PDA

צפייה בגרסה מלאה : קריאה לשיפור מוטיבציה לתחנות דלק עם עמדת אוויר מושבתת.



חנן-ג'יפולוג
16-11-15, 08:26
בד"כ אני עם מדחס אוויר מובנה ברכב לניפוח גלגלים בסוף טיול. בשבת האחרונה יצאתי ללא המדחס שירד לצורך שדרוג.

תחנות סונול, דלק ודור-אלון במצפה רמון, היו עם עמדות אוויר מושבתות.

המשכתי עם לחץ אוויר נמוך לתחנת פז בעבדת, שם מילאתי אוויר, וגם תדלקתי.
יצא שנסעתי משהו כמו 80-90 ק"מ בכביש על לחץ אוויר נמוך. מאיזור הק"מ ה270 בכביש 10.

אני מתכוון, וקורא כאן לשאר הגולשים לעשות כמוני, לעשות סיבוב מהיר בכל תחנה שבה אני מתדלק (וכאחד שעושה כ100000 ק"מ בשנה, אני מתדלק הרבה) ואם עמדת האוויר בה מושבתת, ללא חשמל, או ללא פיית אוויר, להמשיך לתחנה הבאה לצורך תדלוק, ובמקביל, לדווח על כך בשרשור שצירפתי כאן את הקישור אליו.

אם אראה כאן תמיכה רצינית למהלך (ולכן כל תגובה חשובה) , אפנה להנהלות התחנות האלו, וכל אחת אחרת שאראה בה עמדה מושבתת, ואתן להן קישור לשרשור הזה.


http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/95404-%D7%9C%D7%90-%D7%9E%D7%AA%D7%93%D7%9C%D7%A7%D7%99%D7% 9D-%D7%91%D7%AA%D7%97%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%9D-%D7%A2%D7%9E%D7%93%D7%AA-%D7%90%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A8-%D7%9E%D7%95%D7%A9%D7%91%D7%AA%D7%AA-%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8-%D7%93%D7%99%D7%95%D7%95%D7%97-%28%D7%A0%D7%90-%D7%9C%D7%94%D7%99%D7%9E%D7%A0%D7%A2-%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99%D7% 9D-%D7%9B%D7%90%D7%9F%29




.

boaz avrahami
16-11-15, 08:52
חנן, הן מחויבות לעמדת אוויר ועוד כמה שרותים לפי חוק.
יותר קל לדווח לחברה או למשרד התשתיות.
זה לא עניין של התנדבות מצידן

חנן-ג'יפולוג
16-11-15, 08:55
אני מכיר את זה, אבל מאמין יותר בכוחות השוק מאשר ברגולציה.

למפקח תמיד אפשר למכור שגנבו את הפייה או תירוץ אחר, שגם יכול להיות נכון.

אבל אם תחנה תדע שהיא מפסידה על התדלוקים יותר משהיא מפסידה על עמדה עובדת, היא תדאג שתמיד יהיה אוויר.

shachar
16-11-15, 09:13
אבל זה לא מספיק שתבדוק ותעבור הלאה.
מישהו (התחנה) צריכה לדעת שעשית את זה, ולא מדובר על החייל המשוחרר שעובד בעבודה מועדפת.

אם אתה רוצה לנהל רשימת מעקב,
תפתח שרשור לדיווח כמו שנפתח על ביקורות דרכים.
ותערוך אגרסיבית את הדיונים שמעבר לדיווח.

חנן-ג'יפולוג
16-11-15, 09:22
אני מתחייב לדווח לבעלי התחנות הסוררות, ברגע שתהיה פה תמיכה רחבה למהלך.

boaz avrahami
16-11-15, 09:23
בדרום לדעתי התחנות מפרקות עמדת אוויר ומים בגלל שימוש יתר של אנשים שצורכים רק את השרותים ללא תדלוק.

תאר לך חשבון מים של תחנה בסוכות או פסח אם הברז היה חופשי...

חנן-ג'יפולוג
16-11-15, 09:30
בועז, יכול להיות שגם גונבים להם את הפייה, משאירים את הצינור על הכביש ודורסים אותו.

יש גם מאות מתדלקים שלא משתמשים באוויר, אז על חלק הם מרוויחים בלי לתת שירות של אוויר, ולחלק אחר הם מוציאים על האוויר בלי להרוויח על הדלק.

אפתח גם שרשור לדיווח, כפי ששחר הציע.

