צפייה בגרסה מלאה : מונגוליה משהו ביקר ויכול לתת אינפורמציה
אשמח אם תשאיר טלפון ואחזור
תודה עמירם 0543401150
הייתי שם לחודש לפני 4 שנים...
תשלח הודעה פרטית אם אני יכול לעזור.
** רק מציין שלא עשיתי שם טיול ג'יפים או משהו בסגנון.
בכל מקרה לא מומלץ להגיע לשם שלא ביולי/אוגוסט. שאר הזמן פשוט קר שם מדיי
AvigdorAharon
09-12-25, 12:50
מקפיץ....
משתעשע ברעיון לטוס למונגוליה באמצע יולי ל- 3 שבועות.
מישהו היה בזמן האחרון ויכול לתת פרטים?
אביגדור
הייתי שם לחודש לפני 4 שנים...
תשלח הודעה פרטית אם אני יכול לעזור.
** רק מציין שלא עשיתי שם טיול ג'יפים או משהו בסגנון.
בכל מקרה לא מומלץ להגיע לשם שלא ביולי/אוגוסט. שאר הזמן פשוט קר שם מדיי
כנ״ל,
היינו חודשיים לפני עשור (2015)
יכול לתת מידע כללי אבל בטח לא עדכני
מקפיץ....
משתעשע ברעיון לטוס למונגוליה באמצע יולי ל- 3 שבועות.
מישהו היה בזמן האחרון ויכול לתת פרטים?
אביגדור
אם אני לא טועה יולי זה ה-תקופה להיות במונגוליה. יש את הפסטיבל.
מונגוליה היא כמעט בגודל של אירופה, לכן השאלה היא מה אתם רוצים לראות?
אנחנו עלינו לצפון לאיזה מאגר מים + אנשים שרוכבים על איילי צפון
יש כאלו שדווקא מטיילים במערב מונגוליה שהוא יותר הררי ומושלג
יש את המדבר
מה הכי בא לכם לראות?
אם אני לא טועה יולי זה ה-תקופה להיות במונגוליה. יש את הפסטיבל.
מונגוליה היא כמעט בגודל של אירופה, לכן השאלה היא מה אתם רוצים לראות?
אנחנו עלינו לצפון לאיזה מאגר מים + אנשים שרוכבים על איילי צפון
יש כאלו שדווקא מטיילים במערב מונגוליה שהוא יותר הררי ומושלג
יש את המדבר
מה הכי בא לכם לראות?
בצפון מונגוליה אגם חופסגול, וטרק סוסים לשבטי הצטן
במרכז מונגוליה הר געש חורגו ומחנות יורטים
במערב מונגוליה, טרקים שיוצאים מאולגי
בדרום מונגוליה מדבר הגובי (שכרנו אואז בוחנקה עם נהג, וטוב שכך כי הוא היה גם מכונאי והתקלקל פעם ביום בטיול של שבועיים)
ארץ ענקית וריקה, בלי אספלט, וכל נסיעה לוקחת ימים שלמים.
לנו לקח בערך חודשיים למצות לגמרי.
הקיץ חושבים על קירגיסטן, קצת פחות מורכב להתניידות עם פחות מרחקים ויותר ערים גדולות. אבל האוכלוסיה המקומית די דומה.
דברו איתנו.
מדבר גובי.
מערב המדינה - מעברי ההרים
'הנתיב הצפוני'
אסף.
נו מה? שפכו עלינו פרטים. אנשים רוצים לתכנן טיול ואתם מתקמצנים.....
מה, נצטרך לגלות הכל לבד?
אסף.
