התחברות

צפייה בגרסה מלאה : Article: Extreme Gear - אירוע מכירות והנחות ענק

אייל
16-12-15, 06:06
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3680-Extreme-Gear-%D7%90%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A2-%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%94%D7%A0%D7%97%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%A7

השועל
16-12-15, 09:58
נראה שיש מוצרים איכותיים ומעולים, אבל חייב לומר שזה קצת טיימינג מוזר..

savyon
16-12-15, 10:13
אתה קטנוני...
כמו כולם, סיילים לקראת סוף שנה

de fox
16-12-15, 10:16
ברוח התקופה... סכינים זה במודה עכשיו

asafk
16-12-15, 20:35
סכינים זה במודה תמיד

שעות..??

אסף.

boaz avrahami
16-12-15, 21:54
יש הגנה משפטית למי שקונה סכין?
ברנרד?! [emoji12]

( בפרפראזה על קמפיין השתולים)

dadwel
16-12-15, 21:54
מישהו יודע מה החוק אומר לגבי נשיאת סכין גם בשטח או אפילו ברכב?

Extreme Gear
17-12-15, 07:25
סכינים זה במודה תמיד

שעות..??

אסף.

היי אסף,
היום (חמישי) בין 10:00-16:00
מחר (שישי) בין 09:00-14:00

savyon
17-12-15, 07:53
אני שם בשישי,
מי בא?

asafk
17-12-15, 08:08
אולי אני אבוא. אני רוצה/ צריך סכין בינוני חדש. ה cold steel הזה טוב? מצד אחד יצרן טוב מצד שני ידית חלולה... אם מתנהגים איתו באגרסיביות הוא שורד? דברים כמו לדפוק על הצד הקהה של הלהב כדי לשבור או לבקע ענפים וכו׳. בקיצור.. יש כאן מישהו מנוסה איתו?

אסף.

savyon
17-12-15, 09:17
ה- JUNGLE WARRIOR נראה טוב,
אני זומם עליו
(באמת, בלי קשר לעובדה שהתחלתי לעבוד בחברת ר.ד.ע תמרי)
סביון

השועל
17-12-15, 10:04
אז בגלל זה אתה חד היום :)

savyon
17-12-15, 11:24
אז בגלל זה אתה חד היום :)

עובד חדש לא מקבל את המחלקה של החדים...

lizard
17-12-15, 12:30
נשמע מעניין, אולי אצליח להגיע. צריך סכין טובה באוטו.

savyon
18-12-15, 11:14
104639104639

אחרון...

lizard
18-12-15, 12:55
השלל שלי...http://images.tapatalk-cdn.com/15/12/18/414b734b487cca56b376d14b4b00a28c.jpg

היה נחמד ודי זול.

opl
18-12-15, 13:17
אני לא מתעסק עם אנשים שיש להם מצאטה...

Bernard
18-12-15, 14:13
יש הגנה משפטית למי שקונה סכין?
ברנרד?! [emoji12]

( בפרפראזה על קמפיין השתולים)

מישהו יודע מה החוק אומר לגבי נשיאת סכין גם בשטח או אפילו ברכב?

בלי צחוק (ובטח יהיו כאלה שיגידו שאני מוסר מידע לאוייב...) - נושא בעייתי מאוד. מאוד!
זה לא עלה עד עכשיו אבל אני אומר לכם שזה נושא מאוד בעייתי ותלוי לחלוטין ב.. שוטר בשטח.
אם אתם "נופלים" על איזה גולם/מתחסד, אתם יכולים להיכנס לבעיה גדולה מאוד.

אבל כולנו ילדים גדולים..

asafk
18-12-15, 14:32
סעיף 186 לחוק העונשין - החזקת אגרופן או סכין שלא כדין
(א) המחזיק אגרופן או סכין מחוץ לתחום ביתו או חצריו ולא הוכיח כי החזיקם למטרה כשרה, דינו - מאסר חמש שנים.
(ב) לענין סעיף זה, חזקה היא כי החזקת אולר הינה למטרה כשרה. החזקה לפי סעיף קטן זה לא תחול על החזקת אולר במוסדות חינוך או במקומות אחרים, הכל כמפורט בתוספת, או בסמוך אליהם.

וסכין כולל גם לדרמן, שתדעו.
הצד השני של אותו סעיף הוא סמכויות חיפוש - והזכות שלכם לא להסכים לחיפוש.

מכאן הלאה... כולם כאמור ילדים גדולים.

אסף.

Bernard
18-12-15, 14:52
כמה דברים (מוסר פרטים לאוייב אעלק..).

