התחברות

צפייה בגרסה מלאה : היבנות או התקדמות לרכב אחר?

AdiVitara02
31-10-15, 23:18
ברשותי גראנד ויטרה 2002 אוטומטית עם 212K, במצב מכאני תקין.
הרכב מלווה אותי כבר כ4 שנים בתקופה בה הייתי סטודנט (כל שנה עושה בערך 10K), ולכן לא יכולתי להרשות לעצמי איזה מיגון הגבהה וכו'. סטנדרטית לגמרי. ובהתאם גם הטיולים שעשיתי איתה בשנים האחרונות. חשוב לציין שאני מפסוט מהרכב ממש.

לאור התקדמות מהסטאטוס סטודנט ורצון לעלות מדרגה בטיולים, כלומר לא מעוניין בשטח טכני ברמה משוגעת, מצד שני הייתי רוצה לסוע פעם בחודש-חודשיים לאיזה טיולון במדבר או ברמת הגולן בידיעה שאני חוזר עם רכב תקין הביתה.
אני מתלבט אם למגן להגביה וכו' או לחילופין לחסוך קצת ולקנות רכב בשנתון נמוך יותר, ק"מ נמוך יותר שישרת אותי בשנים הבאות, המחירון של הבובה כרגע באיזור ה27K היא לא כ"כ אסטטית ולכן אם אני ארצה למכור אני אצטרך להתגמש

עוד פרמטר שנכנס למשוואה זה ענייני משרד התחבורעעע, רוצה רכב שיוכל גם לשרת אותי נאמנות בשטח אבל בכל זאת שישאר חוקי לגמרי בלי קומבינות, הבנתי גם שנפתחו עניים קצת עכשיו על בעלי רכבי שטח.

לגבי הצרכים היומיומיים של הרכב הם נסיעה של מס' דק' לעבודה ולא הרבה מעבר לזה.

על תקציב עוד לא חשבתי עד הסוף אבל מאמין שאוכל כל חודש לשים איזה אלפייה ככה בצד לטובת המטרה.

עוד דבר חשוב, במקום העבודה שלי יש לי גישה לברזלים :) חיתוכים כיפופים ומסגרות. בתשלום כמובן.

מתנצל על החפירה, המלצות לגבי היבנות עם סדר גודל של מחירים יתקבלו באהבה כמו כן אלטרנטיבות לרכב אחר.

OFF-RoaD
01-11-15, 09:54
את הפרמטר הכי חשוב שכחת.

מה זה "לחסוך קצת"? כי ב35, לא יהיה לך שדרוג משמעותי כמו ב60, וב60 לא יהיה כמו ב100.

תגדיר את התקציב המקסימלי שאתה יכול להעמיד כדי להשקיע ברכב, ואז אפשר יהיה להגיד לך אם השדרוג ישתלם או שעדיף להישאר עם המוכר והטוב (שעם מעט השקעה, יכול להפוך לממש טוב, ולנסןע כמעט בכל מקום).

בנוסף, מה מצבו המכני של הרכב?

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

raanan
01-11-15, 12:16
דעה שלי
אם העלית את הפוסט, סימן שמיצת עם הגראנד ויטארה .

עכשיו רצוי שתגדיר את כול הפרמטרים
(מס' נוסעים, סוג ורמת עבירות, נסועה שנתית, ידני/אוטומטי)
והכי חשוב, תקציב !

רענן

asafk
01-11-15, 16:57
יש שלב בחיים שבו רוצים להתקדם. וזה הזמן. ככה נשמע מהשאלה שלך.

אף ג׳יפון על גלגלי 29״ לא יהיה כמו רכב בגודל מלא על 31״. עובדות החיים.
אז תשקיע עכשיו עוד 20 אלף ותגמור עם ויטרה משופרת מהתחת לא ממש חוקית ולא ממש נעימה בכביש, שבסופו של דבר תהיה בשטח כמו פג׳רו או טרופר סטנדרטי..? שעולים אותו דבר...?
(זה קצת בהקצנה כדי להעביר את המסר)

אסף.

