צפייה בגרסה מלאה : יונדאי גאלופר קופץ בתחילת נסיעה.
שלום לכולם.
אני די חדש בעסק והידע שלי מועט, ברשותי יונדאי גאלופר עם לוקרים אוטומטיים, לאחרונה קורה שמדי פעם בתחילת נסיעה הרכב משמיע רעש חיכוך
של פלסטיק והרכב ממש קופץ ומשמיע תקתוקים מכיוון הגלגל השמאלי לפחות ככה זה מרגיש, האם הבעיה יכולה להצביע על לוקר תקול? יש לציין שקרה במצב 4x2 בתחילת נסיעה כשהרכב קר,יכול להיות שאולי מהברקסים? :confused:
אמרו לי לפתוח את הלוקרים לנקות היטב ולגרז יכול להיות שזה יפתור את הבעיה?
בכל אופן פתחתי את מכסה הלוקר ולא רציתי להמשיך לפרק בכדי לא להרוס שם משהו בטעות.
אשמח לקבל יעוץ\הדרכה לגבי אופן הפירוק והתחזוקה של הלוקרים,אני מעדיף לנסות לבצע בעצמי
לפני שאני לוקח את הרכב למוסך על כל פיפס.
תודה :cool:
לפני שאתה מתחיל לפרק חלקים שאולי לא קשורים לרעש שאתה שומע תנסה קודם כל לבודד את מקור הרעש, תיעזר בחבר שיעמוד מחוץ לרכב וינסה לזהות מאיפה מגיע הרעש.
הרעשים נשמעים רק מידי פעם ולכמה שניות ככה שקצת בעייתי לתפוס את זה על חם.יש דרך לבדוק את תקינות הלוקרים?
למיטב ידיעתי הרכב נימצא ב 2x4 במצב נסיעה רגיל , רק כשאתה משלב הלוקרים ניכנסים לעבודה, ככה שקשה להאמין שהרעש הוא דווקא מהלוקרים כשאתה לא משולב.
התחלתי לפרק את מכסה הלוקר של הגלגל הימני ונתקלתי בשייבה שהייתה מונחת שם ולא מחוברת לכלום,ככל הנראה שאני אצטרך לפרק את הלוקר כדי להחזיר את השייבה למקומה.אשמח לקבל הדרכה/תמונות של פירוק הלוקר .
.
אז ככה, היום שוב עשיתי נסיעה קצרה והתקתוקים חזרו(יש לציין שהרכב עמד יום שלם ובלמתי חזק בתחילת הנסיעה לצורך בדיקה, תקתוקים יחסית חזקים מהצד השמאלי,בסביבות ה-15 קמ"ש .
פתחתי את מכסה הלוקר, כמה תמונות :
104917
104919
104920
104921
בציר שעליו יושבת השייבה הקפיצית יש חופש קטן האם הוא אמור להיות?
נראה שכל השניים תקינות, לא ראיתי סימני שחיקה\שבבים כלשהם. בכל אופן גירזתי ביפנים, האם צריך גם לגרז בתוך השרוול שעליו יושב המכסה החיצוני? ככל הנראה שלא הגעתי לכל חלקי הלוקר.
הטבעת אבטחה קפיצית היתה זרוקה בתוך מכסה הלוקר?
יש סיכוי שהטבעת שחוקה והיא תקפוץ שוב, עדיף להחליף אותה באחרת.
בין הצירייה לפלאנג' אמור להיות חופש מסויים אבל לא מוגזם.
כדי לגרז את כל הלוקר צריך לפרק את הגוף שלו מהנאבה בזהירות.
הרעשים עדיין נימשכים או שהפסיקו?
השייבה כנראה באמת קצת התעקמה אבל החזרתי אותה למקומה ועכשיו היא יושבת טוב יותר, בכל אופן אני אהיה עקבי לגבייה,את החלקים ניסיתי להרכיב ונתקלתי בקושי להחזיר את מכסה הלוקר ולהדק את הברגים, יכול להיות בגלל שהחזרתי את השייבה אמור להיות קושי מסויים? או שבגלל שגרזתי את השרוול שיושב מאחורי המכסה והקפיץ מתקשה לחזור אחורה?
לגבי הרעשים עדיין לא הרכבתי אז ככה שאני לא יכול לדעת מקווה שזה מהשייבה המשוחררת למרות שהרעשים נשמעו בכלל מכיוון הגלגל הקדמי:confused:
הרבה זמן לא היתעסקתי עם לוקר אוטומטי אז אני לא כל כך זוכר...
אבל אמור להיות איזה היתנגדות של הקפיץ בסגירה ולא בגלל הגריז... שים לב שהכל יושב כמו שצריך ובמגרעות.
תבדוק מה קורה גם בצד השני אחרי שתסיים עם השמאלי.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.