התחברות

צפייה בגרסה מלאה : האם אתם סומכים על הבוקים הסינים?

ytk
12-10-15, 07:05
נכנסתי לחנות ל.כ לקנות בוקים אך יצאתי בלעדיהם כי נאמר לי שהייצור סיני. לא הצלחתי לאתר שם של החברה שמייצרת אותם.
מדובר על שימוש מזדמן לטנדר ופרטי. יש חשש?

תודה

tom1105
12-10-15, 07:37
אני קניתי את הגדולים (6 טון) ועובד איתם כבר מעל לשנה (ג'יפ שוקל 2 טון ) עד עכשיו למעט מכות מטמטום (סגירה על אצבעות) הם עבדו חלק

sent from my WJ

אומי5
12-10-15, 08:05
אלו ?

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRrgt45JYJQWuJWlqPiyky CNyRjRzl7aWtVi_VhYWqAdX8l9MVc

אני מכיר לא מעט משתמשים כולל מוסכים. אבל יכול להיות שיש כמה חברות שמייצרות מוצר דומה.

בעבר היו בשוק סיניים מתקפלים שניסו למכור לחבר, העלנו עליהם רכב פרטי ונידנוד בריא שבר את הבוק.

נדב ש.
12-10-15, 08:08
משתמש בבוקים הקטנים והגדולים של ל.כ כבר תקופה, ללא שום בעיה.

המשוטט
12-10-15, 08:45
אני קניתי את הגדולים (6 טון) ועובד איתם כבר מעל לשנה (ג'יפ שוקל 2 טון ) עד עכשיו למעט מכות מטמטום (סגירה על אצבעות) הם עבדו חלק

sent from my WJ
+1

Sent from my SM-G7105 using Tapatalk

boaz avrahami
12-10-15, 09:05
גם לי יש אותם וגם אני שאלתי את עצמי את אותה השאלה ושכנעתי את עצמי שזה היה חייב לעבור מכון תקנים או משהו כזה כי זה ציוד הרמה/ בטיחות ולא מאמין שיבואן מכובד יקח על עצמו סיכון כזה...
לא בדקתי מעבר לכך אבל בהחלט מצריך ברור.

אי אפשר לשכב מתחת לזה רק על בסיס הידיעה שעד היום אף אחד לא קרס

אמיר ב.א
12-10-15, 09:37
גם לי יש אותם כמה שנים , בנתיים ללא בעיות.

GodsFather
12-10-15, 09:40
המונח "MADE IN CHINA" אינו כשהיה פעם. יש רמות ייצור גם אצל הסינים.

ספציפית למוצר הנ"ל, גם אני מצטרף למשבחים.

raanan
12-10-15, 09:47
גם לי יש אותם וגם אני שאלתי את עצמי את אותה השאלה ושכנעתי את עצמי שזה היה חייב לעבור מכון תקנים או משהו כזה כי זה ציוד הרמה/ בטיחות ולא מאמין שיבואן מכובד יקח על עצמו סיכון כזה...
לא בדקתי מעבר לכך אבל בהחלט מצריך ברור.
למיטב ידעתי בוקים לא נכללים בקטגוריית ציוד הרמה (ליפטים, שרשראות, אנקולים, במות ניידות) הנדרשים לבדיקה ואישור
של בודק מוסמך אחת לשנה .
אם הן נבדקים חייב להיות להם תווית מוצמדת שכוללת מספר סידורי , עומס מותר , תאריך ושם הבודק (בדיוק כמו במעליות).

רענן

boaz avrahami
12-10-15, 09:52
גם מגבהה לא צריך אישור?

המשוטט
12-10-15, 09:53
גם מגבהה לא צריך אישור?
מתי בפעם האחרונה עשית בדיקה לג׳ק באוטו או לליבר?

Sent from my SM-G7105 using Tapatalk

asafk
12-10-15, 10:22
פעם אחת משבר לי הריתוך של הידית למנעול. המנעול עדיין נועל כמובן אבל אני לא משתמש בבוק השבור אם אני לא חייב. סהכ יש לי שניים קטנים ועוד 4 גדולים שמאוחסנים בחוץ ואין בעיות.
האמת היא שאף פעם לא חשבתי שזה מסוכן אבל בכל זאת תמיד אני משתמש בעוד משהו מתחת לרכב כשאני עובד מתחתיו. למשל הג׳ק שאני לא מוריד לגמרי אלא רק מוריד ממנו משקל אבל משאיר אותו פתוח.

