צפייה בגרסה מלאה : מחפש עזרה בחילוץ מצתי להט תקועים ולא תקינים , מנוע היילקס 96
שלום.
יש לי שלושה מצתים תקועים ולא תקינים בצורות שונות. חיפשתי מקום שיסכים לחלץ אותם וניסיתי גם בעצמי אך ללא הצלחה.
לקראת החורף הייתי שמח שיהיו לי ארבעה מצתים תקינים. ע"פ הבנתי במנוע הזה יש תא בערה נפרד מחלל הצילינדר ועל כן פחות חשש שבנסיונות החילוץ יכנס משהו לחלל הצילינדר.
אשמח לעזרה (בתשלום כמובן) ממישהו שיש לו נסיון ואמצעים בפתרון בעיות כאלו או הפנייה למישהו כזה (ללא פירוק ראש מנוע) .
תודה רבה ,
יואב
תציף בנדיבות סביבם שמן, חומר מסיר חלודה וחודר, ותן לו לעבוד, ואז נסה שוב.
חנן-ג'יפולוג
05-10-15, 23:20
לי היה מצת תקוע כזה לפני כתשע שנים.
במוסך, שכבר לא קיים היום, ריתכו על גדם המצת כמה פיקים אחד על השני, עד שנוצר "מגדל" קטן, ועם פלייר פטנט על המגדל פתחו את המצת.
בכל מקרה, מעורב בזה סיכון שתצטרך להוריד ראש אם משהו משתבש.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
שים לב אצלי היו שתיים תקועים, אחרי הרבה מאוד מסיר חלודה ושמן אחד השתחרר, השני נשבר בפנים והורדתי ראש...
צריך להיות מאוד עדין בדברים האלה, לא הייתי סומך על כל מוסכניק שעובד עם כח ובלי סבלנות בעבודה כזאת...
בכל מקרה מומלץ להרכיב מצתים איכותיים כי הפשוטים נדפקים מהר ויוצאים קשה בפירוק....
Sent from my iPhone using Tapatalk
יש הרבה שיטות והרבה פטנטים לחילוץ, כמו זה למשל:
https://youtu.be/ee6sfgIhfT4
צריך קצת מחשבה ורעיון יצירתי...
בנוסף תרסס הרבה שמן בנדיבות שיחדור.
בכל מקרה אם נישאר רק אחד תקוע ושבור ניתן לדלג עליו ולא לחבר אותו ל 3 האחרים, לא תהיה כל כך השפעה בהנעה במזג אוויר קר אם בכלל.
לא הייתי מוריד ראש בגלל פלג חימום אחד.
אני לא מוצא את הקישור לניסוי שהראה שatf וקצת אציטון הצליח הרבה יותר טוב בשיחרור ברגים עיקשניים מאשר wd.
תודה רבה למגיבים, האמת ששניים מהמצתים שבורים כך שגוף החימום נשבר בזמן הוצאת המצת כך שההברגה בחוץ אבל גוף החימום עצמו נשבר ונתקע בחור. השלישי תקוע כך שכל הראש מגולח, לכן מחפש איש מקצוע: אולי חרט ? אולי מקום שמשפץ ראשי מנוע?
המצתים הם של Nippon Denso.
יואב
חרט שמתעסק בשיפוץ ראשי מנוע יכול לעזור לך, השאלה אם יסכים לעבוד על הרכב ככה בלי לפרק ראש...
ישראל החרט
11-10-15, 21:14
שלום , שמי ישראל החרט אני מסתובב בכל הארץ ומחלץ אינג'קטורים ומצתי להט תקועים או שבורים בלי לפרק ראש מנוע אשמח לעזור [בתשלום] ובנוסף אני מחלץ ברגים שבורים במנועים השונים ,שותל הברגות מפלדה, ומחלץ ברגים של קראנק שנשברו בפתיחה ובמיוחד מיצובישי מגנום ויונדאי ללא פירוק המנוע בכלל .מקומי בראשון לציון 052-3531817
פגשתי את ישראל בשישי האחרון ובתנאי שטח (לא היה לנו מוסך להכנס אליו) הוא הצליח באופן מפליא ביותר לחלץ את שלושת מצתי הלהט בתוך כמה שעות של עבודה סבלנית, דקדקנית ועדינה מבלי לגרום לכל נזקי משנה.
התרשמתי ממנו שהוא מהאנשי המקצוע שמתמחים במה שהם עושים ועושים זאת באהבה ומקצועיות. בקיצור מומחה בתחומו והתוצאות לפניכם :
103042
103043ועכשיו לשאלה- איך אני נמנע ממצב דומה בעתיד? המצתים היו של דנסו והיו במנוע כשנה לפני שנשברו בפנים . הבנתי פעם שהקצה המנופח שלהם מעיד אולי שיש בעיה בטיימר שלהם ושהם עובדים יותר מדי זמן? אולי זו הסיבה שהם נתפסו? אולי נסגרו חזק מדי?
מניסיון , כשאתה מכניס מצתי להט חדשים , שים עליהם גריז "אנטי סייז" - כלומר גריז שמונע תפיסה של מתכת למתכת .
סביבת העבודה שלהם גורמת להתפסות בגלל שינויי טמפ וכו'
קוראים לחומר הנ"ל בסלנג משחת נחושת, או גריז נחושת, וכמו שנאמר חשוב לשים את החומר הנ"ל ולסגור את המצתים בעדינות, וכדאי ורצוי לקנות מצתים מאיכות טוב
דרך עגב באיזו שיטה הוא חלץ לך את המצתים?
טל
מניסיון , כשאתה מכניס מצתי להט חדשים , שים עליהם גריז "אנטי סייז" - כלומר גריז שמונע תפיסה של מתכת למתכת .
סביבת העבודה שלהם גורמת להתפסות בגלל שינויי טמפ וכו'
במקרה הנדון, מה שנתפס זה לא ההברגה של המצת אלא הראש שמתרחב בפנים, ולא עובר החוצה.
דורון - יכול להיות שזה קורה בחלק המקרים ,
אצלי בדיפנדר במשך 10 השנים שהיה אצלי ,
ניתפסו לי פעמיים מצתי להט - ובמבט בהברגה אחרי החילוץ , זה היה ברור שההברגה ניתפסה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.