התחברות

צפייה בגרסה מלאה : נסיעה בהנעה כפולה ביומיום

ענן777
27-10-15, 19:08
אהלן,

התקנתי בג'ימני החדש והידני לוקרייט מאחורה. בנסיעה עירונית זה לא נעים בחלק גדול מהזמן:(

האם שילוב להנעה כפולה באופן קבוע יכול להסב איזשהו נזק או בלאי מואץ לרכב?

תודה:)

OFF-RoaD
27-10-15, 19:13
כן. אל. זה ישבור לך מכלולים יקרים ולא ישנה כהוא זה את ההרגשה.

צריך רק להתרגל. חפש שרשור שלי מלפני שנתיים בערך על הנהיגה ברכב ידני עם לוקרייט, היו שם טיפים מעולים. אני מהפלאפון אז לא יכול לחפש.

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

asypeer
28-10-15, 02:00
ברכב שלך אין דיפרנציאל מרכזי, סע משולב בכביש - מעבר לרעש/דלק/איטיות שתחווה, אתה טוחן את המכלולים (טרנספר ודיפ׳)
זה לא פורסטר..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Cameo1
28-10-15, 17:57
גם אני התקנתי לפני חודש נעילה אחורית בגימני 07 אוטו , חוץ מתיקתוקים של הנעילה בכיכרות או בפניות דומות אין שום בעיה
צריך להתרגל וכן בחורף או כאשר הכביש רטוב יש להיזהר יותר בסיבובים על מנת למנוע נעילה .
למרות כל זאת השיפור בשטח זה כבר ליגה אחרת ושווה ביותר . כל האי נוחות כביכול בכביש מתבטלת בחווית הנסיעה בשטח .

ענן777
28-10-15, 18:41
צריך להתרגל לזה, בידני החופש בביצה, החבטה מהדרייבשאפט והקפיצות שמתרחשות לפעמים בפניות חדות במיוחד מוציאים אותי מדעתי בשלב זה. מקסימום נוציא ונתקין ARB

BenoMosko
29-10-15, 10:27
היי,
אדחף לשרשור מכיוון שיש לי כמה שאלות שעדיין לא הצלחתי לקבל את התשובות המדויקות אליהן, לא באתרים בחו"ל, לא פורומים ולא מידע על הרכב עצמו.

אני מחזיק ג'ימני 2008 אוטו'.
*עם איזה סוג של דיפרנציאל היא מגיעה מהמפעל? הבנתי שהטריוויאלי שיש ברוב המכוניות המודרניות - דיפרניאל פתוח?

וויקיפדיה:
"דיפרנציאל פתוח, נפוץ ברוב כלי הרכב, כל גלגל יכול לקבל מהירות שונה (למשל בפניה), אך המומנט (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%95%D7%9E%D7%A0%D7%98_%D7%9B%D7 %95%D7%97) שמועבר לכל גלגל זהה (כל גלגל מקבל חצי מהמומנט שיוצא מהדיפרנציאל). ולכן, אם גלגל אחד מאבד אחיזה לגמרי, הרי שהמומנט שהוא יכול להעביר לכביש הינו אפס, ולכן, גם בגלגל השני לא יהיה מומנט והרכב לא יזוז. אם גלגל אחד יאבד חלק מהאחיזה, למשל, 50%, אז הוא יוכל לספק רק חצי מהמומנט שלו, כך גם לגבי הגלגל השני, מה שאומר, שהעומס על מערכת העברת הכוח- קטן לחצי."

*איך הטרנספר עובד בג'ימני? מתי הפעילות עצומה? מתי נמוכה? מתי מרגישים שיש בעיה? (גם לגבי הדיפרנציאל)
*שאלה שעוד לא הצלחתי למצוא תשובה מדויקת:
בהכי פשוט, בג'ימני 2008, כשאני משלב להנעה כפולה, עד איזה מהירות מותר לי לנסוע? ובאיזה כביש המהירות נסיעה צריכה להשתנות?
אספלט, חול, כורכר וכו'....
הבנתי שמעל 40 קמ"ש על אספלט כביש בינעירוני-עירוני נפגע בתיבת ההילוכים או בדיפרנציאל עצמו במידה ואני משולב על הנעה כפולה?
זה נכון?
על כורכר מותר לי לשלב הנעה כפולה ולעבור את ה40 קמ"ש?

אשמח להסברים מדויקים שסוף סוף יסגרו לי את הפינות.
תודה.

