PDA

צפייה בגרסה מלאה : Article: החיפושיות מארחות את טוארג: ספיישל פולקסווגן בחורשן



asafk
08-11-15, 07:00
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3659-%D7%94%D7%97%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A9%D7% 99%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%90%D7%A8%D7%97%D7%95%D7%AA-%D7%90%D7%AA-%D7%98%D7%95%D7%90%D7%A8%D7%92-%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%A9%D7%9C-%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%A7%D7%A1%D7%95%D7% 95%D7%92%D7%9F-%D7%91%D7%97%D7%95%D7%A8%D7%A9%D7%9F

revi3
08-11-15, 17:14
עונג

יאיר_א
08-11-15, 18:18
סחתיין על הטיול בחורשן וכל הכבוד לחיפושיות שעלו בכבוד !
בתמונות 28,29,30,31 רואים את הטוארג והחיפושית בתחילת עלייה קטלנית למדי ( אם אני לא טועה זו העלייה שמצולמת ב https://www.youtube.com/watch?v=nhda0ajoXRg )

אני סקרן האם הגעתם עד למעלה ?

יאיר

asafk
08-11-15, 19:34
הטוארג בקלות.
החיפושית הכי אמיצה עד השליש הראשון...

אסף.

אומי5
08-11-15, 20:33
אני מאמין שאם היה מוריד אוויר מראש, ולא רק אחרי הרבה ניסיונות וקרבורטורים מוצפים, הוא היה עולה.
הוא גם מאמין ככה, והבטיח לחזור לסגור חשבון.

היה אחלה טיול, שאולי יהיה המסכם של תקופה מבחינתי, עשור וקצת עם חיפושיות בשטח, והן בדרך לאחסון ארוך טווח.

savyon
08-11-15, 20:56
רגע אומי,
מה עם מפגש ג'יפולוג?

דרור ברלי
09-11-15, 00:42
אני מאמין שאם היה מוריד אוויר מראש, ולא רק אחרי הרבה ניסיונות וקרבורטורים מוצפים, הוא היה עולה.
הוא גם מאמין ככה, והבטיח לחזור לסגור חשבון.

היה אחלה טיול, שאולי יהיה המסכם של תקופה מבחינתי, עשור וקצת עם חיפושיות בשטח, והן בדרך לאחסון ארוך טווח.



היה ממש מעולה וגם כיף לשמש כרכב ליווי וחילוץ שלכם...

הנסיון של ואדים היה מאוד הרואי, קצת משעשע וגם קצת מסוכן... אבל היי, זו מדינה חופשית....
מה שאני אומר זה שנכון לנתונים של אותו יום, הוא לא היה עולה בשום מקרה. יש מצב שעם גלגלים יותר גדולים, הרבה פחות אוויר ומנוע הרבה יותר חזק אולי הוא היה מדלג למעלה בקפיצות-קרב אלימות, אבל אז זה היה צל"ש או טר"ש - או שהיה שובר משהו תוך כדי או שבאותה מידה יכל גם להזדקר ולהתגלגל עד למטה כמו כדורגל מפונצ'ר, ואז כבר לא היינו מחייכים....

חשוב לקחת דברים בפרופורציות - זו בכל זאת רק חיפושית. הנעה אחורית, ללא נעילה, מנוע בריא מאוד במושגי חיפושית ישראלית אבל לא באמת חזק אבסולוטית, הילוך ראשון ארוך מדי... אבל צריך לתת לואדים ולחיפושית שלו הרבה כבוד כי יחסית למגבלות הללו זה מדהים כמה רחוק הוא הצליח להגיע בעליה הזאת.

זו עליה שתמיד היתה מפחידה, אבל בעבר היתה אפשרית לכל רכב 4X4 עם הילוך כוח ונהג מיומן ושקול.
מאז עברו הרבה תהפוכות על העליה הזאת. היא נחפרה ונהרסה, הבורות העמיקו, המדרגות גבהו והיום היא לא פשוטה ואפילו מסוכנת ולא מעט 4X4 מתקשים שם ללא נעילה/בקרות אלקטרוניות וכמובן מרווח גחון מספק. מוטב להשאיר אותה לכלים גיבורים יותר.

