התחברות

צפייה בגרסה מלאה : חוות דעת הנדסית לנזק לוו גרירה לאחר תאונה

מוטי ג.
25-12-15, 23:17
היי,
ייתכן והכותרת לא הכי מתאימה, אבל לא מצאתי שום דבר אחר, 'צטער.

רקע-
הרכב שלי, פולקסווגן ג'טה (האמת לא באמת שלי, אני רק מבלה בו את רוב היום, הוא בבעלות חברת ליסינג) עבר תאונה שבוע שעבר.
עשו לי סנדוויץ' בכביש 6 במהירות תלת ספרתית חוקית, נכנס בי פורד מונדאו מאחור ודחף אותי לתוך יונדאי ix35 .
עד כאן, זו סתם בעיית טמבונים קלאסית.

החלק המעניין (והיותר רלוונטי לאתר זה) הוא הנזק שנוצר לוו הגרירה ברכב.
כך זה נראה לאחר התאונה:
104786

כמובן שצריך להיות "מעט" רווח בין התפוח לטמבון לפחות שכף הריתום של העגלה תוכל להתחבר :rolleyes:

לאחר כשבוע, הרכב חזר אליי "מתוקן" לדברי נציג חברת הליסינג, ובאמת , היה נראה שהכל בסדר, כל הטמבונים במקום, נצבעו קלות ומלבד שהצופר לא עובד, שמתי לב שהתפוח לא ממש חזר למקומו הקודם-
כך זה נראה -

104787

זה מה שכתוב בהנחיות בספר הרכב - ממרכז התפוח לטמבון כ 65 מ"מ (למיטב זכרוני זה היה בערך כך, אף פעם לא מדדתי)
104789

מה שבטוח, זה לא המצב כרגע!

"שמח וטוב לב" הלכתי לבדוק האם העגלה נרתמת בקלות.
תו"כ רתימת העגלה שמתי לב שההתקן כולו מעט מתנדנד, משהו כמו 3-5 מ"מ של תנועה קדימה ואחורה שמקורה בחופש בין הקורה מתחת לפגוש והזרוע עצמה , כאן -
104790

ניסיתי ביד לסובב את 2 הברגים המחזיקים את הזרוע למקומה ולמרבה ההפתעה הם היו משוחררים!!!

לאחר כ 2 דקות של תהיה האם לנסות להסביר את המצב לנציג חברת הליסינג או פשוט לחזק את הברגים, החלטתי לחזק את הברגים.

לקחתי 2 מפתחות 19, פרשתי שמיכה על הרצפה ונגשתי לחזק את הברגים.
ואז, שמתי לב, שכאשר אני מסובב מעט את הברגים עצמם, כל הזרוע עולה ויורדת.
המחשבה הראשונה שעלתה לי בראש, היא אותה תנועה שברגים אקצנטרים עושים לבולם או משולש בכיוון פרונט(דוגמא) (https://www.lisi-automotive.com/pictures/full/photosolu2_73.png) ושנראה לי שאף אחד לא טרח להציץ מה מצב הברגים.

וכך הם נראים:
104791

חדי העין ביניכם יוכלו להבחין בסימני תחילת תהליך הגזירה שהברגים חוו.

לדעתי, הרכב עבר במוסך בלבד, ולא הגיע למתקין ווי גרירה על מנת להביע חוות דעת מקצועית על הנזק.

שאלתי\ בקשתי:
1. האם מישהו יכול להעריך את הנזק שחוו הברגים, ומהי ההשלכה על תפקודם העתידי בתהליך גרירה ממוצע?
מטרת השאלה היא התעניינות טכנית, לא שום דבר מעבר.
2. האם יש פה מישהו מחברות הליסינג או אתם מכירים כזה באופן אישי על מנת לטפל בנושא בצורה מסודרת (לא אפרט את שמה של החברה, אבל אם נציג כזה יפנה אליי בפרטי והוא גם קשור לחברה שבבעלות הרכב שלי אעביר לו את כל הפרטים הרלוונטיים).
3. ביום ראשון אנסה להציג את הבעיה לנציג הטלפוני של חברת הליסינג, אבל רק מלחשוב על זה אני מתעייף.

לא ציינתי בשום דרך את נושא אחזקת הרכבים בחברות הליסינג כי זה ממש לא רלוונטי ובטח שלא ישתנה.
אבל, זה כן גורם לי לתהות מה יכול היה לקרות אם לא הייתי שם לב...

זהו... חפרתי מספיק.

