התחברות

צפייה בגרסה מלאה : בג'יפולוג יודעים הכל #1928 - אקדח

עמודים : 1 [2] 3

ניר ל
23-01-21, 16:34
תסביר...

כמובן שאני מכוון ל9*19 סטנדרטי ולא משהו אחר.

Sent from my HD1903 using Tapatalk

התקציב שלך 1500 ,

אם תיכנס לחנות עם מטווח ותבקש לנסות אקדחים, אבל לא תרכוש שם אקדח - יקחו ממך 50 ש"ח כניסה, 40 ש"ח על כל אקדח שאתה מנסה, 220-250 ש"ח על כל 100 כדור. כמה אתה חושב לירות מכל אקדח כדי להבין אם הוא מתאים לך ? מה בדיוק אתה רוצה לבדוק בירי חפשי במטווח ?

תחסוך את הכסף הזה, קנה אקדח פלסטיק נוח לנשיאה, תשקיע את הכסף בנרתיק נוח ובאימונים אחרי שיהיה לך אקדח.

שילד EZ הגיע ב 380 (9 קצר) לפני שיצא גם דגם 9*19

GodsFather
23-01-21, 17:15
התקציב שלך 1500 ,

אם תיכנס לחנות עם מטווח ותבקש לנסות אקדחים, אבל לא תרכוש שם אקדח - יקחו ממך 50 ש"ח כניסה, 40 ש"ח על כל אקדח שאתה מנסה, 220-250 ש"ח על כל 100 כדור. כמה אתה חושב לירות מכל אקדח כדי להבין אם הוא מתאים לך ? מה בדיוק אתה רוצה לבדוק בירי חפשי במטווח ?

תחסוך את הכסף הזה, קנה אקדח פלסטיק נוח לנשיאה, תשקיע את הכסף בנרתיק נוח ובאימונים אחרי שיהיה לך אקדח.

שילד EZ הגיע ב 380 (9 קצר) לפני שיצא גם דגם 9*19לא משעמם, בקיצור...

ניר ל
24-01-21, 09:38
גם לא סיפור גדול, פחות מלהחליף סוללה לדייסון.

ביד2 יש EZ חדש ב 1000 ש"ח, אמנם 380 ולא 9*19 אבל לצורך נשיאה מוסלקת הייתי לוקח אותו בלי לחשוב פעמיים. מבקש מהמוכר שטר מכר חתום ע"י עו"ד , מצרף שטר וויתור למשטרה על שלך, טופס בקשה להחלפה שמורידים באתר, צילום ת.ז. - שולחים במייל לבט"פ ומקבלים תוך כמה ימים אישור וקוד לתשלום אגרה של 61 ש"ח. משלמים ומקבלים תוך שעה רשיון למייל.

nirs
24-01-21, 09:42
לדעתי, למשתמש הממוצע מינוס, שזה99% בערך מבעלי הרשיונות, לדעתי אין מה להתחבט ככ בתת-דגמים אלא מה שנוח להם לנשיאה על הגוף (אחרת זה ישאר בבית), ובכף היד בירי בקצב שלהם.
כן ללכת לנסות כמה דגמים, אבל מיותר להתחבט על דקויות מחוץ למעטפת שימוש, עולות הרבה כסף, וסקסיות בתודעה לחשוב שיש לי כזה.

כאן אנחנו תמימי דעים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

tamir128
24-01-21, 11:48
כאן אנחנו תמימי דעים.

גם אני רוצה להיות תמים דעה אבל המתמטיקה לא מאפשרת לי :rolleyes:
איך המשתמש הממוצע מינוס הוא 99% מבעלי הרשיונות?!
אני יודע, כיף איתי במסיבות...

Juv
24-01-21, 12:48
גם אני רוצה להיות תמים דעה אבל המתמטיקה לא מאפשרת לי :rolleyes:
איך המשתמש הממוצע מינוס הוא 99% מבעלי הרשיונות?!
אני יודע, כיף איתי במסיבות...אפשר לייצר די בקלות סט מספרים שיעמוד בטענה הזו. ממוצע זה לא חציון.
גם אני שוס הורס במסיבות.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

raanan
24-01-21, 12:58
בשרשור שכותרתו אקדח,
לא ממליץ לבוא ולהרוס מסיבות ...

tamir128
24-01-21, 13:17
אפשר לייצר די בקלות סט מספרים שיעמוד בטענה הזו. ממוצע זה לא חציון.
גם אני שוס הורס במסיבות.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

האמת שצודק, אבל לא זו היתה כוונת המשורר :cool:
בפועל אצל בעלי הרשיונות, אין סט מספרים כזה.

ד ו ר ו ן
24-01-21, 14:12
האמת שצודק, אבל לא זו היתה כוונת המשורר :cool:
בפועל אצל בעלי הרשיונות, אין סט מספרים כזה.
חכמולוג..

כמה מכלל בעלי הרשיון בארץ עברו הכשרה מעל למינימום של לירות 50 כדור פעם בכמה שנים?

כמה עברו אימוני כשירות תקופתיים לשמור על משהו מאותה התנסות כייפית חד-פעמית של ירי מעבר לאימון סטנדרטי?

כשאני מגיע לחידוש רשיון/אימון, אחד הדברים הכי חשובים ומסוכנים הוא לא לקבל כדור מאותם אנשים שבאים לירות ויש להם מעט מאד מיומנות, וזה רוב מוחלט של מי שאני רואה סביבי במטווחים האלו.

tamir128
24-01-21, 15:27
חכמולוג..

כמה מכלל בעלי הרשיון בארץ עברו הכשרה מעל למינימום של לירות 50 כדור פעם בכמה שנים?

כמה עברו אימוני כשירות תקופתיים לשמור על משהו מאותה התנסות כייפית חד-פעמית של ירי מעבר לאימון סטנדרטי?

כשאני מגיע לחידוש רשיון/אימון, אחד הדברים הכי חשובים ומסוכנים הוא לא לקבל כדור מאותם אנשים שבאים לירות ויש להם מעט מאד מיומנות, וזה רוב מוחלט של מי שאני רואה סביבי במטווחים האלו.

אני אכן חכמולוג (וגם הורס מסיבות), אבל זה לא קשור כלל לטקסט שהבאת.

קרא שוב בעיון עם הדגשים הנכונים את ההודעות האחרונות.
(ואם תעשה את זה באמת, תגלה שאני לא חולק עליך בשום מקום)

אומי5
24-01-21, 15:50
חכמולוג..

עזוב כמה עברו, כמה מהם לא מתסכלים עלייך כמו משוגע כשאתה כן מתאמן?
אני מנסה להזמין מידי פעם אנשים להתאמן, מסתכלים עלי כאילו אני מטיף לטבעונות.

או כמו שאמר לי מישהו בחידוש האחרון (ממש לפני שבוע) "אני לא מסתובב איתו הרבה, רק במקומות ממש מסוכנים, בשביל פעם בכמה שנים לא שווה לי להתאמן"
איחלתי לבחור בהצלחה...

GodsFather
24-01-21, 20:04
אז מתי מתאמנים? שמעתי שמטווח זה חיוני,

מפגש ג'יפולוג במטווח... יכול להיות מעניין

avikkllk
24-01-21, 20:13
ויש חבר פה בעל מטווח אפשר גם לפרגן

Sent from my Redmi 8A using Tapatalk

אומי5
24-01-21, 20:38

מי שמתאים לו להתאמן בימי שישי פעם בחודשיים שלושה באזור קרית מלאכי, אם נתארגן על 8-9 חבר'ה נוכל לקבל אחלה אימונים ולבחור את התאריכים.
הבחור עושה במחיר של מטווח ירי חופשי אימון מקיף בלי הנחות.

מי שבעיניין מוזמן לפנות אלי בפרטי.

raanan
24-01-21, 22:42

בחו"ל , טקסס או המשולש ...

asafk
25-01-21, 01:17

Sent from my HD1903 using Tapatalkתארגן. אבל במקום נורמלי לא באשדוד או מטולה.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

amirmoshe
25-01-21, 09:53
יש בגבעת זאב מטווח טוב. נקרא נשק הגבעה.

אם תתארגנו לכיוון אני בהחלט בפנים.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

ניר ל
25-01-21, 14:04
לפני הסגר האחרון ניצלתי את חובת הריענון כדי להתנסות ב "אימון בסיסי" של IDPA, האימונים נערכים בד"כ במטווח דני היי חדרה ובאשדוד, אבל יש מצב שבעוד מיקומים בימי שישי. המדריכים מתנדבים. גובים 150 ש"ח ממשתתף לצורך שכירת מטווח, יורים 100 כדור באימון במחיר של 1 ש"ח לכדור 9 מ"מ. בחדרה מבוצעת פרוצדורת החידוש/ריענון המשרדית ללא תשלום. יוצא שבמחיר של חידוש קונבנציונלי יורים כפול, עם יותר מצבים , 2 מדריכים על 10 יורים.

GodsFather
25-01-21, 14:16
אצל להב יש סוג של דיל 1000 כדור ב1.2 שקל non-toxic כולל כניסה ושימוש.
יש גם אופציה של 1שח כדור רגיל, אבל אין במלאי.

אפשר לחלק לכמה יורים ויש לך קבוצה. לקיים מקצים ולהשוות כלים ופגיעות

על הדרך יש לך גם נקודת חלוקה לחולצות.

אם רוצים, זו הצעה שרצה בקבוצות ירי בשבועיים האחרונים

בחוץ שאנשים יתחילו לבשל על המדפים של הגיפים והטנדרים

GodsFather
25-01-21, 14:17
יש בגבעת זאב מטווח טוב. נקרא נשק הגבעה.

אם תתארגנו לכיוון אני בהחלט בפנים.

Sent from my SM-G970F using Tapatalkאחלה אנשים, אבל מטווח של 5 יורים מקסימום...

דורון.פ.
25-01-21, 14:22
לפני הסגר האחרון ניצלתי את חובת הריענון כדי להתנסות ב "אימון בסיסי" של IDPA, האימונים נערכים בד"כ במטווח דני היי חדרה ובאשדוד, אבל יש מצב שבעוד מיקומים בימי שישי. המדריכים מתנדבים. גובים 150 ש"ח ממשתתף לצורך שכירת מטווח, יורים 100 כדור באימון במחיר של 1 ש"ח לכדור 9 מ"מ. בחדרה מבוצעת פרוצדורת החידוש/ריענון המשרדית ללא תשלום. יוצא שבמחיר של חידוש קונבנציונלי יורים כפול, עם יותר מצבים , 2 מדריכים על 10 יורים.
IDPA יש גם בהרצליה ובצפון בגניגר

ניר ל
25-01-21, 14:27
להב ברח' המסגר ? פעם אחרונה ביקרתי שם ב 2008 וזכור לי מטווח פצפון אפלולי ולא מאוורר.... לא להיט.

GodsFather
25-01-21, 16:57
להב ברח' המסגר ? פעם אחרונה ביקרתי שם ב 2008 וזכור לי מטווח פצפון אפלולי ולא מאוורר.... לא להיט.אולי זה מסביר את הnon toxic

בכל מקרה, מטווח הרצליה שהוא אחד הגדולים, סגור בתקופת הסגר... אבל שלא בתקופת הסגר, אני מתאמן שם לא מעט במסגרות שצויינו כאן.

amitaikl
25-01-21, 17:01
לפני כחודש יריתי בטווח באילת השחר.
מטווח פתוח שכיף לירות בו

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

asafk
25-01-21, 20:22
IDPA יש גם בהרצליה ובצפון בגניגרמתי ואיך בהרצליה? לא מצאתי שום פרט מידע רלוונטי לימים אלו

אסף.

GodsFather
25-01-21, 20:40
היה בהרצליה, אבל מאז הקורונה הם לא שם כבר תקופה ארוכה...

אבל, יש את חמוש מאומן ואת מגן, שניהם פעילים מאד בהרצליה והמדריכים מצויינים.
הדרכות בסיס, תנועה, ראות לקויה, עצימות גבוהה ועוד.

ואם מישהו רוצה גם ללכת קצת מכות אז יש את משה קוניקוב שמשלב תרגול ירי יחד עם התמודדות עם תקיפת סכין, קרב מגע ומורקים שלא יביישו את צ'אק נוריס

המחירים היום של כולם די זהים - 250-350 ש''ח כולל 100 כדור. שעתיים-שלוש הדרכה.

raanan
27-03-21, 12:10
לחובבי הסמית שילד
נוספה גירסה חדשה , שילד פלוס (https://www.smith-wesson.com/product/mp-shield-plus?sku=13248)

שינויים עיקריים:
מחסנית 13 כדור לעומת 8 בדגם הקודם,
טריגר בסגנון של APEX (עפ"י סרטונים ביוטיוב קל יותר ).
נרתקי נשיאה נשארו זהים לדגם הקודם כך שלא אמור להיות שינוי במידות החיצוניות
(אורך קנה נשאר זהה 3.1" ).

GodsFather
27-03-21, 17:42
אם כבר הקפצת - נראה שחלה עליה במחירי הכדורים של כ15%... גורף בכל המטוחים/בתי מסחר...

זוהר לב
27-03-21, 18:42
מה הסיכוי לנחיצות אמיתית של אקדח בתקופת חיים? שואף כמעט ל-0.
אז קניתי אחד......
בשוק בקרית גת, מבדואי שמוכר איירסופט. יורה כדורי פלסטיק, נדרך כמו אמיתי, נראה ומרגיש כמו אמיתי ומתפיח בבולטות את מרומי הישבן הימני כשנתחב לשם.
במקומות עויינים , גם טורח להרים מעט את החולצה כדי לחשוף את הקת והמחסנית, ונראה לי שמשיג את האפקט ויוצר את ההרתעה הדרושה ללא רשיון, בלי אימונים וללא אחריות. מי צריך יותר מזה?

avikkllk
27-03-21, 18:46
כלום מלבד העניין שגם לאיירסופט אתה צריך רישיון..קטע

amirmoshe
27-03-21, 18:51
אז קניתי אחד......
בשוק בקרית גת, מבדואי שמוכר איירסופט. יורה כדורי פלסטיק, נדרך כמו אמיתי, נראה ומרגיש כמו אמיתי ומתפיח בבולטות את מרומי הישבן הימני כשנתחב לשם.
במקומות עויינים , גם טורח להרים מעט את החולצה כדי לחשוף את הקת והמחסנית, ונראה לי שמשיג את האפקט ויוצר את ההרתעה הדרושה ללא רשיון, בלי אימונים וללא אחריות. מי צריך יותר מזה?אני מכיר סיפור של מישהו שעשה דבר דומה.

כשהתלוננו והוא נעצר, זה היה בעבירה של נשק. מכיוון שהצד השני חשב שזה נשק.

זוהר לב
27-03-21, 19:17
כלום מלבד העניין שגם לאיירסופט אתה צריך רישיון..קטע

איירסופט יורה כדורי מתכת ומופעל ע"י מיכל co2 עם דריכה אוטומטית ממש כמו אמיתי. שלי ללא מיכל גז, מצריך דריכה כל כדור לכן הוא לא בדיוק איירסופט ולא מצריך רשיון.

אני מכיר סיפור של מישהו שעשה דבר דומה.

כשהתלוננו והוא נעצר, זה היה בעבירה של נשק. מכיוון שהצד השני חשב שזה נשק.