גם הטוארג שלכאורה "עלה בקלות" - זה לא היה באמת בקלות. מצד אחד הבקרות האלקטרוניות שלו מדהימות ביעילותן בכל פעם מחדש - מצד שני ראית מה קורה לו בסיטואציות כאלה - הוא מועך מפתנים וקצוות דלתות על הסלעים וכל מיני פלסטיקים מתפרקים ונושרים ממנו וזה חבל כי האוטו מפואר ויקר ובעיקר יקר לתיקון. מה שלא קורה לחיפושיות וכמובן לא ל-4X4 אמיתי. עם כל הכבוד לטוארג ויש המון כבוד - זה לא בדיוק רכב שטח. זו מכונית כביש אדירה שיכולה גם לרדת לשטח ולתקל מכשולים מזדמנים, גם מכשולים קשים, אבל הוא בפירוש לא רכב שיכול לחיות את רוב זמנו בשטח - מה שחיפושית בהחלט יכולה. את כל מה שהחיפושיות עברו בטיול הזה, הן יכולות לעשות יום-יום בלי תלונות. גדולתה של החיפושית הוא בתכנונה הגאוני, בפשטותה, בחוסן האינסופי שלה ובמה שאין בה - אין מה שיתקלקל/ייהרס.

מה שבטוח זה שעידו מוקסם מהחיפושית שלך ועכשיו הוא גם מבין למה אני משוגע על המכוניות המקסימות האלה. עוד נדבר על זה.

Jacob80
09-11-15, 07:10
דרור, אני חושב שזה עניין של תפיסה. יותר מדי שנים התקבע לך בתודעה שטוארג זה רכב מפואר שמיועד לכביש וקשה לך לראות אותו כרכב שטח לגיטימי. אני טוען שהוא רכב שטח בדיוק כפי שגראנד צ׳ירוקי, שהיום כבר אין על זה מחלוקת, הוא רכב שטח.
אתה מכיר רכב שאין לו סף דלתות ? היה סלע גדול מדי, הרכב לא היה מספיק גבוה, וקיבל מעיכה קלה. אגב, זה תוקן באמצעים ביתיים. הפלסטיק בפגוש ? נפל בגלל בעית גובה, באותו הסלע וחזר למקומו בקליק.
גם בגראנד צ׳ירוקי zj מוגבה 4.5 אינץ׳ מעכתי את סף הדלתות בחורשן..
המסקנה היא שצריך מיגוני סף וזהו, לא שהרכב לא מיועד לשטח.
אם כבר, אז כדאי לציין שאת העלייה הזאת עליתי עם כל רכב שהיה לי אבל הטוארג הראשון שעלה את זה בלי להעלות אבק אפילו, במהירות זחילה מבוקרת ובלי סחרור של אף גלגל אפילו שחצי מהזמן כנראה הגלגלים היו באוויר.
תסעו פעם באוטו הזה בעליות טכניות, אתם תהיו בשוק מהיכולות של הגמדים הקטנים שם, אני עד היום מופתע כל פעם מחדש.

ועכשיו אחרי שעשינו את המפגש הנחמד הזה, הגיע הזמן לשים את הרכב למבחן השוואתי מול גראנד ומול דיסקו. אתם מארגנים ?

אומי5
09-11-15, 07:41
סביון, אני מתכנן לבוא, לא בטוח שעם החיפושית. יש כמה דברים קטנים ומציקים שדורשים טיפול . וחבל לי להיכנס לזה כדי להכניס אותה למחסן יום אחר כך. נראה.....

