צפייה בגרסה מלאה : טרופר 2004 מנוע 4jx1
המנוע ניכבה בנסיעה ומסרב להניע
מניע רק עם אטר וישר ניכבה .
ולכן נישלל טימינג
ניבדק לחץ שמן בין המשאבה לחץ גבוה לבין המזרקים לא נימצא לחץ לכן נישלל חישן מסילה
ניפתח קרטר לניקוי רשתות של המשאבות שמן
כאשר מנסים להניע לא ניכבת מנורת הלחץ שמן ולא ניראה לחץ בשעון שבלוח
הכיוןן שלי הוא תקלה במשאבת שמן של לחץ הנמוך .
יש למשהו כיוון או עוד בדיקות לבצע ?
אין קשר בין המשאבת לחץ נמוך(שימון המנטע) לבין ההנעה.
על המשאבת לחץ גבוה נימצא הווסת לחץ שמן, או בשם שהמציאו לו "אלקטרומגנטי", תנקה או שתחליף אותו, הוא מונע מהשמן לעלות למזרקים.
מה הקשר שלו לכיבוי הרכב באמצע נסיעה .
ולמה אין שמן בלחץ הנמוך
הייתי ממליץ לך להתחיל מהתחלה...
1.תשלול את החיישן מסילה ע"י ניתוק החוט הלבן בקונקטור מזרקים.
2.בלחץ שמן הנמוך יש יוניט שנימצאת מעל הפילטר הגדול, היא אחראית גם על הנורת שמן וגם על השעון, תבדוק אותה, או שתחבר במקומה שעון לחץ שמן מכני לבדוק באמת מה הלחץ במדוייק.
3.הווסת לחץ שמן יכול לכבות את המנוע בנסיעה, יכול לגרום לו לקרטע, לגמגם, ועוד כל מיני תופעות מוזרות, יש בו דיזה שניפתחת וניסגרת בהתאם ללחץ שמן הרצוי, בעקרון לפי כמה אתה לוחץ על דוושת הגז, משאבת הלחץ הגבוה היא בעקרון המשאבת הזרקה, אין בדיזל משאבת הזרקת סולר שצריכה שיפוץ כמו ברכבים אחרים.
תלך יותר אחורה... תבדוק את הפילטר סולר , תוודא שמגיע סולר למזרקים / מסילה
sent from my WJ
תסתכל פה תגובה 12 של רונלדו לגבי הווסת:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/73413-%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%A8-%D7%9E%D7%93%D7%94%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%91%D7%9C-%D7%9E%D7%96%D7%99%D7%99%D7%A3-%D7%9B%D7%A9%D7%A7%D7%A8-%D7%9C%D7%95
היום ניבדק לחץ שמן עם שעון חיצוני ולא נימצא לחץ .
חיברת מד לחץ שמן במקום היוניט שעל בית הפילטר הגדול?
זה מצביע על בעיה במשאבת שמן מנוע, עדיין לא משהו שימנע ממנו להניע אבל יוצר בעיית שימון המנוע והטורבו.
כמה ק"מ המנוע עשה?
עשית משהו לפני שקרתה התקלה? טיימינג חדש? החלפת מנוע או גיר?
כדאי לבדוק את החיישן קראנק וגם את הטיימינג, ואם עשית משהו ממה שציינתי למעלה אז לבדוק את הגלגל תנופה שיושב בטיימינג עם המנוע.
לא נעשה כלום.
לא יכול להיות שאין לחץ במערכת לחץ גבוה ולחץ נמוך ואין בין שני המערכות קשר .
מה הסיכוי ששני המערכות קרסו ביחד ?
נדיר מאוד ששתי המערכות קורסות ביחד.
נתקלתי פעם אחת שהלחץ הנמוך לא עבדה בכלל בגלל חוסר תיאום בין הגלגל תנופה לטיימינג אחרי החלפת מנוע.
תנסה להוציא קודי תקלה בעזרת קיצור פינים 4 ו 6 בקונקטור דיאגנוסטיקה, או אם יש לך אפשרות לטק 2.
יש גם אפשרות לחוט מינוס לא תקין ביציאה מהמחשב.
בכל מקרה כדאי לבדוק קודי תקלה קודם..
תבדוק גם פיוזים בקופסה שבתא מנוע - לא רק ה 50A אלא גם הקטנים - יש שם אחד 10A שגם קשור.
במערכת הלחץ הנמוך (שימון מנוע) יש שסתום פריקת לחץ (bypass) בבית הפילטר ליד החיישן לחץ שמן שיש לו נטייה להיתקע פתוח, מסביר את נפילת הלחץ במעגל הלחץ הנמוך אך לא צריך להפריע להנעה. אלא אם המנוע ניזוק עקב עבודה ללא שימון.
קרה לי בעבר עם הרכב של אחי...
זה ארוך מידי לכתוב ...
תתקשר אני אסביר לך מה עשיתי וכיצד נפתרה התקלה..
זה פשוט..
לכל התוהים לגבי סיווג.
לא מסתיר מידע... זה פשוט מורכב וארוך לכתוב ..
