PDA

צפייה בגרסה מלאה : דיסקברי TD5 - כמה שאלות לפני קניה

אדי
16-10-05, 12:25
שלום לכם,

אחרי הפסקה די ארוכה נראה שאני חוזר לשטח ... ולא, אני הפעם לא מדבר על ה"טיולים" שלי בסופה ממוגנת :) .

כרגע, על הכוונת מונח דיסקברי TD5. בגדול, זה הולך ככל הנראה להיות הרכב שנקנה בעיקר עקב הרצון לשלב יכולת שטח עם אילוצי הכביש במינימום שינויים ופשרות ...

יש דברים קריטיים שכדאי לבדוק? נקודות תורפה ידועות?
עלויות ביטוח כלליות?
דברים שכדאי לדעת?

תודה, אדי.

tayrie
16-10-05, 13:42
נקודות תורפה ידועות?

8)

Alon
16-10-05, 14:10
כמי שעשה את המעבר הזה מסופה עם שתי נעילות לTD5 אז....
קודם כל תשכח מהתמונה שבא אתה מצולם ליד שם החבר זה לא לTD5
לגבי עלויות - ביטוח וכדומה - גבוהות -
עלויות סולר - לי יש ידני ואצלי 1:10
נקודות תורפה - לדעתי כמו כל רכב 4X4
דברים שכדאי לדעת? זה לא סופה וגם עם שתי נעילות זה לא סופה.
אלון

יעקוב60
17-10-05, 00:25
אלון - אתה טוען כי דיסקו נעול מלפנים ומאחור אינו משתווה ברמת העבירות שלו לסופה (סטנדרטית כפי שהדיסקו יהיה מלבד הנעילות ) ?
לא ממש נראה לי! בדיסקו בקלות ניתן להכניס צמיג 32" , יש מתלים ארוכים מאוד כסטנדרט , המכלולים מסודרים בצורה מדהימה מתחת לשלדה ו...אה כן , בדיסקו קיים דבר כזה איכות הרכבה.
בעברי הייתה לי סופה ( וגם דיסקו בנזין נעול מאחור , כיום דיסקו דיזל 98 נעול קדימה ואחורה ) זה פשוט עולם אחר ! , אני נוהג לשמור ולטפל ברכב כל הזמן , ובאמת (טפו טפו טפו :lol: ) מלבד טיפולים שוטפים (גם ברכב הקודם וגם בנכחי ) אין ממש תקלות , לפחות לא משהו חריג.
לאומת זאת הסופה שהייתה לי הייתה מתקלקלת בלי סוף , שלא נדבר על איכות נסיעה מחפירה , רמת עבירות לא ממש מספקת ועוד...
כל אחד ובחירותיו , אבל יש לשקול מילים לפי דעתי.
יעקב

Alon
17-10-05, 09:13
יעקוב - כנראה שלא הסברתי טוב סופתי לשעבר היתה עם שני ARB.
לגבי נוחות נסיעה אין מה להשוות
לגבי עלויול דלק אין מה להשוות
לגבי עבירות הסופה תיקח לפחות זאת שהייתה שלי תיקח.
תקלות הסופה שהייתה לי 4.5 שנים ושימשה רכב יוםיום וטיולים הייתה ברמת שבירה ותקלות נמוכה יחסית
אלון

יעקוב60
17-10-05, 12:44
בעיניין השבירה והתקלות - כמו בכל רכב ! כנראה שזה פונקציה של רמת האחזקה וההשקעה ברכב.
הסופה שלי הייתה מטופלת מאוד וסבלה מתקלות רבות , לאומת זאת אני מכיר מספר לא מבוטל של סופות שנהנות מאמינות יחסית טובה , זה כבר דיון ששיך למקום אחר.
יעקב :wink:

-->