נדב ש.
26-12-15, 09:15
לשאלה הראשונה, לא הייתי גורר עם ברגים כאלה אם זה מה שמחזיק את תפוח הגרירה.
בנוסף, על התקן הוו(המסגרת שמחברת לשלדת הרכב) צריך להיות לוחית זיהוי של יצרן הוו, הייתי מנסה ליצור עימו קשר ע"מ לברר יותר פרטים לגבי הברגים וכל השאר ולגבות את עצמי בהתנהלות מול חברת הליסינג.

מוטי ג.
26-12-15, 09:48
ההתקנה נעשתה ע"י גתוס

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

noogie
26-12-15, 17:25
1. הברגים נגזרו, לא עד כדי כשל, אבל יש דפורמציה משתיירת וזה די פוסל אותם לדעתי (מתוך הנחה שהברגים עולים כמה עשרות שקלים לכל היותר).

2. הטיפול החאפרי של חברת הליסינג לא מפתיע.

3. באותה נשימה תבקש משמאי לבדוק את מצב השלדה, ייתכן ותופתע.

4. רצוי שמתקין מוסמך יבדוק את הוו.

מוטי ג.
26-12-15, 17:29
שמאי???
הכוונה ברורה, איך אני יכול להגיע לשמאי מבלי להוציא על זה כסף מכספי מה שברור שלא יקרה, בכל זאת, הרכב לא שלי.
גם תכלס, לא באמת אכפת לי מה היקף הנזק לאוטו כל עוד לא יקרה שום דבר קיצוני התהליך גרירה כזה או אחר, גרירה, לא חילוץ! בכל זאת ג'טה

מוטי ג.
26-12-15, 17:32
אגב, ברור שמשהו ניזוק, כי הוו לא חזר למקומו הקודם.
יש גם סימן די ברור שלי לחיצה באמבטיה של הגלגל ספייר, מה שמראה שהייתה תנועה של כל הקורה לכיוון האמבטיה.

noogie
26-12-15, 17:46
בדיוק, יש מצב שהנזק לשלדה עלול להביא להשבתת הרכב או לכל הפחות להחלפתו באחד עם שלדה ישרה.

מוטי ג.
26-12-15, 18:19
או, זו נקודה טובה, איך אני כלקוח גורם לחברת הליסינג לבדוק את הרכב ברצינות, ולטפל בו בהתאם?

opl
26-12-15, 18:44
מרסק אותו לקיר... ברצינות - דבר עם החברה, גם ככה הצופר לא עובד, תקווה שהביטוח של הרכב האשם ושלך לא אותו אחד ולא בבעלות חברת הביטוח.

מנסיון עם ליסינגים תבוא רגוע.

tom1105
26-12-15, 19:06
תבקש מכתב חתום על ידי שמאי שהרכב / וו גרירה בטוח לנסיעה

sent from my WJ

asafk
26-12-15, 19:20
הוו של גתוס? יש לך חצי שעה פנויה? קפוץ אליהם ובקש חוות דעת + הצעת מחיר לתיקון. את ההצעה תוכל להעביר לביטוח או לליסינג (על חשבון מי הותקן וו הגרירה? )
אין לך חצי שעה פנויה? גש לקצין הבטיחות תראה לו את הברגים ושימשיך משם. מרגע שהראית לו יש לו אחריות חוקית.

הנזק לרכב לא אמור להטריד אותך אבל האחריות על בטיחות הגרירה היא שלך כנהג במידה ויש תאונה.

אסף.

boaz avrahami
26-12-15, 19:51
אל תבזבז על זה זמן.
אם זה היה נזק עצמי אז הליסינג היו מטרטרים אותך כי אין להם ביטוח מקיף והנזק יוצא מכיסם.
במקרה שלך, לפי תאורך, צד ג׳ ( האשם הפוגע מאחור) נושא בנזק ויש להם אינטרס כמוך לתבוע ולהחזיר את הנזק לקדמותו עד הסנט האחרון.

לפעמים יש סייגים על הביטוח והנזק לוו הגרירה - נתקלתי בזה באלבר אבל אם צד ג גרם לנזק ישיר לוו ולשילדה יש אבא ואמא לנזק.

למיטב הבנתי אתה צריך להציף דרך הנציג שלכם שיש נזק לוו ואולי אפילו לשילדה.
מאוד סביר שבזה זה יסתיים

zerez
26-12-15, 20:02
מה שבזמנו עבד לי עם צמיגים שהליסינג סרב להחליף.
שלחתי מייל לקצין הרכב והודעתי לא שהצמיגים יבשים וביקשתי שיבוא לבדוק ואם הם תקינים שיודיע לי בכתב-הצמיגים הוחלפו באותו יום.
אותו סיפור כאן, שלח לו מייל ותודיע לו שלדעתך יש בעיה בטיחותית ובקש אישור בכתב שוו הגרירה תקין, הוא כבר יעשה את השאר.