רב הנסתר על הגלוי בסיפור שלך וכנראה שאותו אחד היה אידיוט מושלם שהגיע למצב שיתלוננו עליו.
ה"אקדח" שלי יוצא רק לטיולים ובעיקר בדרום ואם אנו בחברה הוא נשאר ברכב.

raanan
27-03-21, 19:25
אז קניתי אחד......
במקומות עויינים , גם טורח להרים מעט את החולצה כדי לחשוף את הקת והמחסנית, ונראה לי שמשיג את האפקט ויוצר את ההרתעה הדרושה ללא רשיון, בלי אימונים וללא אחריות. מי צריך יותר מזה?
תקווה שהעויינים לא ישלפו מולך נשק אמיתי ואז תתפס עם המכנסיים למטה או שבעצם אחר כך המכנסיים יהיו לך למטה

avikkllk
27-03-21, 19:30
כל נשק או דמוי נשק שיורה כדור קלע או פגז מצריך רישיון ונחשב נשק לכל דבר , זה שאינו אוטומט לא קשור...
בדוק שוב את החוק. כנראה שתבין שאתה טועה...אגב כמוש אמרו פה לפני במקרה הצורך תבין נשק חם הוא עדיף מבין השניים

זוהר לב
27-03-21, 19:33
צודק רענן.
אבל מתי שמעת לאחרונה ובכלל על מקרה כזה? תורת הסיכויים פועלת לטובתי. זו הנחת הבסיס.

raanan
27-03-21, 19:35
צודק רענן.
אבל מתי שמעת לאחרונה ובכלל על מקרה כזה? תורת הסיכויים פועלת לטובתי. זו הנחת הבסיס.
תבוא ללילה באזור שלי ותראה שהסטטיסטיקה ממש לא כך

sgill
27-03-21, 19:48
מישהו פה יצא לו אי פעם בכל הטיולים שלו לירות? עזבו לירות.. לשלוף על מישהו? קרה לכם?
ולא בגלל שנכנסתם לשטחי A למרות שאסור. אני מתכוון בטיול בארץ, בכל מקום שמותר לטייל בו כולל שטחי B.

ואל תגידו לא שלפנו כי הצד השני נרתע מזה שראה שאתם חמושים. מי שהחליט לפגוע בכם, נשק במותן לא ירתיע אותו. ההפך, ואני לא מגלה פה פה שום סוד. אם החליטו לפגוע בכם, ילכו קודם על זה שמבצבץ לו נשק מתחת לחולצה ואח"כ על השאר.. דווקא מי שחמוש הופך למטרה (ברוב המקרים פלילית, כמו החייל בניווט).

ומה עם הסיכון של לשבת אח"כ בכלא כל החיים? ע"ע המקרה בערד שמתנהל עכשיו? ברור שאם הגנת על חייך או על המשפחה, זה שווה, גם את שארית חייך בכלא בשביל שאשתך והילדים (ואתה) תמשיכו לחיות. אבל זה קרה פה למישהו?

כולם גיבורים בלהגיד "אם מישהו ינסה לגנוב לי את הג'יפ אני יוצא אליו עם הנשק ויורה בו". באמת?? באיזה מחיר לך ולמשפחה?

ומה עם הסיכון שבכל השנים שהנשק בבית, בטעות אחד הילדים הקטנים יצליח לשים עליו את היד? ומה אם הוא יגנב כי מחר בבוקר אתה יוצא לטיול אז לא נשים בכספת..

בקיצור, כל אחד שיעשה מה שטוב לו, אני לא בטוח שלג'פאים אחראים באמת יש צורך בנשק.

זוהר לב
27-03-21, 21:40
כל נשק או דמוי נשק שיורה כדור קלע או פגז מצריך רישיון ונחשב נשק לכל דבר , זה שאינו אוטומט לא קשור...
בדוק שוב את החוק. כנראה שתבין שאתה טועה...אגב כמוש אמרו פה לפני במקרה הצורך תבין נשק חם הוא עדיף מבין השניים

(תיקון מס' 4) תשל"א-1971 (תיקון מס' 8) תשנ"א-1991

"כלי יריה" – פירושו כלי בעל קנה העשוי לירות כדור, קלע, פגז, פצצה או כיוצא באלה, שבכוחם להמית אדם, וכולל חלק, אביזר ותחמושת של כלי כזה, וכן כלי נשק שסוגל לפלוט חומר הנועד להזיק לאדם, לרבות חלק, אביזר ותחמושת לכלי נשק כאמור ולרבות מכל המכיל או שסוגל להכיל חומר כאמור, ולמעט מכל גז מדמיע;

זוהי לשון החוק. האקדח שלי לא גורם שום נזק ובטח שלא הורג.(אפילו לא יונים מטווח 3 מ') רוגטקה יותר מסוכנת...... מישהו יבקש רשיון עבורה?
לגבי "עדיף" - כל אחד וסדרי העדיפות שלו.

- - - Updated - - -

תבוא ללילה באזור שלי ותראה שהסטטיסטיקה ממש לא כך

אם אבוא מאוד יעזור אם תבוא איתי לסיור באיזורך ותביא את הנשק שלך איתך.....:)

avikkllk
27-03-21, 23:16
אתה יודע..זה כמו ששואלים שוטר מותר לי לנסוע עם מלווה בתאריך שנגמר לי או יום אחרי ב00'00..תחפש את השוטר שלא מבין ויקח אותך לתחנה גם אם יתברר שזה לא נכון...

ואם הוא לא פוגע לפי הנוסחה שלך תקנה צעצוע שעולה 20 שקל והוא נראה דומה למקור יד אותו אפקט למה להסתכן עם שוטר ..?

דורון.פ.
27-03-21, 23:31
כל אחד יעשה מה שהוא חושב לנכון.
אירסופט אינו מחייב רישיון אך כן מחייב חברות פעילה במועדון אירסופט.
בעלות ללא חברות במועדון אינה חוקית.
הכלי אמור להיות מאוכסן במועדון ולשימוש במועדון.
נשיאה בכל מקרה על הגוף אינה חוקית.
לפי מה שאני יודע.

boaz avrahami
28-03-21, 00:15
ראה סעיף 6.7.1 או שתגיד לשוטר שקנית מבדואי.

https://www.gov.il/BlobFolder/policy/gun-import-procedure/he/procedures_import-guns-procedure.pdf

gp1
28-03-21, 00:58
למישהו כאן יש רעיון לתבחין לקבלת רשיון לאקדח .?

8 שנים היה לי אקדח עם רשיון של "ישוב ראוי" ואז היישוב ביטל את המעמד.
12 שנה מפקד צוות סיור ב"מתמיד מגב" סירבו לחתום על המלצה לאקדח למשרתי מג"ב באזור שלנו..... אז פרשתי

haber1
28-03-21, 01:04
דרגה במילואים - מרס"ר ומעלה

amitaikl
28-03-21, 01:25
למישהו כאן יש רעיון לתבחין לקבלת רשיון לאקדח .?

8 שנים היה לי אקדח עם רשיון של "ישוב ראוי" ואז היישוב ביטל את המעמד.
לא ברור. יש "מפעל ראוי" ויש "יישוב זכאי".
אם היישוב ברשימת היישובים (דרך המחשבון באתר של המשרד לבט"פ) אז ליישוב אין אמירה בנושא.
המפעל אכן יכול להיות זכאי/לא זכאי

Sent from my BE2029 using Tapatalk

דורון.פ.
28-03-21, 01:26
מחשבון הזכאות של משרד לבטחון פנים:
https://www.gov.il/apps/mops/firearm_license_calculator/

איל מ
28-03-21, 13:46
לחובבי הסמית שילד
נוספה גירסה חדשה , שילד פלוס (https://www.smith-wesson.com/product/mp-shield-plus?sku=13248)

שינויים עיקריים:
מחסנית 13 כדור לעומת 8 בדגם הקודם,
טריגר בסגנון של APEX (עפ"י סרטונים ביוטיוב קל יותר ).
נרתקי נשיאה נשארו זהים לדגם הקודם כך שלא אמור להיות שינוי במידות החיצוניות
(אורך קנה נשאר זהה 3.1" ).

אני לא מומחה גדול באקדחים, מכיר בעיקר את מה שהיה לי.
הגלוק אף פעם לא ישב לי ביד כמו שצריך. השילד הרגיש בול! אבל החסרונות שלו קצת מעיבים על השמחה. מעט כדורים, והדק קשה מאוד (בעייתי גם בגלוק, למי שלא יורה הרבה ובאופן קבוע).
סיקרנת, אז גם אני הלכתי וצפיתי בסרטונים והשוואות, ואכן נראה שהם פתרו בדיוק את הסוגיות הללו.
מעניין.

GodsFather
28-03-21, 15:52
יש קיטים לשינוי הדק לחלק מהיצרנים וכך גם הגריפ.

raanan
28-03-21, 16:04
כמו בג'יפים , יש כאלו שאוהבים את כל ההתעסקות בשדרוג,
ויש כאלה שמעדיפים לקנות ג'יפ מהיצרן שדיי מספק כמו שהוא.

אגב, שאפו לסמית על המגוון הרב שהוא תוצאה של הקשבה ומענה ללקוחות שלהם.

דורון.פ.
28-03-21, 16:05
וכמו בגיפים שינויים שנעשים מחוץ לבית מסחר (מוסך) הם לא חוקיים
כנל יבוא חלקי הארץ נשק

GodsFather
28-03-21, 22:28
כמו בג'יפים , יש כאלו שאוהבים את כל ההתעסקות בשדרוג,
ויש כאלה שמעדיפים לקנות ג'יפ מהיצרן שדיי מספק כמו שהוא.

אגב, שאפו לסמית על המגוון הרב שהוא תוצאה של הקשבה ומענה ללקוחות שלהם.אכן כמו בג'יפים, רק שהפרוצדורה של החלפת כלי, במיוחד יד2, היא קצת יותר מורכבת... במיוחד בתקופת הקורונה.
אלא אם אתה קונה בבית מסחר, מה שמקפיץ את המחיר...

איל מ
28-03-21, 23:45

בגלוק (26 דור רביעי?) מגיעים עם האקדח החלקים לשינוי הגריפ. כולם רק מגדילים את הידית. אני צריך להקטין ובעיקר להצר. לא מכיר קיט כזה, וממש לא בעד כל מיני פטנטים שראיתי ברשת של לגלח חתיכות מהקת. לגבי ההדק מכיר (לא ספציפית בגלוק אלא בכללי).

ניר ל
29-03-21, 12:37
אי אפשר להצר גלוק26 בגלל עובי המחסנית, אפשר להחליף לגלוק חד טורי או 1.5 טורי.
אקדח זה לא כורסת טלויזיה וגם לא מושב נהג, אין שום צורך טקטי שהוא ישב טוב או ירגיש נוח ביד וזה שאקדח מתאים כמו כפפה ליד לא עושה אותו יותר מתאים בירי.
אנחנו מדברים על אקדחים לנשיאה, לא לירי ספורטיבי ולא ללחימה - אז חשוב שיהיה נוח לנשיאה, אח"כ חשוב שנוח לתפעול ( דריכה קלה, שהאצבע תגיע להדק, שההדק לא יהיה גרוע ברמה שפוגמת קשות בדיוק ), אח"כ להשקיע בנרתיק בטיחותי ונוח .

GodsFather
29-03-21, 17:14
אפשר לפתח את זה עוד, ניר...

גם כוונת טובה

כמות הכדורים במחסנית משפיעה על משקל/נוחות הנשיאה

לגבי האחיזה, אני עדיין חושב שיש משמעות לאחיזה נוחה בשליפה וירי מיידי...

צר/רחב/מחוספס/ארוך/קצר וכו וכו.

סאב-קומפקט שהזרת כבר לא אוחזת בידית האחיזה, אלא על ידי מאריך במחסנית, יכול להשפיע על התוצאה...

איל מ
29-03-21, 17:51
אי אפשר להצר גלוק26 בגלל עובי המחסנית, אפשר להחליף לגלוק חד טורי או 1.5 טורי.
אקדח זה לא כורסת טלויזיה וגם לא מושב נהג, אין שום צורך טקטי שהוא ישב טוב או ירגיש נוח ביד וזה שאקדח מתאים כמו כפפה ליד לא עושה אותו יותר מתאים בירי.
אנחנו מדברים על אקדחים לנשיאה, לא לירי ספורטיבי ולא ללחימה - אז חשוב שיהיה נוח לנשיאה, אח"כ חשוב שנוח לתפעול ( דריכה קלה, שהאצבע תגיע להדק, שההדק לא יהיה גרוע ברמה שפוגמת קשות בדיוק ), אח"כ להשקיע בנרתיק בטיחותי ונוח .

כל האקדחים שהיו לי היו נוחים לנשיאה (fn, גלוק 17, 19, 26). והם עליי כל יום כל היום. זה לא אישיו.
אני רוצה שישב לי טוב ביד. ולא להרגיש שאני לא מצליח להגיע להדק. וכן. ב19-17 הלא נוח נבע גם מההגעה להדק וגודל הידית. באופן מפציע הייתי צריך לשפר יותר אחיזה אחרי ירי מאשר ב26 עם האצב החסרה.
והשילד פשוט ישב בול. רק התנסיתי איתו במטווח.

- - - Updated - - -

כל האקדחים שהיו לי היו נוחים לנשיאה (fn, גלוק 17, 19, 26). והם עליי כל יום כל היום. זה לא אישיו.
אני רוצה שישב לי טוב ביד. ולא להרגיש שאני לא מצליח להגיע להדק. וכן. ב19-17 ה"לא נוח" נבע גם מההגעה להדק וגודל הידית. באופן מפציע הייתי צריך לשפר יותר אחיזה אחרי ירי, מאשר ב26 עם האצבע החסרה.
והשילד פשוט ישב בול. רק התנסיתי איתו במטווח.

ורק תוספת ברשותך.
אנחנו מחזיקים אקדח בשביל נשיאה?!?!
wtf?
אנחנ מחזיקים אקדח בשביל לחימה.

ניר ל
29-03-21, 17:59
לא ירדתי לפרטים כי זה אינדיבידואלי, לי נוח מאד לשאת גלוק 19 , יש כאלה שמעדיפים לרדת יותר במידות, בעיקר לצורך הסלקה עמוקה וככל שיורדים מאקדח בגודל מלא, מתפשרים על ביצועים, אבל זה לגיטימי.

תבדיל בין אחיזה טובה לאחיזה נוחה - גלוק אקדח לא נוח לאחיזה, מרגיש כמו קוביית לגו, אבל זה לא מפריע לשאת אותו וגם לא לירות איתו מהר ולפגוע, אין קשר בין נוחות אחיזה(ארגונומיות) לכניסה מהירה לתמונת כוונות - זה עניין של תרגול וזיכרון שרירים. אקדח שקטן ביד - קשה יותר לייצר עליו אחיזה טובה ולשלוט ברתע, ראה פסקה ראשונה.

ניר ל
29-03-21, 18:25
איל, איבדתי אותך... גלוק 26 יותר נוח לך מ 19 ? אתה מגיע בו יותר בקלות להדק ?

משהו כאן התפספס, עדיף שתתייעץ עם מדריך ירי רציני ולא עם כזה שמנסה למכור לך אקדח.

https://youtu.be/ixJ2rtOpJc4

איל מ
29-03-21, 19:08
תאמין לי שאני מסודר עם מדריכי ירי.
וכשאתה מגיע מהר יותר לתמונת כוונות באקדח שבחיים לא ירית בו, ופוגע טוב יותר, מאשר עם האקדח שאתה נושא, אז כנראה שיש משהו בארגונומיה.
ההצבעה איתו לא נוחה, האחיזה לא נוחה, בירי מהיר אתה מרגיש צורך לחדש אחיזה. פשוט לא.
אני מניח שלא סבלת מעולם מידיים קטנות.
נ.ב.
גם המעבר מה-fn לגלוק היה לא טוב. לקח זמן עד שחזרתי לכושר, ומעולם לא הגעתי איתו לנוחות שהיתה לי עם הfn. (היה גם ברטה 22 אבל אני לא מכניס אותו למשוואה. זה לא אקדח).
המעבר מה19 ל26 שיפר לי את הירי. (לטווחים קצרים לפחות).

איל מ
29-03-21, 19:13
אני לא בא להגיד שאני מומחה. אבל אני יורה באקדח כבר מ2003. ולא 50 כדור פעם בחידוש רשיון.
עברתי לא מעט מדריכים. יש לי בעיות בירי שאני מודע אליהן. עם הקטע של הארגונומיה כולם הסכימו איתי.
(והמדריכים תמיד היו חיצוניים ולא קשורים למטווח).