AdiVitara02
01-11-15, 18:27
אם תקראו בעיון את הפוסט החופר תשימו לב שעניתי על רוב שאלות שעלו, אבל כדי לחדד.
לחסוך מעט הכיוון הוא עוד כ10K כלומר נניח שאני אקבל על הרכב 25K, אז סכ"ה כ35K אחרי יישור קו, ומהניסיון שצברתי בחיפוש אחרי הרכב הנוכחי התקציב יוכל לעלות עם קצת סבלנות.
אני מאוד אוהב את הרכב, המצב המכאני שלו תקין, אבל חושש מהגיל שלו. בנוסף אוהב את העובדה שהאחזקה שלו בעלות נמוכה יחסית מול הצעצועים האחרים שהועלו כאן ע"י אסף.
מצד שני חושש לקנות איזה זקנה אחרת עם כל מיני מחלות שאני אגלה רק אחרי הקנייה (כמו שהתקציב מאפשר לצערי :/).
מס' נוסעים:2, מידי פעם מעמיס ציוד לזולה ומצאתי מספיק מקום בויטארה שהמושבים האחוריים מושכבים
עבירות: בינונית + , רוצה בעיקר לטייל בלי חשש ולא לאתגר את עצמי מבחינה טכנית, חשוב עבירות נוחה בדיונות (לטובת גלישה מינוס מאה מטר מקו המים) מה שהויטארה מספקת לי בצורה טובה.
נסועה שנתית: ~10K
ידני/אוטומטי: נראה לי שבשלב הזה אני יעדיף אוטומט, גם בשביל הנוחות של הבת-זוג וגם כי אני יותר מאמין בקונספט הזה שנתקלים במעלה.
סטיות מוטוריות: סמוראים (למרות שלא יודע אם כרגע בא לי לעבור לרכב ספרטני בתור רכב יחיד), טנדרים (מממ היילקסים), רנגלרים (בעתיד הרחוק :) )

בנוגע למידת הצמיג שאסף הזכיר, דווקא מרגיש המידה הנוכחית של הג.ו. מספקת אותי, קצת הייתי רוצה יותר גובה ומיגון לביצה החשופה והעדינה.
מה אתם אומרים לגבי הגיל של הרכב? 2002 +212K לא קצת גבוהה בשביל להתחיל להשקיע עליה כסף???

אולי עדיף להמתין עוד קצת בסבלנות עם העליית מדרגה הזו?

רק שתדעו מעריך מאוד את הידע והניסיון של החבר'ה פה באתר ושוב מודה על השיח והעזרה שתמיד מגישים פה, אז מה אומרים הרופאים? זה עוד יגדל?

asafk
01-11-15, 21:09
הגבהה קלה ומיגון הם השקעה קטנה יחסית. אם העבירות כמו שהיא מספקת אותך ועם תוספת של 2״ ומיגון אתה תהיה מבסוט, אז זהו. אל תסתכל לצדדים. אני לא חושב שהקילומטרז גבוה או ששנת 2002 זה ישן. אם הרכב במצב טוב אז הוא במצב טוב

מצד שני אחרי שתשקיע בקפיצים בולמים ומיגון, הגעת למקסימום שתוכל להוציא מג.ו. שלא תטעה - אני חושב שזה אוטו נהדר אבל אתה לא תבין כמה הוא ״רק״ ג׳יפון עד שתנסה רכב שטח בגודל מלא. כן, כזה שעולה כפול להחזיק. אז בפעם הבאה שההתלבטות הזו תעלה, זה כבר כנראה יהיה בשלב שצריך 5 דלתות... כמו שקורה כמעט לכולם... עד אז תהנה ממה שיש. זו יכולת חשובה ובריאה. אשריך.

אסף.

opl
01-11-15, 22:07
מה אתה חושב שתמצא בשוק היד 2 ב35 כולל יישור קו? רק שקי מחלות לדעתי

raanan
02-11-15, 09:15
אם תקראו בעיון את הפוסט החופר ...
אני במקומך,
לא הייתי משקיע שקל בשיפורים !
תמשיך ותמשוך עם מה שיש עד שתגיע להחלטה.

