צפייה בגרסה מלאה : מיגון מיכל דלק
במגן המקורי, ישנם 4 חורים (גדולים), מה התפקיד שלהם?
המגן המקורי יושב על תושבות טובות וחזקות, אבל המגן עצמו די דק 1.2-1.5 מ"מ.
כפתרון זמני (ואני לא מתווכח שמגן אלומיניום מלא טוב יותר), למה לא לקחת פלטה (ברזל) 4-5 מ"מ ולרתך על המגן הקיים?
זה נראה שבפחות מ 100 ש"ח מתקבל מיגון די טוב למיכל.
מישהו עשה את זה? בעד? נגד?
102915
נגד,:משקל, תלוי בסגסוגת-חלודה.
אבל עם נגיד אתה מחליף פעם ב4-5 שנים וזה עולה לך 100, ואלומיניום עולה פי 2-3, אז מה תשקיע לטווח של 12-15 שנים ברכב??
(אין לי מושג מה המחירים)
אלה חורי ניקוז.
בפלטת מיגון ללא חורים, מצטבר המון ליכלוך בין הפלטה למיכל הדלק.
אלה חורי ניקוז.
בפלטת מיגון ללא חורים, מצטבר המון ליכלוך בין הפלטה למיכל הדלק.
OK תודה, אין בעיה נעשה חורים גם בפלטה הנוספת.
עדיין, אתה רואה בעיה עם הרעיון של להוסיף פלטה ברזל 4-5 מ"מ מרותך עח המגן הקיים?
המיכל מפלסטיק גמיש?
אם כן, כשמיגון הפח המקורי חוטף מכה ומתקמט, הוא לא מעביר את המכה הלאה לשילדה.
ואז כל מה שצריך לעשות זה לפרק וליישר אותו בכמה מכות פטיש כבד. המיכל כבר יתיישר לבד בעצמו.
מיגון עבה וכבד אולי מתקמט פחות או לא מתקמט בכלל, אבל מעביר את הבומבה לתושבות שלו וישר לשילדה. לא שאני מודאג שהשלדה המסיבית של טרופר לא תתמודד עם זה, אבל ככה זה עובד בדרך כלל. במקרה כזה מתכננים את התושבות כך שהן אלה שיתעקמו ויהיו קלות להחלפה.
כבר ראיתי SUVים עם גחון משוריין ממש, ואני מתכוון לעשרות אם לא מאות ק"ג של לוחות פלדה בעוביים מפחידים. הם בטוח לא מתרגשים מכל מיני מכות של סלעים. מצד שני השילדות שלהם חוטפות מכות בלי סוף והמשקל, אוי המשקל....
המיכל דלק בטרופר ממוקם יחסית טוב ולא חוטף מכות .
המגן המקורי מספק דיי והותר.
אם כבר, שווה להתמקד במיגון של הגיר.
אם זה בנזין אז גם במיגון הפיתולי מוצאי הסעפות ליד הגיר.
רענן
הלכת רחוק...
1- מדובר בדיוק על אותם תושבות שגם משרתות את המגיני אלומיניום שבשוק.
2- המיכל עצמו, ממתכת (ולא מפלסטיק)
3- המגן המקורי (ראה צילום) עשוי ממתכת 1.2-.1.5 מ"מ , ויושב עם רווח של בערך 1-1.5 ס"מ מהמיכל.
4- אני מדבר על להוסיף עליו פלטה של בערך 55X80 ס"מ בעובי 4מ"מ . אני מניח שזה שוקל בערך 15ק"ג
5- זה רחוק מהשיריונים שאתה מתאר, אבל זה אמור לא להתעקם מרוב המכות שאני יכול להעלות על הדעת. ריתוך של שתי שכבות צריך לתת חוזק מכובד.
רענן,
זה הטרופר השני שלי, ועד לפני שבועיים חשבתי כמוך (לגבי העמידות של המגן המקורי).
אם תסתכל על התמונה שהעליתי , בצד ימין למטה (ימין מאחור שזה מורכב על הרכב) תראה שיפשוף. זה אחרי ישור בפטיש :-)
למזלי המיכל דלק תקין.
אבל הארוע הזה, גרם לי לחשוב על הרעיון הזה - 100 ש"ח, 15 ק"ג , וקצת כייף (עבודה על הפרוייקט) , וניסע שקט יותר.
דרך אגב - זה דיזל. איזה מיגון גיר יש לך?
אלומיניום.
בגלל המשקל כי בסוף, ק״ג פה מצתרף לק״ג שם, ובלי לשים לב אתה נוסע עם רכב כבד בעשרות ק״ג מיתרים, והרכב מרגיש את זה בקפיצים, תושבות וכל מכלול.
בדברים האלו לזמני יש נטייה חזקה להשאר קבוע, ושווה להתאפק רגע ולעשות פעם אחת כמי שצריך.
המגן הקיים עשה את העבודה עד עכשיו, ויחזיק עוד קצת..
דרך אגב - זה דיזל. איזה מיגון גיר יש לך?
מגן העשוי מרצועות ברזל בעובי 3-4 ממ' בצורת שתי וערב עם ריווח של כ 50 ממ' בין רצועה לרצועה.
בבנזין זה נורא חשוב בגלל עומס החום המתפתח מהגיר ובעיקר בגלל הניתוב המטופש של
צינורות המוצא של הסעפות (מאד קרובות לגיר) .
פלטה מלאה הייתה משפיעה עוד יותר על חום הגיר וממיסה את הצמות חיווט הקרובות שמגיעות לטרנספר ולגיר.
רענן
רעננן,
3-4 מ"מ לא דק מדי? זה באמת מסוגל לספוג משקל של הטרופר עם "מתיישבים" על משהו? פגיעה בנסיעה?
תמונה? שירטוט?
מתי אתה יורד לכיוון פרדס חנה?
הייתי שמח לראות (ולהעתיק).
3-4 מ"מ לא דק מדי? זה באמת מסוגל לספוג משקל של הטרופר עם "מתיישבים" על משהו? פגיעה בנסיעה?
צודק! נסחפתי .... יותר בכיוון של 6 ממ' ברזל .
אני עדיין לא "התיישבתי" על כלום ....
אולי בזכות ההגבהה 3".
מתי אתה יורד לכיוון פרדס חנה?
הייתי שמח לראות (ולהעתיק).
לפחות פעם בשבוע .
להעתיק ? לא רלוונטי לדיזל בגלל מוצאי סעפות הפליטה.
תמונה? שירטוט?
בבקשה
שמעתי (כלומר קראתי), חשבתי עוד פעם, והחלטתי ללכת על ברזל.
המחיר - נגמר ב 120 ש"ח. אותו פתרון אבל באלומיניום (היה מחייב שינוי קטן בחיבורים), היה עולה עוד 100 ש"ח. וחוסך כ 7 ק"ג.
הפלטה הבסיסית במידות : 4X550X800 מ"מ, והכיפופים (כפי שמופיעים בצילום הראשון) נעשו ע"י המסגריה איפה שקניתי את החומר, כחלק מהמחיר.
אני העדפתי לרתך, בין המגן המקורי למגן הנוסף, במספר מקומות בהקף ובמרכז. לא בטוח בכמה זה מחזק, ואם זה נחוץ (יכול להיות שהרגליות בצדדים מספיקות. במקרה כזה, צריך לחשוב על בידוד נגד רעשים, שהמגינים לא יתחילו לנקוש ולצלצל).
השאר ברור מהצילומים.
103014103015103016103017
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.