ניר ל
29-03-21, 21:53
תראה את הילדה בסרטון שצירפתי שיורה מגלוק 17 , לא נראה לי שכפות הידיים שלך קטנות משלה ואם אתה רוצה עוד דוגמאות אני אמצא לך גם ילדה בת 4, שים לב שהאקדח חוזר לאותו מקום אחרי הירי והיא לא מתקנת אחיזה.
אני מתאמן בירי מעשי כ 8 שנים ורואה סביבי גם בחורות שבריריות וקטנות שמחזיקות אקדחים גדולים ללא קושי, דווקא כשהיד גדולה ביחס לאקדח זה קשה לאחוז בו טוב כי הוא שוחה לך בידיים, אתה צריך לחבוק את אצבעות יד ימין ביד שמאל במקום את לחי האקדח וכשמזיעים זה לא פשוט.
יכול להיות שיש באמת בעיה של גודל כף יד וצריך לשנות טכניקת אחיזה, אבל לא מסתדר לי שגלוק 26 יהיה יותר קל לשליטה מגלוק 19, כי זה אותו אקדח רק שניסרו לו חצי מהקת וחצי מהקנה לצורך הסלקה- המידות בצוואר הקת וההיקפים הם זהים לכן הוא יותר קופצני בירי (גם בועט יותר וגם פחות שטח אחיזה) .

בכל מקרה, זה דווקא יתרון, כי יהיה לך נוח יותר עם אקדחים סאב קומפקטיים שבכל זאת יותר נוחים לנשיאה והסלקה, לא מתפלא שהיה לך יותר נעים לירות עם שילד - אני לעומתך לא הצלחתי להחזיק אותו טוב ולא הסתדרתי עם ההדק שלו, היה לי קטן מידי והדק קשה מדי.

אל תתרשם מכך שאתה יורה יותר טוב עם אקדח שאתה לא מכיר, כי בהרבה מקרים זה רק עניין של הדק לא מוכר שהמוח שלך לא יודע מתי השבירה שלו ואז אתה לא עושה פלינץ'.

לגבי מדריכים, לא משנה המספר, משנה הרקע והרצון שלהם להבין על מה הם מדברים. יש הרבה משוחררי צבא או כוחות בטחון אחרים שמדקלמים הבלים שהם שמעו במערכת שמסרבת להתעדכן כבר עשרות שנים ויש גם הרבה מדריכים שמעבירים את השיטות האלה גם באזרחות. לעומתם יש מדריכים שבשנייה יכולים לאבחן אותך ולתקן לך טעויות. מקווה שאתה לא מבצע אחיזת אגודלים...

איל מ
29-03-21, 22:03
המידות לא זהות.
לא יודע אם השוני נובע מהדגם, או מהעובדה שה26 הוא מדור יותר מתקדם. אך המידות לא זהות.
לגבי הילדה.
א. היא מתקנת אחיזה.
ב. היא לא יורה בקצבים מהירים.

raanan
29-03-21, 22:07
אייל,
תנסה סמית 2.0 M&P קומפקט קנה 4" (במידות כמעט זהה לגלוק 19)
גריפ M או S

ניר ל
29-03-21, 22:19
לאשתי יש כפות ידיים קטנות מאד, נתתי לה למדוד גלוק 19 דור 3 , אין שום בעיה להגיע להדק - אבל באופן לא מפתיע היא טוענת שזה לא נוח לה והיא לא מגיעה להדק בצורה שאני מבקש ממנה להחזיק. היא מצידה רוצה לדחוף את כל האצבע לתוך השמורה וללחוץ עם המפרק שבין הפרק האמצעי לראשון (הקרוב לכף) כדי שיהיה לה יותר נוח. אמרתי שזה לא מפתיע כי היא מצפה שזה יעבוד כמו אקדח מים.

האם כשאתה מחזיק אקדח אתה מנסה לייצר "ח" עם האגודל כמו שמלמדים במערכת הביטחון ?

133280

איל מ
29-03-21, 22:39
אני מנסה פשוט להגיע להדק.
וכשזה לא נוח לי אני לא מושך אחורה אלא הצידה.
סיקרנת אותי קצת אז הלכתי וחיפשתי.
וגיליתי שאת רוב מה שאתה אומר מדקלמים כמו מנטרות בקבוצות מסוימות (דמיון מבהיל לדפי פייסבוק מסויימים).
אז אני לא מתכוון להכנס איתך לוויכוח שבו לאחד יש את כל הידע והשני כמובן טועה (כמקובל באתר). כאמור אני לא מדריך ירי וגם לא חובב נשק. אני רק אומר שבתור מי שיורה כמה מאות כדורים בשנה, לי פחות נוח לירות בגלוק, ואני פוגע פחות טוב עם גלוק מאשר עם אקדח עתיק כמו fn או אקדח שניסיתי סתם יום אחד.
זה הנסיון שלי, ולי זה נכון.
ואני חושב שזה נכון כפליים למי שיורה 50 כדור פעם בשנתיים.
אגב, שלא יתפרש לא נכון, התוצאות ירי שלי הן (אובייקטיבית) לא רעות בכלל. פשוט כשאני משווה את עצמי על סוגי נשק שונים, אני מבחין בהבדלים.

ניר ל
29-03-21, 23:25
רצונך כבודך ואין לי שום אינטרס חוץ מלעזור לך ולאחרים שמתעניינים, לא מנכס לעצמי ידע שאין לאחרים - אתה בעצמך מעיד שקראת דעות כאלה בדיוק .

אני קניתי לאחרונה את האקדח הזה :

133281
כי בא לי, לא כי היה משהו לא בסדר באקדח שהחלפתי . קניתי אותו לפני שיריתי ממנו כדור אחד, על סמך זה שהוא הרגיש לי כמו כפפה ביד (ועדיין מרגיש), הכוונות קפצו לי לעיניים איך שהרמתי אותו מול הקיר בחנות , הוא אחד האקדחים הסדרתיים הכי איכותיים שהחזקתי מבחינת איכות חומרים ועיבוד, ההדק הרגיש לי מעולה (אם תקרא ביקורות מומחים ברשת הם מציינים שזה ההדק הטוב ביותר מהקופסה לאקדח סטרייקר) והוא נראה מליון דולר .
איך שהתחלתי להתאמן איתו - לא דובים ולא נעליים... כפפה כפפה, אבל בשליפה מהירה הוא יוצא לי עקום, כשקצת התרגלתי להדק התחלתי להרגיש עוד שלב שלא הרגשתי קודם ואני דופק פלינצ'ים חפשי , כרגע אני יורה הרבה יותר טוב עם גלוק רגיל , שלא לדבר על ה CZ SHADOW שהיה לפניו. מה זה אומר לי בסה"כ ? שאני צריך להתרגל אליו ולבנות מחדש זכרון שרירים ואחיזה, לא לזרוק אותו ולחפש משהו שיתן לי תוצאות יותר טובות בנסיון ראשון. לא התבאסתי, פשוט הבנתי שיקח לי יותר זמן להנות ממנו, כי אני לא יורה שרגיל לעבור מאקדח לאקדח ומפרק מאות כדורים ביום, אלא חובב שיורה כמה אלפי כדורים בשנה כבר מספר שנים מאותם שני אקדחים.

אגב, את התובנות שלי אני לא מוציא מקבוצות פייסבוק, לא מתחבר לחסידים של אקדח מסוג כזה או אחר שמגינים על המותג בחירוף נפש, גם אני מכיר את הפוסטים האלה. כן יש כמה מדריכים מוכרים שמעבירים קורסים או הכשרות בירי ספורטיבי/ הגנתי/ חובבני שמאד מתעמקים ומשתפרים במשך השנים במקום להתקבע, הרבה מהדיבורים שאתה קורא זה ציטוט שלהם, שווה להתייעץ איתם וזה מה שהצעתי לך לעשות מלכתחילה.

OFF-RoaD
29-03-21, 23:30
יריתי המון בגלוק. גם פגעתי טוב ומהר. רק כשנהייתה לי ברירה ועברתי לאקדח שבאמת נוח לי, הבנתי עד כמה זה מקל ומשפר וחשוב.

זה כמו שנהג ידע לעבור מכשול גם כשלא נוח לו ברכב. אפילו כשהדוושות נוטות הצידה מהכיסא, וההגה סוטה לצד השני. יעבור, ויהיה מבסוט כי הוא מחזיק ביד מותג שמפמפמים לו מגיל 0. ואז, פעם אחת, בטעות, יתיישב ב...

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

ניר ל
30-03-21, 00:07
שלא תטעו, אני לא ממליץ על שום אקדח וגם לא שולל שום אקדח. אבל אם יש למישהו אקדח נשיאה שהוא חי איתו בנוחות ובשלום והאקדח תקין - אז כן או לא נוח ביד זו לא סיבה להחליף. תירוץ אולי כן למי שצריך תירוצים או צידוקים.

כך אני נוהג גם בעצמי - נושא גלוק 19 שנמצא איתי מ 2008, בנרתיק נוח ובטוח (מכסה את שמורת ההדק ולא מעיך), אם הייתי קונה היום אקדח נשיאה זה כנראה לא היה גלוק 19 או גלוק בכלל, בוודאות לא 19 כ"ד.

ניר ל
30-03-21, 01:00
רוצה להעלות עניין שבטח כבר העליתי כאן בעבר, אבל לך תזכור...

זה חשוב (למי שמתכוון לשאת אקדח) לקבל יסודות טובים וללמוד להחזיק אקדח כמו שצריך, הרגלי בטיחות נכונים. מי שקיבל בסיס טוב והגיע לרמת יכולת טובה, יוכל לעשות שימוש מועיל בכלי הזה במסגרת המגבלות שלו ולא לפגוע בעצמו ובסובבים ברוב המוחלט של המקרים שאזרח עשוי להיקלע אליהם ושהסיכוי להיקלע אליהם שואף כאמור לאפס. רענון אחת לתקופה הוא מספיק כדי לשמר את הבסיס הזה.

אבל לשמור על רמת כשירות מבצעית זה כבר עניין אחר לגמרי, זה דורש אימון רציף, זה דורש מתקני אימון ומסגרות שונות ממה שיש בירי חפשי במטווח וזה דורש השקעה של זמן וממון רב. אין לזה כרגע שום הצדקה רציונלית, אזרח הוא לא איש בטחון, אין לו סמכויות ואין לו גיבוי. כל מה שמותר לו לעשות עם אקדח זה לשאת אותו, כל שימוש באקדח יצטרך להיות מוצדק בחקירת משטרה ובתקווה שלא בבית משפט.

יש אנשים שפשוט נהנים מזה ואני בינהם, יש כאלו שמטיפים לזה ואני ממש לא בינהם, לא אוהב את כל ההצהרות של כל מני חברי קבוצות חמוש או מגן כזה או אחר, ההסתבכות של מי שמשתמש בנשק היא אישית ולא קבוצתית. על זה שיש תרומה לבטחון במרחב בכך שיותר אנשים מתאמנים ברצינות ונושאים נשק אני לא מערער, אבל בסה"כ מדובר בכמה מאות שמתוכם כמה עשרות באמת חיים במטווח.
לגבי שאר 100 ומשהו אלף בעלי אקדחים ברשיון, אין משמעות לביצועים במטווח חידוש רשיון או ירי חפשי, זה לא מעיד על כשירות מבצעית אלא על זה שמספיק בטוח לאפשר לאדם לשאת אקדח ולא סכנת נפשות.

avikkllk
31-03-21, 18:56
לא זוכר באיזה שירשור היה לי ויכוח על זה,
גלוק בנוי מעדר של אנשים מהללים אותו בהגזמה,
שהוצאתי רישיון כל כך רציתי גלוק אבל הוא היה יקר ולא הרשתי לעצמי, קניתי יריחו פולימרי , חבר בעל גלוק שנים, במטווח אחרי כמה אימונים הראתי לו מאיפה משתין הדג
ושגלוק זה מותג נשק , ולא מצביע על איכות הפגיעה ,
יש לי חבר שמסתובב עם שילד , הוא בהמה והידיים שלו של בהמה, כדור אחד מכמה מטרים טובים יספיק לו לחסל מחבל בין העיניים במידה והיה הצורך ,
לעומת אדם אחר שאולי בכדור השלישי יפגע.

למה הוא בחר שילד? ככה היה לו נוח להסלקה , בסוף התרגל אליו עם הידיים הגדולות שלו , והוא מנגן עליו כמו סינגולדה על גיטרה.

raanan
31-03-21, 19:17
למה הוא בחר שילד? ככה היה לו נוח להסלקה , בסוף התרגל אליו עם הידיים הגדולות שלו , והוא מנגן עליו כמו סינגולדה על גיטרה.

אז תציע לו להחליף לשילד פלוס,
יהיו לו עוד 5 תווים לנגן...:cool:

מוטי טויוטה
14-04-21, 10:00
שלום חברים
הגשתי בקשה להוצאת רשיון נשק פרטי (תבחין קצין בדרגת סגן ומעלה)
בשאלון הרפואי(החתום ע"י רופא) סימנתי שהתעלפתי פעם אחת בסעיף האם התעלפת בחמש שנים האחרונות.
בפגישה בלשכת הרישוי ביקשו ממני בגלל הסעיף הזה להעביר מסמך מרופא המאשר שאין מניעה רפואית לשאת נשק.
המסמך הועבר והתקבל ב24.3.
מאז, התשובות לפניותי הן: הנושא בבדיקה מול משרד הבריאות.
כמה זמן זה כבר צריך לקחת? מישהו מכיר את הגף הספציפי שמטפל בנושא הזה במשרד הבריאות / מישהו בלשכת כלי הירי שיוכל לעזור?
תודה, מוטי.

Sent from my SM-N980F using Tapatalk

raanan
14-04-21, 10:35
שלום חברים
הגשתי בקשה להוצאת רשיון נשק פרטי (תבחין קצין בדרגת סגן ומעלה)
בשאלון הרפואי(החתום ע"י רופא) סימנתי שהתעלפתי פעם אחת בסעיף האם התעלפת בחמש שנים האחרונות.
בפגישה בלשכת הרישוי ביקשו ממני בגלל הסעיף הזה להעביר מסמך מרופא המאשר שאין מניעה רפואית לשאת נשק.
המסמך הועבר והתקבל ב24.3.
מאז, התשובות לפניותי הן: הנושא בבדיקה מול משרד הבריאות.
כמה זמן זה כבר צריך לקחת? מישהו מכיר את הגף הספציפי שמטפל בנושא הזה במשרד הבריאות / מישהו בלשכת כלי הירי שיוכל לעזור?
תודה, מוטי.

כנראה שפעם ראשונה הם נתקלו שמישהו מסמן את זה בטופס.
כנראה מכנסים וועדה מיוחדת בראשות המנכ"ל.
יקח קצת זמן עדיין יש שאריות קורונה במדינה.

בהצלחה
רענן

GodsFather
14-04-21, 14:55
כנראה שפעם ראשונה הם נתקלו שמישהו מסמן את זה בטופס.
כנראה מכנסים וועדה מיוחדת בראשות המנכ"ל.
יקח קצת זמן עדיין יש שאריות קורונה במדינה.

בהצלחה
רענןלגבי ה"פעם ראשונה" - זה לא נכון. אני מכיר כמה וכמה שמחזיקים ברשיון ויש להם נטיה לאובדן הכרה מסיבות שונות - התקף לב, אפילפסיה ועוד...

בסופו של דבר מקבלים אישור או מבקשים הבהרה מהרופא. יכול להיות שמה שהיה כתוב בטופס לא מספק הסבר ברור דיו. יכול שירצו גם אישור נוירולוג או רופא מומחה אחר, בהתאם לסיבת הארוע.

קורונה ועומס - זה כבר יותר הגיוני כהסבר.

