע כזה של 4 ימים באזור הכרכום לא יוצא ללא ליווי לוגיסטי כזה או אחר.
לגבי החניון ממזרח להר כרכום אני לא יודע.
לא מכיר באופן אישי קבוצות שישנות בו בשנים האחרונות. אם כן יש, לא יודע איזה סיוע לוגיסטי היה להם.
באופן תאורטי, אפשר גם להסתדר עם לינה בחניון הזה ללא ליווי לוגיסטי בתנאי שביום למחרת פוגשים ליווי כזה במהלך היום.
לגבי האפליה בין המטיילים: אף קבוצה לא מטיילת בשמורה מחוץ לסימון שבילים מבלי להסדיר את הנושא ב"אישור ירידה מסימון שבילים" שזה מסמך רשמי של הרט"ג, שכולל בין היתר אישור על כיום ביטוח של המטייל שמכסה את הפעילות בתנאים הללו.
פקח שמאשר ירידה מסימון ללא הנוהל הזה הוא דביל...
מכאן נובע שקבלת אישור כזה לאנשים פרטיים זה הליך קצת מורכב שתכלס, כמעט בלתי אפשרי לעשות.
במקרה הזה אני לא חושב שמדובר באפליה.
אגב, כמה אנשים כאן ניסו להשיג אישור כזה בצורה מסודרת?
ועמק חרוז- בהחלט מקום שחבל שמטיילים לא מורשים להגיע אליו...
לגבי החתימה של מטיילי חוגי סיירות ביחס לכל מטייל פרוביזורי אחר:
דורון, כאן אני קצת חולק עליך.
בתור מי שגדל בחוגי סיור, המודעות של החברה האלו יותר גבוהה מהרבה מטיילים פרטיים אחרים (לא מכולם).
מדורות למשל- לא תראה אותם שמים אבנים ליד מדורה כדי לא להשחיר אותן.
במקומות ללא סימון שבילים הם ילכו בד"כ ע"ב נאקבים קיימים ולא ייצרו שבילים חדשים.
נייר טואלת תמיד אוספים או שורפים עד תום (ולא קוברים).
שאריות מזון אורגניות לא נשארות בשטח.
מדורות מצומח מקומי זו לא אופציה. גם מחוץ לשמורה.
ועוד.
אני בטוח שמטיילים פרטיים רבים גם מטיילים בסטנדרטים האלו. אבל אני גם בטוח שלא כולם...
את הנזק של אלו שהמודעות שלהם פחותה ממה שתיארתי מנסים, ובצדק, לצמצם לחניונים המוכרזים.
יונתן,
הקבוצה הגדולה שפגשנו בירידה משלוחת טרף לכיוון הבקעה ישנה באמצע השטח, בליווי פקח, ואת המשטחים שהכינו להם למדורה ראינו טוב מאד.
זה לא חתימה נמוכה של חוגי סיירות שאתה מדבר עליה.
בחזרה לנושא הדיון המקורי- שים לב שלא מדובר על חתימת שטח של המטיילים עצמם אלא אישור הכניסה של רכבים בשבילים קיימים ללא סמ"ש, כדי לפגוש אותם בלילה בחניון, כשבאותו השביל אתה לא מורשה לנסוע, למרות שהוא ציר צבאי פעיל.
מה זה אם לא הפליה?
ואם יש לי ביטוח תאונות אישיות?
מה ההבדל בין זה לבין אישור לרדת משביל לקבוצה?
דורון- צריך להשוות תפוחים לתפוחים.
תנסה לקבל אישור ירידה בהליך מסודר למתווה דומה לקבוצה כזו או אחרת שאתה יודע שאישרו להם.
אחרי שתקבל תשובה שלילית אפשר יהיה להתחיל לדבר על אפליה...
יצא לי מספר פעמים לקבל אישור כזה בהליך מסודר. ב- 2 המקרים זה היה עבור קבוצה שטיילה במסגרת של חברה מסחרית. ולא תמיד זה היה מהחברות המוכרות והמקורבות לצלחת "לכאורה".
אני לא בא לסנגר על הרט"ג אבל תבין שבד"כ על מנת לתת לך אישור הם צריכים לכתסח את עצמם כנגד המציאות שהם ייצרו מבחינה "בטיחותית".
הביטווח הפרטי שלך לדעתי לא דומה לביטוח של חברה מסחרית שהפעילות שלה מתוארת בפוליסה באופן מובהק. לדוגמא- סדנאות שטח כולל פעילות אתגרית/טיולי ג'יפים/הדרכת קבוצות בשטח וכד'.
ביטוח שנועד במקור לכסות תאונות שקורות במתווה כזה ולא איזה ביטוח חיים כללי.
המשמעות היא שבמידה ומישהו תובע את הרט"ג במקרה כזה יש להם את מי לתבוע כנגד...
בסופו של יום זה כל העניין...