דרור אני לא מכיר את המשך העליה, אם למדרגה שעצרה אותו הוא היה מגיע נכון עם 15psi ועם רציפות בפעם הראשונה, הוא היה עובר אותה. סמוך עלי, חיפושיות אני מכיר😉.

אבל אני לחלוטין מסכים שזה לא רכב לעבירות, זה שובר אותו, וזה לא הכיף בו. שבילים מהירים, חולות סטייל ניצנה (שם אותה חיפושית עלתה את הדיונה למבטיהם ההמומים של הבדואים) ופה ושם איזה מעבר טכני קטן.

לגבי הטוארג, אני התרשמתי מהדרך בה עלה. לצורך העיניין, אם הקוסמטיקה והפח לא היו משחקים תפקיד הוא היה יכול להצטרף לטיולי השומרון.

ושוב תודה לכולם על ההשתתפות ולאסף על הכתבה.

Sent from Um Melabes

rob
09-11-15, 10:48
כתבה נהדרת שעושה חשק לחזור לחיפושית שלי מלפני 20 שנה...

דרור ברלי
09-11-15, 11:25
הטוארג לא ישרוד את טיולי חבורת הפלינטסטונס בשומרון ולא רק בגלל נזקי קוסמטיקה.

אני מכיר טוב את הטוארג. האלקטרוניקה שלו לא פחות ממדהימה, הוא מאפשר לכל נהג לעבור בנונשלנטיות מכשולים שיצריכו לא מעט מיומנות גם על סיפון סופה/היילקס/דיפנדר משופרים. לפעמים יש סיטואציות נקודתיות בהן הוא יותר טוב מהם - ראית עצמך איך הוא יצא מהמקום בשיפוע תלול ותחוח כי האלקטרוניקה שלו סובבה בתזמון מדויק כל גלגל בנפרד, היכן שהסופה עם שתי נעילות וצמיגי שטח בקוטר גדול יותר היתה צריכה מטר-שניים של תנופה... אבל עם גלגלים קטנים מדי, אפס מהלך מתלים ומרווח גחון לא מספיק הוא פשוט לא יצליח לנסוע במקומות כמו כמריר או ואדי אל עין או ***** מהטיול האחרון בינואר (שאליו לא הצטרפת) כי הם ימשיכו להתקדם בנקודות בהן גם במצב הכי מוגבה הוא כבר יהיה תקוע על הגחון עם ארבעה גלגלים באוויר ואז כבר לא יעזור לו שום גמד אלקטרוני. וגם אם יעבור, הוא ייצא משם בנזקים שעלות תיקונם תעבור את ערך האוטו כולו. אתה ראית באיזה מצב ובאיזה נזקים יצאו מהואדי הזה הדיפנדר של דרור והסופה של שמואל. אז טוארג?... בחיאת.

איך הטוארג מול גרנד צ'רוקי ודיסקו? קובי, אני יכול לחסוך לך את המבחן. אני מבטיח לך שהם לא יותר "רכבי שטח" ממנו. היכולות שלהם מרשימות, עד שצמיגים מתחילים להיקרע, חלקים יקרים מתחילים לנשור ובסוף החצי-מיליון שקל תקועים על הגחון חסרי אונים עם מכלולים מנופצים באיזה 150K שקל.

***** = מוטב לא לכתוב איפה זה בדיוק. זה מקום שהיופי עוצר הנשימה שלו לא מצדיק את הסיכון. ואדי אל עין אולי היה טיפ-טיפה יותר קשה טכנית אבל מבחינת הסיכון הוא משחק לילדות עם קוקיות לעומתו. הספיק לנו מה שקרה שם ואף אחד בקבוצה לא רוצה על המצפון שלו עוד דרמות/טרגדיות שיקרו לאחרים, עם פחות נסיון וכלים פחות חזקים או פחות מתאימים.

אומי5
09-11-15, 12:17
דרור, באמת קטונתי מול ההכרות שלך עם הטוארג או רכבים בכלל, אבל חלק ממה ששבר את הרכבים היו התגרזנויות שעם כל הבקרות אולי לא היה צריך.
לגבי מרווח הגחון אין ספק שאתה צודק.

