PDA

צפייה בגרסה מלאה : נורת מנוע בג'מיני 03

atamuz
30-11-15, 21:34
שלום,
נידלקה לי מנורת מנוע בג'מיני ורציתי לדעת מה הכיוון של תקלה כזו?
האם כדאי דבר 1 לנסות לאפס תקלה זו ולראות האם היא חוזרת? לחבר יש סורק כזה פשוט שמאפס תקלות.
אשמח לעזרה.
לילה טוב.

asypeer
30-11-15, 21:52
אם יש סורק אז תשלוף קוד תקלה ותבדוק במה מדובר. אם תאפס - סיכוי טוב שתחזור אחרי כמה מאות קילומטרים (לא מחייב אבל לרוב, לפעמים שפריץ של מים או דלק מהול יכולים גם כן להדליק נורה)

Sent from my iPhone using Tapatalk

atamuz
01-12-15, 05:52
היום אמור לקבל את הסורק ולבדוק,יש לך מושג היכן אמור להיות השקע לחיבור ?
בפנים הרכב לא מצאתי והיה מאוחר חשוך וגשום מידי אתמול לבדוק מיתחת למכסה מנוע.

asypeer
01-12-15, 08:35
זה מתחת להגה בצד ימין

Sent from my iPhone using Tapatalk

atamuz
03-12-15, 21:48
תודה על האיתור של השקע!
אז ככה: קוד התקלה p0141
בסיפרון שמגיע עם הסורק כתוב שמהות התקלה היא: o2 sensor heater circuit malfunction {bank 1 sensor2}io
האם לחיישן o2 יש מעגל חימום?
האם זה מעיד על איכות דלק ירודה(כמו שנירמז בתגובות מעלה)?
אולי בעיה אחרת שניתקלתם בה?
כרגע התקלה אופסה ע"י הסורק.
מעוניין לרדת לשורש העניין
אשמח לעזרתכם.
בברכת סופ"ש מהנה בשטח.

asypeer
03-12-15, 23:22
SENSOR 2 זה החיישן שקרוב יותר לאגזוז, הוא נמצא אחרי הממיר ודי נמוך כך שיכול להיות שזה נגרם ממים או מכניסה לשלולית. קרה לי כמה פעמים והסתדר לבד אחרי כמה ימים. תאפס את התקלה וסע כמה ימים. זה לא מסוכן (הרכב אולי יצרוך מעט יותר דלק, לא משהו רציני)
אם זה חוזר ולא צללת בשלוליות, תבדוק את החוטים של החיישן, אולי התנתקו או נשברו ואז אפשר איכשהו להלחים אבל כבר עדיף להחליף אם זה חיישן מ-2003.
אם כל החוטים נראים שלמים, כנראה עשה את שלו. - חיישן חדש בארץ זה כמה מאות שקלים לתחליפי, באיביי אפשר למצוא בפחות. אבל תתחיל מלראות אם זה חוזר.. יכול להיות שלא, מניסיון.

במקרה הכי גרוע..
http://www.sparkplugs.co.uk/amfinder/?find=lambda-sensors-denso-car-and-light-commercial-----suzuki-jimny-1-3-m13a-16v-04-2002---rear-7893434

atamuz
05-12-15, 10:23
1-חזרה אחרי נסיעה קצרה
2-וואו אספיר איזה תשובה מקצועית ומפורטת תודה.
יבדק ואני יעדכן.

-->