PDA

צפייה בגרסה מלאה : מיקום רמקולים בCJ פתוח מתחת למושב ????

ssaar
13-10-05, 23:43
שלום לכולם
במסגרת נסיון התאמת הג'יפ לילדים ולאישה התקנתי רדיוטייפ והשאלה
היכן למקם רמקולים שיחזיקו את המים,בוץ וכ"ו
האם מתחת לכיסא זה רעיון טוב ? (חוץ מהבאסים ב...) :shock:
תודה שי

ערן המסוקס
13-10-05, 23:49
אצלי הסידור הוא כך.
מאחור הרמקולים מורכבים בהמשך כנפיים של הגלגלים האחוריים.. נוצר שם מעין תא סגור הרמטית, והרמקול נמצא בצידו עם הפנים כלפי הצד. הצליל נהדר בעיקר הבאסים.
השיטה השנייה היא להרכיב את הרמקולים מתחת למושב האחורי. רק תדאג לסגור את הקופסא שלהם בצורה הרמטית כדי לקבל צליל נורמאלי.

מקדימה טויטרים ב 10 ש"ח עושים נפלאות, ואני גם בניתי קופסה קטנה לרמקולים 5" (או משהו כזה) במרכז מול ידית ההילוכים מתחת לדש בורד.

העלות מינימלית, והצליל מצויין.

בכל מקרה, מה שלא תעשה, אל תתקין את הרמקולים עם הפנים כלפי מעלה!! זה מתקון מצויין לחיים קצרים לרמקולים.

חנן-ג'יפולוג
14-10-05, 00:02
אני שמתי את הרמקולים, הקשר והרדיו, מעל הראשים של הנהג והנוסע שלידו, מתחת לברזנט. זה גם אמור להיות מוגן יחסית ממים, שכן כל מקום בגובה המרכב הוא בסיכון גבוה אצלי להיות טבול במים, וגם מצליחים איכשהו לשמוע את הרדיו או הקשר, גם תוך כדי נסיעה, כשהג'יפ פתוח לגמרי עם חלון קדמי מקופל על מכסה המנוע.

yogibear
14-10-05, 21:39
חנן, תוכל להעלות תמונה של מיתקון הרדיו והקשר ?
חשבתי על משהו כזה, שכן יש מספיק גובה ומקום בלי להעמיס על הדש.
מיק

חנן-ג'יפולוג
14-10-05, 22:23
חנן, תוכל להעלות תמונה של מיתקון הרדיו והקשר ?

לא. נמרוד לא מרשה לי, אחרת צריך לסווג את האתר "למבוגרים בלבד" :wink: מדובר בתמונות מאוד קשות לצפייה.

כשזה יהיה מצופה בלבד, וראוי למראה אנוש, נדבר.

חנן-ג'יפולוג
14-10-05, 22:42
מכיוון שנושא הקוסמטיקה (והאמת שלא מדובר רק בקוסמטיקה אלא בצינורות של קשתות ההתהפכות שצריכים להתעטף בספוג מגן) אצלי זז לאט, אם בכלל, ובדרך כלל לא לכיוון הנכון, החלטתי להתרצות: :wink:

http://img446.imageshack.us/img446/8996/img14343fu.jpg

המוט הלבן שרואים זה קשת ההתהפכות המרכזית, מעל כסאות הנהג והנוסע.

שני המוטות החלודים שיוצאים מהמוט הלבן ונפגשים בחלק העליון של התמונה, מגיעים אל הקשת הקדמית, ומחזקים אותה מפני קריסה הצידה, בעת נפילה על הצד. מעל הצינורות החלודים יש פלטה של "פח דמעות" בעובי של כ3 מ"מ. הקשר והרדיו מהודקים אל הפלטה הזו על ידי פלאח דק שמחובר אל הפלטה עם שלושה ברגים ארוכים. הרמקולים מחוברים לדיקט עבה שחובר כנ"ל אל פח הדמעות עם ברגים ארוכים.

בהמשך, הכול ירופד, ויכוסה בכיסוי קוסמטי כלשהו, כך שהזוועה תיחסך מהנפשות הרכות שעולות איתי למצבה.

נקודה שראויה לציון: אצלי בגלל הברזלים האלכסוניים, קשה למקם את הרדיו והקשר יותר קרוב לשמשה על מנת שהמסכים והבקרות שלהם יהיו נצפים טוב יותר לעיני הנהג. המצב אצלי הוא שאני עובד על עיוור, או מושך את הראש אחורה כדי לראות מה אני עושה.

-->