צפייה בגרסה מלאה : סקודה יטי TSI 1.2- מותחני שרשרת טיימינג.
לחברי הפורום שלומות,
מבקש לשתף בדילמה אליה נקלעתי ולשמוע את דעתכם.
הסיפור הוא כזה-
בחלק ממהתנעות של הייטי (בעיקר קרות) נשמע רעש מתכתי למשך שניה שתיים.
חיפוש קצר ברשת העלה בעיה ידועה בדגם ובשנתון שלי- מותחני שרשרת טיימינג שלא תוכננו/מתפקדים כראוי. מסתבר שאט אט שרשרת הטיימינג מתארכת עד שקורה הגרוע מכל- קפיצה של שן ופגישה בין השסתומים לבוכנות...אבוי!
עוד למדתי ברשת שהיצרן והיבואן לוקחים אחריות על העניין, וכי אם אגש למוסך סקודה, יחליפו את השרשרת והמותחנים ללא עלות/בעלות מופחת ביותר.
ניגשתי למוסך סקודה בב"ש (שאינו חביב עלי במיוחד...), ושם נאמר לי שראשית חוכמה בדיקה של אורך שרשרת הטיימינג עי מכשיר מיוחד. אם האורך חורג מאורך מסויים, אכן מחליפים בהשתתפות היבואן והיצרן בעלות.
נתתי אור ירוק, והשרשרת פורקה. לצערי, עפי הגדרות היצרן, השרשרת שלי לא דורשת החלפה... הומלץ לי עי המוסך המרכזי לחזור על הבדיקה פעם בשנה, עד שההתארכות של השרשרת תגיע לרמה המצריכה החלפה.
ועכשיו הדילמה-
אם אמתין ואבדוק בעוד שנה-איש לא ערב שהשרשת לא תתארך/תקפוץ שן בעוד 11 וחצי חודשים. מי אחראי אז על בריאות המנוע?הרי ברור שאני אאלץ לאכול את הנקניקיה...
אם אתעקש על החלפה של השרשרת והמותחנים כאן ועכשיו- אני משלם הכל בעצמי...סכום לא מבוטל כלל...
מה דעתכם?
האם להחליף? להמתין?
האם יש סיכוי לחלץ מהיצרן/יבואן החלפה כאן ועכשיו למרות שעדיין לא הגעתי לטווח המסוכן? יש לי איך להפעיל עליהם לחץ?
תודה מראש לעונים!
האם בהחלפה פשוט מתקינים חדש? או שיש פתרון של חלף משופר שפותר את הבעיה?
למיטב הבנתי, ומשרשורים שונים בפורומים בחול נראה שמתקינים חלף משופר שפותר את הבעיה לתמיד/מסיר את הסיכון
אם הייתי במצבך-
במידה והרכב באחריות לא הייתי נוגע
במידה ולא, והעלות לא מטורפת הייתי מחליף.
לצערי הרכב כבר לא באחריות. העלות נושקת ל3000 ש"ח, ומכאן הלבטים...:confused:
שלום לשפן.
אם ממילא מחליפים שרשרת ע״ח היצרן, אז למה זה חשוב מתי? תדרוש שהבדיקה תרשם ביומן הטיפולים כולל האורך שנמדד (בקש וקבל תדפיס מעודכן) ותודיע להם שמעכשיו הבעיה היא שלהם ובאחריותם. מנסיון רב שנים עם סקודה ובעיקר עם סופרב 2010 ובעיית צריכת שמן מוגברת (שטופלה על ידי מוסך מורשה נאמן ע״ח היבואן), המפתח לפתרון הבעיה הוא במוסך מורשה טוב. תבקש גם לדבר עם המפקח באיזורך משום שתנאי הסף לא הגיוני.
חברים יקרים שלום,
תודה על התגובות, ועל הרצון לסייע!
אסף- הבדיקה על חשבוני. 220 ש"ח. לא נורא...
מוגי-לצערי המוסך בב"ש כנראה לא מהמובחרים. אני די תקוע כיוון שאין לי כאן באיזור מבחר גדול. למה אתה מתכוון מפקח איזורי? מפקח איזורי של שירות סקודה בדרום? איך אני מגיע אליו?