זיו s
29-10-15, 11:06
בגדול, רכבים ארוכים צריכים דיפ' מרכזי פתוח עכב הבדל המהירויות בין שני הסרנים(רמז: הסרן הקידמי מסתובב יותר כי הרדיוס גדול יותר בזמן פניה), לי בסמוראי לא היה דיפ' מרכזי ולדעתי אין בג'ימיני
אם תסע משולב בכביש ישר לא יקרה הרבה פרט לשחיקה מיותרת למייסבים ועליה בצריכת הדלק
בפניות מהירות הסיפור נהיה מסוכן , זה בערך כמו לבלום בתוך סיבוב (מסוכן!!). חוץ מזה השחיקה לצמיגים תגדל משמעותית במיוחד עם לוקרייט .
יש סכנה לטרנספר או לפחות לתושבות שלו עכב מומנטים שונים בגלים.
על כורכר אני עשיתי מה שבא לי כי החיכוך בין הצמיגים לקרקע לא גבוה
הכל בגדר המלצה ומתוך ניסיון על סמו.

BenoMosko
29-10-15, 11:18
בגדול, רכבים ארוכים צריכים דיפ' מרכזי פתוח עכב הבדל המהירויות בין שני הסרנים(רמז: הסרן הקידמי מסתובב יותר כי הרדיוס גדול יותר בזמן פניה), לי בסמוראי לא היה דיפ' מרכזי ולדעתי אין בג'ימיני
אם תסע משולב בכביש ישר לא יקרה הרבה פרט לשחיקה מיותרת למייסבים ועליה בצריכת הדלק
בפניות מהירות הסיפור נהיה מסוכן , זה בערך כמו לבלום בתוך סיבוב (מסוכן!!). חוץ מזה השחיקה לצמיגים תגדל משמעותית במיוחד עם לוקרייט .
יש סכנה לטרנספר או לפחות לתושבות שלו עכב מומנטים שונים בגלים.
על כורכר אני עשיתי מה שבא לי כי החיכוך בין הצמיגים לקרקע לא גבוה
הכל בגדר המלצה ומתוך ניסיון על סמו.

רק ליידע, אני לא מאלו שמתנהגים בכביש כאילו אני בדובאי עם בוגאטי ווירון, נוסע על השמאל עם אורות גבוהים ומחליף נתיבים על 240.
אני לא כזה, נוסע על הימין 70-90 גג 100, זה לא שהג'ימני מרשה לי לעשות כאלו דברים כן?

אני חייב עוד הסברים, חייב,
מה משמעות השחיקה? מתי זה קורה? איפה זה קורה?
שוב, הכל בשביל ידע, לא בגלל שאני רוצה לנסוע עם הנעה כפול בכביש, זה לא מעניין אותי.
פשוט רוצה לדעת.

guycho
29-10-15, 11:39
אנסה לחדד קצת הלאה.

אסביר את הפן של הכביש בלבד בלי קשר לשטח.

קח פניה שמאלה, הגלגלים הימניים עושים יותר מרחק מהשמאליים, הדיפרנציאל מאפשר את זה.

עכשיו דמיין אוטובוס בכיכר, החלק הקדמי שלו עושה סיבוב מאוד רחב והחלק האחורי סיבוב מאוד צר.

ברכבים עם 4*4 קבוע -חייב- להיות דיפרנציאל מרכזי.
הסיבה היא שיש הפרש מהירויות בין הגלגלים הקדמיים לאחוריים.

עכשיו נחזור לגימני.
ברכב הזה אין דיפרנציאל מרכזי, אלא חיבור ישיר. משמע שסך הסיבובים של הגלגלים הקדמיים שווה לסך הסיבובים של הגלגלים האחוריים.

בנסיעת 4*4 בכביש, בגלל המקדם חיכוך הגבוה(אחיזה טובה) יפעלו כוחות מאוד גדולים על הטרנפר בגלל שהגלגלים מנסים ליצור הפרש מהירויות והחיבור הישיר לא מאפשר את זה. השחיקה במקרה הטוב היא של הצמיגים, במקרה הרע בשבירה של משהו בטרנספר.

כל מה שנכתב נכון לפניות בלבד ולא לנסיעה ישרה.

אין הגבלה מוגדרת למהירות. בשטח, בגלל האחיזה הנחותה הגלגלים פשוט יספגו את ההפרש במהירות הרצויה למצויה ע"י החלקה, לרוב לא מורגשת.

