צפייה בגרסה מלאה : שיפוץ או החלפה משאבת הגה - צ'ירוקי 1994
שלום חברים,
משאבת ההגה ברכב שלי נוזלת ומרעישה.
אני מתלבט האם להחליף אותה למשאבה תחליפית חדשה מארה"ב, או שמה לשפץ את המשאבה המקורית הקיימת.
ההתלבטות הינה האם שיפוץ משאבות הגה מחזיק לאורך שנים רבות בהמשך, או שמעכשיו יידרש ממני שיפוץ משאבה כל כמה שנים כדי להחזיק את המשאבה בחיים.
לחילופין, משאבה תחליפית מארה"ב זה גם חתול בשק, מכיוון שאיכות המשאבות התחליפיות משתנה מאוד, ובמחיר של כמה מאות דולרים צריך לקוות שהיא משתווה לאיכות המקורי.
אשמח לשמוע את דעתכם,
אריאל
מה ההבדל במחיר בין משופץ לייבוא?
מניח שאתה מתכוון לתיבת הגה?
לתיבה משופצת בארץ יש לך אחריות של לפחות 3 חודשים, ויש מקומות שיקחו אחריות גם מעבר לכך.
שיפוץ איכותי נותן לך שקט ללא מעט שנים.
אריאל מתכוון למשאבה...[emoji6]
היא נוזלת מזה זמן רב. אני פשוט הייתי עוקב ומשלים נוזל הגה. בג'יפ טיולים עם קילומטראז' נמוך זה לא נורא - כן מלכלך את האקרשטיין אם זה חשוב למישהו. אם החלטת להחליף- הייתי מזמין ומתקין תחליפית. שום דבר לא לנצח. ומשאבת הגה זה לא רכיב בדרגת קריטיות ראשונה - אם היא מפסיקה לעבוד עדיין יש הגה ואפשר לסיים טיול.
six 4 life
16-01-16, 23:12
אם המחיר דומה תשפץ. תרוויח אחריות.
אם אני לא טועה מדובר בכמה מאות, אין סיבה לטנף את כל תא המנוע בשביל כזה סכום לדעתי.
boaz avrahami
17-01-16, 00:21
מאיפה היא נוזלת?
אם זה בין המיכל לגוף זה רק פירוק מהרכב והחלפת או רינג.
אם מחיבור כניסת העודפים אז יתכן שהמיכל שבור וספק אם תשיג כזה בנפרד.
הרעש הוא כנראה כתוצאה מחדירת אוויר למערכת בעיקבות הנזילה או שהמשאבה בסוף דרכה.
אני לא אוהב אחזקת שבר והייתי מפרק ומוסר לשיפוץ. לדעתי משאבה חליפית אינה איכותית ושיפוץ יכול להחזיק 5-6 שנים ( עכשיו שיפצתי משאבה ששופצה ב 2008 פעם קודמת).
אם אתה הולך על שיפוץ אני ממליץ על ״ארמון״ מרח בן אביגדור בתל אביב. בעלי מקצוע טובים וישרים וגם ועומדים אחרי עבודתם בלי להתחכם וגם מעבר לתקופה המוצהרת.
אם אתה מפרק לבד יש כמה טיפים חשובים. תדאג להתעדכן עליהם בשביל שיעבור לך חלק.
בהצלחה
תודה על התשובות.
באנגלית זה Power steering pump, אז זה נקרא משאבת הגה, לא?:)
לא ברור כ"כ מאיפה המשאבה נוזלת(כל האיזור שם מלא בשמן, לכן קשה להגיד), נראה שלפני כ-3שנים הוחלף צינור הלחץ- שהוחלף לפני חודש לאחד חדש, צינור עודפים והמיכל. כך שכנראה הנזילה היא מהמשאבה עצמה, ולא מהצינורות והמיכל.
בכל אופן נכון שזה לא חלק קריטי, אבל הרעש בשילוב עם הנזילה מעצבן, וסיפור של תיקון/החלפה מסתכם באזור ה1000ש"ח(משאבה תחליפית עולה בארה"ב משהו כמו 200$)
למישהו פה יש ניסיון עם משאבות תחליפיות? או שכולם משפצים וממשיכים הלאה בחיים?
אריאל
boaz avrahami
17-01-16, 07:02
שיפוץ משאבה יעלה כחצי ממה שרשמת.
פירוק והרכבה אתה יכול לעשות לבד - חצי שעה עבודה.
מוסך יקח כ 300 שח על זה.
משאבת הגה למיטב חליפית תעלה שם כ 200 דולר.
על זה תוסיף-
פולי חדש
משלוח
מיסים
ריצות לאישורי שחרור ( חלק בטיחותי).
פירוק והרכבה.
הפולי החדש דורש מכשיר( סוג של חולץ) מיוחד.
קח בחשבון שיש כל מיני תצורות ומקטים ואתה עלול לפספס התאמה. מנסיון עם רכישת מקורית...
לגבי אמינות-
נסה לחפש באמזון ולקרוא פידבקים על המשאבות.
בתור התחלה נקה משאבה ובדוק מהיכן הנזילה. אולי מדובר במשהו פשוט לתיקון...