בדומה אליך, גם המוסכניק שלי (המטפל בג'יפ) אמר שזו חלמאות לפרק ולבדוק שרשרת ולא להחליף, כיוון שמדובר בעבודה גדולה ואין טעם לחזור עליה שוב ושוב עד להתארכות השרשרת. הוא התפלא עד כדי כך, שביקש להציץ על הסקודה ולוודא שאכן פורקה השרשרת (לטענתו, פשוט לא סביר שזה המצב)
מוסך רון- בגוגל מצאת מוסך רון מורשה סקודה בת"א. האם אליו הכוונה? לא בדקתי... מדוע שהוא יעשה משהו שלא עושים כאן בב"ש? מדיניות היצרן/יבואן אינה אחידה??
תודה!
האמת שזו שאלה יותר שמתאימה לקארספורום.
בעיקרון מוסך רון מאוד מומלץ(לא מנסיון אישי)
לא הבנתי - בכדי למדוד את השרשרת מורידים אותה או שהמכשיר יכול למדוד אותה מורכבת? אם מורידים במילא אז מדובר בחלמאות על סף פשע.
חנן-ג'יפולוג
11-11-15, 00:38
מהיכרות בעבר ובהווה עם מספר יצרני רכב, הנטייה שלהם היא לא לקחת עליהם אחריות, כשהרכב מחוץ לתקופת האחריות, גם על כשלים ברורים בהנדסה. כשלים שהם מודים בהם שחור על גבי לבן.
"כן, טעינו. תתמודד, וגם תשלם" .
זה חוץ מתקלות בטיחותיות שמטופלות לעתים בדרך של ריקולים מנדטוריים, בהתערבות של רשויות שלטוניות.
במקרה הזה, ממה שאני מבין, היצרן דווקא כן לוקח אחריות, בהתנייה במצב השרשרת.
אני לא מכיר את הנושא הספציפי,אבל אם כבר נכנס לנושא צוות חקירה של היצרן, והחליט על ההתנייה הזו, אני הייתי סומך עליו שההתנייה הזו היא כזו שלא תגרום לנזק. ממה שאני מכיר, וליוויתי מספר צוותי חקירה כאלה, כשהם כבר נכנסים למשהו כזה, הם עובדים ברצינות ובענייניות.
מאידך, בהחלט יש מצב שמוסך אחר יעוות את התוצאה לטובתך, תוך כדי שהוא לוקח את הסיכון שיפול בביקורת יצרן.
חוץ מזה, מציע לבדוק את עלות החלפים באיביי. יתכן שהעלות היא חלקיק מהמחיר בארץ, וזה ישנה את התמונה.
לא מבין מה הדילמה ?
3000 ש"ח מול מנוע (מניח שלא פחות מ 15000 ש"ח).
אם זה חלק משופר באמת, אני הייתי מחליף בלי לחשוב פעמיים.
לי נראה הזוי שפירקו שרשרת והחזירו אותה שרשרת .
לדעתי הבדיקה ללא פירוק אלא מדידה של מצב פין המותחן.
רענן
שוב שלום,
NIR- הבדיקה שתוארה לי כוללת פירוק של השרשרת. מחר אוודה זאת שוב ע"מ להסיר ספק. במקביל, מתכנן לתת לעין מנוסה להציץ מתחת למכסה ולראות אם אכן בוצע פירוק.
חנן- פצחתי בחיפוש ברחבי הרשת. רעיון נהדר, שאכן יכול לשנות את כל התמונה!
רענן-הדילמה היא האם לבצע את ההחלפה באופן מייידי (ומכיסי...), או לסמוך על הבדיקה/בדיקות חוזרות עד שיגיע מצב בו היצרן/יבואן משתתפים משמעותית בעלות. אני לא לגמרי יודע איזה סיכון אני לוקח. חנן דווקא ממליץ לסמוך על צוותי החקירה של היצרן.