זה, אגב, מה שג'מיני אומר
טיול נהיגה עצמית של חודש במונגוליה הוא חוויה מאתגרת ומתגמלת. עם תקציב של 5000$, תוכלו לשכור רכב שטח מצויד היטב ולכסות את המסלול המבוקש, אך עליכם לקחת בחשבון עלויות תחזוקה ודלק במסלולים ארוכים אלו.*מסלול מומלץ (כ-30 יום)*המסלול משלב את דרום המדינה (גובי), המרכז והמערב הרחוק (הרי אלטאי).*ימים 1-7: מדבר גובי (הדרום) – יציאה מאולן בטור דרומה.נקודות עניין: Baga Gazriin Chuluu (תצורות סלע), Tsagaan Suvarga (הסטופה הלבנה), עמק Yolyn Am (קרחון במדבר), ודיונות Khongoryn Els ("החולות המזמרים").ימים 8-14: מרכז מונגוליה וקראקורום – נסיעה צפון-מערבה מהגובי.נקודות עניין: מנזר Ongi, עמק Orkhon (מפלים), והעיר העתיקה קראקורום (Kharkhorin) עם מנזר Erdene Zuu.ימים 15-25: מערב מונגוליה והרי האלטאי – נסיעה ארוכה לכיוון הגבול עם רוסיה.נקודות עניין: אגם Khyargas, העיר אולגי (Ulgii) – מרכז תרבות הקזחים וציידי העיטים, והפארק הלאומי Altai Tavan Bogd הכולל קרחונים ומעברי הרים גבוהים בקרבת הגבול הרוסי.ימים 26-30: חזרה לאולן בטור – דרך אגם Terkhiin Tsagaan (האגם הלבן) והר הגעש Khorgo.*השכרת רכב שטח*במונגוליה מומלץ לשכור רכבים קשוחים עם הנעה כפולה (4x4) המותאמים לתנאי שטח קשים. חלק מהחברות מציעות רכבים עם אוהלי גג וציוד קמפינג מלא.*חברות מומלצות:Drive Mongolia: ותיקים מאוד, מציעים Toyota Land Cruiser ו-UAZ Patriot (רכב שטח רוסי עמיד וזול יותר).Avis Mongolia: צי חדיש של רכבי Toyota Land Cruiser 76/79 ו-Prado.Sixt Mongolia: מציעים רכבים מאובזרים לקמפינג ותמיכה 24/7.Explorer Company: מתמחים ברכבי שטח פרימיום למסעות ארוכים.עלויות משוערות: בין 90\(-240\) ליום, תלוי בסוג הרכב ובעונה.*נקודות עניין נוספות מומלצות*אגם חובסגול (Lake Khuvsgul): אם נותר זמן, מומלץ לעלות צפונה ל"פנינה הכחולה". האזור מיוער ומרשים מאוד.הצוקים הבוערים (Bayanzag): אתר מפורסם בגובי בו נמצאו ביצי דינוזאורים, מרהיב במיוחד בשקיעה.פסטיבל העיטים (Eagle Festival): מתקיים במערב (אזור אולגי) בעיקר בספטמבר-אוקטובר, חוויה תרבותית ייחודית.*טיפים חשובים*ניווט: השילוט מחוץ לערים כמעט אינו קיים. חובה להצטייד ב-GPS אופליין (כמו Maps.me או Gaia GPS) ומפות פיזיות.תשתית: רוב הדרכים במערב ובגובי הן דרכי עפר. ודאו שהרכב מצויד בגלגלים רזרביים וכלי עבודה בסיסיים.לינה: הלינה באוהל עצמאי ("Wild Camping") מותרת כמעט בכל מקום במונגוליה.*
אסף.
2 חברים טיילו על אופנועים מקומיים ל בשנה שעברה, אם צריכים פרטים תפנו בפרטי ואחבר ביניכם.
2 חברים טיילו על אופנועים מקומיים בשנה שעברה, אם צריכים פרטים תפנו בפרטי ואחבר ביניכם.
AvigdorAharon
05-01-26, 21:02
התקדמתי המון בסופ"ש בעזרתו של ישי, חבר של אסף.
אנחנו (זוג) מתכננים לטייל באוגוסט ל- 3 שבועות.
כרגע מחפש חברה להשכרת רכב, שוחחתי עם שתי חברות מקומיות, אחת כבר הכל מלא, אחת מציעה לי לנד קרוזר 300 ב- 300$ ליום שזה מאוד יקר....
שלחתי הודעות לאוויס ולסיקסט (יש להם סניפים במונגוליה) אחכה לתגובה.
אם מישהו צריך, יש לי קובץ וורד מסודר עם כל המידע עד כה.
מישהו מצטרף?
אביגדור
ניסית דרך indy guide ?
אסף.
התקדמתי המון בסופ"ש בעזרתו של ישי, חבר של אסף.
אנחנו (זוג) מתכננים לטייל באוגוסט ל- 3 שבועות.
כרגע מחפש חברה להשכרת רכב, שוחחתי עם שתי חברות מקומיות, אחת כבר הכל מלא, אחת מציעה לי לנד קרוזר 300 ב- 300$ ליום שזה מאוד יקר....
שלחתי הודעות לאוויס ולסיקסט (יש להם סניפים במונגוליה) אחכה לתגובה.
אם מישהו צריך, יש לי קובץ וורד מסודר עם כל המידע עד כה.
מישהו מצטרף?
אביגדור
אשמח לקבל את הקובץ שתסיים להכין את כול הטיול
המייל שלי
[email protected]
נסיעה טובה
תודה
https://meanwhileinmongolia.com/mongolia-guides/
אסף.
אביגדור, עדכונים על רכב שכור? הצלחת למצוא משהו מעניין באינדיגייד?
אסף.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.