צפייה בגרסה מלאה : חידה בינונית, בינתיים (פתרון: תל ערד)
בנוהל.
בין הפותרים נכונה יוגרל מקדש.
103625
תל ערד. תודה על המקדש. האם אני יכול להתייחס לחידה זו כרמז לחידה הקשה? יעני כי צולמו השתיים באותה גיחה, או לפחות באותו יום קרב?
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
תל ערד. תודה על המקדש. האם אני יכול להתייחס לחידה זו כרמז לחידה הקשה? יעני כי צולמו השתיים באותה גיחה, או לפחות באותו יום קרב?
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
יפה.
תשובתך נכונה, אם כי חלקית ביותר.... נדרשת התייחסות בעיקר למה שלא רואים... (או לפחות למה שרואים)
ביחס לשאלתך, אתה יכול, אבל זה לא יעזור...
הצלחה
PW
למעשה הצילום כולל רק את המצודה הברזלית מהמאה ה-8 לפה"ס, אם אינני טועה , שבפינה הדרום מערבית ניתן לזהות בברור את מקום המקדש על חלקיו השונים. בדביר ניתן לראות כיום רפליקה של המצבה שנמצאה בזמן החפירה. הועלתה אפשרות שסימני ההרס שנמצאו בו יוחסו ע"י חלק מהחוקרים לרפורמת יאשיהו במאה ה-7 לפנה"ס . מה שלא רואים בתמונה, זו העיר ערד מהברונזה הקדומה ב'. עיר המשתרעת על כ-100 דונם מוקפת חומה והייתה קבורה ס"מ בודדים מתחת לפני השטח.103634
יפה.
תשובתך נכונה, אם כי חלקית ביותר.... נדרשת התייחסות בעיקר למה שלא רואים... (או לפחות למה שרואים)
הצלחה
PW
. מה שלא רואים בתמונה, זו העיר ערד מהברונזה הקדומה ב'. עיר המשתרעת על כ-100 דונם מוקפת חומה והייתה קבורה ס"מ בודדים מתחת לפני השטח.103634
שלהבנתי זרוקה בוואדי ליד, בגלל חוקרים שרצו לרדת לשכבות העמוקות יותר..
יפה.
הצלחה
PW
לא יעזור, אבל גם לא יזיק, ולא רק לי. צולמו שתי החידות באותו טיול? (אם אפשר לקרוא למה שאתה עושה בסופי שבוע "טיול"...)
[QUOTE=ד ו ר ו ן;666289]שלהבנתי זרוקה בוואדי ליד, בגלל חוקרים שרצו לרדת לשכבות העמוקות יותר..[/
התבטאות מזלזלת ודברי רהב אינם תחליף לידע ולכתיבה תרבותית !
ובהזדמנות זו תיקון מקום המקדש לפינה הצפון מערבית.
מזלזל במי?
זו עובדה מצערת שנלמדת בקורסים באוניברסיטאות בארץ, שחוקרים של תקופה x במקרים רבים זורקים את השכבה מעל כדי להגיע למה שמעניין אותם.
הנושא מודגש דווקא בדיוני האתיקה המקצועית של התחום.
ספציפית זכורה לי האמירה הזו מפי ארכיאולוג מקראי לגבי אתר תל ערד.
מזלזל במי?
זו עובדה מצערת שנלמדת בקורסים באוניברסיטאות בארץ, שחוקרים של תקופה x במקרים רבים זורקים את השכבה מעל כדי להגיע למה שמעניין אותם.
הנושא מודגש דווקא בדיוני האתיקה המקצועית של התחום.
ספציפית זכורה לי האמירה הזו מפי ארכיאולוג מקראי לגבי אתר תל ערד.
עובדתית במקרה של תל ערד בחשיפת "הזרוקה בוואדי ליד" כדבריך לא היה צורך "לזרוק" אף לא
שכבה אחת, מאחר והעיר הברונזאית הגדולה, כפי שכתבתי מעלה, הייתה ממש מתחת לפני השטח
ובאזור המצודה הישראלית החפירה לא הגיעה כלל לברונזה הקדומה והופסקה בתקופת הברזל לאחר
שהוסרו חלקית(לאחר תיעוד) סטרוקטורות הלניסטיות. ועל כן תגובתך עוררה הרגשת זלזול
בארכאולוגיה ובאינטליגנציה של העוסקים בה.
טכנית, לפי הגדרות האקדמיה מותר לי להציג את עצמי כארכיאולוג.
בפועל, לא עסקתי בזה כמקצוע, אלא בהעשרה לעולמות פיזיים אחרים.
חס לי מלזלזל בהיסטוריה של ארצנו, או בחושפי ומשמריה.
אבל..
בהתייחס לחפירות תל-ערד, כולל בסיור, נאמר לנו שחלקים עליונים מהתל הושלכו הצידה על מנת להגיע לדברים מעניינים יותר את החוקר הספציפי.
יתרה מכך, כפי שציינתי, בשיעורי אתיקה מקצועית, הנושא נטחן (תרתי משמע) לא מעט.
מהיכרות קצרה עם שניכם, נראה לי שאתם באותו צד, תכף תבינו את זה לבד.
בינתיים, קבלו את המשלים:
103730
באהבה
PW
מהיכרות קצרה עם שניכם, נראה לי שאתם באותו צד, תכף תבינו את זה לבד.
בינתיים, קבלו את המשלים:
103730
באהבה
PW
תודה על הגישור המכובד ותמונת "שטח המריבה".
לפי הפלומה הירקרקה (ב-2 התמונות), נראה שהמקום קבל כבר כמות משקעים מכובדת.
בביקורי האחרון בנובמבר 2011 הצהוב, מנוקד בסתווניות בודדות,
שלט עדין בכל.
עם כזו שליטה בחומר,,,,,,,
רק תגידו מתי מטילים לשם :)
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.