מוטי, תתקשר למוקד. הם מאד שירותיים ויעזרו. אתה יכול גם לשלוח להם מייל, תקבל מענה מהיר.

מוטי טויוטה
14-04-21, 15:39
אירוע התעלפות חד'פ- כמה ימים בבית חולים לכל הבדיקות וכשלא מצאו כלום שוחררתי.
מאז הספקתי לחזור לשירות, קורס קצינים, ולהסתובב עם נשק לא מעט.
ממש מעצבן כל הסחבת הזו.

מתקשר ושולח מיילים.
בכל התשובות - 'הנושא בבדיקה מול משרד התחבורה. '

נמרוד
14-04-21, 15:55
אבל לפחות למדת משהו על מילוי טפסים, לפעם הבאה [emoji16]

raanan
14-04-21, 16:39
אבל לפחות למדת משהו על מילוי טפסים, לפעם הבאה [emoji16]
אתה עושה לו דיקור סיני, אבל עם מסרגות ...

GodsFather
14-04-21, 17:33
בתור חייל ועוד קצין...היית מצפה שתדע מה זה קיטבג או TMI...

למדת בדרך הקשה...

----

מצד שני, וברצינות, גם נשק וגם רכב - אירוע בריאותי שיכול להשפיע על החיים שלך ואולי גם לזולת, אני רואה חובה לדווח (וזה גם בחוק...)...

מוטי, המלצתי נשארת בהינה מלפני כמה שעות... אחרי החג תיצור איתם קשר.

מוטי טויוטה
14-04-21, 19:43
עכשיו קלטתי שרשמתי בבדיקה מול משרד התחבורה ולא מול משרד הבריאות.. חיים של בעל ג'יפ אספנות [emoji848].
לעניין הקיטבג, חשבתי שבמינימום בודקים באמת אימות היסטוריה רפואית. כל אחד שירשום שהוא כשיר הופך לכשיר?
מה זה אומר על הארגון?

יתרה מזו, בטח כקצין, השתדלתי ומשתדל ללכת עם האמת. לצערי במדינתנו זה יסרבל אותי לא מעט, אבל יותר רגוע ככה.

jacob72
15-04-21, 04:52
קיטבק לא קיטבק, לדעתי עשית נכון שסימנתה אמת . הליך הבדיקה עד 3 חודשים.

כל משרד מוציא מטעמו מסמך, תחשוב כמה זמן לוקח לדואר להעביר את המסמך.
ועוד צריך שוב לחכות ,שהם גם יקבלו את התשובה בדואר בחזרה.
כמה שזה אבסורד,,73 חגיגות , כך זה מתנהל עד היום. .

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

ניר ל
15-04-21, 12:54
שום דבר כבר לא עובר בדואר, הם מבצעים הכל אונליין ודי מהר, אבל בתקופת הגבלות הקורונה פרוצדורת החלפה פשוטה לקחה לי חודש דרך מיילים במקום מקסימום 3 ימים שהיה לוקח לתאם פגישה עם פקיד רישוי ולבצע את כל הפרוצדורה מולו במקום. בערך שבועיים מרגע השליחה לרגע הטיפול בכל מייל. אם הם צריכים לקבל פידבק ממשרד ממשלתי אחר, אז זה לא תלוי בהם. לא נורא תתנחם בזה שמחירי התחמושת בשמיים בגלל האטרף בארה"ב ואין שום לחץ להגיע למטווחים בחודשים הקרובים.

אומי5
26-04-21, 16:17
ובמעבר נושא קטן.
אני ניגש ביום רביעי לבחון אקדחים לקראת החלפה.
האקדח שאני רוצה (גלוק 26) עולה משמעותית מעל התקציב.
אשמח לדעת מי רכש כזה ויודע בודאות על המחירים בשאר המקומות (אני ניגש לאימפריאל, קרוב לעבודה).
ובמקביל למי יש דעה מבוססת על אקדחים מקבילים (קטנים, 9X19 ולפחות 9 כדורים במחסנית)

שוקל לקחת משומש, אבל הבנתי שאין הרבה 26 משומשים בשוק.

avikkllk
26-04-21, 17:19
Mp9c ממליץ בחום

haber1
26-04-21, 20:31
ובמעבר נושא קטן.
אשמח לדעת מי רכש כזה ויודע בודאות על המחירים בשאר המקומות (אני ניגש לאימפריאל, קרוב לעבודה).
ובמקביל למי יש דעה מבוססת על אקדחים מקבילים (קטנים, 9X19 ולפחות 9 כדורים במחסנית)

אני מאד מרוצה מהגלוק 43x. מסופקני אם אפשר למצוא משומש.

amirmoshe
26-04-21, 20:50
תבדוק אם מתאים לך הcz p10s

ADaShim
26-04-21, 21:28
תסתכל גם על P365 או P365XL.

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

איש הצפון
27-04-21, 08:31
ובמעבר נושא קטן.

אל תגיע למטווח כשאתה נעול על אקדח מסויים וגם אל תתפתה להמלצות מחברים.

זכור: אין היום בשוק כלים לא טובים. יש רק מתאימים יותר ומתאימים פחות.

השיקול העיקרי שלך חייב להיות נוחות נשיאה (וכמובן תקציב) ורק אחר כך, נוחות אחיזה וירי (כי אלו דברים שניתן ללמוד ולשפר).

בהצלחה

אמיר
(נשק הגליל)

dorbh
27-04-21, 08:44
Mp9c ממליץ בחום

מחזק, אחלה שילוב של משקלXגודלXגודל מחסניתXנוחות ירי

בנוסף הוא נפוץ, במיוחד בצבע המדברי המכוער ולכן קל למצוא אותו משומש כמעט חדש ב40% פחות מהמחיר המקורי

avikkllk
27-04-21, 08:50
המדברי המכוער??אאוץ!

dorbh
27-04-21, 09:02
המדברי המכוער??אאוץ!

כבעלים של אחד בצבע מדברי מכוער אני מתנחם בעובדה שיש לו אפקט הרתעתי מוגבר עוד לפני הירי

אומי5
27-04-21, 10:08

השיקול העיקרי שלך חייב להיות נוחות נשיאה (וכמובן תקציב) ורק אחר כך, נוחות אחיזה וירי (כי אלו דברים שניתן ללמוד ולשפר).

בהצלחה

אמיר
(נשק הגליל)

כולל את טאורוס? אני לא יורה הרבה אבל בהחלט מעבר לנדרש בחידוש רשיון.

איש הצפון
27-04-21, 10:15
כולל את טאורוס? אני לא יורה הרבה אבל בהחלט מעבר לנדרש בחידוש רשיון.

את הטאורוס אני לא ממש מכיר כי אני לא מוכר אותם במטווח שלי.

מבלי לנקוט שום עמדה לגבי הנשק הזה, אצלי הלקוח מקבל 5 שנים אחריות מלאה ואם יבואן לא מגבה אותי, אני לא מוכר את אותו סוג של נשק.

yoav
27-04-21, 21:03

בהצלחה

אמיר
(נשק הגליל)

לאחרונה רכשתי סיג p365.
הלכתי לחנות ב״ידיעה״ שאני רוצה גלוק 26.
בחנות בעל המקום התעקש שאחזיק ביד ואשא על הגוף מועמדים שונים מקטגורית ה״קטנים״ ואז חשבתי שאני רוצה בעצם גלוק 43. הוא שוב התעקש שאתנסה גם בירי, וכשהתנסתי בירי כבר לא היה לי ספק שאני הולך הביתה עם הסיג p365. בעל החנות נתן את אותה עצה בדיוק: כולם טובים, תתנסה מה הכי נח לך לשאת על הגוף, בידיים ובירי.
בהנחה שאקדח זה לכמה שנים טובות, אז הפער במחירים לא היה מאוד משמעותי

מוטי טויוטה
02-05-21, 02:28
בשעה טובה, כחודש לאחר קבלת המסמך אישרו לי להמשיך.
עברתי הכשרה ראשונית ואימון בלהב ת'א שם גם רכשתי s&w mp9 sub compact עם מחסנית 12 ו מחסנית משודרגת ל15 כדור (הופך לcompact בגודל ובקיבולת.)
שבע'ה לא נצטרך להשתמש.
תודה לכל המסייעים.

GodsFather
02-05-21, 07:11
נתראה בקו יורים

amitaikl
02-05-21, 09:44
בשעה טובה, כחודש לאחר קבלת המסמך אישרו לי להמשיך.
עברתי הכשרה ראשונית ואימון בלהב ת'א שם גם רכשתי s&w mp9 sub compact עם מחסנית 12 ו מחסנית משודרגת ל15 כדור (הופך לcompact בגודל ובקיבולת.)
שבע'ה לא נצטרך להשתמש.
תודה לכל המסייעים.

שישמש רק לירי במטווחים

ניר ל
02-05-21, 20:25
מישהו מעוניין להצטרף לקבוצת רכישה לכוונות הולוסן 507c x2 ? ההצעה כרגע 1400₪

אלו כוונות שמתאימות לתושבת של טריג׳יקון, אפשר למצוא שפע של מבחנים ביוטיוב.

ניר ל
05-05-21, 13:04
למי שלא מתעניין בכוונת השלכה אבל מעוניין בחגורת עור עבה ומאד איכותית , מושלמת לנשיאת אקדח במחיר 99 ש"ח + 14 ש"ח משלוח בדואר רשום. מצרף קישור ליצרן שהזמנתי ממנו לאחרונה וקיבלתי מוצר איכותי ויפה מעבר לציפיות ולתמונות:

https://www.agunbelt.com

מוטי טויוטה
08-05-21, 02:12
אספתי היום ובחרתי נרתיק פנימי.
ככה נראה עם מחסנית 12.
יש כאן חבר'ה שנושאים את הנשק עם חולצה במכנסיים?
האם אתם עם פנימי או חיצוני? כי בתכלס עניין הסלקה הולך לאיבוד עם חולצה במכנס...

amitaikl
08-05-21, 06:30
תתחדש.
אני הולך עם נרתיק כזה: https://aliengearholsters.com/alien-gear-cloak-tuck-3-0-iwb-holster-inside-the-waistband.html
כבר 5 או 6 שנים. יום יום. מאפשר להכניס את החולצה למכנסיים.
יש להם גם דגם בשם shape shift. "על הנייר" נראה מאוד מלהיב. חבר קנה וזה חתיכת מפלצת גדולה וכבדה.

asafk
08-05-21, 10:24
אתה תצטרך לתרגל שליפה עם יד שמאל מושכת את החולצה....

(אני בסדיר וקבע הייתי עם פאוצ' או תיק אקדח, כי לא רציתי להרגיש 'קאובוי' וגם כי רכבתי הרבה על אופניים.. עד שלב מסויים שהרגשתי שלהסתובב עם תיק לכל מקום זה אפילו יותר טיפשי ועברתי לנשיאה רגילה וזהו)

אסף.

GodsFather
08-05-21, 10:56
יש נרתיקי iwb שמאפשרים הכנסת חולצה ואז מה שרואים זה רק את התפס של החגורה וגם אז בקושי.
מה שבעיקר זה אומר, שצריך חולצות קצת יותר גדולות.

חפש נרתיקים עם המונח tuckable

וכמו שאסף אמר - אימון, והרבה

dorbh
08-05-21, 11:03
אתה תצטרך לתרגל שליפה עם יד שמאל מושכת את החולצה....

(אני בסדיר וקבע הייתי עם פאוצ' או תיק אקדח, כי לא רציתי להרגיש 'קאובוי' וגם כי רכבתי הרבה על אופניים.. עד שלב מסויים שהרגשתי שלהסתובב עם תיק לכל מקום זה אפילו יותר טיפשי ועברתי לנשיאה רגילה וזהו)

אסף.

חייל חמוש עם פאוץ' על אופניים... נשמע כמו חיל הפרשים השוויצרי.

מוטי - אני עם אותו אקדח, לעניות דעתי הוא לא נוח להסלקה בכלל. איך שלא ניסיתי, עם כל לבוש אחר חוץ מג'ינס וחולצה מכופתרת עבה רפויה, רואים אותו. לדעתי להסלקה איכותית, בטח עם חולצה דקה יותר בתוך המכנסיים, צריך ללכת על השילד (מצד שני יש לו רתע מטורף והוא קטן לידיים גדולות).

ד ו ר ו ן
08-05-21, 11:14
יש כאן חבר'ה שנושאים את הנשק עם חולצה במכנסיים?
האם אתם עם פנימי או חיצוני? כי בתכלס עניין הסלקה הולך לאיבוד עם חולצה במכנס

החולצה על האקדח.. בתוך המכנסיים.
זה עניין של טכניקת שליפה, של משיכת החולצה.

לא מסובך, אבל צריך הדרכה ואימון.
אנשים מיומנים שולפים מהמצב הזה מהר יותר מהמשתמש הממוצע עם אקדח גלוי.

אומי5
09-05-21, 09:20
יש לי נרתיק של חברה שאיני זוכר את שמה (אבדוק בערב) שמתאים לנשיאה עם חולצה במכנסיים בלי שום זכר.
הוא יושב בחיכוך בין החולצה לתחתונים ולחוץ קצת עם החגורה, בלי קליפס.
חוץ מהבליטה שצריך להסתיר זה עובד לא רע בכלל.
יש לו שני חסרונות.
1. לוקח זמן ללמוד כמה חזק להדק את החגורה ככה שהוא ישב טוב וגם לא ישלף יחד עם האקדח. (בשילוב עם חגורת עור שמתכווננת עם חורים זה בכלל מעצבן)
2. מאוד לא נוח להחזיר את האקדח אחרי ירי. (שזה אומר שזה מסוכן כמובן)

זה נרתיק שטוב למצבים שאתה מתלבש רשמי וחייב שהאקדח יהיה איתך, ולחלוטין לא צופה שתשתמש בו. (נוסע לפגישה ואז למילואים נגיד)
בדרך כלל הנרתיק הטוב יהיה בתיק כדי לחזור אליו בסוף הרשמיות.

amitaikl
09-05-21, 09:30
יש לי נרתיק של חברה שאיני זוכר את שמה (אבדוק בערב) שמתאים לנשיאה עם חולצה במכנסיים בלי שום זכר.
הוא יושב בחיכוך בין החולצה לתחתונים ולחוץ קצת עם החגורה, בלי קליפס.
חוץ מהבליטה שצריך להסתיר זה עובד לא רע בכלל.
יש לו שני חסרונות.
1. לוקח זמן ללמוד כמה חזק להדק את החגורה ככה שהוא ישב טוב וגם לא ישלף יחד עם האקדח. (בשילוב עם חגורת עור שמתכווננת עם חורים זה בכלל מעצבן)
2. מאוד לא נוח להחזיר את האקדח אחרי ירי. (שזה אומר שזה מסוכן כמובן)

זה נרתיק שטוב למצבים שאתה מתלבש רשמי וחייב שהאקדח יהיה איתך, ולחלוטין לא צופה שתשתמש בו. (נוסע לפגישה ואז למילואים נגיד)
בדרך כלל הנרתיק הטוב יהיה בתיק כדי לחזור אליו בסוף הרשמיות.

נרתיק גמיש עם שכבת חיכוך חיצונית? רמורה.
אחלה נרתיק. כיון שהוא קורס כאשר אין אקדח בפנים, אי אפשר להחזיר אקדח לנרתיק לאחר ירי עם יד אחת. יכול להיות בעייתי באירוע. כיון שהוא לא צמוד לחגורה, אלא נמצא רק בגלל הלחץ בין המכנס לגוף, יש סיכוי לשכוח אותו בשירותים...
השכבה החיצונית נשחקת עם הזמן ואז האקדח נשלף עם הנרתיק.
התחיל אצלי אחרי שנתיים או שלוש של נשיאה יום-יומית כמעט.

אומי5
09-05-21, 10:29
אכן רמורה.