דרור ברלי
09-11-15, 13:39
שמואל באמת סתם התפרע ללא צורך, אפילו שלא היה נעול. אבל הדיפנדר הזה, כפול נעילות ומוגבה, לא היה זקוק להתגרזנויות. הוא נסע רגוע ושקול ובכל זאת הוא נשבר לחתיכות ולפני זה גם התקמט. נזקי פח לא קלים.
טוארג בואדי הזה? זה כבר לא רק נזק במחלקת הפגושים והפלסטיקים אלא השמדת דלתות, כנפיים, ריצפה ומשטחי מרכב. אני כבר לא מדבר על נזק למכלולים מכניים ולמערכות פליטה/ממיר ושאר דברים יקרים וכמובן על יכולת די קטנה אם לא אפסית לתקן אותו בשטח.

מקומו לא שם.

KOOKE
09-11-15, 14:49
אני לא כזה נהג גיבור. הרכב כן גיבור (רוביקון). אם אני חא טועה בזיהוי אז זו העחיה בחורשן שעליתי אותה במיפגשון ג׳פולוג בלילה. העלייה הייתה ללא דרמה מיוחדת. גם גרנד צ׳ירוקי עלה שם באותו לילה ללא דרמה מיוחדת.

vw.baja
09-11-15, 22:09
טעות הכי גדולה שלי בעליה בחורשן, זה פילטר אוויר פתוח שלאחר ניסיון ראשון נסתם ושרף פלאג.
ומנוע שגם ככה יש לו בקושי 50 כוח, לאבד צילנדר מקשה עליו לטפס בעליות כאלה.
אחד הדברים החשובים שלמדתי מאומי, זה שצריך לדעת להגיד די בוא נמשיך הלאה. ואכן עם 3 צילנדרים המשכנו לטייל וחזרנו הבייתה בשלום, הרי זה חיפושית גם עם צילנדר אחד אפשר להגיע לגרמניה :)

תודה לאסף על הפרגון ואומי שמלווה אותי ומלמד אותי המון. הנה לכם כמה תמונות שחברה שלי צילמה.


103447

103445

103444

103446

103448

103449

103450

asafk
09-11-15, 23:44
אחלה תמונות, במיוחד אהבתי את זו של העליה והאבק.
ושלא תחשוב שלא צילמתי את הצלמת...


103453


אסף.

dormiz69
10-11-15, 09:49
מגניב לאלללללה :::)))))

נדב ש.
10-11-15, 12:30
תענוג לצפות ולקרוא.
סתם שתדעו במעלה הלבן בזרוע הימנית גם טרופר סטאנדרטי עולה בלי שום בעיה.
היותר טכני זה באמצע והיותר קשה זה בשמאלי עם המדרגה.

סוזי המשתוללת
24-11-15, 10:05
דרור, אני חושב שזה עניין של תפיסה. יותר מדי שנים התקבע לך בתודעה שטוארג זה רכב מפואר שמיועד לכביש וקשה לך לראות אותו כרכב שטח לגיטימי. אני טוען שהוא רכב שטח בדיוק כפי שגראנד צ׳ירוקי, שהיום כבר אין על זה מחלוקת, הוא רכב שטח.
אתה מכיר רכב שאין לו סף דלתות ? היה סלע גדול מדי, הרכב לא היה מספיק גבוה, וקיבל מעיכה קלה. אגב, זה תוקן באמצעים ביתיים. הפלסטיק בפגוש ? נפל בגלל בעית גובה, באותו הסלע וחזר למקומו בקליק.
גם בגראנד צ׳ירוקי zj מוגבה 4.5 אינץ׳ מעכתי את סף הדלתות בחורשן..
המסקנה היא שצריך מיגוני סף וזהו, לא שהרכב לא מיועד לשטח.
אם כבר, אז כדאי לציין שאת העלייה הזאת עליתי עם כל רכב שהיה לי אבל הטוארג הראשון שעלה את זה בלי להעלות אבק אפילו, במהירות זחילה מבוקרת ובלי סחרור של אף גלגל אפילו שחצי מהזמן כנראה הגלגלים היו באוויר.
תסעו פעם באוטו הזה בעליות טכניות, אתם תהיו בשוק מהיכולות של הגמדים הקטנים שם, אני עד היום מופתע כל פעם מחדש.