שלום חברים,
עבר כמעט חודש, בעקבות תקלה אחרת(יש פה שרשור מסתובב עליה) שדרשה פירוק תיבת הגה(שגם נזלה...) אז שופצה תיבת ההגה ומשאבת ההגה.
כרגע אין נזילות ונראה שהכל יבש, אך עדיין יש רעש מהמשאבה המשופצת, ובועות בשמן. ניסיתי לנקז אוויר מהמערכת ע"י סיבוב ימינה ושמאלה של ההגה כמה פעמים אך עדיין יש קצף. בנוסף, ההגה נהיה יותר קשיח עכשיו בעקבות שיפוץ התיבה, אך לסובב את הההגה ימינה יותר קשה מאשר לסובב את ההגה שמאלה.
רעיונות לפני שאני חוזר למוסך? פספסתי משהו?
אריאל
boaz avrahami
09-02-16, 23:58
אם יש קצף יש אוויר ואם יש אוויר הרעש כנראה בגללו.
כמה זמן מההרכבה הרעש נמשך?
שמעתי ממישהו שלקח לו יום עד שהרעש וההקצפה נמוגו.
אצלי זה לקח עשר דקות רק בהחלפת משאבה.
היום בבוקר הוצאתי את הרכב מהמוסך. הרכב נסע כ-15ק"מ מאז(בתוך העיר, אז הרבה סיבובי הגה...)
מוזר אבל, כי ניקוז אוויר אמור לפתור את הבעיה. אני אסע עוד יום אחד ונראה מה קורה.
מה בנוגע לעניין שההגה קשה יותר לצד אחד? יכול להיות קשור לאוויר במערכת?
boaz avrahami
10-02-16, 00:06
יכול להיות אבל קצת חשוד.
בשביל הפרוטוקול תן לזה עוד יום ואם לא נפסק אז תחזיר את המשאבה למשפץ.
קח בחשבון שכל עוד יש קצף כנראה שיש עדיין אוויר.
אתה עם מפלס שמן תקין?
בדוק היטב שוב(!)
אגב, מי המשפץ?
six 4 life
10-02-16, 00:22
הקושי השונה בין צד לצד הוא מהתיבה עצמה ולא קשור למשאבה או לאויר בה כך שלגביי התיבה כנראה שתצטרך לחזור למוסך בכל מקרה.
לגביי הרעש כמו שכתבו לפניי אם יש רעש יש אויר, ובגדול 15-30 סיבובים לכל צד במקום אמורים להוציא את כולו באופן מוחלט, אבל כאמור בדוק שמן וסע עוד יום. אם זה ממשיך גם את זה המוסך/ משפץ צריכים לפתור.
אני מניח שלא שיפצת אצל "ארמון".
בדרך כלל, קושי שונה בין הצדדים נובע מהחזרת מספר כדוריות לא נכון לתיבה, או החזרתם בסדר לא נכון.
מה שאומר שהתיבה צריכה שיפוץ.
לגבי המשאבה - נאמר כבר. אלא אם הרעש הוא רק בסוף מהלך, שאז זה סביר.
קצף בכל מקרה לא אמור להיות.
אהלן חברים,
השיפוץ לא התבצע אצל ארמון, אלא אצל מישהו שהמוסכניק עובד איתו(מישהו בשם שלומי, אני צריך לבדוק את שם המקום)
בנוגע למשאבה - מנסיעה בבוקר אין כבר קצף, והרעש נהיה חלש יותר, אך עדיין קיים ויש רעש ברור בקצה המהלך, אתן לזה עוד קצת זמן ונראה.
בנוגע לתיבה, דיברנו עם החבר'ה ששיפצו, הם אמרו לתת לזה עוד קצת זמן לראות אם מסתדר, במידה ולא מסתדר להחזיר להם את התיבה לבדיקה.
shmil - תוכל בבקשה להרחיב קצת על עניין הכדוריות?
יש במשאבה שני גדלים של כדוריות- שמחזירים צריך להחזיר אחד כזה ואחד כזה... שלא יהיה מצב שבו זוג כדוריות זהה אחד ליד השני
האם הקושי החל רק לאחר השיפוץ?
boaz avrahami
10-02-16, 09:54
http://youtu.be/661ov4GIXAA
הייתה גם כתבה כאן באתר אבל לא הצלחתי לדוג אותה
six 4 life
10-02-16, 10:03
בנוגע למשאבה - מנסיעה בבוקר אין כבר קצף, והרעש נהיה חלש יותר, אך עדיין קיים ויש רעש ברור בקצה המהלך, אתן לזה עוד קצת זמן ונראה.
כל משאבה בסוף מהלך מרעישה, אסור לך להגיע לשם זה יכול להזיק לה. בסרן עצמו על הנאקלים בצד הפנימי שלהם יש ברגים שמתפקדים כסטופרים מתכווננים להגביל את ההיגוי. כדאי לכוון אותם למצב שבו מהלך ההיגוי נעצר עליהם לפני שהמשאבה מגיעה לעומס של קצה מהלך.
יש בתיבה שני גדלים של כדוריות- שמחזירים צריך להחזיר אחד כזה ואחד כזה... שלא יהיה מצב שבו זוג כדוריות זהה אחד ליד השני
האם הקושי החל רק לאחר השיפוץ?
רק תיקון קטן, היתר נכון...
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.