מוטי ג.
12-05-21, 21:44
ימים קשים....
שאלה לפורום, אני יודע שהיה שלב שבו רס"ר מילואים יכל לקבל רשיון,
אני שואל לגבי מי שאינו במילואים יותר, האם אני יכול לקבל רשיון? (בן 44, שוחררתי ממילואים לפני 4 שנים, שוחררתי בדרגת רסר פלוס משהו)
אציין שבעבר לפני 10 שנים כערך כבר קבלתי אישור ולא מימשתי אותו.

תודה.

ניר ל
12-05-21, 21:45
בדוק במחשבון זכאות, לדעתי רשאי.

avikkllk
12-05-21, 22:05
לפי מה שרואים בטלויזיה.. אקדח זה מצרך חשוב מאוד היום..

מזל שהמושבים אין את זה..@בועז [emoji2957]

נכתב מהנייד סליחה על הטעויות

ניב151
12-05-21, 22:06
ימים קשים....
אני שואל לגבי מי שאינו במילואים יותר, האם אני יכול לקבל רשיון? (בן 44, שוחררתי ממילואים לפני 4 שנים, שוחררתי בדרגת רסר פלוס משהו)

תודה.

אפשרי , גם אני עשיתי לאחר שיחרור ממלואים

boaz avrahami
12-05-21, 22:13
לפי מה שרואים בטלויזיה.. אקדח זה מצרך חשוב מאוד היום..

מזל שהמושבים אין את זה..@בועז [emoji2957]

למה זה נחוץ?
גם אם אתה מתגונן בסוף אתה במעצר.
אבנים ובקבוקי תבעירה עושים יותר, בלי רשיון ובלי מעצרים.
אם זה טוב לערבים ולאוהדי ביתר אז זה הנשק האולטימטיבי.
ככה דוד ניצח

ניר ל
12-05-21, 22:15
למה זה נחוץ?
גם אם אתה מתגונן בסוף אתה במעצר.
אבנים ובקבוקי תבעירה עושים יותר, בלי רשיון ובלי מעצרים.
אם זה טוב לערבים ולאוהדי ביתר אז זה הנשק האולטימטיבי.
ככה דוד ניצח

צודק, אבל מה תעשה ? תיסע עם אבנים ובקבוקי תבערה באוטו ?

boaz avrahami
12-05-21, 22:17
ומה אתה תעשה?
תסע עם אקדח ואז יזרקו עליך בקתבים ואבנים ותוכל רק להרעיש עם האקדח אחרת תשב במעצר.
לא נעים

ניר ל
12-05-21, 22:37
אני מחזיק אקדח למטרת עיסוק בירי ספורטיבי ובימי שגרה הוא מעניק תחושת בטחון מול אפשרות לאירוע נקודתי מצומצם, לא יותר מזה.

לא יועיל לי נגד המון משולהב ובטח לא בשעה שמאות אלפי הכלים הצבאיים המוסלקים ע"י המגזר יצטרפו לתזמורת. במצב הנוכחי, אקדח זה מעט מדי ומאוחר מדי, אבל רצונו של אדם כבודו, שאל שאלה פשוטה וקיבל תשובה פשוטה.

כל שימוש באקדח מורשה לא למטרת אימון ירי במטווח מוליך בהכרח לחקירת משטרה, זה צויין מספר פעמים בעבר בפוסט הזה, אין שום צורך להטריל את הפוסט מעבר לכך.

avikkllk
13-05-21, 08:19
שמע זה בני 16-20 עושים את כל זה,
הם רואים שוטר עם אפוד הם רצים כמו עכברים ,
אם בכוונתם לפגוע בך בכל מקרה אולי שליפה או איום יתן לך פתח מילוט כדי להתחמק מהמקום .

אני לא תומך בהפגנות האלו ,
אבל בהתאם למה שנראה
טרור יחידים לא רחוק מפה בהרבה.

לטעמי במדינה כמו שלנו,
אקדח אישית מכפיל כוח , וגם יכול למנוע את המוות הבא , לא דווקא שלך.

ניר ל
13-05-21, 09:38
תורידו ערוצי חדשות בטלגרם כדי להתחיל להבין מה קורה, כבר עברנו אתה זה, זה לא מיעוט של נערים משועממים ומעורב כבר נשק חם.

ממליץ לא לסמוך על אקדח ולתכנן מסלולי נסיעה בצורה מושכלת, הכוונה לא רק למסלולי טיולים בשטח אלא גם בכבישים ביומיום.

avikkllk
13-05-21, 09:40
איש לא סומך על אקדח,
שוב מלבד המהומות ..לדעתי פיגועי היחידים קרובים,
טני עוקב בטלגרם אחרי שני הקבוצות המובילות. כולל כל התיעודים.

הישמרו לנפשותיכם ,
המדינה משתגעת

מוטי ג.
13-05-21, 09:47
ביטלנו טיול בגליל (מכנרת לים תיכון) בגלל המצב, לא הכי מרגיש לי בטוח לטייל.
בלי קשר לאקדח כן /לא.

אומי5
13-05-21, 09:47
השימוש באקדח נכון רק במצב שבו כלא עדיף על האופציה השניה.
אם תקפיד על הכלל הזה, ברוב המיקרים, לא תגיע לכלא (אבל אולי כן למעצר).

השמועות על הנסיבות של העצורים בלוד הזויות, אני מאוד מקווה שהן לא נכונות אז אשאיר לכם לקבל את זה בכל מיני קבוצות.

איל מ
13-05-21, 20:10
בואו נשאיר את הדיון כאן לאקדחים וסוגי אקדחים ודברים שקשורים באקדחים.
שרשורי המצב בארץ תשאירו בבקשה במקום אחר, ושרשורי מתי לירות ובמי, לא חסרים גם באוף. נא למצוא אותם ולהספים שם בבקשה.

raanan
14-05-21, 09:20
ומה אתה תעשה?
תסע עם אקדח ואז יזרקו עליך בקתבים ואבנים ותוכל רק להרעיש עם האקדח אחרת תשב במעצר.
לא נעים
בועז, עם כל הכבוד לך, ויש באמת, אתה "מתחפר" בהחלטות האישיות שלך (החזרת הנשק)
ומנסה לחפש "חסידים" וצידוקים.
כתבתי לך בעבר, שאני מאד מקווה שלא תהיה בסיטואציה שתצטער על החלטתך,
עדיין מקווה שאף פעם לא תצטער.

בכל אופן,
אתמול בערב בישוב שלי נמצאה פרצה בגדר והופעלה התראה לחדירת מחבלים והסתגרות בבתים.
כמובן שכוחות הביטחון הוקפצו (מי שפנוי) ,
עד אז כל אחד שמר בכניסה על משפחתו באמצעים שיש ברשותו.
אני מניח שבאותם רגעים היו כאלו שהרהרו על הוצאת רשיון והתחמשות.

סוף טוב , האירוע נסגר כפירצה שכנראה הוכנה עבור פלילי (כניסה רגלית וגנבה)

רענן

ניר ל
14-05-21, 09:54
רענן, זה דיסוננס קוגניטיבי, זו עמדתו ובימים שהיא מתנגשת עם המציאות הוא צורם במיוחד.

אין שום טעם בלנסות להזיז אנשים מעמדותיהם, זו הוצאת אנרגיה מיותרת, תאמין לי. זאת גם הסיבה שאנחנו משתדלים לדכא כאן וויכוחים פוליטיים - לא כי המערכת שמאלנית, אלא כי אלו לא מובילים אף פעם להסכמה ורק יוצרים חיכוך מיותר שמעכיר את האווירה בכל מקום שהם מתלקחים.

מי שמבקש לעצמו אקדח בימים אלו לטובת תחושת בטחונו - הפרוצדורה פשוטה, גוגל לאתר משרד בט"פ, מחשבון זכאות, מילוי ושליחת טפסים ואישורים, ראיון עם פקיד, הגעה למטווח מורשה, מעבר אימון ובחירת אקדח. עלויות - החל מ 2000 ש"ח לכל הפרוצדורה והאגרות כולל אקדח משומש מאדם פרטי ועד 5000 ש"ח וצפונה לאקדח חדש.

בעולם התחתון הם עולים פי 10 עפ"י מקורות זרים...

avikkllk
14-05-21, 09:56
החל מ2000??
יש אקדחים היום יותר זולים מאיירסןפט ביד 2 ראיתי גם כאלה ב500..
לפי מה שאני יודע גם אקדח במחיר כזה יורה , פוגע , פוצע/הורג.

ניר ל
14-05-21, 10:06
כתבתי כולל כל המסביב ולגבי מחירים ביד2 זה ככל הנראה כבר לא בתוקף לאור המצב גם אם אתה עדיין רואה את המודעות.

יש בין חצי מליון למליון אזרחים שעומדים בתנאים לקבלת רשיון חוקי, גם אם אחוזים בודדים יצבאו על הלשכות וחנויות הנשק - המלאי יאזל תוך ימים וקיים קושי לייבא נשק ותחמושת בגלל הביקוש האינסופי בארה"ב.

avikkllk
14-05-21, 10:45
אז אתה אומר שיש לנו טויוטה ביד?

GodsFather
14-05-21, 18:17
רשיון של 4 שעות זה עודף מ500.

אקדח יש גם ב300-400, כולל זה שאני מוכר...

האם זה מספיק למישהו חסר נסיון ? לא. אבל זו התחלה טובה. עוד קצת קורסים לפי הזמן הפנוי ועומק הכיס ואתה מתחיל לצבור נסיון ובטחון להתמודד עם משהו... תחליט אתה כמה...

למי שיש נסיון קודם, זה יכול להספיק. אבל תמיד טוב להמשיך להתאמן

asafk
14-05-21, 18:34
היה בהרצליה, אבל מאז הקורונה הם לא שם כבר תקופה ארוכה...

נגמרה הקורונה?
לא יודע למה.... מדגדג לי בקצה האצבע.
(וגם רשום לי ביומן שעברה שנה מהפעם האחרונה במטווח ושזה מוגזם)

אסף.

ADaShim
14-05-21, 18:38
לרוב באשדוד, אבל מדי פעם גם בדני היי חדרה (בשבוע הבא למשל).

GodsFather
14-05-21, 18:54
נגמרה הקורונה?
לא יודע למה.... מדגדג לי בקצה האצבע.
(וגם רשום לי ביומן שעברה שנה מהפעם האחרונה במטווח ושזה מוגזם)

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalkבוא לאימון של מגן, יש כמעט כל יום רביעי. הם סבבה בסהכ

מוטי טויוטה
14-05-21, 20:28
בוא לאימון של מגן, יש כמעט כל יום רביעי. הם סבבה בסהכ

Sent from my HD1903 using Tapatalkאיפה מתאמנים?

asafk
14-05-21, 20:38
קישור, אמיר?

אסף.

לביא
14-05-21, 20:47
אני לא מקצוען. פעם ב 3 שנים הולך לחדש רשיון. כל השנים אצל מאיר רוט בראשון לציון. לפני שנה הלכתי לאשדוד בהתאם להמלצות שקראתי כאן באתר.
שוב, לא מקצוען, הרמה של האימון היתה מאוד נמוכה. מדריך חפיפניק תנאים סביבתיים ירודים. בחוץ, רעש חם.
אחזור למאיר רוט בפעמים הבאות. רציניים וסביבת ירי שקטה במרתף מאוורר וממוזג.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

GodsFather
14-05-21, 20:56
לביא, לא יודע מה עשית באשדוד, אבל אי אפשר לומר חפיף על idpa. אולי עשית עם מדריך של המטווח?

לגבי הקישור למגן - יש קבוצת וואצאפ שקטה יחסית. ויש קבוצת פייסוש. אסף, דבר איתי ואחבר אותך בהתאם.

הם לרוב מתאמנים בהרצליה אבל מידי פעם גם עולים צפונה. אם רוצים למקום אחר, זה בדרך כלל מסתדר כשיש קבוצה שמתגבשת.

ניר ל
14-05-21, 21:42
אימון חידוש רשיון באשדוד לא קשור ל IDPA, לי היה מתאים שהיה חפיף כי זה היה בשבילי רק עניין של לסמן ווי ולא בא לי על זיוני מוח של מדריך ירי בנוגע לכללי פתיחה באש וכו' .

שווה לנצל את הזדמנויות החידוש והרענון לאימוני IDPA שהם בהחלט רציניים יותר מאימוני חידוש בכל מטווח שהוא ולא יקרים בהרבה אם בכלל.

maliknir1
14-05-21, 23:09
ימים קשים....

תודה.אני הוצאתי ככה לפני שנה וחצי ולמיטב ידיעתי לא שינו את התקנות והתבחינים מאז, אנחנו בערך בני אותו הגיל וגם אני כבר כמה שנים לא משרת במילואים.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

boaz avrahami
15-05-21, 07:18
רענן,
אני מברך על כל חבר ושכן נושא נשק. זה תורם לחיסון העדר שלי ועדיין משאיר אותי מחוץ למעגל של אלו שהמשטרה תאשים אותם ברצח.

חייב להודות שבימים כאלו זה ממש מדגדג. בנתיים אני מתאפק

Shalem
15-05-21, 16:52
בעוז מצטרף אליך לתחושת הדגדוג ולכן שואל:

האם ישנה דרך להוציא רישיון לנשק, למי שאינו היה קצין/ לוחם/ מתנדב במשהו בטחוני? לפי מהבחן התאמה במשרד הרישוי אין התאמה.
האם יש כאן אדם שמכיר מישהו שעשה דבר כזה בעבר?

אור

מוטי ג.
15-05-21, 17:01
מלבד התבחינים הרשמיים יש אפשרות לקבל אקדח שהוא בבעלות היישוב שלך, תלוי כמובן ביישוב שלך.
תבדוק עם קצין הביטחון שלך, אם קיים כזה.

guy888
15-05-21, 19:44
מגורים או עבודה ביישוב זכאי

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

מוטי טויוטה
15-05-21, 21:51
בעוז מצטרף אליך לתחושת הדגדוג ולכן שואל:

האם ישנה דרך להוציא רישיון לנשק, למי שאינו היה קצין/ לוחם/ מתנדב במשהו בטחוני? לפי מהבחן התאמה במשרד הרישוי אין התאמה.
האם יש כאן אדם שמכיר מישהו שעשה דבר כזה בעבר?

אורניסית להיכנס למחשבון באתר הבטפ?
מפורטים שם התבחינים המזכים

עריכה:
ראיתי שניסית. לא מכיר דרך אחרת מלבד זו.

assafy
15-05-21, 22:35
מישהו אמר לי שהוצאת הרשיון היא לאחר קניית אקדח מאחר והרשיון הוא על מספר סידורי של אקדח. האם זה נכון? מה קורה אם נקנה אקדח והרישיון לא מאושר?
מה הנוהל לקניית אקדח יד 2?

yoav
15-05-21, 22:51
האם קרה בעבר שהתבחינים לרשיון נשק צומצמו, כך שאנשים שהיזיקו נשק ברשיון נאלצו להפרד ממנו?
כל כמה זמן מחדשים את הרשיון והאם החידוש הוא רק רפואי+ אימון או שגם התבחינים נבדקים מחדש?

מוטי ג.
15-05-21, 22:58
אני מכיר שהיה תבחין ל"חקלאים" והוא בוטל, אבל זה הומר לאיזה קומבינה אחרת.

ADaShim
15-05-21, 23:07
מישהו אמר לי שהוצאת הרשיון היא לאחר קניית אקדח מאחר והרשיון הוא על מספר סידורי של אקדח. האם זה נכון? מה קורה אם נקנה אקדח והרישיון לא מאושר?

Sent from my SM-G970F using Tapatalkאף אחד לא ימכור לך אקדח בלי אישור עקרוני של הבט"פ. אתה מעביר שטר מכר שכולל את המספר הסידורי לבט"פ ורק אז מקבל את הרשיון ואיתו הולך להוציא את האקדח מהחנות.

amitaikl
15-05-21, 23:08
האם קרה בעבר שהתבחינים לרשיון נשק צומצמו, כך שאנשים שהיזיקו נשק ברשיון נאלצו להפרד ממנו?
כל כמה זמן מחדשים את הרשיון והאם החידוש הוא רק רפואי+ אימון או שגם התבחינים נבדקים מחדש?