שימו לב על מי חובת ההוכחה..
לא הייתי ממהר "לתרגל" התנגדות לחיפוש..
לא תמיד התנגדות לחיפוש אכן מעוגנת בחוק.
כמו שאמרתי - הכל תלוי בשוטר בשטח.

פעם אמר השופט אהרון ברק (לא זוכר את הציטוט המדוייק), שכל שוטר בשטח הוא השופט העליון והחלטתו, בשטח, היא מוחלטת ובלתי ניתנת לעירעור..
הוא דיבר על סמכויות השוטר וכמה כוח יש לו ומה האילוצים של "שוטר בשטח"..

ולכן.
הצעתי - לא לריב עם השוטר ולא לתרגל את "זכויות האזרח" יותר מידי (אתה לא יודע על איזה מפגר "נפלת")... יכול מאוד להיות שבסופו של דבר "תנצחו" אבל...
כולנו ילדים גדולים..

Bernard
18-12-15, 15:10
ועוד משהו קטן, למי שמחליט שאולי כן כדאי לריב עם שוטר...
מכונית זה גם "חצרים"...בעיקרון

asafk
18-12-15, 15:14
במיוחד אם כתוב ברשיון "מגורים"..!!

אסף.

boaz avrahami
18-12-15, 15:19
הכול בעייתי לנו האזרחים שומרי החוק אבל איכשהו תמיד לעברינים יש סכין וגם אקדח ובמקרה הם גם לא נתפסים כמעט אף פעם.

אז אם כבר נתת פרשנות לחוק לפחות תייצג את האינטרס של האנשים הנורמטיביים ולא האינטרס המשטרתי.

לפי ההגדרה מותר להחזיק סכין בבית ובחצרים או לשכנע מעל חמישים אחוז שלא היתה לך כוונה פלילית להחזיק סכין ולבצע איתה עבירה.

מה דעתך?
אתה חושב שיש פה חברים שיתקשו להוכיח שהם לא החזיקו לדרמן על מנת לדקור מישהו?

אבל מי כמוך מכיר את השוטרים.
עדיף להחזיק סכין חד פעמית מאשר להיתקל באיזה דביל שיגרור אותך לבית משפט באילת

המשוטט
18-12-15, 16:07
עדיף להחזיק סכין חד פעמית מאשר להיתקל באיזה דביל שיגרור אותך לבית משפט באילת

חבר שבמקרה הוא בן העדה הבדאווית נעצר לבדיקה במחסום .

ברכב היתה סכין יפנית ....

לא עזרו כל ההסברים שהוא עובד במגרש לחומרי בניין .

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

ד ו ר ו ן
18-12-15, 16:13
הצד השני של אותו סעיף הוא סמכויות חיפוש - והזכות שלכם לא להסכים לחיפוש.
אסף.
סמכות החיפוש מתייחסת גם לחשד, ללא משהו שביצעת כבר, או משהו שיש לך ביד.

לא הייתי מתנגד כ״כ מהר לשוטר שרוצה לבצע חיפוש.

לרוב הוא יחפש סמים, או נשק קר אמיתי, לא לדרמן ושות׳.

אם תתנגד פתאום גם הלדרמן יהפוך ל״הצלחה בחשד ובחיפוש״.

yoni_0000
18-12-15, 18:08
אחזקת סכין בדרך לטיול שטח, או בתוך ארגז כלים נשמע לטעמי כמו מטרה "כשרה".. אבל זה רק אני.
מצד שני, אני מכיר מקרים של חיילים על מדים שהסתובבו עם ציוד לחימה (ווסט ונשק), בתוך הווסט הייתה סכין קומנדו.. בבידוק ברכבת עשו להם את המוות.
רובנו לא צריכים יותר מאולר של לדרמן ואפילו סכין יפנית.

ד ו ר ו ן
18-12-15, 18:17
ברנרד,
למיטב זכרוני, כללי חיפוש ברכב שונים מאשר ב-״חצרות״.

asafk
18-12-15, 19:41
רובנו לא צריכים יותר מאולר של לדרמן ואפילו סכין יפנית.

בתור "אולד סקול", אני חושב שבשטח שני פריטי חובה הם אולר וסכין. לא יפנית, סכין אמיתית. האולר ככלי עבודה רב שימושי קטן. להדק בורג, למרוח גבינה, לקלף תפוז. הסכין ככלי עבודה אמיתי שיכול לעשות הרבה דברים מחיתוך ענפים וחבלים, ועד הרבה יותר מזה. אם רוצים להיות ממש בסדר, אז סכין מתקפלת בכיס עושה את רוב העבודה, אבל כשהמצב נהיה גבולי / קיצוני / השרדותי, או כשצריך להפעיל הרבה כוח (למשל - ביקוע ענפים רטובים כדי שהחומר היבש ייחשף ויהיה שימושי למדורה) - אין תחליף לסכין בינונית עם להב קבוע, סדר גודל של 10 אינצ' מקצה לקצה, ומקומה על פי רוב בתרמיל, אנחנו בכל זאת לא במערב הפרוע.