לסקרנים, כך נשמע הרעש החשוד:
https://www.youtube.com/watch?v=K0Szy2gDHmg
(אצלי הוא נעלם אחרי 1-2 שניות)
וזז סקירה על החלק הסורר:
https://www.youtube.com/watch?v=qAdSyBRHOPs
(מסתבר שמאז המודל שלי יצאו לו כבר 4 דורות/שיפורים)
מה שאני חושב שלמדתי הערב (בנוסף לכל מה שכתבתם אתם) הוא שיתכן ואוכל להסתפק בהחלפת המותחן עצמו, ואין חובה להחליף את השרשרת עצמה והמובילים שלה (הרי נבדקו והוכחו כתקינים לעת עתה).
מה דעתכם?
מדובר בעלות נמוכה משמעותית מאשר החלפה של כל הקיט.
תודה!
שוב פעם, אין דילמה !
ברגע שהרכב לא באחריות, אין שום ערך לבדיקה שבוצעה 5 דקות לפני שיצאת מהמוסך.
עכשיו זה כול אחד והמחיר שהוא מוכן לסכן.
אם אתה מתכנן למכור עוד חודש את הרכב, אז אני מבין את אי ההוצאה.
אם אתה הולך להישאר איתו בשנה הקרובה, אז מה אתה צריך את התעוקה והחשש מפני הקטסטרופה ?
בפרט שאת ההוצאה תוציא רק בהשהייה של מספר חודשים.
אני לא ממליץ על החלפה של רק חלקים מהקיט.
במקרה שלך לאור ההיסטוריה הלא מחמיאה של מנועי היצרן עם בעיה זאת,
הייתי מחליף קיט מלא ורק במוסך מורשה של היבואן.
כך תוודא קבלת החלקים הכי עדכניים וכן יכולת מסויימת למיקוח או תביעה משפטית
היה ובכול זאת תתרחש קטסטרופה.
נ.ב - אם חלק מסויים הוא כבר בגירסה 4 , זה אומר שהתכנון המקורי גרוע ביותר !
בהצלחה
רענן
ערב טוב חברים,
סיכום אירועי/תובנות היום...
שוחחתי היום (והקלטתי את השיחה) עם מנהל השירות במוסך המורשה.
לטענתו, השרשרת פורקה , ונמדדה עי מיכשור חיצוני. כמו כן,הם אכן לא לוקחים אחריות, ובמידה ויקרה משהו מחר בבוקר, אכלתי אותה.
החלפה של קיט מלא, מגרסה 4 יעלה משהו כמו 3500 שח (כולל מעמ) ויקנה לי שנתיים אחריות כולל נזק היקפי, כלומר- נזק (חלילה) למנוע באחריות היצרן!
מכאן, לצערי, ומכיוון שכוונתי להחזיק ברכב עוד זמן רב נראה שלא יהיה מנוס מביצוע ההחלפה על חשבוני (ובמוסך מורשה/שאינו חביב עלי).
נותרתי עם שתי נקודות לא סגורות-
1.המוסכניק שלי הציץ מתחת למכסה, ולטענתו לא נראה לעין שפורקו מכסי השרשרת/שנעשתה שום עבודה. תגובת המוסך המורשה- אנחנו מיומנים עד מאוד ולכן המצב חזר בדיוק לקדמותו...
2.האם יכול להיות בפניה למוסך אחר (רון?) אצליח לקבל החלפה בהשתתפות היבואן/יצרן? אני מניח שמידת ההתארכות של השרשרת שלי כבר מופיעה במערכת המיחשוב של כלל סקודה, וכי כעת יהיה קשה יותר "לארגן" החלפה.
**האם אין כאן עילה לתביעה/תביעה ייצוגית? כשל במותחן קריטי כ"כ, שלא מודיעים עליו ללקוחות, ושעכשיו יעלה לי אישית 3500 ש"ח ...הרי התכנון הלקוי הוא שלהם... מתסכל.:mad:
בדוק מה שחנן כתב כמה יעלו החלקים באינטרנט ושלם למי שאתה רוצה רק על העבודה.