Sent from my iPhone using Tapatalkכן, קרה. הוסרו בעלי מקצוע מהרשימה וכן הוסרו בעבר מספר יישובים.
כאשר אתה מחדש רישיון אתה מצהיר כי התבחין בגינו אושר הרישיון עדיין בתוקף.

יש לבצע את כל ההליך הראשוני מול הבט"פ - טפסים, אישורים רלוונטיים, בדיקת רופא וריאיון.
לאחר מכן מקבלים "אישור מותנה" בתוקף ל3 חודשים ואיתו נגשים לקנות נשק.
ברכישת נשק יד 2 ההליך אותו הליך. רק להבדיל מקניה בחנות, אתה צריך להגיע עם המוכר לבט"פ להעברת בעלות. בעבר היו חנויות שאיפשרו לעשות זאת דרכן במחיר נמוך. בכל מקרה תצטרך להגיע לחנות כדי לקבל אישור תקינות

ADaShim
15-05-21, 23:12
כל כמה זמן מחדשים את הרשיון והאם החידוש הוא רק רפואי+אימון או שגם התבחינים נבדקים מחדש?

הרישיון מתחדש כל שלוש שנים. בפעם הראשונה יש אימון ארוך. בשנה השנייה יש אימון רענון במטווח ובו אתה גם מצהיר שלא חל שינוי במצבך הבריאותי. בתום השנה השלישית יש להחתים רופא על הצהרת הבריאות ולעבור אימון במטווח. אם התבחין הוא למשל בגין ישוב זכאי או עבודה/עיסוק, אז מוודאים שהתבחין לפיו ניתן הרישיון עדיין תקף.

amirmoshe
16-05-21, 05:19
היום עושים אחרי שנה וחצי רענון. אחרי 3 שנים חידוש רשיון.

GodsFather
16-05-21, 08:51
היום עושים אחרי שנה וחצי רענון. אחרי 3 שנים חידוש רשיון.

Sent from my SM-G970F using Tapatalkאוסיף לזה - אם משתתפים באימונים של אחת הקבוצות (מגן, idpa, חמוש מאומן ואולי גם אחרים) , הם יכולים לאשר את האימון כרענון ולחתום על ביצוע רענון. כך שהרווח כפול.

ADaShim
16-05-21, 14:48
אוסיף לזה - אם משתתפים באימונים של אחת הקבוצות (מגן, idpa, חמוש מאומן ואולי גם אחרים) , הם יכולים לאשר את האימון כרענון ולחתום על ביצוע רענון. כך שהרווח כפול.

Sent from my HD1903 using Tapatalkחמוש מאומן לא מאשרים למיטב ידיעתי.

GodsFather
16-05-21, 18:16
הכל תלוי מדריך, מבררים לפני ולא באים "על עיוור"

מוטי ג.
21-06-21, 15:18
מי /מה /איפה הפורום המקביל באופי לג'יפולוג בנושא אקדחים?

ניר ל
21-06-21, 15:41
היה פעם פורום בשם "הסליק" , לא פעיל כיום. חובבי התחום עברו למדיות אחרות, פייסבוק/ טלגרם, תכלס עדיף לך לשאול כאן...

מוטי ג.
21-06-21, 15:45
אני בדיוק בהסליק, נראה רדום משהו. הסקירות ישנות משהו.
אין שאלה ממש, אישרו לי היום את הבקשה, סתם מנסה להבין יותר מה ולמה, מנסה ללקט חומר לקראת השלבים הבאים.

GodsFather
21-06-21, 18:21
פה לפחות ישמרו על המוטו של "לא יודע לא מגיב"...

בפייס יש כמה קבוצות סבירות אבל די מהר כל שרשור הופך לשרשור המלצות בתי עסק ולא התייחסות רצינית לשאלה, אז צריך לדעת לסנן די הרבה.

"גש ל***** ותקבל תשובה לכל שאלה ואחלה מחיר וקפה ועוגה וליטוף"

מוטי ג.
21-06-21, 19:08
שלחתי הודעה פרטית לאמיר "איש הצפון", מי שיודע את המספר שלו מוזמן לשלוח לי בפרטי.

GodsFather
21-06-21, 20:34
050-256-1000
אם אני זוכר נכון.

אני חושב שיש פה קהל מתעניינים אם תרצה לשאול פה גם כן.
למעט אולי סוגיות מחיר שהן די טאבו בתחום הזה בארץ...

מוטי ג.
21-06-21, 20:58
אין לי שאלות ממוקדות, אני fresh לגמרי בנושא,
אני אפילו לא נאמן טויוטה, סליחה גלוק [emoji6]

סיימתי את תהליך הבקשה ופונה לשלב הרכישה.
למיטב זכרוני אולי יריתי פעם באקדח בסדיר(אני בן 44 אז לפני 25 שנה בערך)
אני לא מחפש להיות רמבו.
פשוט האירועים האחרונים והקרבה לגדר הקיבוץ (אבל אנחנו קו בתים ראשון כרגע) +השכנים שמעבר שבאמת בסך הכל סבבה בשוטף אבל עשו בלגן באירועים האחרונים + פלוס גברת מודאגת שרוצה אקדח בטיולים שאנו עושים לבד עם הילדים הובילו להחלטה (בפעם השנייה) להגיש בקשה, פעם קודמת (לפני בערך 8 שנים) קבלתי אישור ולא מימשתי.

זהו, זה הרקע.

GodsFather
21-06-21, 21:06
אז אתה מתכוון לשאת אותו עליך כל יום כל היום או רק בטיולים?

הגדרת סכום רצוי להשקעה?

מבין שצריך להשקיע גם באימונים ולא רק פעם ב1.5-3 שנים?

מוטי ג.
21-06-21, 21:18
אני מניח שהוא יהיה עליי לרוב (מה הוא יעזור אם הוא שוכב בכספת).
אבל תכלס, 90 אחוז מהזמן אני עובד מהבית, לפחות בתקופה האחרונה, אז אני לא באמת ארגיש אותו כבד בחגורה ביום יום.
במאורעות שהיו, שאלתי את אחי אם הוא מסתובב עם האקדח, הוא אמר לי שהוא דגם הוא ישן וכבד(cz ברזל משהו, של פעם כזה, בטח בן 25 שנה בערך) וזה עושה לו כאבי גב, והלקח שלי שצריך לכוון למשהו קל ונוח לנשיאה, וכמובן שמרגיש טוב ויציב ביד.

לגבי תקציב, אני נטול מגבלות מוגדרות, מה שיהיה טוב ביד + בחגורה.

לגבי אימון, ברור!
מתכוון להצטרף למשהו יותר מבסיסי בשלב הראשון כדי ללמוד ולהכיר את הכלי, בהמשך לפי החשק, לא יודע.

זה מזכיר לי את השאלון איזה רכב שטח ראשון מתאים לי,
אז יש לי תקציב,
יש לי כוונה ללמוד ולתקן לבד
לא מכיר מסלולים, ולא יודע לאן אני רוצה להגיע,
אני יודע שאני רוצה /צריך להכיר את הכלי לעומק.

אני לא טיפוס של שופוני, אני לא מסתובב בחברה שכל היום מדברים על הנשק שלהם (גם לא על הרכבים שלהם).

באמת שהמטרה היא בעיקר תחושת בטחון.

amirmoshe
21-06-21, 21:21
טיפה מהדעה שלי.

אצלי הנשק עליי כל הזמן כמעט.

בעבודה, בטיולים, בנופש עם המשפחה ועוד..

נשק זה אחריות. נשק לא שווה אם הוא לא עלייך.

בבית הרחק מגישה של ילדים. מקום אחסון חוקי ונאות נדרש.

הסלקה תמיד מומלצת בעיניי.

בהתחלה חשוב הדרכה מסודרת גם ביבשים וגם ברטובים.

מדריך טוב ילמד אותך לאחוז נכון, לירות נכון, לפגוע ולהמנע מטעויות.

לא מעט פעמים במטווח אני רואה אנשים שלא הייתי רוצה להיות עובר אורח לידם בארוע אמת.

אם כל זה מתאים ומקובל תלך על המהלך.

לגבי סוג הנשק. תיקח את הכי נוח וקומפקטי שיתאים לך. אם יהיה מדוייק, נוח, עם תכולת כדורים גבוהה במחסנית וכל זה יישב בכספת זה לא שווה.

אני אישית עם סמית ווסון בגודל שמקביל לגלוק 19. לי אישית הגודל נוח ומתאים.

GodsFather
21-06-21, 23:16
לגבי סוג הנשק. תיקח את הכי נוח וקומפקטי שיתאים לך. אם יהיה מדוייק, נוח, עם תכולת כדורים גבוהה במחסנית וכל זה יישב בכספת זה לא שווה.

+1

לגבי הסביבה שלך - כשמתחילים להכנס לזה, מצטרפים החברים מהתחום, מכירים באימונים וקבוצות הירי. אתה תצטרך לבחור אם להיות בקבוצה הזו או לא.

אל תפסול יד2. יש שוק אדיר וזול מאד. אין סיבה אמיתית לקנות חדש אלא אם אתה מכוון למשהו מאד ספציפי ואו נדיר.

כל סוחר הוא בעל אינטרס לדגמים שהוא משווק, גם אם האקדח לא יושב עליך בול. זה נשמע מובן מאליו, אבל אתה תבין אחרי ביקור בכמה חנויות.

avikkllk
22-06-21, 09:02
קשה לקנות מיד 2 אם אתה לא יודע מה אתה רוצה..למה? כי במטווח את. יכול להתנסות במגוון כלים ..

אני בהתחלה הלכתי לקנות גלוק..למה?כי הוא הכי טוב!!..

זהו שהוא הכי טוב..אבל לא לי..
בסוף יצאתי עם היצרנית האמרקאית

סמיט וויסון..מאוד מרוצה, האקדח עלי 24/7..
ואם היה 25 גם היה נמצא,

קרוב אלי גם בשינה , למה?כי אירוע בבית שלך בלילה אין לך זמן ללכת לכספת שנמצאת בחדר ייעודי לכספת..

אחרי שפסלתי את הגלוק הלכתי לפי סדר עדיפויות

נוחות ביד
נוחות נשיאה
ירי

למה ירי אחרון?כי ירי אפשר לשפר תמיד,
אקדח לא נוח אי אפשר
אלא אם כן תעשה השתלה של כף יד .

GodsFather
22-06-21, 16:09
קשה לקנות מיד 2 אם אתה לא יודע מה אתה רוצה..למה? כי במטווח את. יכול להתנסות במגוון כלים ..

הולך למטווח להתנסות במה שבא לך ומתאים לך, קונה מיד2 ובין כה צריך לעבור במטווח כדי לאשר את האקדח ובדיקת תקינות...
לא מבין מה הבעיה?

raanan
22-06-21, 16:34
קצת מוזר לשמוע שמות יצרן בלי דגם (גלוק, סמית, CZ )
זה בערך כמו שהייתי ילד וכל אופנוע היה הונדה ...

זלמן 1
22-06-21, 16:45
לי יש בול, בכל מקרה אכן צריך לנסות אקדחים שונים. מומלץ לא לבוא נעולה על חברה מסוימת.
עיקר העניין הוא אימונים יזומים לאחר הרכישה.
הצלחה.

avikkllk
22-06-21, 17:17
הולך למטווח להתנסות במה שבא לך ומתאים לך, קונה מיד2 ובין כה צריך לעבור במטווח כדי לאשר את האקדח ובדיקת תקינות...
לא מבין מה הבעיה?

אתה אוצה להגיד לי שאתה בא למטווח מתנסה במגוון כלים ואז אומר להם ״לא משנה בי?״..יפה..טני אישית מעדיף לשלם עוד 100-200 שקל ולגמור עם זה במטווח בהפרש לא היסטרי וגם במטווח יש יד שנייה

GodsFather
22-06-21, 17:31
מגיע למטווח, מבקש להתנסות במגוון כלים, מציין שמתעניין ביד2, שומע קצת פיצ' מכירה, מסנן מה שצריך.
רואה שטוב לך עם דגם מסוים. מבין כמה ההפרש גדול כי זה לא באמת 100-200 שקל אלא יותר כמו 500-1500 שקל (היתרון היחיד הוא אחריות מסוימת ומוגבלת שהמטווח נותן על כלי שנרכש ממנו לתקופה של כ3 חודשים בדרך כלל).
מתאם סשן עם מוכר יד2 במטווח וכמובן משלם למטווח על בדיקה. יכול גם לבקש שיעזרו לך בניירת או שלא, לשיקולך.

זה בגדול.

וזה מנסיון.

קניתי יריחו יד2, נעזרתי בשירותי מטווח שבדק לי את הכלי, חתם לי הטפסים וכל שהיה עלי לעשות הוא לגשת לבטפ להעברת בעלות עם הבעלים ממנו רכשתי.
עלה לי 50 שח מהמטווח לפרוצדורה של הבדיקה והטפסים.

במטווח היה יריחו יד2 בהפרש של אלפיה. הוא בעצמו אמר לי שאם אני מוצא ביד2 בכזה הפרש, לקנות והוא יעזור בשמחה

זלמן 1
22-06-21, 21:43
המטווח לוקח לך כסף על המטווח ניסיון ועל הכדורים, כך שזו לא "גניבת דעת" שבאת למדוד בחנות בגדים לדוג' ואז הזמנת מהאינטרנט (מבלי להיכנס לדיון)

מוטי ג.
01-07-21, 09:18
היי,
אני קצת מהרהר בין הגלוק 43x ל19.
הפרש הגודל(הקוטן) לטובת ה 43 נותן נוחות יום יומית בנשיאה(הבדל של 21 מ"מ באורך 4 ממ ברוחב, ו120 גרם). הבדל הגודל ב19 נותן יתרון בירי (כך אומרים, אני לא בטוח שהרגשתי הבדל בירי 5 כדורים למטרה ב8 מטר). אני חושב שההבדל בין 10 ל15 כדורים במחסנית הוא זניח.
אני שואל את העדר לדעתכם, מה אני מפספס?
שימו בצד הבדלי עלות /זמינות יד שנייה/אביזרים שאינם נרתיק, אז הדיון הוא חדש מול חדש.

haber1
01-07-21, 09:37
אני בחרתי ב- 43x שיקול נוחות הנשיאה מכריע מבחינתי.
הירי לאדם מן הישוב נוח בדיוק אותו דבר

מויש
01-07-21, 09:41
אני מכיר הרבה אנשים (ואני בניהם) שהחליפו במרוצת השנים אקדחים בסד"ג של הגלוק 19 לאקדחים בסד"ג של הגלוק 43/26 ודומיהם.
על החלפה הפוכה עוד לא שמעתי.

כשהאקדח בכספת אין משמעות לכל הנוחות בירי, חימוש, עמידות וכו וכו

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

אומי5
01-07-21, 09:58
עברתי בדיוק ל43X מזיג 228, יריתי בו 3 מחסניות , בהחלט ההבדל בקופצניות מורגש, אבל ההבדל בחגורה מורגש יותר.

*הכותב אינו מומחה ויורה סביר ולא יותר מזה.

yoav
01-07-21, 11:02
היי,
אני קצת מהרהר בין הגלוק 43x ל19.
הפרש הגודל(הקוטן) לטובת ה 43 נותן נוחות יום יומית בנשיאה(הבדל של 21 מ"מ באורך 4 ממ ברוחב, ו120 גרם). הבדל הגודל ב19 נותן יתרון בירי (כך אומרים, אני לא בטוח שהרגשתי הבדל בירי 5 כדורים למטרה ב8 מטר). אני חושב שההבדל בין 10 ל15 כדורים במחסנית הוא זניח.
אני שואל את העדר לדעתכם, מה אני מפספס?
שימו בצד הבדלי עלות /זמינות יד שנייה/אביזרים שאינם נרתיק, אז הדיון הוא חדש מול חדש.