הבעיה היא שמה שנראה חיוני וטבעי לחלוטין בשטח - נתפס בעיני רבים ככלי נשק. ועכשיו תסביר שאתה בדרך לטיול...
לכן אני בכל מקרה משאיר את הסכין בתרמיל עד שמגיעים לשטח. האולר השוויצרי איתי בכיס תמיד, בערך מגיל 13, ועבר איתי כמעט הכל. עם הספיידרקו שתמיד היה בתיק, הפסקתי להסתובב מאז שעבר התיקון לחוק הסכינאות, חוץ מאשר כשאני יוצא לשטח. ועם הסכין בעלת הלהב הקבועה שתמיד הייתי יוצא איתה לשטח, הפסקתי לצאת בכלל מהבית.

אסף.

נמרוד
18-12-15, 21:38
רגע, אז את הבייבי הזאת, מותר לי להוציא מחצרי?

http://images.tapatalk-cdn.com/15/12/18/435ee8c53e35acccb3dbf01cb587b283.jpg

Bernard
19-12-15, 03:32
בועז מתחיל להזכיר לי כל מיני "כאלה", שבבדיקת החומר, כשהייתי מוצא להם כל מיני שטויות (שאח"כ הייתי צריך להגן עליהן.. כמו שאמרתי, הייתי מגן בלהט על מפגרים..) היו תמיד באים בטענות "אתה איתנו או נגדינו!!!"
וזו לא מחמאה.
כמו שאומרים שאני "מוסר מידע לאוייב..קוקיות.
מתאים בול לאימרה, שאני משתמש בה הרבה פה, בגולה - "אלוהים נותן אגוזים לאנשים בלי שיניים.." עצוב..
אני מעביר פה, באתר, "מידע פנימי" חשוב ואנשים, במקום להפנים ולחשוב איך להיות מוכנים (אם וכאשר).. מתלוננים...
כאילו שאני איזה גאון גדול (וואללה.. לא חשבתי על כך.. די!.. תמשיכו!!) ומגלה/מפתח דברים חדשים... אני לא.

אבל אני אתעלם בגבורה ואמשיך לתרום לקהילה!

אענה בתיפזורת..

כן. חוקי החיפוש לרכב שונים אבל ברוב המקרים לא רלוונטים לנו..
ההמצאה שצריך להוכיח משהו "מעל/מתחת לחמישים אחוז"... טוב הפתיח של המשפט אומר הכל..
בעיקרון (בעיקרון, משום שבמשפט הכל נתון לפרשנות.. כמעט) סכין ברכב זה לא חשד - זו כבר העבירה עצמה.
גם (ובעיקר..) סכין יפנית היא עבירה.
הנסיבות.. הנסיבות הן 40% מהעבירה, במקרה של סכין.
יתר 90% הם השוטר הגאון שמצא את הסכין - ואין לי שום טעות בחשבון... ואם יש צורך אני אסביר..
לא אותי צריך לשכנע שצריך סכין (גדולה) בטיולי שטח (לדעתי צריך גם נשק אמיתי ושמירה באוהל (בלילה) ועוד כל מיני דברים, כמו הגבהה וכאלה...)- את השוטר צריך לשכנע(במקרה "ש...").
כמו הסעיף הראשון - דורן גם צודק לגמרי בעניין "תירגול זכויות האזרח" (וזה קשור לעניין האחוזים הנ"ל).
המשוטט נתן יופי של דוגמא, לגבי כושר השיכנוע והסברים לגטימיים ואת מי צריך לשכנע.
וסכין בארגז הכלים הרבה יותר טוב ומשכנע מאשר סכין מתחת לכיסא או בתא הכפפות או בתא בדלת (כמו שאני מחזיק) או בכיס או בנרתיק יעודי...
לא כל שוטר/שופט יבין/יאמין למה צריך סכין כ"כ גדול (יותר מ-5 סמ'',לדוגמא) ויקר וחד בשטח... במיוחד כשלא יבין למה צריך הגבהה ולמה האזרח שומר החוק, שהובא בפניו, עובר על חוק אחד בצורה בולטת (ולהזכירכם, זה בכלל לא יהיה משפט על הרכב המוגבה - הנסיבות) ומנסה להסביר למה הוא שומר חוק וצריך להאמין להסבריו בנושא הסכין.

ולהזכיר למי ששכח (או לא ידע) אחד המשפטים, היחידים, של מר רוזנשטיין היה בגין הסעיף הנדון.
בחיפוש ברכב נמצא אצלו אולר קטן ולא עזרו הסבריו שזה נועד לקילוף תפוזים וחיתוך תפוחים... סיפור אמיתי לגמרי.

