צפייה בגרסה מלאה : כמה לא חכם צריך להיות כדי לחצות את נחל צין בשיטפון ואז לכתוב :
"לא, זה לא מסוכן אם יודעים מה עושים.."
אז אם משהוא מהקבוצה הזאת קורא פה אז זה כן מסוכן לחצות את נחל צין בשיטפון !
https://www.youtube.com/watch?v=ONsrN-E--Bk&feature=share
ולעתיד, שומר נפשו מכוניתו וילדיו ירחק!
לא חוצים נחל זורם בשטח!!!!!
בכביש, אולי, תלוי בהמון גורמים.
six 4 life
04-11-15, 14:18
זה מה שקורה שכל אדיוט משועמם יכול ללכת לוינגייט ולקבל תעודת מדריך טיולים/ נהיגה/ וואטאבר אחרי קורס שרלטני כלשהו שבסופו עדין אין לו שום מושג לגביי ג'יפים או נהיגת שטח.
זה מה שקורה שכל אדיוט משועמם יכול ללכת לוינגייט ולקבל תעודת מדריך טיולים/ נהיגה/ וואטאבר אחרי קורס שרלטני כלשהו שבסופו עדין אין לו שום מושג לגביי ג'יפים או נהיגת שטח.
+1.
מהתמונות זה באמת לא נראה מסוכן במיוחד.
בכל מקרה: כל אחד ושיקול הדעת שלו, שלא נשכח שזו מדינה חופשית - וזה חשוב יותר מעוד מישהו או פחות מישהו שיגרום לעצמו נזק.
אחרי שיצאו בשלום, זה ודאי לא נראה מסוכן, אבל האם מדדו את עומק המים לכל אורך נתיב החציה?
האם וידאו שאין בולדרים שניסחפו בנתיב, שיעצרו את הרכב (במים המשקל של הרכב קטן יותר והאחיזה פחותה) ויתקעו אותו, ומשם פתוחה הדרך להחמרה עד התהפכות חלילה?
כנ"ל לגבי בורות שנוצרו בנתיב ולא ניתן לראות אותם מתחת למים?
אז נכון שמדינה חופשית, אבל הבעיה היא שגם אחרים שרואים את הוידאו ולא יודעים לשקול מספיק טוב, יכולים להסתמך עליו (למרות ההסתיגויות שמופיעות בגוף הסרט - הן לא מספיקות), יכולים להיכנס לזרם שחלילה לא יצאו ממנו, ולכן כאן צריך להתריע - מבלי לפגוע כמובן באנשי הסרט.
מה אכפת לי מה יחשוב מי שיראה את הסרט? כאמור, כל אחד ושיקול הדעת שלו. מי אני שאנסה לדרג את שיקול הדעת של אחרים?
מה אכפת לי מה יחשוב מי שיראה את הסרט? כאמור, כל אחד ושיקול הדעת שלו. מי אני שאנסה לדרג את שיקול הדעת של אחרים?
אבל אתה זה שתשלם על החילוץ..
מוכן, בתור משלם מיסים, לשלם על המסוק של 669 שיחלץ את מי שעושה טעות.
מוכן, בתור משלם ביטוח, לקבל את זה שהפרמיה שלי כוללת בין היתר את אלו שעושים שטויות.
כי יום אחד זה עלול להיות גם אני, ובוא אני אגלה לך סוד - גם אתה!
יש לי חבר שהתהפך עם ג'יפ בנחל נקרות לפני שנים, פונה באויר, איבד את הרגל. טעות שלו, אני מוכן לשלם את חלקי הקטן.
אם לא איכפת לך, סבבה (זאת אומרת לא סבבה, אבל לא עכשיו), אבל לי כן איכפת, אז אני מנסה להתריע
יש אנשים שמבחינתם כל אחד שיורד לשטח הוא אידיוט שבסוף צריך לשלם על החילוץ שלו.
עדיף לא להיכנס לפינה הזו.
מוכן, בתור משלם ביטוח, לקבל את זה שהפרמיה שלי כוללת בין היתר את אלו שעושים שטויות.
יש לי חבר שהתהפך עם ג'יפ בנחל נקרות לפני שנים, פונה באויר, איבד את הרגל. טעות שלו, אני מוכן לשלם את חלקי הקטן.
מזכיר לי בדיחה. מה זה עם חמש רגליים ועושה מיאו?