אם כבר להקטין, ניסית את הזיג p365?
10 כדורים במחסנית כמו ב 43x, אבל קטן כמו ה 43 של ה 6 כדורים..

מוטי ג.
01-07-21, 11:04
ב43 אם איני טועה, אין לי מקום ליותר מ2 אצבעות

ניר ל
01-07-21, 11:44
אקדח הנשיאה שלי הוא גלוק 19, הוא לא מעיק עלי, אבל אין לי ספק ש 43X יותר נוח.

אתה צריך להכניס 30 מתוך 50 כדור לדף A4 מ 7 מ' במצב סטטי ואת זה לא תהיה לך בעיה ליישם אם אתה אדם בריא.

במקרה שתיאלץ להשתמש באקדח, הירי יהיה מטווח אפס, מעבר לזה אתה לא תפגע גם עם אקדח גדול. כל תרחיש אחר שאנשים מפנטזים עליו ומתאמנים לפגיעה במטרה נעה מ 15 מטר או מתארי לחימה / שחרור בני ערובה, זה נחמד בתור שעשוע אבל לא ישים ולא מציאותי בהינתן האיומים והחוקים שבמסגרתם אתה פועל.

לך על הקטן.

GodsFather
01-07-21, 17:10
ב43 אם איני טועה, אין לי מקום ליותר מ2 אצבעותיש מחסנית מוגדלת שמאפשרת גם מקום לאצבע נוספת

yoav
01-07-21, 17:15
יש מחסנית מוגדלת שמאפשרת גם מקום לאצבע נוספת

ב p53 יש מחסנית עם הארכה לזרת שמגיעה באריזה המקורית של האקדח

asafk
01-07-21, 17:59
אני לא מרגיש בעיה בנשיאה יומיומית של 19.
תכלס זה אקדח קומפקטי בהחלט - וזה שיש קטנים ממנו לא משנה את העובדה שעבורי אישית הוא מספיק קטן.
הוא בעיקר די צר ובלי בליטות כואבות - ועם הנרתיק הנכון גם סביר לנהיגה.
עם אחיו הקטן אין לי שום נסיון.

אסף.

avikkllk
01-07-21, 21:40
חשבת על mp9c?
מחזיק כזה כשנתיים, החלפתי מיריחו פולימרי גיבור..עולם אחר

GodsFather
01-07-21, 21:51
בסוף זה צריך להתאים לך רק לך. לא משנה כמה נמליץ על התאמות של כלים ליד שלנו ולאופי הנשיאה שלנו.

מוטי ג.
01-07-21, 21:55
מסכים.

maliknir1
01-07-21, 22:47
אני חושב שאם לא הרגשת הבדל מיידי בירי, אז לך על זה שמרגיש לך נוח יותר בנשיאה.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

mikyl
02-07-21, 08:40
גם פעם בכמה שנים שקלתי את הנושא, במיוחד באירועים האחרונים. בסוף הגעתי למסקנה שסיכוים להסתבך יותר גבוהים מסיכוי שתהיה סיבה מוצדקת להשתמש בנשק. בנוסף להסתובב עם אקדח זה לא הכי נוח, גם אם מדובר ב-0.22.

Udim
02-07-21, 09:31
אני בדיוק במעבר מ 26 ל 19. קניתי 26 בגלל הגודל, מבחנת הירי אין מה להשוות לבנאדם בגדול שלי את הירי ב26 לעומת 19, מעבר לגודל הקת, הצינה (קנה) ב 26 קצרה יותר דבר שגורם להפלת כדורים גדולה יותר.
מבחנת הפרקטיקה, בגלל חוסר הנוחות בירי הסתובבתי עם מחסנית מוגדלת ב 26, כך שהמרחק בגודל כבר לא כ"כ גדול מ 19
בפועל אני מסתובב איתו באירועים נקודתיים - טיולים, התחממות של פח"ע וכדו' כך שבפועל עניין הגודל כמעט ולא השפיע על ההחלטה האם לקחת אקדח או לא
המסקנה שלי מכל הסיפור, לפני הקניה קפוץ למטווח תירה בשני הכלים ותרגיש את ההבדל, אח"כ תשאל את עצמך האם מבחינת השגרה היומיומית שלך האם תסתובב עם האקדח ולפי זה תוכל לקבל החלטה חכמה

אודי

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

GodsFather
02-07-21, 10:05
באותה נשימה של לבחון גלוק 19, תבחן את המתחרים הישירים תוצרת הארץ - רמון ו-אקס. שמנסים להכנס לשוק רווי ולכן מורידים מחירים בצורה משמעותית.

raanan
02-07-21, 14:02
באותה נשימה של לבחון גלוק 19, תבחן את המתחרים הישירים תוצרת הארץ - רמון ו-אקס. שמנסים להכנס לשוק רווי ולכן מורידים מחירים בצורה משמעותית.

אם כבר גלוק 19, אני הייתי ממליץ לבחון את המתחרה של הדוד סאם,
סמית m&p m2.0 9mm compact 4" barrel (https://www.smith-wesson.com/product/mp-m20-compact?sku=11683)
יש גם מעט קצר יותר עם קנה 3.6"
שדרוג לטריגר APEX ממקם האקדח הזה בליגה הגבוה ביותר (וולטר PPQ )
כמובן הכל משמועות ודר' גוגל ...

רענן

avikkllk
02-07-21, 16:02
אם כבר גלוק 19, אני הייתי ממליץ לבחון את המתחרה של הדוד סאם,
סמית m&p m2.0 9mm compact 4" barrel (https://www.smith-wesson.com/product/mp-m20-compact?sku=11683)
יש גם מעט קצר יותר עם קנה 3.6"
שדרוג לטריגר APEX ממקם האקדח הזה בליגה הגבוה ביותר (וולטר PPQ )
כמובן הכל משמועות ודר' גוגל ...

רענן

ההפרשי מחירים בין הארץ לשם שורפים לי את העניים..580 דולר!!!
בארץ נושק ל4 אפילו יותר

GodsFather
02-07-21, 16:46
רק זה מפריע לך?

raanan
02-07-21, 16:52
ההפרשי מחירים בין הארץ לשם שורפים לי את העניים..580 דולר!!!
בארץ נושק ל4 אפילו יותר

שם נמכר במבצעים (רוב הזמן) 400 עד 430 דולר.
פה אפשר להשיג באזור ה 3000 ש"ח

רענן

avikkllk
02-07-21, 17:27
רק זה מפריע לך?

תראה אני לא בעד מה שהולך שם עם הנשק…
חא חושב שאזרח מהשורה צריך 6 סוגי נשק וחצי מהם אוטומט שמרסקים 40 אנשים בצרור…

מבחינת העלות והתמכור שם מאוד מקנא,
זה שם כמו חנויות גלידה
מה שאני גם אוהב זה העניין שאתה פשוט נכנס למטווח משלם כמה דולרים ויורה בנשקים שאפילו לצבא פה אין…

סתם כחלק מיום כייף…בזמנו חשבתי לפתוח מתחם כמו בחול, של איירסופט,
עשינו קצת ברור , קיבלנו את העלויות ..יותר זול לקנות שכונה בסביון..שאני אומר שכונה אני מתכוון לכם השכונה

GodsFather
20-07-21, 19:13
בוא נדבר על פנסים שמתחברים לאקדח...

במקרה הזה גם משהו קומפקטי יחסית (אורך הכלי 3.25)

ראיתי בקבוצות ש tlr7 זה דגם נפוץ, אבל לא מצאתי הצדקה מעבר לתרבות העדר...

ADaShim
20-07-21, 19:19
Olight pl (mini)
למה צריך, אגב?

סולי
20-07-21, 20:36
יותר מעשי לדעתי להתאמן בירי בלילה עם פנס יד.

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

raanan
20-07-21, 22:21
יותר מעשי לדעתי להתאמן בירי בלילה עם פנס יד.

החבר הכי טוב בלילה, זה החושך !
הדלקת פנס הופכת אותך למטרה נייחת.

מומלץ כוונות טריג'יקון למשתמש "הביתי" .
למשתמש הטקטי, מגביר אור כוכבים לעין אחת כחלק מזיווד הקסדה .

סולי
20-07-21, 22:48
כל אחד ומה שאומן עליו... קטונתי האמת.
נשמע שאתה צודק.

Juv
21-07-21, 09:21

למשתמש הטקטי, מגביר אור כוכבים לעין אחת כחלק מזיווד הקסדה .

תמיד כדאי גם עמעם על כל הכוח.

amitaikl
21-07-21, 11:39
תמיד כדאי גם עמעם על כל הכוח.כדאי גם גלימת העלמות.
אם לא נשאר, אז לפחות צבע הסוואה לפנים, אבל להקפיד על הקיט הגדול, שכולל גוונים של יער, מדבר ואורבני

Juv
21-07-21, 12:17
כדאי גם גלימת העלמות.
אם לא נשאר, אז לפחות צבע הסוואה לפנים, אבל להקפיד על הקיט הגדול, שכולל גוונים של יער, מדבר ואורבני

ת'כלס - זה שיש לך בלת"ם בטווח אקדח זה כבר תקלה

מוטי ג.
31-07-21, 12:50
שאלת קיטבג, תסלחו לי.
אז "חבר" שואל.... איזו כספת נדרשת?
האם מה שמוכרים בחנות כלי נשק מספיקה מבחינת הבטפ? (נגיד עובי פח 2 מ"מ)
כי פה כתוב לפחות 4 מ"מ.
https://www.gov.il/he/departments/guides/firearm_storage

קיצר... האם הוחמרו /דוייקו הדרישות לאחרונה?

avikkllk
31-07-21, 13:00
בזמנו קניתי אחת ב150 שקל מאייס..
לי הפקיד אז אמר תקנה כספת הכי פשוט ובלחש אמר ,
רק לכיסוי תחת ..כי אף אחד לא יבוא לבדוק ..אבל אם יגנבו , שאתה תיהיה נקי מהליך פלילי

איל מ
31-07-21, 13:31
כמו שאמרו לפני. כספת זה בשביל הכסתח ונגד ילדים. מי שיפרוץ לך לבית לא יתעסק עם לפרוץ. הוא פשוט יעקור אותה מהקיר.

מוטי ג.
31-07-21, 14:00
עוד קצת חפירות (תכלס סתם משתף אתכם במחשבות)
מה עושים כשאין קיר בטון?
נגיד בקרוון או במבנה מעץ בו הבטון היחיד הוא הממד שמשמש כחדר ילדים ובצידו השני של הקיר ממד יש מקלחת.
האם חובה התקנה לבטון? או מספיק "עיגון רציני", הרי מי שיבוא עם לום יצליח לפרק את הכספת בדיוק באותה קלות גם מהבטון.

דרישות מוזרות....

יאללה, מקווה שקריר ונעים לכם

asafk
31-07-21, 16:54
מה דעתכם על זה, או על כזה (יש מלא סוגים)?

https://www.amazon.com/dp/B094WFJRY8/ref=cm_sw_r_cp_apa_glt_fabc_BRSFS38KVCS9 CWVNBC6H?_encoding=UTF8&psc=1

אסף.

GodsFather
31-07-21, 16:59
תקרא את ההנחיות, לא מדובר שם על בטון ספציפית...

יחד עם זאת, כדאי שבחקירה יהיו לצידך מספיק הוכחות שהכספת אכן הייתה מעוגנת ומוסתרת בצורה שאינה מקלה ראש.

מוטי ג.
31-07-21, 17:02
אז זהו שבפרק 1 כתוב משהו אחד,
ופרק 2 בסעיף ההתקנה כתוב התקנה בבטון עם 4 ג'מבואים לכספת עם עובי דופן של 4 מ"מ.
קראתי באיזה פורום שניתן לפרש את 2 הפרקים כאילו אין קשר ביניהם, התפלפלות עורך דינית שאיני מבין בה מאום.

מוטי ג.
31-07-21, 17:02

https://www.amazon.com/dp/B094WFJRY8/ref=cm_sw_r_cp_apa_glt_fabc_BRSFS38KVCS9 CWVNBC6H?_encoding=UTF8&psc=1

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalkרעיון נחמד

GodsFather
31-07-21, 17:03

למשתמש הטקטי, מגביר אור כוכבים לעין אחת כחלק מזיווד הקסדה .מאידך, כשמחפשים בשטח בנוי/מיוער אחרי נמלט, פנס צמוד לכלי ולא ביד, יכול לעזור באיתור (שליטה על הדלקת הפנס כמובן)

הכל לפי ההכשרה

GodsFather
31-07-21, 17:03
אז זהו שבפרק 1 כתוב משהו אחד,
ופרק 2 בסעיף ההתקנה כתוב התקנה בבטון עם 4 ג'מבואים לכספת עם עובי דופן של 4 מ"מ.
קראתי באיזה פורום שניתן לפרש את 2 הפרקים כאילו אין קשר ביניהם, התפלפלות עורך דינית שאיני מבין בה מאום.אז תשאל עורך דין מתמחה בתחום.

ADaShim
31-07-21, 17:05

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalkמותר להזמין את זה לארץ?

shachar
31-07-21, 17:48

אסף.

אם הייתה מטרה "שזוכרת" את הפגיעה זה היה נראה יותר שימושי

מוטי ג.
31-07-21, 17:59
כתוב שזה מתממשק לרוב אפליקציות האימון ברשת.

shachar
31-07-21, 18:19
כתוב שזה מתממשק לרוב אפליקציות האימון ברשת.מישהו מכיר או יכול להמליץ על כזו?

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

איל מ
31-07-21, 18:20
מאידך, כשמחפשים בשטח בנוי/מיוער אחרי נמלט, פנס צמוד לכלי ולא ביד, יכול לעזור באיתור (שליטה על הדלקת הפנס כמובן)

הכל לפי ההכשרה

באיזה תרחיש אתה מתכוון לעשות את זה? בשביל זה יש כוחות בטחון. האקדח אמור לשמש להגנה עצמית בתגובה מיידית. דקה אחרי ששלפת אתה אמור להפסיק להיות רלוונטי.
נכון, להגיד למישהו לא לשפצר את הנשק זה כמו להגיד למישהו לא לשפצר את הג'יפ, אבל נא לא להסחף אחרי הוליווד לגבי מה המטרה שלשמה הוא קיים.

asafk
31-07-21, 19:51
אם הייתה מטרה "שזוכרת" את הפגיעה זה היה נראה יותר שימושייש אפליקציה.

וזה לא במקום אימון פעמיים בשנה...

אסף.

shachar
31-07-21, 19:53
ברור,
אבל בשביל עבודת הדק זה נראה לא רע

איזו אפליקציה מצאת?

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

GodsFather
31-07-21, 22:10
יש אפליקציה.

וזה לא במקום אימון פעמיים בשנה...

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalkאתה מאמין שאימון פעמיים בשנה יספיק לך?

GodsFather
31-07-21, 22:13
באיזה תרחיש אתה מתכוון לעשות את זה? בשביל זה יש כוחות בטחון. האקדח אמור לשמש להגנה עצמית בתגובה מיידית. דקה אחרי ששלפת אתה אמור להפסיק להיות רלוונטי.
נכון, להגיד למישהו לא לשפצר את הנשק זה כמו להגיד למישהו לא לשפצר את הג'יפ, אבל נא לא להסחף אחרי הוליווד לגבי מה המטרה שלשמה הוא קיים.תשאיר לי את התרחישים והמוטיבציה לחתור למגע מול בן בליעל. בטח כשמסתמכים על כוחות הבטחון שמאחרים להגיע.

שכל אחד יעשה מה שהוא מוצא לנכון

asafk
01-08-21, 08:36
אתה מאמין שאימון פעמיים בשנה יספיק לך?

Sent from my HD1903 using Tapatalkא. יספיק למה?
ב. זה יותר טוב מפעם בחידוש.
ג. יודע מה? זה לא במקום אימון חי. תהיה תדירותו אשר תהיה.