ושוב.
אלה הנתונים/סיפורים.. כולנו ילדים גדולים ויכולים להחליט..

boaz avrahami
19-12-15, 05:40
אתם נתפסים לפינות.
לאזרח נורמטיבי שפועל בתבונה אין סיבות לחשוש.
תמיד קיים חשש ליפול במצטבר גם על שוטר טיפש גם על תובע מרושע וגם על שופט אטום אבל אפילו בארץ אם אתה נורמטיבי הסיכוי לכך נמוך ויעידו על כך כמות האנשים שלא חוו חיפוש מימיהם....
אצל רובנו המערכת תסתפק במקרה הקיצון בהחרמה אם בכלל הגענו לחיפוש.
אל תלכו כמו רמבו וגם את הלדרמן שימו בארגז הכלים עד שאתם בשטח. שם מקומו

Bernard
19-12-15, 06:56
צודק לגמרי, בועז.

רק שנדע את העובדות.
חריגים תמיד יהיו.. והייתי יכול לספר לך שלא מעט נתקלתי ב(חלק מה)שילוב שציינת... מפגרים, לצערנו, לא חסרים.
נדמה לי שפעם דרור סיפר, לפני שנים, על איזה שוטר שסתם הציק וכשענו לו "לא יפה" פתאום הוא "מצא" איזו תקלה ברכב... רק חסר שהיה "מוצא" סכין..
בגלל זה אני אומר, לא לריב ולא "לתרגל יותר מידי את זכויות האזרח" ובטח לא להסביר לשוטר/פקח כמה הוא דביל/קנאי/לא מבין...
כמו בצבא - אם הרס"ר מחפש, הוא "ימצא" - אל תאתגר אותו במסדר היציאה...

אומי5
19-12-15, 08:05
עזבו תאוריות סיפור אמיתי:

שנת 2000 סחבק מדריך בבית ספר שדה גליל, הולך לתומי בין המשרדים לדירה ( אז ישב בית הספר בכרמיאל).

מסיים לחצות כביש , עוצרת לידי בחריקת בלמים ניידת סמויה, קופץ עלי בלש ודורש לערוך עלי חיפוש.
הממצאים:
שתי תעודות זהות, אחת אבדה לי, הוצאתי חדשה ומצאתי את הישנה, לא השתכנע.
ממשיך לחפש.
אולר שווצרי עם מזלג וכף - אני מדריך טיולים .... לא השתכנע.
ממשיך לחפש.
אולר עם שתי להבים קטנות- אמרתי לך לטיולים , אפילו הלהב ירוקה מלכלוך- לא השתכנע.
ממשיכים.
סכין יפני, והוא מביט בי ושואל, איך אתה מסביר את זה ?
והכי גרוע כדור 5.56 שתפסתי אצל אחד הילדים.

מפה לשם מדריך הטיולים יושב מול חוקרת.... לא עוברות חמש דקות ואני עוזב את המתחם תוך שאני שומע אותה נוזפת בבלש על שהוא מתעסק בשטויות.

מוסר השכל: אם יש לך כל כך הרבה שטויות בפאוץ , אף אחד לא ימצא את מה שיש בתיק הגב.

Sent from Um Melabes

המשוטט
19-12-15, 08:18
מוסר השכל אם יש לך כל כך הרבה שטויות בפאוץ , אף אחד לא ימצא את מה שיש בתיק הגב.

Sent from Um Melabes

[emoji23] [emoji23] [emoji23]
כל כך נכון

lizard
19-12-15, 08:24
אני לא מתכוון להסתובב עם הסכין רמבו (חיקוי אוטנטי, אחת מ10,000. חתומה) בכלל. זה תקוע באוטו באיזו פינה ליד הנהג. היום להסתובב עם סכין ביד, ועוד עם איך שאני נראה, זה אישור לקבל כדור בראש.

המשוטט
19-12-15, 08:38
אני לא מתכוון להסתובב עם הסכין רמבו (חיקוי אוטנטי, אחת מ10,000. חתומה) בכלל. זה תקוע באוטו באיזו פינה ליד הנהג. היום להסתובב עם סכין ביד, ועוד עם איך שאני נראה, זה אישור לקבל כדור בראש.
מיכה את הסכין הזו כדאי שתשאיר בארגז כלים בתא המטען ולא באיזור הנהג.

lizard
19-12-15, 08:41
למה?