כל מי שרוצה לדעת מוזמן להתקשר ...
0507023686 ראם
נדבי אתה זוכר שדיברנו על זה ?
מה כבר יכול להיות מורכב וארוך בשביל להסביר פה? כולה טרופר, לא האנטרפרייז..
חוץ מזה, הבחור קיבל כמה הצעות ולא נראה שממש בדק אותן..
בקצרה מאוד...
הגומיות של החליל של המשאבת שמן לא אוטמים 100% ..
לוודא אטימה טובה ( אני שמתי טפלון עמיד מתחת לORING ...) עדיף שיכנס מעט בלחץ... מומלץ לטבול אותם בשמן מנוע לפני כן ...
לאחר מיכן לתת לחץ שמן חיצוני למנוע ע"מ שיגיע לחץ שמן למשאבה שנמצאת מאחורי הראש...
ואז לנסות להניע ...
ויש עוד...
ולגבי ההסבר איך עושים מה ..
אני מזמין אותו להתקשר ואני אסביר ..
ואם הוא בסביבה הוא מוזמן לעבור אליי לקחת את המכשיר שבניתי בכדי להכניס שמן בלחץ למערכת..
ראם 0507023686
השכלנו.
...ואם הבא שיעשה את הפרוצדורה גם יצלם כמה תמונות ויכין כתבה קטנה זה בכלל יהיה מצויין.
אגב, לדעתי אין מקום לטפלון בשום מקום ברכב. יש משחות אטימה ייעודיות, ואפשר להשתמש בחוט דק מתחת לאורינג.
אסף.
קודם כל - כל הכבוד אם הצלחת ככה לפתור בעיה, זה לא טריוויאלי בכלל.
דבר שני - אם הגומיות לא טובות - פשוט להחליף בחדשות, למה לשחק עם זה משחקים בטפלון..
ואם הווסת תקול - לנקות אותו או להחליף.
אני לא הייתי מייחס הרבה חשיבות כרגע למד לחץ השמן - היה לי טרופר לא מזמן עם בעיה של חוט מינוס מנותק, המד הראה 0 והרכב בכל זאת הניע די בקלות, אחרי שסידרתי את החוט המד גם חזר לעבוד.
יש לי קצת זמן לכתוב...
אמרתי שאת הטפלון שמתי מתחת לORING וזאת ע"מ להרחיב אותו ...
ועבדנו עם טפלון ייעודי למערכות הדראויליות לא משהו סתם...
אחי החליף את 2 הORING בחדשים ולא שם לב שהם לא אוטמים טוב...
את הלחץ הכנסנו דרך הפתח התחתון של הצינור לחץ שמן של הטורבו בחיבור לבלוק..
חזרנו על הפעולה מס' פעמים ע"מ לוודא שהמנוע בונה בעצמו לחץ שמן .. "באופן עצמוני.."
את ה"מכשיר" לבניית לחץ בנינו מבקבוק של חומר הדברה ..
סיבות ?
1. פתח גדול ( קל למלא שמן..)
2. עמיד בלחץ אויר גבוהה
3. פקק רחב (קדחתי והעברתי בו צינור תבריג של תאורה ואילו חיברתי צינור גומי שהתחבר בקצה לניפל עין הכל נסגר עם בנדים שלא יברח לחץ..)
ה"מכשיר" עובד על עיקרון הפוך של נרגילה...
יש צינור פנימי שמגיע את לתחתית וצינור עליון לדחיסת אויר..
דוחס אויר שיוצר לחץ בבקבוק שדוחף את השמן למערכת שמתחבר לבלוק בפתח של הצינור לחץ שמן של הטורבו ...
אופן הפעולה...
יוצר לחץ...
פותח סוויץ ...
נורת לחץ שמן אמורה להיכבות (כי יש לחץ...)
ואז מנסה להניעה...
מניע? מפסיק לחץ שמן ( כי המשאבה עובדת בכיוון מנוגד והשמן עולה ל"מכשיר"..)
חוזר שוב ... לוודא ...
מפרק ונותן לו להניע באופן עצמוני...
לפי מה שאני הצלחתי ( אני מקווה) להבין נוצר מצב שכאילו המשאבה סוחבת אויר ולא שמן לכן לא מצליחה לייצר לחץ..
לצלם..? הכל נעשה תוך כדי תנועה ולצערי וברוב טיפשותי לא עצרתי לצלם...
המוח המצומצם שלי היה עסוק בלאלתר...
מקווה שיעזור...
כל הכבוד. מדהים איך אנשים מוצאים פתרונות יצירתיים לתקלות. מענין איך היו פותרים דבר כזה במוסך.. בטח מחליפים את המנוע...
לא הצלחתי לפתור את התקלה לבד הרכב ניגרר למוסוך ושם טענו שזה משאבת הסולר .
החליפו אותה והניע .
אני לא מאמין להם אבל בשרה תחתונה הרכב מניע .
נבדקו כול מעגלי הלחץ שמן עם שעונים חיצונים .
ולא היה לחץ .
למוסך הזה אני לא חוזר
משאבת סולר או התושבת של הפילטר- הפומפה הידנית
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.