לצערי אני לא הייתי בונה על כך שהאחריות לשנתיים אכן תכובד או שאפילו המחיר אכן יהיה 3500 ולא יהיו "הפתעות".
חנן-ג'יפולוג
13-11-15, 05:14
למיטב ידיעתי מוסך רון הוא לא מורשה יבואן, וככזה הוא לא עושה תיקונים באחריות, אבל אולי אני טועה ובכל מקרה שווה להרים אליו טלפון. גם אני התרשמתי מתגובות ברשת שהוא מאוד שירותי.
לגבי סעיף 2, סביר להניח שהבדיקה נרשמה במאגר המידע של היבואן, ואולי גם נרשם שאין צורך בהחלפה. קשה לי להאמין שמידת ההתארכות המדויקת נרשמה שם.
בכל מקרה, לא יעלה לך כסף לשאול במוסך אחר אם הם יכולים לבצע את הבדיקה.
רשמתי קודם. יתכן שמוסך אחד יקפיד יותר על הוראת היצרן ומוסך אחר יעוות את התוצאה לטובתך, ויקח על עצמו את הסיכון ליפול בביקורת יצרן. בסוף מדובר באנשים, עם דעות ואינטרסים שונים.
כמה עולים החלפים באיביי?
בזמנו, נתקלתי בדגם רכב מסוים, שאחרי נסועה מסוימת שלפעמים נפלה בתוך שנות האחריות ולפעמים לא, המחשב היה מתחיל להתריע על תקלה כלשהי.
זה היה נפתר ע"י עדכון תוכנה שעלה 4500 ש"ח.
אם היית מחוץ לתקופת האחריות, היית משלם את זה על חשבונך.
בעיניי זה היה מאוד מקומם, במיוחד כשמדובר בעדכון תוכנה שלא עולה לאף אחד אגורה בשוטף.
אני מכיר עוד כמה כשלים בתכנון, כמו למשל יצרן שהודה בכשל בתהליך חיסום גל זיזים, צפיפות גבוהה מדי של גלי הזיזים בהכנסה לתנור, לא מספיק גז ולא מספיק זמן בתנור, שגרם לפגיעה בלתי הפיכה בבלוק מנוע. נזק ללקוח של 120-250 אלף ש"ח, אם הוא מחוץ לתקופת האחריות.
קשה לי להאמין שהיצרנים היו נוהגים כך, אם זה היה חושף אותם לתביעה יצוגית, אבל אני רחוק מאוד מלהיות משפטן.
סלח לי אדון שפן13 ...
א. מדוע אתה לא מתקשר למוסך רון ושואל את השאלות ?
ב. מדוע אתה לא שולח אימייל או פקס לשרות הלוקחות של היבואן
ושואל לגבי האחריות לאחר ביצוע החלפה אצלם ?
ג. מדוע אתה לא שולח אימייל ליצרן ומבקש השתתפות מלאה או חלקית ?
תביעה ייצוגית וכו' ....
הרשה לי לגחך !
הרי אתה ושכמותך הם אלו שנתנו ליצרן מוצרים גרועים
(גירי DSG7 נשחקים, מוח גיר אוטומטי - מכטרוניק מתאבד,
מע' טיימינג בחלק ממנועי ה TSI חלשלושה,
חלונות נופלים בגולף עם מסילות פלסטיק שבריריות ועוד ועוד ....)
להמשיך למכור לכם ועוד במחירים הגבוהים בשוק .
אהה שלא לומר גם לרמות אותכם (תוכנת זיהום אוויר) כי השתן עלה לו לראש
עקב עדת לקוחות סוגדים למותג VAG .
בכול מקרה, עצתי לך,
אל תנסה לחסוך בקומבינה של ייבוא חלקים מאיביי
וביצוע העבודה אצל מוסך מדרכה או לא מורשה של היבואן.
עשה העבודה במוסך מורשה ובחלקי חילוף מקוריים .
פשוט להערכתי הבעיה בתחום לא נפתרה גם ב VER4 של ייצור החלקים.