המשוטט
19-12-15, 08:44
כי היא מצט׳ה ולא סכין
וזה לא משהוא שאתה צריך בזמינות מיידית בג׳ונגל של כפר טרומן .....
אלא אם יש לך חשק לדרוס תחנת אוטובוס ולוודא חיסול .....

lizard
19-12-15, 09:25
בעיקרון אתה צודק וכשאזווד את הרכב כמו שאני רוצה (וזה לא קל כמו שחשבתי) אז אמצא לה מקום מתאים יותר. אלא אם אשכח שהיא שם, מה שנראה לי יותר סביר :-)

ד ו ר ו ן
19-12-15, 09:43
חבר מצא את עצמו בחקירה מנסה להסביר בדיוק את הסיטואציה הזו.
למה יש לו מיני מצ׳טה בדלת נהג.

גם התירוץ החקלאי (והוא היה חקלאי) לא ממש שיכנע.

יצא על הקשקש.

ד ו ר ו ן
19-12-15, 09:46
ובנימה דומה:
מאבטח בכניסה לקניון:
יש לך נשק?
תשובה-כן, הנה רשיון.

תפתח את התיק, מה זה?

תשובה- לדרמן.

מאבטח: אז יש לך גם סכין, זה לא יכול להכנס לקניון.

תשובה- הרגע נתת לי להכנס עם אקדח, אז הסכין מטרידה אותך?

מאבטח (הבין שיצא אהבל), טוב, פעם אחרונה.

Pageup
19-12-15, 10:07
ובנימה דומה:
מאבטח בכניסה לקניון:
יש לך נשק?
תשובה-כן, הנה רשיון.

תפתח את התיק, מה זה?

תשובה- לדרמן.

מאבטח: אז יש לך גם סכין, זה לא יכול להכנס לקניון.

תשובה- הרגע נתת לי להכנס עם אקדח, אז הסכין מטרידה אותך?

מאבטח (הבין שיצא אהבל), טוב, פעם אחרונה.

וזה באמת מעניין, אני מסתובב עם אקדח ברשיון, עוצר אותי
שוטר, ומוצא סכין יפנית באוטו (נגיד בתא הנהג), בראבאכ
זה מה שרלוונטי?

ד ו ר ו ן
19-12-15, 10:25
אם הוא רוצה, אז כן.

ד״א צריך להתחיל להבדיל נכון במינוחים:
כש״עוצר אותך שוטר״, זה בשלב ביסוס החדש ושלב האזיקים ומעבר למעצר.

שיחה ברחוב או ״תעצור בצד״, זה בדיקה/תשאול, וההבדל חשוב.

שוטר ברחוב יכול לתשאל אותך ל-20 דקות אם אני זוכר נכון, גם אם סתם הלכת לאנשהו ונראה לו נכון לתשאל אותך.
אח״כ הוא חייב להודיע לך שאתה מעוכב, או שאתה יכול ללכת, וזה יכול להמשך 3-4 שעות, ונועד לבסס עילה למעצר.
אם לא נמצאה עילה, אתה משוחרר.

אם תתחיל ללכת כי זו זכותך האזרחית, סביר שמהר מאד ״תעוכב״, וההתדרדרות למעצר יכולה להגיע מהר.

אתם מאד רוצים להשאר בשלב התשאול ברחוב.

דרור ברלי
19-12-15, 10:30
הדבר היחיד שאפשר להבין מהדיון הזה, זה ששוטרים הם הרבה יותר מטומטמים ממה שחשבתי עד היום?....
כי לדעתי הם ממש לא. אני מסתובב עם לדרמן על החגורה קבוע ואף מאבטח עוד לא מנע ממני להיכנס לקניון, או לתחנת רכבת, או אפילו למשרד הרישוי (הם לוקחים את הכלי ומחזירים לך כשאתה יוצא).
שוטר שעוצר ג'יפ לבדיקת תקינות כבר יודע מלכתחילה שהוא מעוניין להוריד אותו מהכביש ולא משנה כמה הנהג יהיה נחמד וחביב. אם לא ימצא ליקוי, הוא ימציא אותו. אבל לזכותם ייאמר שאף שוטר מעולם לא העיר לי על הלדרמן. גם השוטר ההזוי שהחליט לחפש לי סמים באוטו וביזבז לי 20 דקות מהחיים, לא אמר כלום על הלדרמן וגם לא על לום המכונאים שיש לי קבוע מתחת למושב הנהג שהוא כלי קטלני פי כמה מרוב הסכינים, כולל כמה מהסכינים המרשימות שנראו כאן.

כנראה שרוב השוטרים מבינים שאלה לא כלים שייעודם לביצוע פשעים. אם אני לא טועה החוק גם מגדיר את אורך הלהב ש"מותר" להתסתובב איתו. לדרמן עומד בתנאים הללו. סכיני רמבו למיניהם כנראה שלא.....במצב הבטחוני הנוכחי, כל דבר יכול לשמש כנשק. בידיים מיומנות גם מטריה דוקרת יופי, וכל מקל/אלה מרגל ישנה של שולחן יכול לנטרל בנאדם במכה מדוייקת למוח.

