צפייה בגרסה מלאה : מספר בעיות טרופר קצת בנזין 2001
Liran Rozenberg
13-12-15, 09:44
שלום,
יש לי מספר בעיות שאולי יעזרו לי איתן.
תקלה ראשונה, בנסיעה מאומצת בשטח (דיונות, בוץ)
נדלקת נורת check trans באמצע הטיול, אני מכבה את המנוע נותן לו כמה דקות מנוחה מדליק חזרה והיא נעלמת.
בסוף הטיול בכביש כבר היא נדלקת שוב, הגיר נכנס למצב חירום ולא נותן לנסוע כמו שצריך ומגביל נסיעה.
ביצעתי בדיקה במחשב והראה לי תקלה p0706 שקופצת לסירוגין.. גם נבדק שמן גיר והיה חסר והוסף. חשבתי שזה יפתור את התקלה אבל לא.
בעיה שניה זאת נזילה/הזעה מתיבת ההגה, כל 3-4 ימים אני צריך להוסיף שמן הגה, הציעו לי שיפוץ אבל אולי אפשר בדרך אחרת כי כנראה גם שאחרי השיפוץ זה יחזור..
הקוד תקלה מדבר על המפסק מצבים בגיר בגדול, יכול להיות שניכנסו לך מים לשם ונוצרה קורוזיה, יכול להיות גם שהצמה שלהגיר מקצרת, צריך לעשות בדיקות או להתחיל מהמפסק מצבים ולהמשיך משם אם התקלה חוזרת.
אם חסר לך שמן הגה אז התיבה כבר נוזלת היא לא מזיעה, שיפוץ או תיבה משופצת זאת ההמלצה, לא מכיר דרך אחרת לפתור את התקלה.
אפשר לשטוף את התיבה ולנסות לראות מאיפה היא נוזלת ולהחליף אולי רק את המחזיר שמן הסורר, אבל בכל מקרה תיצטרך לרכוש קיט שיפוץ שעולה סביבות ה 200 ₪...
Liran Rozenberg
13-12-15, 12:16
תודה על התשובה,
בנוגע למנורה היום אגש לחשמלאי רכב ונבדוק את העניין.
לגבי התיבת הגה, ניתן להחליף את המחזיר שמן ללא פירוק התיבה?
כי הנזילה היא רוב הסיכויים מהמחזיר שמן שלה כפי שאמרו לי במוסך וישר קבעו שיפוץ כללי
מפסק מצבים בגיר
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/1564-jeepolog-archive
בקשר לתיבה, ניתן להחליף בלי פירוק התיבה מהרכב, קצת יותר קשה אבל אפשרי, זה לא מבטיח שהחלפת המחזיר שמן תעזור, הוא יכול לפרוץ שוב, או שמחזיר שמן אחר יפרוץ.
Liran Rozenberg
13-12-15, 13:09
מאיפה ניתן לרכוש את הקיט הזה?
לירן,
כדאי שתקרא פה שרשורים ותבין איזה גיר לא מציאה שודך לטרופר בנזין.
לפני שאתה גומר אותו, כדאי שתקרא על קירור הגיר .
הנורית נדלקת ב 140 מעלות צלזיוס וזה טיגון רציני לשמן .
אסור לכבות מנוע במצב זה !
ניוטרל והחזקת 1200 סל"ד לערך לכמה דקות.
אם אין לך מע' קירור רצינית, שקול התקנה של מערכת כזאת ואחר כך
החלפת שמן מלאה.
נ.ב - כבר אין כמעט משפצים שמוכנים לשפץ גיר זה שלא לדבר על לתת אחריות לאחר שיפוץ .
רענן
Liran Rozenberg
13-12-15, 22:24
היי רענן,
הייתי במכון גיר ביום חמישי ונבדק השמן גיר, היה חסר והוסף מה שחסר,
גם השמן גיר היה במצב טוב.
יש לי קולר גיר גדול, אז אני ממש בספק שזאת בעיית התחממות..
אני אנסה להוציא קוד תקלה בזמן אמן שזה קורה ואז נהיה יותר חכמים.. או שדרך הסטוריה בטק2
הייתי במכון גיר ביום חמישי ונבדק השמן גיר, היה חסר והוסף מה שחסר,
אני בספק שהשלימו כפי שצריך !
ראה הפרוצדורה הנכונה :
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/74261-%D7%9E%D7%A4%D7%9C%D7%A1-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%90%D7%99%D7%A4%D7%94-%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%93
מנסיון של הרבה בעלי טרופר בנזין,
הנורית מעידה על התחממות .
למה מתחמם ? חפש שרשורים שלי .
רענן
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.