כך תהיה בעמדת פתיחה טובה מבחינה משפטית אם חלילה יקרוס המנוע עקב טיימיניג.
בהצלחה
רענן
חברים יקרים שבוע טוב!
מעריך מאוד את התגובות המפורטות שלכם.
חנן-
השבוע אכן אתקשר לעוד מספר מוסכים מורשים ברחבי הארץ, ואבקש חוו"ד. כמובן שאפנה גם אל מוסך רון, ואראה מה הוא מציע.
לגבי תביעה, כנראה שאתה צודק. הרי אם היתה אפשרות משפטית לתבוע ולזכות כנראה שכבר היו עושים זאת לפני.
רענן-
תגובתי לגבי א'+ב'+ג'- כנראה שמתוך תמימות/אמונה שמוסך יבואן הוא מסוך יבואן, מילה היא מילה וכו'. כמו כן, עדיין לא "שלפתי ציפורניים". מבחינתי אני כרגע בשלב לימוד העניין ובניין הכח.
תביעהייצוגית/גיחוך וכו'-
:D
זו הסקודה הראשונה בחיי. נרכשה מיד ראשונה עם קילומטראז בתולי ובמצב מלוקק. בכל סקירה שעשיתי על הרכב באינטרנט לא שמעתי כלום רע למעט נושא הגיר האוטומטי, ולכן בחיפושי הקפדתי לחפש (ולרכוש) גיר רגיל.לא הכרתי את כלל עוולות היצרן,וחבל שכך...
בחוג מכרי סקודה נתפסה כמותג אמין וסביר וללא כתמים מיוחדים. כנראה שפשוט לא העמקתי מספיק בבידוק הבטחוני...
מקבל את החלטתך בנוגע לחלפים מקוריים/מוסך יבואן. נקווה שבזה תסתיים הפרשיה...
אעדכן בהתפתחויות!
שבוע טוב!!
אם אף מוסך לא לוקח עליו את ההחה כרגע, ומחיר ההחלפה ידוע כמו גם מחיר הבדיקה, אני הייתי נכנס פעם בחודש או חודשיים לבדיקה במוסך בתשלום. הסיכוי שסך כל הבדיקות עד הנקודה שיחליפו את החלקים יהיה נמוך ממחיר ההחלפה לפני העמידה בקריטריון.
זה מאוד מרגיז. קביעת קריטריון החלפה לפי בלאי של חלק שידוע כלקוי. מה הם חוסכים? מה מרוויחים מזה? לא ברור.
אסף.
סוף סוף, יש סוף!
(ואפילו סוף שמח!!)
אז ככה,תוך כדי כתיבה בפורום של השירשור הנוכחי, נחתה בתיבה האישית שלי הודעה פרטית מאחד מחברי הפורום. הוא כתב - אני מנהל את מוסך סקודה בת"א, וחושב שאוכל לעזור. צור קשר.
אז יצרתי...
בטלפון, קיבלתי את מלוא תשומת הלב והסבלנות. גיא ביקש לשמוע את השתלשלות הדברים מתחילת הסיפור ועד היום ולבסוף פסק-
תגיע אלי למוסך עם הרכב, ואני מבטיח לך 2 דברים-
1.נבצע את ההחלפה לקיט יצרן מלא ומקורי+שנתיים אחריות לכל הקיט+נזק היקפי למנוע אם יגרם חלילה מכשל בקיט.
2.אשיג לך השתתפות יצרן/יבואן בגובה עליו איני יכול להתחייב בשלב זה, אבל מבטיח לעשות הכל.
כיוון שכבר ידעתי שאת הטיפול וההחלפה עלי לבצע, החלטתי שבהזדמנות הראשונה אגיע אל גיא (הסקודה גרה בב"ש, כך שזה קצת מאתגר...)
במוסך-
במהלך השבוע שעבר הגעתי למרכז. חייגתי אל גיא באמצע יום העבודה (סביב 1100), ושוב זכיתי לאוזן קשבת. הוחלט שאגיע, ואשאיר את הרכב לטיפול המדובר שהובהר שלא יסתיים באותו יום. המוסך המדובר הוא מוסך סקודה השוכן ברחוב תוצרת הארץ 20 בת"א.