אני לא מתכוון לעשות בשבילם את החשבון הכלכלי, אלא רק לשקף להם את הנזק שיגרם להם, כשיסרחו.

אומי5
16-11-15, 10:26
העניין הוא שכנראה חלקן עשו את החשבון ומעדיפות להפסיד כמה ג'יפים בסוכות, ולא לממן מים ואוויר.
לכן כדאי את הדיווחים להעביר גם לרגולציה.

מבטיח לעדכן אם אראה עמדות לא תקינות.

אולי כדאי לרתום גם את הפורומים המקבילים (קארספורום וווילז) כדי ליצור קבוצות לחץ גדולות יותר.

חנן-ג'יפולוג
16-11-15, 10:31
יתכן שהם באמת עשו את החשבון שיפסידו כמה ג'יפאים בודדים, וזה שווה להם בסה"כ. אם כן, אני מניח שהם חשבו רק על המיעוט שיעשה מחאה פרטית, אם בכלל.

אבל, אם באמת תיווצר מחאה ציבורית, אני מניח שהחשבון שלהם יראה אחרת, עם תוצאות אחרות.

חנן-ג'יפולוג
16-11-15, 10:59
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/95404-%D7%9C%D7%90-%D7%9E%D7%AA%D7%93%D7%9C%D7%A7%D7%99%D7% 9D-%D7%91%D7%AA%D7%97%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%9D-%D7%A2%D7%9E%D7%93%D7%AA-%D7%90%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A8-%D7%9E%D7%95%D7%A9%D7%91%D7%AA%D7%AA-%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8-%D7%93%D7%99%D7%95%D7%95%D7%97-%28%D7%A0%D7%90-%D7%9C%D7%94%D7%99%D7%9E%D7%A0%D7%A2-%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99%D7% 9D-%D7%9B%D7%90%D7%9F%29

אמיר ב.א
16-11-15, 11:25
רעיון טוב - תמיד מבאס לסוע לתחנה מסויימת ולגלות שגם שם אין עמדת אוויר.


מצטרף למדווחים.

נמרוד - מערד
16-11-15, 11:26
בועז
לא כל התחנות בדרום מזייפות, בערד עברתי על כל התחנות וכל עמדות האוויר תקינות.
נמרוד

boaz avrahami
16-11-15, 11:41
התכוונתי מדרום לבאר שבע עם דגש על שדה בוקר עד מצפה וחלק מהערבה.
בחלקם יש אוויר אבל לא מיים

חנן-
לדעתי צריך לבנות טבלה או לפחות לחלק לאזורים
צפון, מקו חדרה ומעלה
מרכז, חדרה גדרה
ודרום

ושכל מדווח יצטט את האזור הרלוונטי כי אחרת זה לא יהיה אפקטיבי

דור אריאל
16-11-15, 17:06
אני לא יודע כמה זה נכון אבל לפני חודש שאלתי את המתדלק בתחנה ליד עין בוקק למה כל הזמן חסרה הפייה בעמדת ניפוח אוויר והוא אומר שהג'יפאים חותכים את הצינור וגונבים את הפייה,

יומיים אחרי זה באמת הייתה פייה חדשה

asafk
16-11-15, 18:16
שישימו מצלמת אבטחה ולא תירוצים.
אני בטוח שגם כשגונבים להם נייר טואלט הם לא סוגרים את השירותים כי על זה יש מי שמפקח ברצינות.

אסף.

דור אריאל
16-11-15, 20:42
הם כן שמים פיות חדשות אבל לוקח זמן עד שמביאים,
לגבי השירותים עדיף שלא תכנס לשם..


שישימו מצלמת אבטחה ולא תירוצים.
אני בטוח שגם כשגונבים להם נייר טואלט הם לא סוגרים את השירותים כי על זה יש מי שמפקח ברצינות.

אסף.

ד ו ר ו ן
16-11-15, 20:54
לדרמן.
פותח את הברז.

דרור ברלי
16-11-15, 21:11
יוזמה מבורכת ומתבקשת.

פעם, לפני שנים בימי ה-CJ והדיונות העליזים, שאלתי באחת התחנות באיזור ראשל"צ למה עמדת האוויר לא פועלת.
התשובה היתה "אתם הג'יפאים מגיעים לכאן למלא אוויר ומטנפים את כל שטח התחנה בבוץ שנושר לכם מהצמיגים". (הניסוח שלי והוא עדין)

נדב155
17-11-15, 21:12
לפני כחודש וחצי תחנת הניפוח בעובדת היתה מושבתת, שמח לגלות שהם תיקנו אותה

אומי5
19-11-15, 10:39
הצעת יעול לשירשור דיווח.
הרי אף אחד לא ישב לקרוא את כל השירשור כל יום.
תערוך את הדיווחים לתוך ההודעה הראשונה, רשימה אדומה לרעים, שחורה לטובים, מדי פעם נכנסים לשירשור מתעדכנים בהודעה הראשונה והולכים לתדלק....

