צפייה בגרסה מלאה : Article: מבחן דרך: טויוטה לנדקרוזר 2.8 ליטר 2015
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3658-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%93%D7%A8%D7%9A-%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94-%D7%9C%D7%A0%D7%93%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7% 96%D7%A8-2-8-%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%A8-2015
חנן גולומבק
02-11-15, 21:42
צריכת דלק ממוצע-משולב (יצרן): 16.59 ק"מ/ליטר ???
אתה בטוח ? לא נראה לי.
בכתבה אתה רושם:
"בעל חיכוך פנימי מופחת לטובת שיפור צריכת הסולר".
למה בדיוק הכוונה?
כי למשל אם הכוונה היא לציפוי ניקסיל בצילינדרים אז אין פה באמת הקטנת חיכוך. יתרה מכך אם יש ציפוי ניקסיל הצילינדר אמנם יישחק לאט יותר אבל כשיגיע לגבול המותר אי אפשר יהיה לעשות חריטה, ובמקרים מסוימים זה גם אומר שאי אפשר לעשות אוברול (אם אין סליב למשל. וכן, אני יודע ששופצו מנועים עם ציפוי נקיסיל ללא סליב, אבל אין שום מידע על הצלחת השיפוץ ברשת).
בקיצור, אם תוכל להרחיב (גם אם מה שכתבתי הוא לא הכוונה ולא קשור).
תודה
חנן-ג'יפולוג
04-11-15, 18:08
לעניין עצמו, אני מעריך שדרור ציטט את מה שהוא ראה בברושור. אני לא חושב שתשיג מפה עוד מידע.
באופן כללי, אם מכל סיפור של היצרנים על טכנולוגיה חדשה שמביאה איתה שיפור בצריכת דלק, היינו מרגישים את זה ולו בק"מ אחד לליטר, כבר מזמן היינו נוסעים על אוויר.
אני לא חושב שנראתה במאה שנים האחרונות בשורה רצינית בעניין הזה.
אכן כן. במקרה הזה אני מצטט את פרסומי היצרן.
מה באמת עשו בתוך המנוע הזה, מי יודע חוץ ממהנדסי טויוטה?
אכן, באופן עקרוני אפשר לקבוע שאין במנועי שריפה פנימית שום פריצת דרך משמעותית מאז הופיעו, פחות או יותר. מה שיש זה שיפורים ושדרוגים הדרגתיים שהופכים את המנועים ליעילים יותר. הם מוציאים יותר הספק ומומנט מפחות נפח, צורכים פחות דלק ומזהמים פחות. אבל מהפכה אמיתית אין כאן. מין הסתם המנוע הזה הוא שיפור וליטוש של מנועי ה-D4D הקודמים אבל שום דבר בהם לא מהפכני או חדש באמת.
המנוע הזה אכן שקט משמעותית וגם מעט חסכוני יותר מקודמו ובתמורה מרגיש טיפונת פחות חזק. האם זה מספיק? אין דבר כזה "מספיק" כי תמיד אפשר לשפר. לא נהגתי בו באגרסיביות מופגנת אבל גם לא בעדינות מיוחדת. כשהיה צריך ללחוץ, לחצתי בלי בושה. נסענו המון בשטח, היה יום חם מאוד והאוטו עמד במקום וטחן עם מזגן לא מעט. היו גם פקקים בחמישי בערב כשלקחתי אותו מטויוטה וכמובן גם בבוקר ביום ראשון כשהחזרתי אותו.
מחשב הדרך קבע שהממוצע של הכל היה 8.5 ק"מ לליטר (והיום המחשבים הללו כבר מספיק אמינים ומדוייקים). זה לא רע בהתחשב באופי המבחן. בדיקות נקודתיות בקטעי שיוט במהירות חוקית על כביש 6 (סביב 100 קמ"ש) העלו שהאוטו הזה יכול להראות בקלות גם 15-16 ק"מ לליטר אם באמת משתדלים - כאמור על כביש ארוך וישר, מהירות שיוט, בלי לחיצות, בלי עקיפות. התגלגלות רגועה שכזו. אבל זה באמת לא מלמד שום דבר על צריכה ממוצעת בחיים האמיתיים.
WHO THE FUCK IS DROR BARLY TO WRITE ABOUT LAND CRUZER ??
צריכת דלק ממוצע-משולב (יצרן): 16.59 ק"מ/ליטר ???
אתה בטוח ? לא נראה לי.
זה מזכיר לי את הסילברדו שלי (שנפרדתי ממנו בצער רב לפני חודש), שצרך 1 ל 25 (כן. ליטר סולר ל 25 ק"מ). נכון. זה היה בירידות ממטולה לכפר גלעדי אבל היי. 1 ל 25!!!
(בעליות חזרה הוא טחן 1 ל 3 אבל היי. בירידות - הוא היה ממש חסכוני... :) )
זה נתן לך ממוצע של ליטר אחד ל-14 ק"מ.... הלוואי עלי....:rolleyes:
יש נתוני יצרן שהם לא מציאותיים בעליל, ויש נתוני מבחן. זה הכל.
אם היינו יכולים לבחון ביחד באותה נסיעה, מנוע חדש מול המנוע המוחלף, בשני רכבים במצב וק"מ זהה, זה היה הכי טוב.
נזכרתי בשישי בפולני שמעלי שאומר "ומה כשהאלקטרוניקה תפסיק לעבוד? " ביום שישי.
כי הנה.... גם בטויוטה זה קורה.
ולמי ששאל מה זה עושה - תקלת בקרת אחיזה שאחריה אין גמדים קטנים במקום נעילה, והרי אין נעילה. ויותר גרוע - בקרת הגלישה במדרון לא עובדת, ועל הדרך נראה שמנטרלת את בלימת המנוע איכשהו - מה שמוביל למצבים מאוד לא נעימים (כי בלימת המנוע דווקא היתה מוצלחת מאוד עם בקרת הגלישה במדרון מנותקת).
בקיצור.. טויוטה או לא טויוטה, עדיף נעילה אמיתית מברזל.
אסף.
103525
היום, כשאסף התקשר לספר לי שנבואות פולניות תמיד מגשימות את עצמן, צחקתי.
לא רק ש(עוד) מירוץ נדחה/בוטל כפי שאמרתי שיקרה, אלא שגם האלקטרוניקה הלכאורה "אמינה לחלוטין" כשלה. ועוד בטויוטה.
ולא סתם טויוטה - ה-SUV הכי נמכר והכי מוצלח בשוק. חדש, עם 8,500 ק"מ בלבד. אם בטויוטה זה קורה, מה יגידו כל היתר.
כנראה שהפולני צודק בעוד הרבה דברים - והעיקרי שבהם: הג'יפים הישנים שלכם, SUV ורכבי שטח אמיתיים משנות ה-90 של המאה הקודמת, בלי אלקטרוניקה ועם הכל מברזל - הם הטובים ביותר, העמידים ביותר, השורדים ביותר. שמרו עליהם היטב. כבר לא עושים כאלה יותר.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.