אסף.

amitaikl
01-08-21, 08:51
ממליץ בחום על הפודקאסט "ללא מעצורים".
עו"ד שמתמחה בנושא הנשק ועוד שני מומחים בתחום מדברים עם עולם הנשק בארץ מכל מיני זוויות - שיגרתיות יותר ושיגרתיות פחות.
https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9mZWVkcy5idXp6c3Byb3V0LmNvbS8x NDU1Njc2LnJzcw?ep=14

לעניין התגובות האחרונות פה בשרשור, ממליץ על פרקים 3+4 (שמעתי לא מזמן, אז היה לי קל לחזור אליהם) שמדברים על זליגת טכניקות ירי ולחימה מהעולם הבטחוני לעולם האזרחי.
לא מדברים על איך לתפוס זיג או איך מחפים בחוליה, אלא מה קורה כשאתה כאזרח חותר למגע אחרי מי שאתה חושב שהוא מחבל ויורה לו שני כדורים בחזה וכדור בראש ואחכ מתברר שמדובר בסתם עובר אורח ואתה נאלץ להתמודד עם תביעה של המדינה כנגדך בסעיף רצח.

מוטי ג.
03-08-21, 22:24
אז "חבר שלי" שואל איך מספרים לילדים (5 ו 8) למה פתאום יש אקדח בבית, בלי לייצר בהם פחדים מיותרים משלל הסיבות לרכישה.
לא מדבר על הצד הטכני (זה לא משחק וכו...)
אלא ממש על ה"למה".

אלעד הריס
03-08-21, 23:16

אסף.

קח בחשבון שאסור להתאמן עם כלי ירייה מחוץ למטווח, אז זה רלוונטי רק(רישמית) לאימון יבש לפני שטווחים.

- - - Updated - - -

אז "חבר שלי" שואל איך מספרים לילדים (5 ו 8) למה פתאום יש אקדח בבית, בלי לייצר בהם פחדים מיותרים משלל הסיבות לרכישה.
אלא ממש על ה"למה".

"תחביב ספורטיבי של אבא. כשתהיו בגיל שמאפשר, תצטרפו למטווח גם"

asafk
03-08-21, 23:23
קח בחשבון שאסור להתאמן עם כלי ירייה מחוץ למטווח, .
"

אני חושב שאתה טועה.
מותר לירות רק במטווח.

אסף.

עירא
04-08-21, 00:31
אלא ממש על ה"למה".

כדי להרוג אנשים (אבל רק את הרעים)

מוטי ג.
04-08-21, 00:37
הם לא כ"כ קטנים.
הם שואלים שאלות על כל דבר, ואי אפשר לרטט אותם.
מצד שני, האמת... קצת גדולה עליהם כרגע, ובסוף איני מעוניין שיפחדו לצאת מהבית.

GodsFather
04-08-21, 06:37
זה לא חרטוט אם תאמין במה שאתה אומר.

תצניע ואל תעשה עניין מעצם הנוכחות של הכלי במרחב המחיה שלכם. זה יצמצם סקרנות יתרה עד כדי התעלמות מוחלטת מקיומו.

וכן, אפשר לומר להם את האמת, בצבע עדין. (ממש כמו לבשר בשורה רעה, לא עלינו).
כאן אתה כהורה מכיר את הילדים שלך יותר טוב מכל אדם אחר ומה שיעבוד על האחד לא בהכרח יתאים לשני.

נמרוד
04-08-21, 07:11
תן לאמא שלהם לבשר את האמת האמיתית: אבא קנה עוד צעצוע.

אלעד הריס
04-08-21, 09:48
אני חושב שאתה טועה.
מותר לירות רק במטווח.

אסף.

הסעיף הוא "לא יתאמן אדם בכלי ירי מחוץ למטווח קליעה"

אפשר לנסות לומר שבלי כדור האקדח הוא לא כלי ירי, אבל אוהבים לקחת רשיונות על כלום...

איש הצפון
04-08-21, 10:46
אלא ממש על ה"למה".

ראשית, באים איתם למטווח על מנת שיראו את אבא או את אמא (אם היא בעלת הרשיון) מתאמנים. אצלי במטווח, יש זכוכית משוריינת בין המתאמנים ובין הלובי והילדים יכולים להמתין שם, לראות את ההורים מתאמנים, להיחשף לציבור אוחזי הנשק ולגלות שמדובר באנשים טובים שרוצים להיות חלק ממעטפת הביטחון של מדינתם.

אקדח הוא כמו מטף וכמו תיק עזרה ראשונה. הוא פריט שבשימוש נכון - מציל חיים ובשימוש לא נכון - עלול לקחת חיים. האקדח לא מחליף את השוטר או החייל בדיוק כפי שהמטף לא מחליף את הכבאי ותיק העזרה הראשונה לא מחליף את החובש או הרופא.

תפקיד האקדח - להגן על החיים מפני אנשים שמנסים לסכנם - עד להגעת כוחות הבטחון.

מנסיון שלי, ילדים שחיים בבית עם נשק וחשופים למידע, לא רואים בו משהו מסקרן או מסוכן והם "חיים איתו בשלום". עם זאת, מקומו של האקדח הוא על גופו של בעל הרשיון או בכספת.

מוטי ג.
04-08-21, 10:52
הופה, אחלה תשובה.

אומי5
04-08-21, 13:59
אצלי החיבור הוא למילואים, בגלל שאני עושה הרבה מילואים (בעיקר לפני הקורונה) אז מבחינתן הוא קשור למילואים.

מצד שני, שתיהן גדלו כשהוא שם, אז הוא ברור להן מאליו.

GodsFather
04-08-21, 18:21
ראשית, באים איתם למטווח על מנת שיראו את אבא או את אמא (אם היא בעלת הרשיון) מתאמנים. אצלי במטווח, יש זכוכית משוריינת בין המתאמנים ובין הלובי והילדים יכולים להמתין שם, לראות את ההורים מתאמנים, להיחשף לציבור אוחזי הנשק ולגלות שמדובר באנשים טובים שרוצים להיות חלק ממעטפת הביטחון של מדינתם.

.במקרה שלי אני מראה להם סרטונים של אימונים שלי ומסביר, פחות רוצה אותם במטווח בגיל הזה (רעש, עופרת וכד') , אבל זה בהחלט משהו שאשקול כשיגיעו לגיל שיוכלו להתנסות

ניר ל
05-08-21, 20:42
שאלה טובה, גם אני התלבטתי בזמנו כשהחזקתי בבית נשק. החשש העיקרי היה מסקרנות ומשחק בנשק, עם כל הכבוד לכספות הילדים לא פראיירים...
חופשת הקייץ זה בדיוק הזמן לשלוח אותם לקייטנה הזאת : https://youtu.be/UpObPfKH9-o.

ואם הרישום כבר הסתיים, אפשר להטיס אותם לאירוע הזה ; https://youtu.be/mmutLVUoe1I

שנערך כל שנה .
את הקייטנה אמנם לא ניסיתי, אבל לאירוע בקולוראדו כן הגעתי איתם. במבט לאחור כנראה שעשיתי משהו טוב, כולם הגיעו לגיל בגרות בשלום.

maliknir1
03-09-21, 10:49
באתי לרענון ובמטווח אומרים שיש מחסור עולמי בתחמושת אז יורים רק לתקינות?

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

yoav
03-09-21, 14:57
שאלת חלודה:
P365
שנרכש לפני 5 חודשים
היה עכשיו שבועיים בהפקדה
כשלקחתי והגעתי הביתה שמתי לב לחלודה (?!) על הצינה, כזו שיורדת במיגוב עם היד אבל גם כמה נק שנראות כמו פגם בציפוי[emoji3064]
זה לא קצת מוזר לאקדח חדש?
האקדח נמצא 99% מהזמן בכספת ולא בא במגע עם זיעת גוף באופן תדיר.

jacob72
03-09-21, 15:09

Sent from my SM-G991B using Tapatalkאמת. תלוי במטווח. אבל אכן יש מחסור

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

GodsFather
03-09-21, 23:01
אמת. תלוי במטווח. אבל אכן יש מחסור

Sent from my SM-G950F using Tapatalkיש כמה קבוצות שמאורגנות אימונים ודרכן אפשר לרכוש גם תחמושת וכך להנות משני העולמות.
אבל המחסור אכן משפיע על כולם.

amitaikl
03-09-21, 23:04
יש כמה קבוצות שמאורגנות אימונים ודרכן אפשר לרכוש גם תחמושת וכך להנות משני העולמות.
אבל המחסור אכן משפיע על כולם.

Sent from my HD1903 using Tapatalkהמחסור משפיע גם על הקבוצות.
הווטסאפ והפייסבוק מלאים בקיטורים על מחירי התחמושת

איש הצפון
04-09-21, 11:30

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

אין דבר כזה!

חידוש רשיון / רענון מחייב ירי של 50 כדורים לפי סילבוס מסודר.

המטווח גם מדווח בתום האימון לבט"פ בטופס מקוון על ביצוע ההכשרה ועל כמות הכדורים שנורו.

כמות קטנה מ 50 לא מאפשרת את החידוש.

GodsFather
05-09-21, 07:17
אין דבר כזה!

חידוש רשיון / רענון מחייב ירי של 50 כדורים לפי סילבוס מסודר.

המטווח גם מדווח בתום האימון לבט"פ בטופס מקוון על ביצוע ההכשרה ועל כמות הכדורים שנורו.

כמות קטנה מ 50 לא מאפשרת את החידוש.בוא...

איש הצפון
05-09-21, 08:01
באתי. ואגב, אני "ממש במקרה", גם מדריך ירי וגם בעלים ומנהל של מטווח.

amitaikl
05-09-21, 09:12
באתי. ואגב, אני "ממש במקרה", גם מדריך ירי וגם בעלים ומנהל של מטווח.

בתור מדריך ירי, בעלים ומנהל של מטווח, תוכל לעדכן כאן לגבי המשמעויות של ההנחיה החדשה של משרד הבט"פ לגבי אימון שאינו חידוש רישיון?
בפייסבוק רצות כל מיני שמועות וספקולציות, אבל אשמח לשמוע ממישהו שנמצא עם הרגליים על הקרקע.
תודה!

איש הצפון
06-09-21, 13:00
בתור מדריך ירי, בעלים ומנהל של מטווח, תוכל לעדכן כאן לגבי המשמעויות של ההנחיה החדשה של משרד הבט"פ לגבי אימון שאינו חידוש רישיון?
בפייסבוק רצות כל מיני שמועות וספקולציות, אבל אשמח לשמוע ממישהו שנמצא עם הרגליים על הקרקע.
תודה!

ראשית. אכן יש מחסור עולמי ועליית מחירי תחמושת אבל!!! אין שום הקלות באימונים ואין מחסור שמונע את האימונים כסדרם.

אימון לחידוש או ריענון רשיון - ירי של 50 כדורים (ולא פחות מכך) באימון שנמשך שעתיים וכולל מבחן.

אימון למקבל רשיון חדש - 100 כדורים ואימון שנמשך 4.5 שעות שבסופו מבחן.

לגבי ההנחיה החדשה, היא מדברת על תרגילים ספורטיביים מורכבים שאינם במסגרת אימוני השיגרה של המטווחים ולכן היא לא נוגעת כלל בקהל היורים והמתאמנים, למעט יורי "ירי מעשי" או ירי בתרגילים מורכבים שהסילבוס שלהם, נדרש לעבור אישור של הבט"פ.

dorbh
07-09-21, 01:45
ראשית. אכן יש מחסור עולמי ועליית מחירי תחמושת אבל!!! אין שום הקלות באימונים ואין מחסור שמונע את האימונים כסדרם.

אימון לחידוש או ריענון רשיון - ירי של 50 כדורים (ולא פחות מכך) באימון שנמשך שעתיים וכולל מבחן.

אימון למקבל רשיון חדש - 100 כדורים ואימון שנמשך 4.5 שעות שבסופו מבחן.

לגבי ההנחיה החדשה, היא מדברת על תרגילים ספורטיביים מורכבים שאינם במסגרת אימוני השיגרה של המטווחים ולכן היא לא נוגעת כלל בקהל היורים והמתאמנים, למעט יורי "ירי מעשי" או ירי בתרגילים מורכבים שהסילבוס שלהם, נדרש לעבור אישור של הבט"פ.

אימוני חמוש מאומן וIDPA למשל, מפסיקים להתקיים כרגע?

דורון.פ.
07-09-21, 08:02
אימוני Idpa ממשיכים להתקיים
לא יודע לגבי השאר

ADaShim
07-09-21, 11:02
אימוני חמוש מאומן וIDPA למשל, מפסיקים להתקיים כרגע?נראה לי שזה תלוי במחיר התחמושת שהם מצליחים להשיג מהמטווח.

k9.amit
09-03-23, 11:40
אז הגיע זמני.
אחרי שעברתי על כל השרשור, הצלחתי למצוא המלצה אחת (של לביא) על מטווח מאיר רוט בראשון. להבנתי אין לו גלוק, האם הבנתי נכון?
למרות שאני לא מגיע נעול קיבלתי המלצה חמה על על גלוק 43x ולכן אשמחלהתנסות איתו במטווח שמחזיק אותו.
למישהו יש המלצות נוספות על מטווחים במרכז? אפשרי גם באר-שבע.
הדגש הוא על מבחר כלי נשק, ולא פחות חשוב סבלנות להסביר להדיוט שחדש בתחום וצריך (ורוצה) להתנסות כדי לבחור את האקדח הנכון.

nirs
09-03-23, 12:15
למיטב ידעתי במאיר רוט יש גם גלוקים, אבל מה הבעיה להתקשר ולשאול?

k9.amit
09-03-23, 12:35
אין בעיה ואני גם אעשה זאת, פשוט מחפש המלצות של חברי הפורום.

Pageup
09-03-23, 12:38
יש לך את המטווח בבת ים ששם בטוח יש גלוקים (הם כל פעם מציעים לי לשדרג את ה 17 שלי לאחד יותר חדש או יותר קטן)

danob
09-03-23, 12:43
אז הגיע זמני.
למישהו יש המלצות נוספות על מטווחים במרכז? אפשרי גם באר-שבע.
הדגש הוא על מבחר כלי נשק, ולא פחות חשוב סבלנות להסביר להדיוט שחדש בתחום וצריך (ורוצה) להתנסות כדי לבחור את האקדח הנכון.

1. 'להב' בחולון
2. תראה כמה שיותר סרטוני השוואה ביו טיוב בין כל המיקרו-קומפקט (זיג 365 למינהם, 43X, שילד פלוס, מוסברג וכו')
3. הכי חשוב, תתנסה במס' כלים ותראה מה מרגיש לך הכי נכון ונוח, רצוי ביותר מגודל אחד (כלומר גם בסאב-קומפקט)
4. זו לא חתונה קתולית, תמיד אפשר להחליף. כנראה שתפסיד כסף בהחלפה.
5. כששאלתי איזה אקדח מומלץ, ענו לי 'הכי גדול שתלך איתו'.

ולסיום, מאחל לך לקנות ולא לירות בו מחוץ למטווח.

בהצלחה

ליאור

ד ו ר ו ן
09-03-23, 12:52
1. 'להב' בחולון
2. תראה כמה שיותר סרטוני השוואה ביו טיוב בין כל המיקרו-קומפקט (זיג 365 למינהם, 43X, שילד פלוס, מוסברג וכו') ליאור
לא רלוונטי למעט אם מישהו מציף תקלה סדרתית.

3. הכי חשוב, תתנסה במס' כלים ותראה מה מרגיש לך הכי נכון ונוח, רצוי ביותר מגודל אחד (כלומר גם בסאב-קומפקט)
ליאור
הכי חשוב.
כולל לשים על הגוף בנרתיק, להרגיש איך זה מתיישב בחגורה.
אם לא יהיה לך נוח, לא תלך איתו, ולא הרווחת כלום.

-->