חנן-ג'יפולוג
19-11-15, 20:31
זה מאלץ אותי לתחזוקה שוטפת. לא ישים.

במחשבה שניה, גם ההיסטוריה לא כזו חשובה, כי כמו שכתבתי, אין כוונה לנקום.
ברעיון שלי, מי שיסדר את עמדת האוויר, מתדלקים אצלו.
אז רק צריך לפני תדלוק להעיף מבט על עמדת האוויר, ואם היא מושבתת, לעבור לתחנה אחרת, ולדווח בשרשור הייעודי.
אם יהיו על תחנה מסוימת דיווחים שליליים רבים, זה כבר יבלוט לעין.
אני אדאג להעביר למנהל תחנה כזו את הקישור.

חנן-ג'יפולוג
25-01-16, 12:41
תגובה לאורן: כדי לפנות את שרשור הדיווחים, מדיונים:







חנן היקר,

כמי שנותן שרות לאחת מחברות הדלק הגדולות אני רק יכול לומר כי הרעיון שלך הוא אולי יוזמה מבורכת, אך לא כל כך יעילה ולו רק מהסיבה שבדרך ישנם כמה עובדות שאתה ושאר המגיבים אינם מודעים להן ואני אשתדל לפרט אותן:

1. בכל תקלה שהיא בתחנת דלק נפתחת קריאה במוקד השרות של אותה חברה (פז, דלק, סונול, דור אלון), כמדיניות היא אמורה להיות מטופלת עוד באותו יום, או ביום שלמחרת לכל היותר, כמובן שיש חשיבות לאופי התקלה, אם כל התחנה מושבתת יגיע לשם צוות תוך מספר שעות, לכן הסיכוי שתמצא עמדת אויר לדוגמא שלא עובדת כמה ימים הוא לא הגיוני בעליל, אלא אם מדובר בתחנה "לבנה" (זו ההגדרה לתחנה פרטית ולא ממותגת) שלבעלים אין כל כך מושג בשרות.

2. מניסיוני, ולצערי הרב, 99% מהתקלות בעמדת מילוי האוויר מקורן בוונדליזם, פיית מילוי שבורה\חסרה, צינור קרוע\חתוך\חסר, יחידת ראש שבורה, מעטים המקרים בהם מדובר בתקלה במדחס האוויר או ביחידת הראש, עכשיו נסה להיות אובייקטיבי ולומר מי לדעתך האחראי לרוב הנזקים, ולמרות כל זאת, עדיין תקלות\נזקים אלו יטופלו באופן מידי, כמובן שבאזור המרכז הן תטופלנה מהר יותר, ובאזורים מרוחקים מן הסתם זה ייקח מעט יותר מן אך עדיין בגבולות ה - SLA שנקבע ע"י כל חברה.

3. לגבי מצלמות אבטחה בתחנות, בתגובה 15 בשרשור המקורי כתבת שיבדקו במצלמות האבטחה במקום לתת תירוצים, כידוע לך בכל תחנת דלק ישנם מצלמות אבטחה למכביר, כולל גם על עמדת האוויר, תאמין לי שהתביישתי כשצפית בסרטונים בהם נראים ג'יפאים חותכים את צינור האוויר בשלמותו עם סכין יפנית, רוכבי טרקטורונים שמעקמים את פיות האוויר, ולא מעט בני דודים מהפזורה שפשוט בא להם להחליף את הצינור אויר שבבית שאותו בזזו לפני כחודש לאחד חדש יותר, כמדיניות של כל חברות הדלק לא מחייבים לקוחות על נזקים שנגרמו על ידם למעט מקרים חריגים.