אסף.
1,000,000+
התגובות של האנשים פה מפחידות...
כנראה שכולם בעד סגירת שטחים והמכונית האוטונומית. כאילו, מה אתם עושים כאן?
מה שהכי מצחיק שם זו הסיסמא הנ"ל:
היסטריה ישראלית אופיינית.
חברי הטוב אלי בן ארי מוביל טיולים כבר שנים רבות. מקצוען, שקול, קר רוח, ואיש שטח מצויין.
רואים אותו מכוון ומשגיח על הלקוחות שלו כאשר הם חוצים במקום בו הזרימה מתונה ורדודה, בדיוק בנתיב בו הוא עבר ראשון דקה לפניהם.
אני גם בטוח שהוא היה מוכן עם הרכב והרצועות שלו לתת מענה מהיר לכל תקלה.
חציית נחלים זורמים באופן מבוקר ובהדרכה של איש מקצוע רב ניסיון וידע היא אחת החוויות ביציאה לשטח.
אנשי מקצוע בנהיגת שטח הם לאו דווקה אלו שעברו קורס במכון ווינגייט.
הם נמנים בעיקר על גרעין ותיק, אחראי ומבוגר, של מדריכי טיולים מנוסים ונטולי פוזה.
חפשו ביוטיוב 4x4 river crossing וכנסו לפרופורציות.
בלי לשפוט את האיש בסרטון,
או אף אחד מהמגיבים בשרשור,
בוא נדון בשאלה "מהו איש מקצוע"?
בראש או בראשונה בעיני, לפתיחת הדיון-
איש מקצוע זה מישהו שמוכן לקחת אחריות על המוצר שלו. במקרה הזה- הדרכת נהיגה.
או כיוון של רכבים בתוך נחל זורם. כי זה המקצוע שלו, ורק שהוא בסביבה ניתן לחצות נחל זורם.
קהל היעד של איש המקצוע במקרה המדובר, יכול לנוע בין נהג ג'יפים מנוסה עם חוש טכני ויכולת ניתוח סיטוצאיות גבוהה, או "נהג שבת" שפעם ראשונה יוצא למדבר עם הרכב החדש שהוא אסף בסוכנות. אין לו מושג מזה שיטפון, מזה קלאץ', או מה לעשות במקרה חירום.
הבעיה מתחילה שבמקרים של הדרכת הטיולים הנ"ל, המדריך לרוב לא מוכן לקחת אחריות על נזק ברכוש או בנפש, ויחתים על חוזה לפני יציאה למסע.
גם אני אגב, אם הייתי מדריך נהיגה כנראה הייתי נוהג ככה.
ואז נולדת הדילמה- האם מדריך הנהיגה שמחתים כתב ויתור ללקחותיו הוא עדיין איש מקצוע?
ולתיבול הדיון אשמח לשמוע את תשובתו של כל מגיב להודעה שלי לשאלה הבאה:
הזמנתם לביתכם חשמלאי, עם תעודת חשמלאי מוינגייט (סתם נו, תעודה רשמית)-
וביקשתם שיתקין לכם נקודת חשמל נוספת בסלון, הוא נותן הצעת מחיר והיא מוצאת חן בעינכם, סוגרים עניינים וניגשים לעבודה.
רק לפני שהוא מתחיל לעבוד, הוא מבקש ממכם לחתום על טופס שמבטל כל אחריות שלו למקרה של נזק לרכוש או נפש,
לרבות: שריפת הבית, פיוח הקירות, הפסקות חשמל חוזרות ונשנות, התחשמלות קלה, התחשמלות למוות.
מה הייתה תגובתכם ל"בעל המקצוע" במקרה שכזה?
השמשוני יחיעם
05-11-15, 07:33
"איש מקצוע" - לא מוביל מכניס מטיילים לנחל זורם !!!!
"איש מקצוע" - אם כבר אין ברירה ,,,לא מכוון נהגים מול הזרם !!!!
גם נהג המזרטי שנכנס לנחל פארן = "איש מקצוע" ,,,,,,
חנן-ג'יפולוג
05-11-15, 08:56
באחד מהחורפים של תחילת שנות ה90, צוות ממקום העבודה שלי חצה עם דיפנדר את נחל גזר, כשהוא לא זרם. בסה"כ היה בוץ במפגש בין השביל ובין ערוץ הנחל.
