PDA

צפייה בגרסה מלאה : מנוע סוויפט לעומת יורוסוויפט?

shair
19-09-15, 10:06
מה ההבדל מבחינת:

חיסכון בדלק.
כח.
חלפים/אפשרות למצוא מנוע טוב/חדש יותר.
זמינות מנועים.

(כן, אני יודע שהאחד זה קרבורטור והשני זה הזרקה, אבל מסתבר האוטו כבר עבר התאמה מיורוסוויפט/הזרקה לקרבורטור).
השאלה היא יותר למען "השקט הנפשי" שלי וההבנה "איפה אני עומד" (כאמור, הרכב כבר עבר התאמה למנוע יורוסוויפט "מוכוון קרבורטור").

סמוראי 88'...

חן דן
19-09-15, 14:27
יש לך מנוע 16 שסתומים שהוא קרבורטור?

shair
19-09-15, 18:52
יש לך מנוע 16 שסתומים שהוא קרבורטור?

כזכור חיפשתי מנוע. לאחר שבחנתי מספר אפשרויות "עצמאיות", החלטתי "ללכת על בטוח" ולעשות את הכל דרך מוסך. ביום חמישי עברתי במוסך ולדבריו "הגיע מנוע, אבל אז התברר (לדעתי: כנראה רק כשהוא ניגש לפירוק המנוע המורכב ברכב) שברכב יש כבר התאמות למנוע יורוסוויפט, שעבר הסבה מאנג'קטורים לקרבורטור, ואילו המנוע שהגיע בהזמנה היה מנוע סמוראי/סוויפט רגיל" (מכאן אני מבין שהבחור ביצע הזמנה למנוע סוויפט, בהנחה שברכב יש מנוע סמוראי סטנדרטי, ורק לאחר שהגיע המנוע החדש הוא ניגש לעבודה ולפירוק, ואז גילה שברכב יש מנוע יורוסוויפט).
לא שאלתי על מספר השסתומים. אין לי מושג מה זה אומר "מנוע יורוסוויפט". לכן אני שואל כאן. :rolleyes:

בכל מקרה, המסקנה הזמנית שלי היא: מזל שהחלטתי ללכת דרך מוסך, שיכול בקלות להחליף למנוע אחר, ולא רכשתי עצמאית מנוע, ואז "לך תשבור את הראש עם החזרה והחלפה"...

חן דן
19-09-15, 20:14
צרף תמונה

shair
19-09-15, 20:26
צרף תמונה

אנסה ביום א' בערב.

אגב, תיקני מבחינת משרד התחבורה??
והיה והפרטים נכונים, מה התשובות?

-

חן דן
19-09-15, 22:39
לשים תמונה הכי פשוט חבל סתם לבזבז זמן הקלדה

shair
20-09-15, 09:07
לשים תמונה הכי פשוט חבל סתם לבזבז זמן הקלדה

חן תודה!
מכיוון שאני לא יודע מתי אצליח לצלם, ביררתי עכשיו מול המוסך שמטפל בי, ולהלן התשובות:

המנוע הוא אכן 16 שסתומים.
המנוע (הדגם) כבר מאושר ברשיון (הבעלים הקודם כבר עשה את זה)!

