צפייה בגרסה מלאה : שאלת תם על מנועים ישנים
שאלה שמטרידה אותי, רכבים חדשים גם עם נפח מנוע גדול הם בעלי צריכת דלק טובה יותר מישנים גם עם נפח מנוע קטן יותר.
האם מדובר בעניין של טכנולוגיה? או שמא גיל המנוע?
נגיד שאני מוצא מנוע חדש מהניילונים לגרנד ויטרה שלי מודל 98, צריכת הדלק תהיה עדיין 8 ק"מ לליטר?
תודה,
אור
בגדול ....
ההתקדמות הגדולה בהספק וירידה בצריכה שייכת למנועי הדיזל המודרניים.
זה בגלל שהתחילו כול כך נמוך בניצולת .
בבנזין זה שיפורי קוסמטיקה ממש בקטנה.
גם מנועים קטנים עם טורבו הם צרכנים לא קטנים של בנזין "כשלוחצים" אותם בסל"ד.
תכלס לשאלתך,
מנוע חדש דנדש ייתן לך שיפור מינורי בצריכת דלק (בהנחה שהמנוע שלך היום תקין).
רענן
שכחתי לציין בנזין.
המוזר הוא שיש לי גם פורד מונדאו 2.0 טורבו 2012 וצריכת הדלק שלה גם כשלוחצים יותר גז מבג'יפ שהוא גם 2.0 רק ישן ההבדל אדיר. הג'יפ עושה 1 ל 7.5 בערך והמונדאו קרוב יותר ל 1 ל 10.
הויטרה שלך כבדה יותר ופחות אוירודינמית מהפורד. יחסי ההעברה הקצרים יותר והעובדה שהיא בעלת הנעה אחורית לא מוסיפים..
Sent from my iPhone using Tapatalk
שכחתי לציין בנזין.
המוזר הוא שיש לי גם פורד מונדאו 2.0 טורבו 2012 וצריכת הדלק שלה גם כשלוחצים יותר גז מבג'יפ שהוא גם 2.0 רק ישן ההבדל אדיר. הג'יפ עושה 1 ל 7.5 בערך והמונדאו קרוב יותר ל 1 ל 10.
אצלי במונדאו 2 טורבו שלחצתי על הגז קיבלתי 1:7.5 ... כנראה שיש לי נעל יותר כבדה...
sent from my WJ
זאת אומרת שבעצם כל ג'יפ, מעצם העיצוב שלו יהיה פחות יעיל בצריכת הדלק מרכב פרטי בעל הנעה קדמית רגילה ללא קשר למנוע שלו?
זה נשמע יותר הגיוני ממה שהיה לי בראש... :) תודה!
כן. לדעתי לא קשור להנעה אחורית או לא אלא למשקל וצורה אווירודינמית.
http://www.autoguide.com/auto-news/2013/02/why-front-wheel-drive-cars-are-more-efficient.html
Sent from my iPhone using Tapatalk
משקל, אוירודינמיקה, יחסי העברה, גודל ומשקל הגלגלים, התנגדות גילגול של צמיגי שטח, התנגדות/הפסדים מכניים במערכות הנעה כפולה, מה עוד להוסיף?
כלום. תודה לשניכם, התשובה והלינק סגרו לי את הפינה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.