ועכשיו אחרי שעשינו את המפגש הנחמד הזה, הגיע הזמן לשים את הרכב למבחן השוואתי מול גראנד ומול דיסקו. אתם מארגנים ?

קובי
אני בכל זאת מעדיף את הגרסאות שהגיעו עם הנעילה האמיתית בשילוב בקרת אחיזה קדימה
ראית שבדרדרת הלבנה היית זקוק להרבה נסיונות כדי לטפס גם ובעיקר בגלל הגמדים , שמורידים את ההספק בדיוק כשצריך
אני בהחלט לא פוסל את הרכב לשטח בייחוד עם צמיג בחתך גבוה יותר ובייחוד אם המטרה היא לטייל ולהנות מהטיול
דרור
אני חולק עלייך
לא כולם מחפשים לעשות פתיחת צירים בשומרון
מכה בפח זה מכה בפח והיא כואבת (מנטלית- כי כלכלית זה עניין יחסי) באותה צורה בסופה ובטוארג !!!
לגבי חוסן המכללים ? אני בטוח שישרדו
לגבי האלקטרוניקה ? המערכות מאד אמינות ועיקר הבעיות הן איבחון שגוי !!!
לדעתי אם אפשר לנסוע לדרום לטיול משפחתי , בבטיחות כביש מקסימלית ובנוחות אדירה , לעבור את מרבית מסלולי הטיול ללא בעיות מיוחדות והיכן שכן , להסתייע בבניה או בכננת,ואז לחזור שוב הביתה בנוחות ובטיחות ,וכל זה בתצרוכת דלק שאתה עם הסופה שומע ובא לך לתלות את עצמך :cool: אז מבחינתי הוא עושה את העבודה
בסופו של יום , חבורות הטיול מגוונות , ואופי הטיול נקבע בסוף לפי הרכב החלש שבחבורה
הטוארג לא יהיה אחד מהם ....ולאיכשיל את הטיול

אומי5
24-11-15, 10:21
דרור כתב על השומרון כתגובה אלי, כי כתבתי שחוץ מפח הוא היה עומד בזה.

דרור ברלי
24-11-15, 18:15
שמוליק, אני אוהב שאתה מיתמם לצורך הויכוח. במיוחד כשכולם יודעים שבחיים האמיתיים אתה חושב בדיוק כמוני.

זה לא רק פח.
זה כל תקלה פוטנציאלית שעלות תיקונה יכולה לעלות כמו חצי סופה קומפלט.

זה לא רק פתיחות ציר בשומרון
זה פתיחת ציר בכל מקום שמתחשק - כי מתחשק. מה הקטע של רכב שטח? לנסוע לאן שבא לך. כשבא לך. Go anywhere ולא רק על כביש.
והטוארג לא היה שורד בשלום בפתיחות הציר האלה.

אלקטרוניקה אמינה לנצח? תמיד? הצחקת אותי.
רק לפני שבוע וחצי לנדקרוזר חדש השבית את עצמו במבחן של ג'יפולוג - ואתה מדבר כאן על מפלצת מוצצת בת כמה שנים עם רזומה לא בדיוק מדהים בכל מה שקשור לאמינות. והדברים האלה רק מתיישנים.

החיפושיות בנות הארבעים ירגישו וייסעו אותו דבר בעוד ארבעים שנה נוספות, כשהטוארג כבר יהיה ערימת פסולת ממוחזרת.

-->