בדקתי בשביל הספורט ספציפית לכבי החניון של חרוז.
זה לא הגיע אפילו לשלב בקשת אישורי ביטוחים וכו.
וראית בתקופה הרלוונטית קבוצה שאתה יודע שישנה שם עם אישור?
כל אופן, לדעתי היום העסק קצת פחות חופשי ממה שהיה פעם.
בתור ילד בחוגי סיור הגענו למקומות שאני בספק אם היום יאשרו (למרות שאולי).
למשל- הליכה מראש הר ארדון דרך נחל קמאי עד לנחל מעוק ומשם לחולית. כמובן עוד מסלולים באזור כמו אבו-טריפה/מעלה אנמר וכד'...
אני לא בטוח שהיום כבר מאשרים את זה כ"כ בקלות כמו פעם. אם בכלל.
מצד שני, לדעתי עדיין מאשרים הליכה בנאקב המקורי של דרך הבשמים ממפער נקרות עד נחל מעוק מעל המצוק הצפוני של הנקרות. לדעתי כנ"ל סכין אנמר.
בלי קשר, לדעתי רוב אישורי הירידה מסימון שבילים ניתנים לקבוצות של הולכי רגל.
לגבי טיולי ג'יפים- אני פחות מכיר.
אחרי התשובה שקיבלתי הבנתי שזה הרבה להלחם על מעט שביל.
בגלל שאני לא מתכוון להפוך את זה לעקרוני, זה לא היה שווה את המאמץ.
השמשוני יחיעם
24-09-15, 17:26
עוד ״חילופי דעות״ שלא הולכים לשום מקום !!!😢😢😢😢
ובכלל שכחתי ,,,, מה זה סימון שבילים ?????? 😳😳😳😳
עוד ״חילופי דעות״ שלא הולכים לשום מקום !!!נ˜¢נ˜¢נ˜¢נ˜¢
ובכלל שכחתי ,,,, מה זה סימון שבילים ?????? נ˜³נ˜³נ˜³נ˜³
סימון שבילים צבעוני אדום\ שחור\ ירוק\ כחול וכ"ו שבגין חסרונו בשמורת טבע אתה מקבל מהפקח קנס בגובה 2 מיכלי דלק.
לגבי הליכה ברגל במדבר עם הבית על הגב, ללא הטמנות מים, זה מקסימום 3 ימים ברוטו וגם אז רק בסוף הסתיו- חורף- תחילת האביב. גם במזג אוויר קריר זה 18 עד 20 ליטר מים וטרם המציאו מים קלים. זה לא ממש טיול, זה מסע של משא ושל גוף ונפש. התרמיל שותל אותך עם ה 30 עד 35 ק"ג. כשהמשקל הופך לסביר הגוף כבר מותש.
וזה מניסיונו של חבר של חבר של חבר שהיה נוהג לשוטט לבד, מדי פעם, במדבר.
איללכא...ונפגש בעומק המדבר
עשרות ק"מ במדבר עם פקלאות על הגב? אין חיה כזאת בלי לוגיסטיקה כבדה מסביב מטעם אחד ויחיד, משקלם של המים.
אני מוכן לוותר להם, אשמח גם אם יוותרו לי.
אל תהיה כזה ספקן.
אני הייתי בחוגי סיור בתיכון. ובתור נער וגם אחרי השיחרור הייתי מטייל ככה גם שלושה ימים. זה אפשרי ואפילו בקלות בלי לוגיסטיקה ומשאית עוקבת רק עם תרמיל שביום הראשון שוקל כ-20 קילו וכול יום נהיה קל יותר.
רוב התרמיל מלא במים (כ4.5 ליטר ליום + אורז,גזר וטחינה. גזיה לבישול + מרקים של קנור, או אוכל מוכן אחר) זה לא הכי טעים אבל מעביר את הרעב בכיף. בלי עצים למדורה ובלי מותרות (בגדים להחלפה זה מותרות...) רק מה שנכנס בתרמיל. עם חתימה ממש מינימלית בשטח.
חוגי סיור זה באמת משהו אחר...
זה נכון שחוגי סיור יבעירו מדורות כמו כולם, אבל הם יאספו אחריהם את הזבל עד רמת הסוגר של הלחם פרוס.
אז מי שמאשר יכול להיות רגוע יותר באישורים.
למי שמתפשר על איכות מים, ויודע למצוא מים במדבר (טמילות, בארות ומעיינות) או יודע מראש איפה יש מים, טיול של עד 5 ימים ללא לוגיסטיקה הוא קשה אך אפשרי.
מנסיון אישי, בתי ספר שדה שמחים לספק לתרמיליאים מידע על איכות המים בנק' שונות.
חוץ ממים כל שאר המשקל זניח, פרות יבשים, אורז, ונקניקים.
אגב פקחים בדרך כלל לא סלחנים לתרמילאים שחורגים מאזורי הלינה, אפילו במטרים בודדים.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.