מקווה שעזרתי קצת
גיא.

Sent from my A0001 using Tapatalk

זיו s
29-10-15, 11:43
שילוב 4X4 מחבר את גלי ההינע הקידמי לטרנספר והציריות הקדמיות לגלגלים, כך שנסיעה ב4X4 כל המכלולים מסתובבים, אני לא יודע כמה מייסבים מדובר(לדעתי 7 מיסבים רק בסרן בקידמי ) אבל תחשוב שהמיסבים האלה מסתובבים סתם והם שונים בצורתם מאלה בסרן האחורי (שני מייסבים קונים מקדימה לכל נבא , ומייסב גלילי אחד בסרן האחורי לכל צד) לרוב אורך החיים של הקונים קצר יותר.
יש גם שחיקה למחזירי שמן אבל אני לא כל כך מבין בזה.

raanan
29-10-15, 12:08

רענן

OFF-RoaD
29-10-15, 12:10
איפה הוא טועה? ת י א ו ר ט י ת, מה הבעיה לנסוע עם רכב עם שלושה דיפרנציאלים נעולים על כביש ישר לחלוטין, בתנאי אחיזה אופטימליים?

BenoMosko
29-10-15, 12:16
"אנסה לחדד קצת הלאה.

אסביר את הפן של הכביש בלבד בלי קשר לשטח.

קח פניה שמאלה, הגלגלים הימניים עושים יותר מרחק מהשמאליים, הדיפרנציאל מאפשר את זה.

עכשיו דמיין אוטובוס בכיכר, החלק הקדמי שלו עושה סיבוב מאוד רחב והחלק האחורי סיבוב מאוד צר."

ידעתי את כל זה :)

עוד עוד מידע, עוד...

כביש כורכר עם הורדת לחץ אויר בצמיגים לא מסב יותר אחיזה מאשר בכביש אספלט?
זה לא גם מריץ סיכון על הטרנספר?
נשמע לי פשוט הגיוני מאד שהאחיזה על כורכר דווקא יותר גבוהה לא?

- - - Updated - - -

יואו, הנה התחלתם כל אחד לתת תשובות אחרות וגמרתם אותי, אני לא רוצה להתבלבל.
אני רוצה לדעת מה מותר ומה אסור בסוזוקי ג'ימני 2008, זה הכל.
שוב: רק בשביל ידע (אוהב לדעת דברים)

guycho
29-10-15, 12:18
כשאתה נוסע על כורכר, גם אם המקדם חיכוך עצמו יהיה גבוה משל אספלט (והוא לא). הקרקע לא אחידה, עשירית שניה שהגלגל בפחות אחיזה והוא משחרר את הלחץ שנבנה. זה קורה מאוד מאוד מהר. וגם אם תוריד אוויר עדיין תהיה פחות אחיזה.

אם בכורכר עם לחץ אוויר נמוך הייתה יותר אחיזה מבכביש, כולנו היינו צופים במרוצי פורמולה במדבר(:

BenoMosko
29-10-15, 12:20
תשובה מקארס פורום
"בג'ימני יש לך שני דיפרנציאלים (קדמי ואחורי) ותיבת העברה.
בנסיע רגילה אתה עם הנעה אחורית. רק הגלגלים האחוריים מחוברים דרך תיבת ההערבה והגיר למנוע. רק הם דוחפים את האוטו.
הדיפרנציאל (הביצה) האחורית פתוחה תמיד. זה על מנת לאפשר לשני הגלגלים להסתובב במהירות שונה (תחשוב על סיבוב סביב כיכר. הגלגל הפנימי עושה דרך קטנה יותר מהגלגל החיצוני, ולכן מסתובב לאט מהגלגל החיצוני. משהו אמור לאפשר לשניהם לעבוד, כל אחד במהירות שונה. זה הדיפרנציאל.
בגלל שלצמיג יש מקדם חיכוך גבוה עם האספלט אם שניהם יסתובבו באותה מהירות, אבל יעשו מרחק שונה איכשהו צריך להיות פיצוי על הפרש המרחקים - או שאחד מהם יחליק, או שמשהו ישבר.
כשאתה משלב 4X4 נכנסים גם הגלגלים הקדמיים לתמונה, כאשר הדרייבשאפטים הקדמי והאחורי מסתובבים גם הם באותה המהירות.
לכן שילוב 4X4 יעשה רק על מצע שאינו אספלט ושאין בו אחיזה גבוהה. עפר, בוץ, קרח / שלג וכד'.
אין שום סיבה לנסוע 4X4 על כביש עם ג'ימני, וזה עלול להיות מסוכן.
אין לך נעילות רוחביות (של הדיפרנציאלים) כסטנדרט בג'ימני. זו תוספת וצרך לדעת גם איך להשתמש בה."