4. רק לסבר לך ולשאר קוראים את האוזן, מידי יום נתלשים במדינת ישראל כ - 50 צינורות תדלוק בממוצע, הכוונה היא לזה שנהג פשוט מתחיל בנסיעה בזמן שאקדח התדלוק נמצא בתוך פתח התדלוק ברכב, לרוב זה נגמר בשבירת "המנתק" מנגנון ייעודי שנועד למנוע דליפת דלק במקרים של תלישת צינור, במקרים אחרים כשמדובר במערכות תדלוק חדישות העונות לתקנים החדשים של איכות הסביבה למישוב אדים ייתכן ונגרם נזק לאקדח\צינור\מנתק שעלות התיקון שלו יכולה להגיע לכמה אלפי שקלים, ובכל זאת כמדיניות כוללת בכל חברות הדלק הן לא מחייבות אף לקוח בנזקים אלו.

5. כשנכנסים לתחנת דלק ורואים שלט כל שהוא על עמדת האוויר לדוגמא, משמעו שמנהל התחנה מודע לכך, וסביר שכבר פעל לתיקון התקלה, אך אם הבחנת בעמדת אויר שאינה תקינה ואין עליה שום שלט, ייתכן ומנהל התחנה אינו מודע לכך, במקום לספר לכל העולם ואשתו שעמדת האוויר בתחנה X מושבתת, טוב תעשה או יעשו שאר הקוראים אם ירדו מרכבם ויכנסו למשרד מנהל התחנה או סגנו ויודיעו לו על כך, רק כך אתם יכולים להיות בטוחים כי ליקוי זה יטופל, זה שמודיעים לאחד המתדלקים לא תמיד עוזר לצערי, מדובר בחיילים משוחררים בעיקר שהתחלופה שלהם היא היסטרית ולכן זה לא כל כך איכפת להם.

6. החוק מגדיר אילו שירותים יינתנו בתחנת דלק, עמדת אויר לרכבים פרטיים היא חובה, ולמה ציינתי רכבים פרטיים, כי 5 סופות עם צמיגי "33 שעכשיו יצאו מהדיונות אחרי שהורידו אוויר ל - 10 PSI או פחות מזה ועכשיו תופשות את עמדת האוויר לשעה זה שווה ערך לשבוע עבודה של עמדת האוויר ברכב פרטי, יחד עם זאת וכל עד אין ונדליזם אין עם זה שום בעיה.

7. לגבי עמדת מים, בכל שירותים אמור להיות ברז מים עם סבון ואפילו מתקן לייבוש ידיים, אם רוצים ברז על רצפת התחנה על מנת למלא מים לרדיאטור או לוישרים לא תמיד תמצא כיוון שהחוק אינו מחייב, בנימה אישית - אם הוא היה משמש רק לזה אני מניח שהיית מוצא תחנות עם ברזי מים ברצפת התחנה, אך מכיוון שעם ישראל אוהב למלא מים בחינם, לשטוף את הבוץ מהג'יפים באמצע התחנה, ואפילו להתקלח בהם, כן כן, אל תהיו מופתעים, הסירטונים ממצלמות האבטחה מעידים על כך, סגורים רוב הברזים ברצפת התחנה, רוצים לשתות - יש מים מינרלים למכירה כמה שתרצו, רוצים נוזל קירור - גם יש, רוצים מים לוישרים - יש גם כן.

חנן, אני מקווה ששפכתי מעט אור על הנושא, כולי תקווה שעכשיו הנושא יהיה מעט ברור יותר על כל צדדיו, כג'יפאי חשוב לי שכל ג'יפאי אחר באשר הוא יקבל את השירותים הדרושים לו בכל תחנת תדלוק, יחד עם זאת הייתי שמח לו תופעת הג'יפאי המכוער היתה נעלמת לה.

בידידות, אורן




היי, אורן.

אני יודע, וגם כתבתי את זה, שחלק מהתקלות נובעים מגניבות ונזקים. אין צורך לומר שאני אוהב התנהגות כזו בדיוק כמוך.

מבין את זה, אבל לא מקבל את זה כתירוץ.

יש לתחנות חובה. שיעמדו בה. יש להן גם זכות, להרוויח הרבה מאוד כסף על תדלוק רכבי 4x4.

מי שתיקן את התקלה מייד כשנודע לו עליה, הוא בסדר, ולכן ביקשתי שלא ננקום, אלא נדווח על תחנה שתיקנה את התקלה.

אתה רוצה לומר שזה מקרי ששלוש תחנות במצפה, כל תחנות הדלק במצפה, היו עם תקלה טרייה במשאבות שלהן, באותו יום, שבת, שבו יש ג'יפאים רבים שצריכים אוויר?

אם כן, אתה מאמין גדול בצירוף מקרים. להערכתי מדובר במדיניות מכוונת.