במוסך עצמו הסביר לי גיא שאכן (כפי שחשדתם כולכם) שרשרת הטיימינג לא פורקה ע"מ לבדוק את מצבה. יש לסקודה מכשיר מיוחד, וכל המדידה מתבצעת ללא פירוק (בניגוד גמור למה שנאמר לי בב"ש, ונאמר פעם שניה בשיחת הבהרה שזה נושאה!)
השארתי את הרכב, ויצאתי ברכבת לב"ש, תוך שאני מקווה לרחמי היצרן/יבואן/מוסך...
ברגע שהרכבת החלה לנוע, חייג גיא ובישר שהשיג עבורי השתתפות יצרן ויבואן פנומנליות. עלות כוללת צפויה, סביב 500 ש"ח כולל מע"מ!!!
הייתם מאמינים??
מזכיר, בב"ש דרשו 3500!!!
הגעתי לב"ש שמח וטוב לב, תוך שאני מספר את הסיפור לכל מי שמוכן (או לא מוכן...) לשמוע.
:cool:
בב"ש-
יושב ואוכל ארוחת צהריים מאוחרת, ולפתע הודעת וואטס אפ- 3 תמונות ברצף (מגיא) המתעדות את העבודה על הרכב.
מה אומר לכם, נפלתי על התחת. סוף סוף יחס ראוי ממוסך!
עד היום הרגילו אותי לרדוף אחרי המוסך, ולהתחנן לדעת האם הרכב מוכן/התחילו לעבוד וכו'...
סוף דבר-
את הרכב מהמוסך אספה אישתי. מזל, נראה לי שאם אני הייתי מגיע, הייתי מחבק את גיא ודומע :p
הסכום לתשלום 411 ש"ח כולל מע"מ! משמעותית פחות מהצפוי!! שילמתם פעם שקל פחות מההערכה שקיבלתם בכניסה??
בקיצור חברים, יש לנו כאן בפורום אנשים נפלאים ששמחים לעזור לחבר קהילה.
מודה לכולכם על העצות לאורך הדרך,לגיא על שפנה ביוזמתו, על שפתר את העניין,פינק בתמונות, פינק (!!!) במחיר, ואפילו דאג שהרכב ישטף.
מאחל לכולם שבוע טוב, רווי סיפורים מסוג זה.
בכבוד רב,
השפן.
תודה רבה .
באמת שמחתי לעזור ואשמח לעזור לכול בעלי הסקודות.
בפתרון בעיות טכניות ויעוץ .
שרות יוצא מן הכלל!
תיכף אני קונה סקודה ובא
Sent from my iPhone using Tapatalk
danny_aaron
22-11-15, 06:42
כל הכבוד גיא . ישר כח .
כול הכבוד גיא !
בעיקר על היושרה שדיי קשה למצוא במחוזתינו.
אעדכן את מכריי בעלי ה VAG
בכלל, סוף סוף שרשור עם נחת (בסיום) !
רענן
בתור הבעלים של אוקטביה מספר 4 כבר (ללא שום בעיה משמעותית מעולם, לך תבין), שמחתי לשמוע את סוף הסיפור.
אגב אני ממליץ בכל פה להשקיע באוקטביה או ייטי עם מנוע ה 1.4 - עונג צרוף.
שלום חברים,
אני סובל מאותה תופעה, היום הייתי במוסך מורשה (בחדרה), שם הקליטו את הרעש ואמרו לי שלפי הוראות יצרן עד 3 שניות זה תקין ושלחו אותי לשלום, לדברי מנהל המוסך התקלות היו במנועים שיוצרו עד אפריל 2011 והמנוע שלי הוא יליד נובמבר 2011 כך שאין למוסך מה לעשות.
אישית, לא נראה לי מקצועי (בדיקה לפי אוזן), גם לא נשמע לי הרעש. אני אמור לחכות שתעוף לי בוכנה ואז יהיה עם מי לדבר? או שזה המצב?
תודה מראש לעונים.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.