ד ו ר ו ן
19-12-15, 10:34
מי יכול להגיד ממקור ראשון שעיכבו אותו על לדרמן ודומיו?

ד״א דרור,
מפי קצין משטרה, עבריינים מחזיקים ברכב אלת בייסבול ושני כדורים.

כי אלה לבד זה נשק, אבל אלה+2 כדורים (משום מה לא מספיק אחד) זה בדרך אל/ממשחק.

דרור ברלי
19-12-15, 10:59
אכן, בייסבול הוא ספורט פופולרי בישראל. אפילו יותר מכדורגל.....

Pageup
19-12-15, 15:13
אז באמת כדאי לקנות שני כדורי בייסבול בנסיעה הקרובה לארה"ב.
רשיון לאקדח לא מספיק אז נקנה שני כדורים שילוו את האלה וחתיכת
ביף ג'רקי שיתאים לסכין (בכל זאת צריך חתכת סכין כדי לחתוך את זה).

Bernard
19-12-15, 16:51
קטעים..
איך בועז הצליח להביא אותנו לזה בכלל.. כישרון:rolleyes:.

עד כמה שאני זוכר (אין לי כוח לבדוק) יש עניין של אורך וגם עניין של להב מתקבע (כשמדובר על אולר, יענו מתקפל, שמופיע בחוק.. שמותר).
מלבד זאת הכל עניין של "הנסיבות".
הנסיבות מצביעות על הכוונה וזה בא לידי ביטוי במיקומו של הכלי (סכין, במקרה שלנו) במרחב - ליד הנהג (בדלת, מתחת לכיסא, בין המושבים) מצביע על כיוון "לא טוב" ואז צריך להתחיל "להוכיח" - ואני מחזיר אותכם לענין "נטל ההוכחה".
ואז מדברים ל "למי צריך להוכיח" ואז אני מזכיר לכם את מה שאמר ברק על השוטר "בשטח".
אם הצלחת להוכיח לו (ולפעמים, אצל שוטרים "כאלה", זה נקרא "להתחצף",אז צריך לבדוק טוב-טוב למי ואיך "מוכיחים") - הכל טוב.
אבל אז כדאי שתזיז את הכלי מהמקום ההוא - אם היית צריך להוכיח, יכול להיות שאצל שוטר אחר זה לא יצליח (יצא חרוז..).
בד"כ חוקרים הם יותר רספטיביים להסברים (יש לזה הסברים.. לא בגלל שהם יותר חכמים/טפשים) ואז גם תצליח להסביר וזה יופי (רק יותר זמן עבר וסרגל העצבים שלך מתחיל להגיע לקו האדום.. שדי משפיע על ההסברים) - אם לא..
תצתרך להסביר לתובע/עו"ד - שזה די פשוט.. אם אין לך עבר פלילי. אחרת... אתה די ב..זבל.
ואם הגעת לשלב שצריך להסביר לשופט.. קח עו"ד טוב.
כולה סכין עם חתימה של רוקי..

אני מקווה שהסברתי טוב איך הכל קשור זה בזה...
יש מקומות שנהגתי להסביר דברים כאלה (לא הסכין - ה"אלגוריתם" איך לא להסתבך)... יותר לעומק.

ודרור.
זה בכלל לא קשור לשוטר טיפש או לא (גם אבל לא רק).
יש תקופות (כמו עם הטסטים) שיש "תיעדוף" לעבירות "ביריונות" ונשיאה ואחזקת סכין (שחביבה במיוחד על בני נוער "נמרצים") נמצאת במקום גבוה של עבירות כאלה.. עוד לפני שהסכין בכלל נשלפת.
ואז.. יש סטטיסטיקה של מספר עיכובים/מעצרים/תיקים/כתבי אישום/הרשעות של עבירות מהסוג של נשיאה/החזקה...
ואז, כמו שציינתי לגבי הטסטים, כל שלב במערכת (שוטר בשטח/חוקר/תובע.. שופט לא.. הוא לא נמדד) "נמדד" לפי מספר ההצלחות שלו (יש יעדים) - הוגן או לא... לא רלוונטי. זה לפוליטיקאים/בועז.