shair
24-11-15, 11:14
סוף דבר!!
מזל טוב! אתמול בערב סיימתי את הוויה-דולורוזה ויש לי סוזוקי סמוראי ארוך, עם מנוע יורוסוויפט(!!!) חוקי על הכביש, אחרי שהיה מושבת 3 שנים.
לפני שאפרט את הפרוצדורה, אני רוצה להדגיש שבניגוד לאמירות שעפו כאן לאוויר, מנוע היורוסוויפט חוקי לחלוטין לסמוראי 88 !
ולמתעניינים, להלן הפרוצדורה להעלאת סמוראי מושבת (עם מנוע חדש) לכביש:
1. הכנסת מנוע חדש (במקרה שלי: יורוסוויפט). חשוב להדגיש שחייבים מנוע חוקי (עם תעודת העברת בעלות, בדיוק כמו לרכב).
2. העברת הרכב למכון מורשה טכניון (ע"ג גרר או שהמכון יתן לכם מספר לבן - מספר ארעי. נסיעה עם מספר ארעי לא מחייבת ביטוח).
3. מהמכון יש להגיע למשרד הרישוי ("עמדה מס' 1"). לא צריך להגיע עם הרכב, כי המטרה היא פרוצדוראלית בלבד: הצגת מסמכי מכון הבדיקה, לשם "הפשרת הרכב" להעלאתו לכביש. כאן גם מקבלים את הטופס החדש לטסט (אותו כמון יש לשלם בבנק הדואר, כמו כל טופס טסט).
3.א. חזרה למוסך שהתקין לכם את המנוע, לשם קבלת מסמכי המנוע (נאמר לי שהם לא יכולים לתת לכם אותם לפני שהרכב אושר ע"י הטכניון או ע"י עמדה מס' 1. לא ממש הבנתי את הנקודה...).
4. הסדרת ביטוח (שימו לב: מכיוון שלרכב אין עדיין טסט והוא לא יכול לעשות ביטוח רגיל! הביטוח האפשרי הוא דרך "הפול". ממליץ לעשות את הביטוח המינימאלי - לשבוע - ואחרי הטסט תוכלו לעשות את הביטוח הרגיל).
5. העברת הרכב למכון הטסטים. אם קיבלתם מספר ארעי (ממכון הטכניון. נתון לטוב ליבם בלבד. הם לא חייבים לתת לכם!) - תוכלו עכשיו לנסוע עם הרכב לטסט. במידה ולא - תבררו במשרד הרישוי אם אתם יכולים לנסוע, או שחייבים גרר (אני קיבלתי מספר ארעי...).
6. הצגת שטר העברת בעלות מנוע ומעבר טסט (בדקו לפני כן אם יש צורך במעבר "אישור בלמים לרכב מיושן").

בהצלחה!!

shair
24-11-15, 11:51
נ.ב: ובהזדמנות זו אני רוצה לאמר המווון המממון תודות לאנשים הטובים והנפלאים שגילית בדרך, ושעזרו לי לממש את הפרוייקט:

מוסך אוטוליין בפרדס-חנה, ובעיקר לליעד הנפלא!
גרר חי ("אחים דעבול"). לחיים הנהדר! 0723267727
מכון האנטר, בצ'ק-פוסט (ובעיקר לתופיק, הבעלים).
מכון הטסטים טכנוטסט בטירת כרמל. ובעיקר לנאדר - הבוחן הראשי.

shair
24-11-15, 13:51
תצרוכת דלק:
עדיין מוקדם למסקנות, אבל לאחר תדלוק ראשון, שכלל נסיעות בין-עירוניות ועירוניות, התצרוכת היתה 6.8 ק"מ/ליטר. מהירות ממוצעת בבין-עירוני: 85 קמש.

שגיא S
24-11-15, 15:33
תצרוכת דלק:
עדיין מוקדם למסקנות, אבל לאחר תדלוק ראשון, שכלל נסיעות בין-עירוניות ועירוניות, התצרוכת היתה 6.8 ק"מ/ליטר. מהירות ממוצעת בבין-עירוני: 85 קמש.

זו לא צריכת דלק אידיאלית.
אם אתה נוהג רגוע אתה יכול להגיע גם ל10-11 קמ לליטר.
אולי שווה לך לעשות כיוון ובדיקה של הקרבורטור, פילטר דלק, מערכת ההצתה, וכו'.

shair
25-11-15, 10:34
זו לא צריכת דלק אידיאלית.
אם אתה נוהג רגוע אתה יכול להגיע גם ל10-11 קמ לליטר.
אולי שווה לך לעשות כיוון ובדיקה של הקרבורטור, פילטר דלק, מערכת ההצתה, וכו'.

תודה על העצה!
אחרי שאסע עוד קצת, ואגיע לתוצאות סטטיסטיות אמינות יותר אחליט. :)

-->