שוב, יודע את כל זה,
חוץ מזה שהוא חידש לי על זה שיש לי גם דיפרנציאל קדמי, חשבתי שרק אחורי.

- - - Updated - - -

כשאתה נוסע על כורכר, גם אם המקדם חיכוך עצמו יהיה גבוה משל אספלט (והוא לא). הקרקע לא אחידה, עשירית שניה שהגלגל בפחות אחיזה והוא משחרר את הלחץ שנבנה. זה קורה מאוד מאוד מהר. וגם אם תוריד אוויר עדיין תהיה פחות אחיזה.

אם בכורכר עם לחץ אוויר נמוך הייתה יותר אחיזה מבכביש, כולנו היינו צופים במרוצי פורמולה במדבר(:

מעולה, הבנתי...
זה קורה מהר מאד מבלי שנבין בכלל...זה טוב לדעת.

BenoMosko
29-10-15, 12:28
עזרתם לי מאד.
מאד מאד,
הכורכר זה ידע טוב.
ממש היה לי הגיוני שהצמיג נתפס טוב יותר על כורכר.
בטיול האחרון חששתי מאד לנסוע על הכורכר משולב הנעה כפולה,
הזדחלתי מאחורי הויטארות ב20 קמ"ש והם נתנו שם מופע ראלי....

asypeer
29-10-15, 13:10
בויטרות עד 2005 גם אין ד.מרכזי

BenoMosko
29-10-15, 13:39
בויטרות עד 2005 גם אין ד.מרכזי

שניהם היו עם 2013

ד ו ר ו ן
29-10-15, 17:38
רק חידוד שיעזור להבין את הדינמיקה בין הגלגל והמשטח עליו נוסעים:
נק הייחוס למקדם אחיזה היא משטח בטון=1

כל השאר מתחת בדרגות שונות, כולל אספלט.

זוית טיפוס מקסימלית שמפורסמת בנתוני יצרן, נמדדת על שיפוע בטון.
45מעלות=100% שיפוע.

ד ו ר ו ן
29-10-15, 17:44
שילוב 4X4 מחבר את גלי ההינע הקידמי לטרנספר והציריות הקדמיות לגלגלים, כך שנסיעה ב4X4 כל המכלולים מסתובבים, אני לא יודע כמה מייסבים מדובר(לדעתי 7 מיסבים רק בסרן בקידמי ) אבל תחשוב שהמיסבים האלה מסתובבים סתם והם שונים בצורתם מאלה בסרן האחורי (שני מייסבים קונים מקדימה לכל נבא , ומייסב גלילי אחד בסרן האחורי לכל צד) לרוב אורך החיים של הקונים קצר יותר.
יש גם שחיקה למחזירי שמן אבל אני לא כל כך מבין בזה.
השחיקה זניחה.
יש הרבה רכבים ללא לוקרים מקדימה שכל מכלול ההנעה הקדמי מסתובב כל הזמן, בכל חיי הרכב.
אם כבר, תהיה עלייה מסויימת בצריכת דלק והרכב ירגיש יותר ״כבד״.

הסוגייה בגימני וכל רכב ללא דיפ מרכזי בנסיעה עם הנעה קדמית משולבת בכביש, היא העומס על המכלולים המעבירים את הכוח לגלגלים:
הטרנספר, גלי הינע, ציריות ולוקרים.

וכמובן ביכולת תמרון בעיקולים הדוקים.

בסיבוב ברדיוס גדול, לא תרגיש הבדל, ומצד שני ברכב כזה קצרצר, לא תרוויח כלום.

BenoMosko
31-10-15, 17:44
אשאל עוד משהו קטן,
במידה ואני מסיים דרך כורכר ומדיי פעם יש לי שביל אספלט קטן למעבר למקטע אחר...
יש סיכון מכאני לרכב? נגיד 150 מטר אספלט על גג 30 קמ"ש.
מה המשמעות המכאנית ומה מותר או אסור במצבים כאלו?

אני מניח שאני לא אוריד משילוב הנעה כפולה ואחזיר כל רגע שאני מחליף משטח.
?
תודה.