וזה גם עניין של תקופות..כמו שמיכה אמר.
אני מתאר לעצמי שהיום החיים של טבח אשכנזי, לבן, מגולח שיוצא לזרוק זבל עם בכין ענקית תקועה לו בסינור, יהיו הרבה יותר קלים משל שף (יהודי) עירקי שהחליט לא להתגלח היום.. באותן נסיבות בדיוק...
ועם הוא בכלל ערבי אמיתי... גם סכין חמאה תספיק, על מנת שיקבל כדור במקום טוב באמצע.. (לא בראש... אח"כ יהיה קשה להסביר.. וצריך להסביר, תמיד צריך להסביר - תראו את החבלן ההוא..)

אז...
זה לא שכל אחד שיש לו ג'יפ צריך להתחיל לחשוש וכו'.
זה כמו עם הטסטים - למה לבוא עם קפיץ צהוב ואולי להתחיל בהסברים אם אפשר ... לא?
צריך לדעת מה ההשלכות ומה האפשרויות (ומה החוק אומר) ו... כל אחד יחליט לעצמו.

boaz avrahami
19-12-15, 16:59
מזל שאתה לא העורך דין שכל חייל צריך כי אחרת בצבא היו רק מקבלים פנסיות בלי להילחם [emoji41]

Bernard
19-12-15, 17:04
אני רוצה להגיד לך, שאם היו יודעים מה ואיך להסביר... היה חוסך הרבה צרות.. המון.
אבל עם גישה כמו שלך, של "מוסר מידע לאוייב"... אנשים לא יודעים מה להגיד ואיך ומה להסביר ומסתבכים.. ואז מעדיפים "לא לעשות", במקום "לעשות" ןלדעת איך להסביר..
קודם כל תדע מה מותר ומה אסור לעשות - כשאתה יודע את זה, תאמין לי (מנסיון!!), אתה יכול לעשות (כמעט) מה שאתה רוצה וצריך, ולהיות שקט לגמרי.

boaz avrahami
19-12-15, 17:38
אז תפתח פוסט איך לשפר את הרכב בלי להסתבך [emoji23]

lizard
19-12-15, 17:43
אתם מוכנים להפסיק להתנצח, אנחנו יודעים שזה רק show

Bernard
19-12-15, 18:20
.

אז תפתח פוסט איך לשפר את הרכב בלי להסתבך [emoji23]

אין חיה כזו... אבל באמת. לא כמו הג'ירפה..
לא רוצה להסתבך - קנה טויוטוה קורולה, דגם בסיסי..

amitaikl
19-12-15, 20:07
ובנימה דומה:
מאבטח בכניסה לקניון:
יש לך נשק?
תשובה-כן, הנה רשיון.

למה מאבטח בודק אם יש לך נשק בכניסה לקניון? מה ההגיון? הרי אם אתה מחבל/עבריין או שלא תכנס משם או שכבר תירה בו.
נניח ויש לך אקדח בלי רישיון - מה מותר למאבטח לעשות? הוא אפילו לא יכול לבקש ממך תעודת זהות או לעקב אותך. מקסימום לצעוק בקשר לקב"ט שיבוא או שיקרא למשטרה.
אז בכל זאת - למה מאבטח בקניון שואל על נשק? כי הוא אמור לתדרך אותך, נושא הנשק ברישיון, מה לעשות אם יש אירוע בקניון. רק שהמאבטחים לא יודעים את זה, גם לא הקבטי"ם שלהם. זה נמצא באיזה ספר/חוברת עם הנחיות שהגיע יחד עם החתימה על חוזה השמירה בקניון ואף אחד לא טרח לקרוא.

boaz avrahami
19-12-15, 20:17
.

אין חיה כזו... אבל באמת. לא כמו הג'ירפה..
לא רוצה להסתבך - קנה טויוטוה קורולה, דגם בסיסי..

אין בכלל או שרק אין ג׳ירפות מעל 3 אינץ׳?

ד ו ר ו ן
19-12-15, 21:05
למה מאבטח בודק אם יש לך נשק בכניסה לקניון? מה ההגיון? הרי אם אתה מחבל/עבריין או שלא יכנס משם או שכבר תירה בו.
.
כי זה מוכח כגורם מרתיע ומפריע לכניסה למקומות הומי-אדם.

גם אם זה מאבטח בן 60+ שלא בטוח שבכלל יירה או יתפעל את הנשק שלו, את המחבל שרוצה מקסימום הישג זה מרתיע.

אם הוא מתגלה בכניסה, הוא נכשל במשימה שלו.

עבודה קשה, סיזיפית אפורה ומאד חשובה.

tamir128
19-12-15, 21:10
אם אני לא טועה החוק גם מגדיר את אורך הלהב ש"מותר" להתסתובב איתו. לדרמן עומד בתנאים הללו.

אתה בהחלט טועה!