אני שמח שאתה רואה את זה, וגם מגיב, כי זה משפר את הסיכוי שבעלי תחנות דלק יבינו את ההשלכות של התנהגות כנ"ל.

תגובה 15 היא של אסף.

רק לסבר את העין: שילמתי 4000 ש"ח על סט צמיגים, שניזוקו טרם זמנם מנסיעה בלחץ אוויר נמוך. הפנמתי. ארגנתי לי לפני שנים רבות, מדחס אוויר מובנה ברכב, אבל זה בא לומר שמדובר בעניין משמעותי, עם השלכות יקרות, שלא לדבר על בטיחותיות.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
25-01-16, 13:11
חנן ידידי היקר,

בסך הכל ניסיתי לשפוך מעט אור על הנושא מהצד שרובכם אינו מכיר, ובטח שלא באתי להתנצח כאן.
יחד עם זאת, אם המטרה שלך היא לשיפור המצב, כיצד זה שלא ראיתי בשני השרשורים ולא תגובה אחת על תחנה שתיקנה את הליקוי שפורסם, משמע שכל מי שיקרה את התגובות יצא מנקודת הנחה שאל לו להגיע לאף אחת מהתחנות הללו כיוון שבדצמבר 2015 מישהו כתב שעמדת האוויר לא פועלת, ואם לא צויין אחרת אזי שבטח הליקוי בעינו עומד, וזה כבר חורג לדעתי ממה שאתה התכוונת מלכתחילה.
הייתי שמח לו כל מי שפרסם הודעה על ליקוי בעמדת האוויר היה גם טורח לבדוק זאת יום או יומיים לאחר מכן ומדווח שוב אם טופל או לא.

אגב, מבדיקה שעשיתי עמדת האוויר באחת מאותן 3 תחנות במצפה רמון אשר ציינת, נתקבלו מאז אותה שבת (15.11.2015) 8 קריאות !!! לתיקון עמדת האוויר.
בכל 8 הפעמים מדובר היה בצינור או פייה חסרים, ופעם אחת בנוסף לפיה חסרה היה גם תצוגה שבורה בראש של יחידת האוויר, ועובדה מפתיעה במיוחד היא שתמיד הקריאה נפתחה ביום ראשון, משמע הנזק נגרם בסופ"ש, מוזר, לא ?

עמך הסליחה, תגובה 15 אכן נכתבה ע"י אסף.

בידידות, אורן

מצטרף לקריאתך, למי שעדכן כאן על תקלה, שיעדכן גם על תיקונה.

זה לא תמיד ריאלי, כמובן.
לדוגמא, אני לא מגיע למצפה רמון לעתים תכופות מספיק, על מנת לעדכן על תיקון התקלה שדיווחתי עליה.

אני כן מבטיח, שמנהל תחנה שהוזכרה כאן, שידווח על התקלה ותיקונה, תגובתו תישאר בעינה, ואף תקבל את פרגונינו.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk

דרור ברלי
07-02-16, 09:49
אתה רוצה לומר שזה מקרי ששלוש תחנות במצפה, כל תחנות הדלק במצפה, היו עם תקלה טרייה במשאבות שלהן, באותו יום, שבת, שבו יש ג'יפאים רבים שצריכים אוויר?

אם כן, אתה מאמין גדול בצירוף מקרים. להערכתי מדובר במדיניות מכוונת.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk


דימונה.
5 תחנות דלק גדולות משני צידי כביש 25, סמוכות זו לזו: סונול, דלק, אורנים, פז, טן.
בכולן עמדת האויר תקולה/מושבתת.

אם זה לא בכוונה תחילה, אז אני לא יודע איך להגדיר את זה. חובבי קונספירציות יגדירו את זה כ"מדיניות מתואמת בין התחנות".
שלא לדבר על איך נראים השירותים... ולא שיש הצדקה אחרת להיכנס לשם - הבנזין/סולר אפילו לא במחיר אטרקטיבי....

אז תחסכו מעצמכם את העצירה בדימונה לדלק, לאוויר, לקפה, לארטיק, לפיפי. אם יש עסקים שמזלזלים בלקוחות שלהם, אין סיבה לתת להם פרנסה.

sam1g
07-02-16, 18:13
ומאידך, עמדת האוויר בתחנת הדלק בחצבה תקינה בכל שלוש הפעמים
שביקרנו בה בחודשיים האחרונים.
בעצם, לא זוכר אם בכלל היתה אי פעם מושבתת..

-->