OFF-RoaD
31-10-15, 17:57
כן, יש סיכון.
אם אתה על אספלט, בג'ימיני, אתה נוסע ב2*4. בכל קונסטלציה אחרת, אתה בסבירות גבוהה לשלם המון כסף.

רוצה להתעצל לשחרר ולשלב? בהצלחה.

ד ו ר ו ן
31-10-15, 20:09
אשאל עוד משהו קטן,
במידה ואני מסיים דרך כורכר ומדיי פעם יש לי שביל אספלט קטן למעבר למקטע אחר...
יש סיכון מכאני לרכב? נגיד 150 מטר אספלט על גג 30 קמ"ש.
מה המשמעות המכאנית ומה מותר או אסור במצבים כאלו?

אני מניח שאני לא אוריד משילוב הנעה כפולה ואחזיר כל רגע שאני מחליף משטח.
?
תודה.
זה לא קשור למרחק אלא לעיקולים, בקו ישר אין לך בעיה לנסוע משולב בלי קשר למהירות.

אבל בסוף, אתה מבצע סיבוב הדוק כדי לעלות ולרדת מהכביש.

ניתוק זה משהו מאד פשוט, ואין סיבה להתעצל ולא לנתק.

זה לא ״כל רגע״, אלה רק אם אתה עושה קטעי קישור בכבישים.

דרור ברלי
31-10-15, 23:47
עלית לכביש, אפילו רק לרגע? נתק הנע הקדמית וסע רק באחורית. זה לוקח חצי שניה ולא עולה לך כסף.
סע משולב בכביש (יבש) ובסוף זה יעלה לך כסף. והרבה.

amit1
01-11-15, 01:58
מה לא ברור, ללא דיפרנציאל מרכזי אסור ליסוע נעול על כביש.

Bernard
01-11-15, 02:30
עלית לכביש, אפילו רק לרגע? נתק הנע הקדמית וסע רק באחורית. זה לוקח חצי שניה ולא עולה לך כסף.
סע משולב בכביש (יבש) ובסוף זה יעלה לך כסף. והרבה.

מה לא ברור, ללא דיפרנציאל מרכזי אסור ליסוע נעול על כביש.

תשובות פשוטות שעונות בצורה חד משמעית לשאלות שלך...תעשה או לא - בעייה שלך (וגם הכסף).

רוצה ללמוד יותר... ולחסוך חיפוש ברשת - תכף אעלה לך הסברים מפורטים ובהירים.

Bernard
01-11-15, 02:42
https://www.youtube.com/watch?v=SOgoejxzF8c

https://www.youtube.com/watch?v=K4JhruinbWc

https://www.youtube.com/watch?v=RcRBYpccP6g

https://www.youtube.com/watch?v=G9AbWnRQCac

https://www.youtube.com/watch?v=-dh0VQxprJA

תהנה.
זה העיקרון.

ורק שלא יהיו טעויות בסיסיות - כורכר/חול/דרדרת וכו' יהיו, לעולם, בעל מקדם אחיזה נמוך יותר מדרך מוצקה, כמו אספלט או בטון...

- - - Updated - - -

וזה גם יכול לעניין אותך..

https://www.youtube.com/watch?v=FcTTPV9JmIE

היתר... בטוח שתוכל להריץ חיפוש:rolleyes:

BenoMosko
02-11-15, 09:21
תודה רבה על התשובות.
הרגתם אותי....

יואב פולס
02-11-15, 13:25
אני ממליץ לך לעשות קורס נהיגת שטח. אחד האנשים שענה לך כאן הוא מדריך שטח מנוסה, יש מצב שאתה תוכל לשפר משמעותית את רמת ההבנה שלך בתפעול הרכב ולשלוט בו הרבה יותר טוב.

BenoMosko
02-11-15, 13:33
אני ממליץ לך לעשות קורס נהיגת שטח. אחד האנשים שענה לך כאן הוא מדריך שטח מנוסה, יש מצב שאתה תוכל לשפר משמעותית את רמת ההבנה שלך בתפעול הרכב ולשלוט בו הרבה יותר טוב.
מסכים לחלוטין,
התכנית היא לעשות קורס בתקופה הקרובה.
מי מהמגיבים הוא בעל השעה ובעל ההדרכה?
תודה

BenoMosko
02-11-15, 14:15
אשאל עוד שאלה http://www.carsforum.co.il/vb/images/smilie/icon_smile.gif
יש פעמים כמו שאתם בטוח יודעים וזו לא תקלה טכנית.
שהשילוב להנעה כפולה "לא קורה" הנורה על הלוח מחוונים מראה שאתה משולב, אך זה לא המצב.
צריך לחזור ל2X4 לתת קצת רוורס, קצת קדימה, ללחוץ על השילוב להנעה כפולה ואז לוודא שיש את הקליק בצורה טובה.