אסף.

opl
12-10-15, 11:00
אני עובד עם קטנים בשיטה של אסף, כבר חמש שנים. לא נשבר לי כלום.

lizard
12-10-15, 11:02
יש לי מלא בוקים שלהם, הדבר היחידי שנשבר לי זה הפין שמחבר בין הידית לשן. פשוט לפעמים הפעלתי כוח לא סביר על בוק עמוס וזה שבר את הפין.

shachar
12-10-15, 12:48
כאשר העבודה כרוכה בהורדת גלגל,
הגלגל תמיד ימצא את עצמו מתחת לרכב כסוג של גיבוי

opl
12-10-15, 12:56
אבל אז אין על מה לשבת :-)

דרור ברלי
12-10-15, 17:06
מזל שלמדנו שעובדים עם בוקים ולא עם בלוקים....:rolleyes:

גם אם הבוקים שלכם נראים לכם הכי חזקים בעולם (לי יש בוקים עתיקים אבל חזקים מתוצרת עצמית) תאבטחו את עצמכם עם ג'ק או גלגל ספייר שמונח מתחת לרכב. אם הבוק חס וחלילה קורס, שהרכב ייתמך על הג'ק או ייפול על הגלגל.

boaz avrahami
12-10-15, 19:11
בשביל לסמוך על הצמיגים אני צריך צמיגים יותר רחבים

shachar
12-10-15, 19:13
וגאנטים חדשים.... תכניס את עצמך להיפר ונטילציה

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

ytk
12-10-15, 20:51
תודה למגיבים. את החינוך של לדחות(או להטיל ספק גדול) חלקים סינים עלומי שם קיבלתי כאן בג'יפולוג. אם אני לא סומך על פילטר שמן סיני שישמור על המנוע שלי איך אני יכול לסמוך על כלי סיני שישמור על הראש שלי? במיוחד שנראה שקשה להבדיל בין האיכויות של כל מה שמגיע מסין.
אם זה לא קיים באינטרנט וזה לא נמכר באירופה או ארה"ב ורצוי גם עם ביקורות או לחילופין מיוצר ע"י חברה ישראלית באמינות אז אני נוטה לא לקנות את זה כי אני אף פעם לא מבין מספיק.

בכל מקרה כשאני מחפש, איך להתייחס למרווח בטחון ? אם הרכב במשקל 2 טון ואני רוצה להשתמש בשני בוקים כדי להרים את החלק הקדמי האם יספיקו לי שני בוקים של 2 טון כל אחד?
האם לשלול על הסף בוק מתקפל? http://www.eurocarparts.com/axle-stands

שוב תודה רבה,
יואב

asafk
12-10-15, 21:13
תראה, זה נכון שמוצרים עלומי שם זה בעיה.
מצד שני, מדובר בחתיכת ברזל. זה נראה כמו ברזל ומרגיש כמו ברזל, וגם אם השיניים יישברו עדיין יש את הבסיס שהוא פירמידה מפח די עבה - כלומר, ברזל.
לכן אני באמת חושב שאין סיבה לחשוש, והבוקים של 4 טון משמשים לי למכוניות קטנות - ששוקלות טון, טון וחצי. כלומר בוק כזה אף פעם לא מחזיק יותר מחצי טון. המכוניות הגדולות יושבות אצלי על בוקים של 6 טון - כלומר הם לא רואים יותר מטון, טון וחצי במקרה המאוד קיצוני - ולכן אני חושב שמרווח הבטחון מספיק גדול אפילו בשביל מוצר סיני עלום שם.
אבל... כן... להשאיר את הג'ק (הסיני בעצמו) מתחת ליתר בטחון... או איזה גלגל או בלוק עץ שיש לי על המשטח עבודה ומשמש לכל מיני דברים... למה לא.

אסף.

ד ו ר ו ן
12-10-15, 21:24
כאשר העבודה כרוכה בהורדת גלגל,
הגלגל תמיד ימצא את עצמו מתחת לרכב כסוג של גיבוי
+++
ואם לא הגלגל, אז ג׳ק כגיבוי או בול עץ עבה מאד כאבטחה לנפילה.

אומי5
13-10-15, 09:56
זה שנשבר לי נראה בדיוק כמו Streetwize 2 Tonne Folding Axle Stand Sets GS Tuv, תוצאה שלישית בקישור.
לפי מראה נטו, וזכרון של חמש שש שנים אחורה.

ד ו ר ו ן
13-10-15, 10:17
בשביל לסמוך על הצמיגים אני צריך צמיגים יותר רחבים
את הגלגל אתה מכניס מתחת לסרן בצד בו אתה עובד, ואז גם אם הרכב נופל, הוא נשאר גבוה מאד.

ראיתי כמה פעמים שזה מנע נזק כשגק קרס הצידה בגלל אדמה לא יציבה (לא היה מישהו מתחת לרכב).

-->