מצד שני אחרי שתשקיע בקפיצים בולמים ומיגון, הגעת למקסימום שתוכל להוציא מג.ו. שלא תטעה - אני חושב שזה אוטו נהדר אבל אתה לא תבין כמה הוא ״רק״ ג׳יפון עד שתנסה רכב שטח בגודל מלא. כן, כזה שעולה כפול להחזיק.
100+
ממליץ לך שתקשיב לאסף ....

בעבר היה שרשור דומה, כדאי שתראה אם רלוונטי גם לך.
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/79961-%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%94-%D7%A2%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%A0%D7%99%D7% AA-%28%D7%90%D7%A0%D7%99-%D7%91%D7%A7%D7%98%D7%A2-%D7%A9%D7%9C-%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%97%D7%95%D7%93%D7%A9%29-%D7%A7%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99-%D7%90%D7%95-%D7%A7%D7%99%D7%98-2-%D7%91%D7%92%D7%A8%D7%A0%D7%93-%D7%95%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%94-%D7%93%D7%95%D7%A8-%D7%A9%D7%A0%D7%99-5-%D7%93%D7%9C%D7%AA%D7%95%D7%AA?p=539806&viewfull=1#post539806

בהצלחה בהחלטה
רענן

גלעד .ג.
02-11-15, 09:52
לא הייתי מחליף את האוטו בשביל ההתקדמות המינימלית (ביכולת הגיפ) שאתה דורש...
אם הייתי מחליף זה על מנת להתקדם משמעותית...

בינתיים תמשיך עם הג'יפ שנשמע שאתה נהנה וסומך עליו...

Sent from my iPhone using Tapatalk

מוני אורבך
02-11-15, 10:29
לי נשמע (מבין השורות) שאתה למעשה מרוצה מהרכב והיכולות שלו ורק רוצה רכב חדש.
רגשית זה הגיוני, עברת שלב ואתה רוצה לתת לעצמך משהו יותר חדש וטוב שמתאים לסטטוס החדש שלך (לא סטודנט)
אתה רוצה רכב עם אותם היכולות רק שנראה חדש יותר ולא רכב של סטודנט תפרן.
הנקודה היא האם אתה יכול באמת להרשות לעצמך רכב יותר חדש שנראה יותר טוב ??
תוספת של 10K שח לא ממש תעלה אותך בשנתון או באיכות הרכב.
אולי תמצא משהו במצב קוסמטי יותר טוב, לא יותר.
עצתי לך, כוון לתוספת של 30K שח כלומר רכב בעלות שמסביב 60K.
ההצע הרבה יותר גדול ואתה יכול להתקדם משמעותית בשנתון.
אם אתה לא יכול הרשות לעצמך.. תסחוב עוד שנה שנתים, תחסוך את הכסף ואז תקנה.
ואם אתה ממש ממש לא יכול להתאפק, אתה תמיד יכול לקחת הלוואה (אם אתה עובד במשרה יציבה)
נכון יעלה לך יותר, אבל היי אתה תהנה כבר עכשיו מהרכב המתאים לסטטוס החדש שאתה בונה לעצמך.

landY
02-11-15, 11:06
תמכור ותתכווץ. ג'ימני ייתן לך תמורה טובה ועלויות אחזקה לא שונות ממה שהתרגלת.
כן, הוא לא נוח - אבל יענה על רוב הצרכים שלך.
לדעתי בנהיגה זהירה הוא גם לא צריך השקעה נוספת.

AdiVitara02
03-11-15, 19:20
תודה על התגובות וההמלצות, עברתי גם על השרשור ההוא. חוקר בכיוון של להגביה + מיגון.

סעו בזהירות :)

ishc
03-11-15, 20:48
תודה על התגובות וההמלצות, עברתי גם על השרשור ההוא. חוקר בכיוון של להגביה + מיגון.

סעו בזהירות :)
גם אם תגביהה, תשים סרן ברזל קדימה ונעילה אחורית עדיין תישאר עם צמיג 26 וכל עוד אתה לא מוכן להגדיל (בגלל עניין החוקיות) נשארת עם רכב שלדעתי לא שווה את ההשקעה.
כרכב לזוג שנוסע מעט בתקציב שהגדרת תוכל למצוא טרופר בנזין קצר או Q קצר אבל קח בחשבון שהאחזקה יקרה יותר.

-->