רציתי לדעת אם יש צורך לבדוק ולחזור על הבדיקה על אי השילוב, זאת אומרת לפני שאני עולה על אספלט, לוודא כמה פעמים שהשילוב יצא?
או שזה רק בהכנסה לשילוב קורה?

בגדול אני מרגיש טוב על הרכב מתי אני משולב ומתי לא.
בטיול הראשון לא קלטתי את זה והתחפרתי, המחוונים הראה לי שאני משולב אך לא הייתה נעילה בפועל...הייתי צריך לרדת משילוב (הכל כשאני מחופר כן?)
לתת קצת רוורס, ממש קצת, קצת קדימה, שיחקתי עם ההגה, לחצתי על השילוב, שמעתי את הנעילה ואז השתחררתי...
תודה.

asypeer
02-11-15, 15:20
אם החיווי מראה שאתה משולב ובפועל אתה לא - מדובר בתקלה. לא אמור לקרות בג׳ימני. אם נורת השילוב מהבהבת לאורך זמן - גם כן לא תקין (את זה בדרך כלל הכנסה לD פותרת, ואפילו תשמע מעין ״מכה״) אבל המקרה הראשון צריך להיבדק במוסך.

BenoMosko
02-11-15, 15:36
אם החיווי מראה שאתה משולב ובפועל אתה לא - מדובר בתקלה. לא אמור לקרות בג׳ימני. אם נורת השילוב מהבהבת לאורך זמן - גם כן לא תקין (את זה בדרך כלל הכנסה לD פותרת, ואפילו תשמע מעין ״מכה״) אבל המקרה הראשון צריך להיבדק במוסך.

זה על המקרה הראשון, הבהובים לא קורה.
אבל הבנתי שזה משהו שקורה...לא תקלה טכנית.
יש איזה שרשור בפורום שדומה לתופעה? זה לא קורה קבוע (אפילו לא קורה כמעט כלל, קרה לי פעמיים, מספיק כן?)
אני אסביר את התהליך המלא.
נכנסתי לשטח, שילבתי, שמעתי קליק.
לפני ירידה חזרה לאספלט הורדתי שילוב - עליתי חזרה על כורכר\חול העברתי לניוטרל שילבתי ולא שמעתי קליק אך הנורה נדלקה.
העברתי חזרה ל2 על 4, נתתי קצת רוורס קצת קדימה שילבתי שוב ואז שמעתי את הקליק.

הבנתי שזה משהו מוכר וידוע וזו לא תקלה.
אם כן,
שבוע הבא יש לי תור אצל אודי מזרחי, כדאי לי להגיד לו לבדוק את זה?
תודה.

ד ו ר ו ן
02-11-15, 21:46
זה ההבדל העיקרי בין שילוב חשמלי לשילוב עם ידית כמו פעם..

עם ידית, אתה מרגיש שזה השתלב, וגם אז, ״הצלחת״ לשלב כשהגלגשים היו במיקום הנכון אחד מול השני.

כשאתה לוחץ על כפתור, מנוע השילוב מנסה לשלב, וזה יקרה רק כשהגלגשים נמצאים במיקום הנכון, וכל עוד זה לא קרה, לא יהיה שילוב.

אם הרכב לא ישר לגמרי, יש הבדל ברדיוסים בין הקדימה והרחוקה, והשילוב לא יתבצע.

נסיעה איטית קדימה אחורה/נענוע של ההגה היא לגיטימית לסיוע בשילוב.

tamir128
02-11-15, 23:21
הנורה על הלוח מחוונים מראה שאתה משולב, אך זה לא המצב.
.

למיטב ידיעתי הדלה, בג'ימני, אם המנורה תקינה (כלומר לא שרופה), אם היא דולקת זה אומר שאתה משולב ואם היא כבויה זה אומר לא משולב.
אין משהו אחר.

BenoMosko
02-11-15, 23:56
אחלה דורון,
תודה על המענה.

מה לגבי ירידה משילוב?לתת וידוא או שהמכלול משתחרר יותר בקלות?

-->