החברים התחפרו בבוץ. צוותים אחרים נקראו לעזור בחילוץ, שהסתבך. שבע ויטרות ודיפנדר קצר לא הצליחו לעזור.
תוך כדי החילוץ, החל לרדת גשם. בהמשך של נחל גזר, בגשר שעובר מתחת לכביש, הצטבר סחף שחסם את זרימת המים, מפלס הנחל החל לעלות, ובשלב מסוים אנשי הצוות התקוע זכו לצילום שמנציח אותם עומדים עם עוזים על החלק האחורי של גג הדיפנדר, החלק היחידי ברכב שנשאר מעל למפלס המים.
מה אני מנסה לומר:
כל אחד מאיתנו יכול להסתבך בטיול שטח, ולא הייתי ממהר לאבחן רמת משכל של מטייל על סמך צילום. זה עוד עובר כשאתה עם עצמך מול תמונה במחשב, או בשיחות מדורה, אבל להכניס את זה ככותרת בפורום פתוח, ועוד על איש שזו פרנסתו? לא לעניין.
בשטח, לנסות לחשוב על תרחישים עתידיים, ובמיוחד מה קורה אם משהו לא יזרום פיקס.
עם זאת, הסיכון, האופציה לריגוש, המסוים הזה, שקיים בכל יציאה לשטח בפרט, או יציאה מהמיטה בכלל, הוא זה שמניע את רובנו. מי שרוצה להיות בטוח במאה אחוזים, שלא יצא לשטח, כי אין דבר כזה.
שאלה של איזונים ובלמים, כמו כל דבר בחיים.
לצילום הספציפי: אני לא חד משמעי בעניין. כנראה שבגיל 40 לא הייתי מנסה את זה, ובגיל 20 כן. אם הזרם היה עוד יותר חלש, כנראה שגם פותח השרשור והשמשוני היו עוברים. אם היה יותר חזק, אז נשוא הצילום לא היה מעביר את החברים. לא חושב שיש כאן מקרה חד משמעי, אם בכלל יש כזה, ובכל מקרה, זה שיקול דעת של אדם שזו פרנסתו. הזהירות בשיפוט מתבקשת.
אגב, את הנהג בתמונה הבאה אתם יכולים ורשאים לכנות "אידיוט" . הוא אכן כזה, ואני גם מרשה לכם באופן חריג. :cool: זה אני מצולם נוהג\שט בנחל שורק ביום גשם.
http://imageshack.com/a/img907/9793/oDZPjD.jpg
אני נדהם מהתגובות של חלק מהאנשים שאני כן מכיר פה.
אין שום בעיה לחצות נחל זורם בתנאים מסויימים שכן נראה שהתקיימו בסרטון הזה. זעקות השבר האלו הן אותן זעקות שבר שנשמעות כשמישהו מעיז לספר שהוא יוצא ברכב אחד לטייל בנגב או במדבר יהודה, תרגיעו ותנו לאנשים לחיות.
כל מטייל עושה זאת על אחריותו, לא צריך לכסות את התחת לפני שמפרסמים או מוציאים משהו מהפה, יש לנו נטייה לאמץ רק את הדברים הגרועים מתרבויות אחרות משום מה.
חייבים לחוקק חוק נגד זה!!! לא מבין את האנשים שעושים את הדברים האלו ואחר כך עוד מעלים את זה ליוטיוב!!!
מה, אף אחד לא הסביר להם שסרטוני וידאו לא מצלמים לאורך??
עשיתי טיול במואב - יוטה עם רוביקון שכור, הגעתי למעלה מסויים שלמרגלותיו התכנסה שיירה של האמרים H1, שייכים למועדון כלשהו וללא ספק מקצוענים ומכירים את השטח מצויין בניגוד אלי. הם שאלו אם אני מתכוון לעלות ועניתי שכן, שאלתי למה הם לא עולים ואמרו שזה מעלה קשה מדי עבורם, זזו הצידה ונתנו לי לעבור.
אף אחד מהם לא נתן עיצות, אף אחד לא העיר הערות, אף אחד לה הגיע ״לכוון״ - כל הדברים האלו שאנחנו אוהבים לעשות מתוך ״סולידריות חברתית״ או ״איכפתיות״ והם למעשה סוג של ״אני יודע יותר טוב״ , לא קיימים שם.