מוטי ג.
26-12-15, 20:03
אנחנו חברה עם 4 רכבים בלבד, אין לנו קצין רכב בחברה.
יש לי שם של האיש הטכני בסניף הליסינג שאחראי על העסקה, אנסה לדבר איתו ישירות מחר ולהסביר לו את המצב.
אם זה לא יעבוד אעבור לשלב של פנייה לגתוס.

לגבי מה שאסף כתב, זה הכי מטריד אותי, ככזה שתמיד רואה את הכל שחור, וברור לי שחברת הליסינג היא טפלון ואני אהיה אשם כי העגלה/ המשקל/ המהירות/הכביש / what ever
מראש הלכתי במטרה לחזק את הברגים כי אני סומך בעיקר על עצמי ועל כל אחד אחר פחות. ולהחליק את זה כך סתם, לא עובד אצלי.

הוו אגב, הותקן ע"י חברת הליסינג ובאחריותם כחלק מהזמנת הרכב, אמנם אני שילמתי את הוו ולא החברה בה אני עובד אבל זה הקשר היחיד שלי להתקנת הוו.

asafk
26-12-15, 20:05
שלא יהיה ספק - הברגים האלו פסולים.
אם תרצה על זה חוות דעת הנדסית חתומה, תקבל. אבל באמת לא נראה לי שהאיש בחברת הליסינג שיראה את הברגים יאמר אחרת.

אסף.

מוטי ג.
26-12-15, 20:07
לגבי התאונה, הרכב הפוגע של חברת ליסינג אחרת( יש עדיין מכוניות פרטיות בארץ? [emoji15] ) למיטב זכרוני גם של חברת ביטוח אחרת.

לדעתי, פשוט אף אחד לא ממש טרח לבדוק את הנזק למעט צביעת טמבונים.

נדב ש.
26-12-15, 20:12
שוב פעם כמו שכתבו לך לפני, אתה צריך חוות דעת של מישהו מוסמך לגבי הנזק, אם זה חברת גתוס שהתקינה את הוו או שמאי, ועם זה לגשת לאחראי בחברה.
מי יתקן זה כבר בעיה שלהם.

opl
26-12-15, 20:15
כאחד שלפני שבוע נכנסה לו משאית חלוקה בטנדר דימקס חדש עם 300 ק"מ זה נשמע לי מוזר... אם זאת לא אותה חברת ביטוח האינטרס של הליסינג שלך הוא לקבל כמה שיותר מחברת הביטוח של הרכב האשם. אצלי מחליפים פאנל שלם על מכה קטנה יחסית.

מוטי ג.
26-12-15, 20:16
אדבר בבוקר עם ארנון מלאכי, אשאל אותו עם הוא יכול לתת חוות דעת טכנית.

AvinoamNa
26-12-15, 20:33
לפני כמה שנים עברתי תאונה דומה, הוו שלי היה נראה בדיוק כמה בתמונה שלך.
השמאי שהגיע להעריך את הנזק, פסל את הוו במקום. פירוק הוו והרכבת חדש שולמו במלואם על ידי ביטוח צד ג של הרכב הפוגע.
מעבר לכך,
לעניות דעתי, ההודעות פה על כך שנגעת בברגים של הוו לא לטובתך..

מוטי ג.
26-12-15, 20:44
חשבתי על זה...
אבל, אם הם היו עושים את העבודה כנדרש מלכתחילה לא הייתי מגיע לסיטואציה הזו.
בכל מקרה, מישהו מוסמך צריך לבדוק את הנושא ולסדר מה שצריך.

boaz avrahami
26-12-15, 21:07
זה לא אוטו שלך ואין לך דו שיח עם המוסך או השמאי.
מצאת ליקוי בטיחות ברכב המושכר שלך - כסתח את עצמך ותדאג שהם יטפלו בך ויפחדו על התחת שלהם. זו לדעתי השיטה היחידה שלא יתנו לך לרוץ ולהזיע בחינם

LIRON5721
26-12-15, 23:44
אותי מעניין מה קרה לרכב שנכנס בוו ?[emoji41]

מוטי ג.
26-12-15, 23:52
ויזואלית, דווקא לא הרבה, מעיכה בלוחית רישוי בעומק התפוח.
מה היה מאחורי הלוחית רישוי? את זה לא נדע.

מוטי ג.
27-12-15, 00:01
החלק המטושטש לא נפגע
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20151226/0fc28a2bfd235deec4b0418c756a3336.jpg

LIRON5721
27-12-15, 02:09
כנראה שהוא הצליח לעצור כמעט בזמן.
בדרך כלל בתאונות כאלה הרדיאטור נפגע אחרי הטמבון.

-->