ע"פ החוק היבש לדרמן הוא סכין ולא אולר, והחזקתו מחוץ ל'חצרים' היא (עד) חמש שנים בפנים.
זה לא רק אורך הלהב. אם הלהב ניתן לקיבוע, וזה המצב בלדרמן - הוא מוגדר כסכין, אפילו הוא רק שני סנטימטר. זהו החוק.

דרור ברלי
19-12-15, 21:39
אני שמח שהארת את עיני למצב.

וזה רק מדגיש את העובדה שאם השוטר לא באמת אידיוט או סתם מוכרח להביא עצור לחקירה בכל מחיר, הוא לא עושה שום עניין מלדרמן.

כל זה כמובן עד שאיזה מחבל יחליט שלדרמן זה מה שיביא אותו לשבעים ושתיים הבתולות העקומות שלו.

ד ו ר ו ן
19-12-15, 21:52
זה לא רק אורך הלהב. אם הלהב ניתן לקיבוע, וזה המצב בלדרמן - הוא מוגדר כסכין, אפילו הוא רק שני סנטימטר. זהו החוק.
במה זה שונה מהרבה מאד אולרים?

ד״א באותה מידה נשק קר הוא הגדרה מאד רחבה.
כל מכשיר חד הוא בפוטנציה להגדרה, גם מברג.

לכמה כאן יש מברג גדול ברכב?

tamir128
19-12-15, 22:17
ע"פ החוק הרלוונטי, סכין הוא כל דבר שיכול לחתוך או לדקור.
אם הלהב אינו מתקבע והוא פחות מ 10 ס"מ, החוק קורא לו אולר.

את שניהם מותר לשאת למטרה כשירה בלבד.
אם זה סכין, חובת ההוכחה שהנשיאה היא למטרה כשירה - עליך (יהיה קשה).
אם זה אולר, יש עליו חזקת כשרות, וחובת ההוכחה על התביעה.

אם אתה כ"כ כישרוני שתצליח לעצבן גם שוטר וגם שופט, אז כן, גם מברג יהיה פתאום סכין.

באופן לא מפליא, ברנרד נותן כאן את הטיפים הנכונים שבעיקרם הם לצאת נקי מהפגישה עם השוטר.
עדיף שלא ימצאו סכין ברכב ואם ימצאו, שלא יוכלו לטעון שהוא היה מוכן לקרב אלא מאוחסן אפשהו עמוק.

אם יש'ך פרצוף ילד טוב כמו לברלי, זה כנראה יותר קל.

ככה זה, עורכי דין, בניגוד לכלכלנים (כמוני למשל), מבינים קצת בנושא המשפטי. :cool:

דרור ברלי
19-12-15, 23:10
חיתוך עצמי, תופס?................

yehuda7
19-12-15, 23:45
אני מכיר מישהו שמסתובב באופן קבוע עם לדרמן על החגורה ונכנס לכל מקום, על קניונים "פשוטים" זה ברור, המאבטח בקושי מתייחס לגלאי מתכות (אם הוא עובד בכלל), אני מדבר על מקומות שהמאבטחים עושים עבודה יותר יסודית ולא מכניסים אותך עד שהגלאי לא נרגע, בכל מקום כזה הוא מוריד את הלדרמן, עדיף בתוך הנרתיק כמובן, לפעמים צריך אפילו להוריד את כל החגורה בגלל האבזם המתכתי, וגם אם הלדרמן מחוץ לנרתיק הם לא מסתכלים עליו בכלל, כולל באיזה קניון באילת שהפשיטו אותו מכל דבר מתכתי, ומה שגרם לצפצוף היה הכיפת מתכת בנעלי עבודה והמאבטחים ביקשו ממנו להרים את הקצוות של המכנסיים לראות שאין שם שום דבר, תוך כדי שהלדרמן מונח על השולחן של המאבטח.

Bernard
19-12-15, 23:49
אם מתעקשים ...מברג הוא "כלי פריצה". אבל זה לשירשור אחר:)
הכל תלוי בנסיבות.. ובהסברים.
הכל..

- - - Updated - - -

ודרך אגב...
גם חיתוך עצמי הוא עבירה, אם אתה דווקא רוצה לדעת.
אין "פתור" בחוק, בגין פגיעה עצמית... אין כאלה שאסור לפגוע בהם וכאלה שמותר לפגוע בהם... :rolleyes:.
לצורך העניין (והחוק) - התאבדות היא רצח ונסיון התאבדות...
וגם זה לשירשור אחר... לאתר אחר.

lizard
20-12-15, 02:08
חיתוך עצמי, תופס?................
גם הסכין הזו הייתה למכירה שם אבל הכי התחברתי לזו של רמבו 4, שחורה, גסה ועשויה מחתיכת ברזל אחת.
לומר שהיא איכותית זו הגזמה אבל בשביל מה שהיא עלתה, מציאה.

-->