צפייה בגרסה מלאה : צמיגים ורפידות בלם אחוריות לגרנד ויטארה 2005 XL7
אהלן
מכיוון שזה הג'יפ הראשון שלי, אני לא ממש מבין בעולם התיקונים והחלפים.
קיבלתי הצעה להחלפת רפידות בלם אחוריות, הרפידות החדשות מקוריות, במחיר של 1100 ש"ח. סביר? אשמח להתייחסויות.
איזה צמיגים יש למידה הזו של הרכב? איפה כדאי לקנות? אני צפוני אבל יכול לקנות גם במרכז, המידה היא 235/60/16. חיפשתי בפורום אבל לא מצאתי אינפורמציה עדכנית, מקווה שהנושא לא נלעס עד תום ואני סתם מעיק.
דרך אגב, התקנתי מערכת גז והרכב נוסע מעולה. בקרוב אעלה תמונות של תא המטען אחרי שאבנה שם איזה מדף או שניים כדי לכסות את המיכל ששם.
תודה מראש..
יש מאחור דיסקים או תופים?
אסף.
תופים מאחור, מקדימה דיסקים. לגבי צמיגים - מידה קצת בעייתית. יש רק מקסיס 50/50 או גיאולנדר של יוקוהומה. אולי עוד כמה סיניים/תורכים. שזה בסדר אם הרכב מבלה הרבה בכביש ולא בשטח קשה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אז הסכום נראה גבוה אלא אם כן מחליפים גם תופים.
אסף.
boaz avrahami
20-11-15, 12:17
או חורטים ואם המחיר כולל עבודה ומעמ.
עדיין קצת גבוה אבל המחירים בארץ לא זולים...
כמה עולה חריטה? 100 ? 200 ?
אסף.
תבדוק כמה יעלו תחליפיות מאיכות טובה, לא זבל סיני.
Sent from my iPhone using Tapatalk
boaz avrahami
20-11-15, 12:29
בוא נעשה חשבון כללי
נעלי בלם מקוריות כ 400
שעת עבודה 250
חריטה 200
כולל מעמ כבר 1000 שח
פיספסתי משהו?
הרפידות עצמן זולות יותר בדראמים, אבל יודע מה? אם זה מקורי אז אני לוקח את דברי בחזרה, לא זוכר ששילמתי מחירים כאלו לרפידות אבל אולי זה בכל זאת סביר.
אסף.
boaz avrahami
20-11-15, 12:41
אני גוזר לפי המחירים באי ביי לחליפי ( כ 50 דולר).
אני משוכנע שהסנדלים יעלו יותר מהמחיר שנקבתי אפילו.
ולפי מה שראיתי מקדם הרווח של מכשילי תנועה עפ בדיקה שעשיתי לגיפ ( רמז, הבאתי גם דיסקים במזוודה בגלל המחיר).
ולמיטב ידיעתי זה פטור להם ממס כך שהם ממש מתחזרים
או חורטים ואם המחיר כולל עבודה ומעמ.
אם חורטים אז בסבירות גבוהה הרפידות ״מחודשות/מודבקות״, ולא חדשות, והמחיר לרפידות בהתאם.
מידת הקשת של רפידות סטנדרטיות חדשות מתאימה לקוטר המקורי+ שחיקה מינימלית שלא מחייבת חריטה.
המחיר שהציעו לי היה 600-650 ש"ח לרפידות מקוריות, ועוד עבודה 400-450.
אני לא יודע אם זה כולל מע"מ (שזה משמעותי), ללא חריטה.
תודה על האינפורמציה, עכשיו אני מתחיל לקבל פרספקטיבה.
איפה אני יכול לקנות רפידות ב-400? חיפשתי ברשת ולא מצאתי.
ואיפה כדאי להזמין צמיגים? אני גר באזור כרמיאל וכל המקומות שראיתי הם יקרים (לפרייבטים מוכרים זבל סיני ב-350 ש"ח)
זבל סיני לפרייבטים עולה 150 לצמיג.
אז או שזה לא זבל, או שהמחיר מופקע בעליל.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.