התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מחפש ג'ימני - כמה ק"מ נחשב "הרבה" לג'ימני ?

Flatout
01-11-15, 11:29
מראש אני מודה שהשאלה בעייתית ותלוייה מאוד באופי שמוש ומצב תחזוקה.

אני מחפש ג'ימני ידני בין השנתונים 2005-2010
מחיפוש בלוחות אני מוצא כלים עם 200 אלף ק"מ ואף יותר.

כבר נתקלתי ביותר ממוכר אחד שמדווח על החלפת מנוע בפחות מ 200 אלף .האם הדבר סביר ?
מה נחשב "ממוצע" בתחזוקה תקינה ושימוש סביר?

אני אישית נרתע לרכוש רכב עם 3000 אלף ק"מ אבל האם יש כאן בעלים של ג'ימני שיכולים לדווח על מצב הכלי והבלאי בק"מ האלו?

שגיא S
01-11-15, 13:30
לי יש ג'ימני ידני 2007.
פחות מ-200 אלף קמ, אבל לא בהרבה. 194 בערך לדעתי.

המנוע במצב טוב, לא נוזל, לא מעשן, לא מנפח לא עושה שום בעיות.
האוטו אמין לגמרי. אין לי שום חשש עכשיו להניע וליסוע לכל מקום בארץ, כולל חוצה ישראל שמתוכנן בעוד כמה חודשים.

מנוע עם 120 אלף קמ יכול להיות מתוחזק יותר גרוע ממנה עם 200 אלף אז המספר לא אומר הרבה.
מנוע שנסע עם מי ברז במקום מים יעודיים ברדיאטור, או עם שמן באיכות ז' ולא שמן איכותי, ופילטרים חליפיים זבל במקום פילטרים מקוריים - אתה תראה את ההבדל בערך בקמ הזה....

asypeer
01-11-15, 15:18
ממליץ לך לשלם יותר ולקחת כלי עם פחות מ150K אם אתה רוצה לנסוע בראש שקט.

Sent from my iPhone using Tapatalk

שגיא S
01-11-15, 15:30
ממליץ לך לשלם יותר ולקחת כלי עם פחות מ150K אם אתה רוצה לנסוע בראש שקט.

ואני אמליץ לך לשלם יותר ולקחת כלי שמטופל כמו שצריך ושלא התקמצנו עליו...כמו רוב קהילת הסוזוקי.
אתה יכול להבין איזה רכב טופל כמו שצריך לרוב מתשאול של המוכר - איזה פילטרים הוא שם, איזה שמן, איך מטפל, איפה, לפתוח רדיאטור לראות איזה מים יש בפנים....וכו'.

פגשתי לא מעט ג'ימנים עם פחות מ-150 אלף ק"מ שיש להם נטייה להתחממות ובעיות שונות ומשונות, שברכבים אחרים עם יותר ק"מ אין...
לדעתי המספר ק"מ הוא בונוס ולא נתון קובע.
שים לב שאתה לא קונה פרייבט, אתה קונה רכב בשביל לטייל....תקנה את הרכב שלדעתך יהיה הבסיס הכי אמין שאתה יכול, ולא את זה שיראה הכי טוב במודעת מכירה...

asypeer
01-11-15, 15:32
גם כלי שטופל לפי הספר ולא "נקרע״ יתחיל לגלות סימני עייפות אחרי 150K, עניין של מזל וכמה אלפי שקלים. מוסך מורשה אינו ערובה לטיפול ״כמו שצריך״, לצערי.

ענן777
01-11-15, 22:40
בדיקה יסודית אצל בעל מקצוע שג'ימני זה המקצוע שלו, כולל בדיקת קומפרסיה, טרנספר ואקום וכו', אחרת כל הפסאדה של ק"מ נמוך וקוסמטיקנ יכולים להיות חתול בשק!!

talilim
01-11-15, 23:12
מצטרפת להמלצה לבדיקה אצל מוסך מתמחה
וחקירה של הבעלים לגבי טיפולים והקפדה על שימוש ב"חומרים" נכונים לג'ימיני.
לא כל יפיפיה נטולת קילומטראז' היא באמת כזאת...

רונן שמי
12-08-18, 15:14
אני עם ג'מני השלישי שלי. את השניים הראשונים מכרתי שהגיעו ל 150,000, בקילומטרז הזה מתחילים להרגיש בלאי בגיר (החלקה במאמץ) ונזילות שמן במנוע. רכבים שמורים ימשכו עוד 50-100 אלף לפני החלפת מנוע/גיר.
רונן

Zivcar
12-08-18, 15:37
אני עם ג'מני השלישי שלי. את השניים הראשונים מכרתי שהגיעו ל 150,000, בקילומטרז הזה מתחילים להרגיש בלאי בגיר (החלקה במאמץ) ונזילות שמן במנוע. רכבים שמורים ימשכו עוד 50-100 אלף לפני החלפת מנוע/גיר.
רונן

אני עם ניסיון דומה מקבוצת הטיולים שלנו. שלי עם 140 ומרגיש רענן וחלק. היו הזעות שמן שנפתרו בקלות ע״י החלפת גומיות ואטמים (אורך חיים של גומי בארץ 8-10 שנים. ללא קשר לקמ). אבל כל התקלות היו מינוריות, מעולם לא חסר שמן בפועל ומעולם לא התחמם. גם תחושתית הכל מנגן חלק.

בסוף התקלות הם עניין סטטיסטי, קשורות לתפעול (כמה מתחרעים על האוטו), לתחזוקה בזמן (אני מטפל כל 10 במקום 15 שמוגדר) וגם לתחזוקה מונעת (אני התקנתי קולר גיר כדי להאריך חיי הגיר). אבל אל תשכח שיש גם מזל בעניין. רכבים הורכבו בפסי ייצור שונים ע״י אנשים שונים ובודקי איכות שונים. לא כל הרכבים נולדו זהים בסוף.

בכל זאת מניסיוני דומה למה שכתבו פה, לרוב תקלות כאלה ואחרות התחילו מעט לפני 200 אלף, אלטרנטור, משאבת מים, וכו,
כולם עד 250 אלף החליפו כבר גיר או מנוע (ולפעמים את שניהם).

עד 150 כמו שצוין פה ברכב מטופל ושמור ושלא עבד קשה בצורה קיצונית לא צריכות להיות תקלות משמעותיות, בטח לא גיר/מנוע.

עוד עניין, ברכב הזה התיקונים באמת לא יקרים, ויש המון ידע וניסיון במוסכים (בכל זאת מטפלים ברכב כבר 20 שנה). ככה שלא נדיר למצוא על הכביש רכבים שהוחלפו להם חלקים עיקריים וממשיכים לשמש את הבעלים.

לי זה לא מתאים כי אין לי אלטרנטיבה לרכב ביום יום, ולכן כשנגיע ל200 אלף נאלץ להפרד,
אבל אם יש לך אלטרנטיבה לרכב או שהוא לא משמש ביום יום, ואתה מוכן לספוג זמן מוסך, לא הייתי מפחד כל כך מקמ גבוהה אם המחיר קניה בהתאם.

-->