טיפסתי בזהירות כמעט עד קצה המעלה, בורות שיפועים ומה לא, הגעתי לנקודה שנראתה לי בעייתית, עצרתי את הג׳יפ ויצאתי לבדוק - היה שם בור שהרכב שלי לא היה מסוגל לעבור בשום תיאורייה, אם הייתי ממשיך היה נגרם לרכב נזק גדול. שילבתי יפה לרוורס וירדתי את כל הדרך למטה.
עמדו ומחאו כפיים, לא הבנתי על מה בדיוק.
אני לא מכיר את המוביל ולא את האנשים שאיתו, לא יודע אם הטיול הזה היה מאורגן בתשלום או לא, ויש עוד אינספור דוגמאות וסירטונים כאלה והוא לא היחיד, מה שחשוב לציין פה שדוגמה זה בטוח לא.
כמו שאמרו פה לפני שיש הרבה מדריכים כאלה שסיימו קורס כזה או אחר וכנראה בטוחים בעצמם
ולא יודעים באמת מה הם עושים, מחשיבים ניסיון צבאי או משהו דומה בתור הרזומה שלהם, הם לוקחים איתם מטיילים שכנראה לא ממש יודעים לאן הם ניכנסים וזה הופך להיות למסוכן.
בסירטון רואים כניראה שהם לא בדקו כל מיני פרמטרים שונים לפני החצייה, נוסעים נגד הזרימה, בלי רכבים שמותאמים לכך(שנורקל, צמיגים, כננות וכו'), השאלה מה היה קורה אם בתוך הזרימה היה סחף שניכנס לאחד מהם במנוע/רדיאטור? אם היה מתנגש בסלע או מתיישב עליו? הרי אין לנו מושג מה יש בתוך הנחל.
אם המנוע היה שותה קצת מים וננעל? לפי העומק זה לא היה רחוק מזה במיוחד אם היה איזה בור או חריץ קטן באמצע.
כניראה שהסירטון הזה היה משתנה לסירטון חילוץ של 669.
לא בא להטיף לאף אחד ולא ללמד, רק אומר שעושים דברים דומים צריך לקחת בחשבון הכל מהכל ולהיות מוכן, כל אחד שיעשה מה שהוא חושב, מדינה חופשית... עדיין.
זאת לחלוטין לא מדינה חפשית. הרבה לפני שמגיעים בכלל לביקורת שיש לאנשים אחד כלפי השני.
המדינה לא מכבדת את הזכויות הכי בסיסיות של אזרח במדינה חפשית. הבעיה היא שרובנו בכלל לא מבין את זה ושטיפת המוח שמאפשרת את זה עובדת גם על אלו שמניפים את נס המרד. עובדה.
המשפט :"חוצים במקום בו הזרימה מתונה ורדודה, בדיוק בנתיב בו הוא עבר ראשון דקה לפניהם." לא מחזיק מים ( תרתי משמע..)
לא נלך למקרים בעבר שנהגים קיפחו את חייהם במעבר נחל רק לפני שבוע בכביש הגישה לנאות הכיכר רכב נסחף בשיטפון כי המים היו רדודים
וברגע שהוא היה באמצע החציה הגיע גל שיטפון נוסף ( כן אותו וחל צין שבסרט) וסחף אותו
גם המנוסה שבמנוסים לא ידע מתי עוד ערוץ שנשפך לצין מתחיל לשטוף ולעשות גל נוסף
"איש מקצוע" - לא מוביל מכניס מטיילים לנחל זורם !!!!
"איש מקצוע" - אם כבר אין ברירה ,,,לא מכוון נהגים מול הזרם !!!!
גם נהג המזרטי שנכנס לנחל פארן = "איש מקצוע" ,,,,,,
רגע, יחיעם... זה אתה שלימדת אותי לבדוק את גובה המים לפי הברווזים. אם המים מגיעים להם עד הבטן אז זה בסדר. לא?
אסף.
השמשוני יחיעם
05-11-15, 19:58
רגע, יחיעם... זה אתה שלימדת אותי לבדוק את גובה המים לפי הברווזים. אם המים מגיעים להם עד הבטן אז זה בסדר. לא?
אסף.
צודק,,,,ורק שתדע לך שזה עובד כל פעם מחדש !!
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.