PDA

צפייה בגרסה מלאה : הצעת חוק לאיסור שימוש ברכב שבו בוצעה העבירה לתקופה של עד 120 ימים על נסיעה בחופים

דור אריאל
01-11-15, 17:25
לפי הצעת החוק שהגיש ח"כ מיקי לוי (יש עתיד) תוחמר הענישה ותוענק סמכות לבית המשפט לאסור שימוש ברכב שבו בוצעה העבירה לתקופה של עד 120 ימים. זאת מעבר לשלילת הרישיון לתקופה זו כפי שמאפשר החוק במתכונתו הנוכחית.
לוי אמר כי "ההפקרות השוררת בחופים הלא מוכרזים היא בלתי נסבלת. פעם אחר פעם אנו עדים לזלזול מופגן בחוק על ידי נהגי ג'יפים המסכנים חיי אדם ואשר הביאו לא אחת לפגיעה פיזית במתרחצים ובעוברי אורח.
"כל זאת מעבר לפגיעה הבלתי הפיכה והשערורייתית בבתי הגידול במערכות האקולוגיות המתקיימים בשמורות הטבע בחופים הלא מוכרזים. יש צורך להחמיר את הענישה במסגרת החוק הקיים על מנת להרתיע עבריינים ולהביא לשינוי המצב השורר בחופים".

http://www.themarker.com/news/1.2765841

נדב ש.
01-11-15, 18:07
טוב שסוף הקיץ.... וטוב שהוא אמר נהגי ג'יפים(ולא ג'יפאים)... וטוב בכלל שאני שונא חול... :-)

zerez
01-11-15, 19:54
הצעה פופוליסטית, אלו שמשתוללים על החוף משתוללים גם על הכביש. שיטפל בכל המשתוללים, גם בעלי מזדה 3 ופורד פוקוס.

דרור ברלי
01-11-15, 20:18
קצת מוזר, שזה מה שמעסיק אותו דווקא בתקופה שמפחיד לשלוח את הילדים לביה"ס באוטובוס והשלטון העקום הזה מתקשה לטפל באלה שמשתוללים עם סכינים.
טוב נו, חבר כנסת. למה כבר אפשר לצפות מתתי-האפסים האלה.

נדב ש.
01-11-15, 20:32
אתם לא רואים שמשעמם לו? איך יצדיק את זה שהוא בא לעבודה כמעט כל יוםבלי הצעות?
פתאום בתי הגידול והמערכות האקולוגיות מעניינות את כולם.

talw
01-11-15, 20:56
פעם מזמן ,עוד לפני הקולנוע, היו הולכים לתאטרון,הזקנים סיפרו שבתאטרון היידישאי היתה בדרך כלל קומה אשר נמוכה יותר מהבמה, שם ישבה התזמורת,אם אחד השחקנים היה שוכח את המילים היה אדם בקומה הזו צמוד לבמה שהיה עוזר להם עם הטקסט,לפעמים הוא גם היה מחרטט מה שבא לו,כמעט ולא היתה הצגה אחת שדמתה לשניה במלל,קראו לאדם הזה ביידיש -"אונטער שטיצער" -העוזר מלמטה.
היום קוראים לזה יועץ תקשורת,כי השחקנים כבר מזמן שכחו את המילים.

Gilad
01-11-15, 22:28
אנחנו אוהבים להתנגד לאיסור נסיעה על החופים אבל מאז שהוא קיים נהיה תענוג ללכת לים...

מי זוכר שעד לפני כמה שנים לא יכולת לשבת בקו המים מחשש שג'יפ ידרוס אותך?

היום, לפחות בחופים שאני מכיר באיזור חיפה עד הבונים, המצב השתנה פלאים. באיזור חיפה בכלל בלתי אפשרי להגיע עם רכב נורמלי (למעט טרקטורונים ואופנועים שאותם כבר כמעט ולא רואים) לחוף הים - לטוב ולרע.
מודה שזה מעצבן כשאני רוצה לרדת עם הילדים לחוף אבל מצד שני כשמגיעים לחוף ואין קוליסים ואין ג'יפים שנוסעים מכל הכיוונים זה ממש תענוג.

דרור ברלי
01-11-15, 23:12
מישהו אמר משהו נגד חוק החופים?....

אני סתם מתפלא שהענין כל כך חשוב ובוער לפני הטיפול בסכינאים, בבריוני חברת החשמל, בתשתיות שקורסות בכל פעם שיורד קצת גשם ובשאר עניינים שקצת יותר דחופים.
בתי גידול ומערכות אקולוגיות מעניינים לו את התחת - הוא פשוט צריך להשמיע קול כדי להזכיר שהוא קיים.
זה בסדר, לא שכחתי שהוא קיים - ובכל פעם שאני נזכר אני גם מסנן קללה.
וזה לא אישי נגדו, כי כולם שם אותו דבר - וגם עולים לנו הרבה יותר מדי.

zerez
01-11-15, 23:24
אני לא מתנגד לאיסור אבל אני כן מתנגד לפופוליזם שמשתמש בו.
אני גם לא חושב שהאיסור צריך להיות גורף ואפשר להקצות כמה פינות חוף לג'יפאים.

הבעיה היא שכל פעם מגיע איזה ח"כ שמזמן לא עשה כלום וזורק איזה חוק דרקוני ודבילי על ערסים שמשתוללים על שפת הים.
למה נסיעה על שפת הים יותר מסוכנת מחציית צומת ברמזור אדום או מעקיפה על פס לבן?

ד ו ר ו ן
01-11-15, 23:46
עם האכיפה הלא פרופורציונלית למהות החוק, כפי שקורה היום, ההרחבה הזו בענישה תפגע גם בהרבה אנשים שלא נוסעים על החוף באמת.

יש לא מעט דרכים מקבילות וניצבות לחופי הרחצה, שהאכיפה בפרשנות המוועתת של רט״ג תפגע בהם.

מקומות שאין בהם שום קשר לפאונה בשטח החולי של החוף, לא צבים ולא מתרחצים.

-->