צפייה בגרסה מלאה : מנוע מגמגם. מחפש את הסיבה
ג'ימני 2007 אוטומט.
לפני חודש התחילה בעיה של גמגום מהמנוע. מרעיד את כל האוטו.
מרגיש כמו פספוס בהצתה של אחת הבוכונות או יותר.
בהתחלה זה היה לעיתים רחוקות והתגבר לפעם בכמה שניות.
קורה רק בעמידה. בניוטרל או בדרייב.
בדקתי פלאגים. היו ספוגים שמן. הוחלף אטם מכסה שסתומים. פלאגים נוקו.
העניין השתפר, אבל לא עבר לחלוטין.
לפני כמה ימים החלפתי פלאגים. בהתחלה הרגיש שהבעיה נפתרה. אבל מאז קרה פעמיים של גמגום קטן רגעי.
כרגע זה ממש לא נורא, אבל אני לא רוצה לגרור תקלה שעלולה לגרום לנזק חמור יותר בהמשך.
מה יכול להיות המקור לתקלה?
כויל לא תקין, הייתי מנסה לנתק אחד אחד לבדוק השפעה. אם ניתקת אחד ואין השפעה כנראה שאותו צילינדר באמת לא עובד.
תקן אותי אם אני טועה, אבל עד כמה שאני יודע - סליל מנותק יגרום לרכב לרעוד כמו מכונת כביסה. כרגע הרכב נוסע חלק עם גמגום אחד ביום ככה שזה לא ממש יעזור לי לשחזר את התקלה
בעיה נפוצה, בעיקר בשנתוני 2007-2008. החלפת שני הקויילים וכבלי הצתה בד"כ פותרת את הבעייה, לפחות לזמן ארוך. רצויי מאוד למקוריים של DENSO מהחברה. סיפור קצת יקר אבל הלא מקוריים בד"כ לא מחזיקים מעמד יותר מדי. דרך אגב, בטח יש לך גם עלייה בצריכת הדלק, בעיקר בעיר.
אם זאת לא הבעייה יש המון דברים שיכולים להיות הגורם וקשה מאוד לדעת כי אין חיווי שדיאגנוסטיקה במחשב יכולה לעלות עליו (כנראה שלא ברמת המכונאים שעושים דיאגנוסטיקה בארץ). זה יכול להיות שסתום EGR לא תקין, תושבות מנוע קרועות, צינור וואקום שלא אטום, ממיר קטליטי סתום, מצבר חלש (תבדוק שלא חסר מים במצבר) או מצבר שעומד למות, אלטרנטור לא תקין, מזרק סתום, "מנוע צעדים" מלוכלך, חיישן מצב מצערת לא תקין או לא מכוון, חיישן קראנקשפט תקול.
למרות שבטח יגידו לך את זה זה לא קשור לניקוי מצערת לדעתי. חבל על הכסף שתשלם לנקות את המצערת.
- - - Updated - - -
דרך אגב הנה עוד מאותה בעיה מהימים האחרונים:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/96455-%D7%A8%D7%A2%D7%99%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%A1%D7%9C%D7%93-%D7%A1%D7%A8%D7%A7-%D7%92%D7%99%D7%9E%D7%A0%D7%99-2008
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/96461-%D7%A1%D7%95%D7%96%D7%95%D7%A7%D7%99-%D7%92-%D7%99%D7%9E%D7%A0%D7%99-2003-%D7%A8%D7%A2%D7%99%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%90-%D7%91%D7%96%D7%9E%D7%9F-%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%A2%D7%94
אם הפלגים אכן היו מוצפים בשמן על האלקטרודות שלהם, חפש שם את הבעיה.
מאחר ואתה אומר שהחלפת אטם מכסה שסתומים, אני לא בטוח שהתכוונת שהשמן על
הפלגים היה על האלקטרודות.
שמוליק, שמתי פלאגים חדשים מאז.
ליאור, יש דרך לבדוק את הכוילים לפני שאני שם על זה סכום רציני ואולי זה לא הבעיה?
ואולי רק אחד מהם תקול או בכלל רק חוט הצתה ואז זה הוצאה הרבה יוצר סבירה
מוטי טויוטה
19-01-16, 21:04
להצליב עם חברים עם רכב זהה תקין
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
יש סיכוי סביר שרק סליל אחד הלך? או שיש קשר בינהם והם יתקלקלו ביחד?
חושב לקנות סליל אחד (הם זהים). מניח שחוטי הצתה פחות סביר שילכו
יש פרוצדורה לבדיקת הקויילים (בדיקת התנגדויות בין המגעים בקונקטור) אבל מניסיון זה לא מראה כלום וכל הערכים תקינים. לדעתי הבעיה היא בכלל לא בקויילים אבל כשהקויילים וחוטי ההצתה ישנים אז כנראה יותר קשה להם לייצר ניצוץ מספיק חזק שימנע את הרעידות. הבעייה היא שאין שום אינדיקציה ל-miss fire במחשב.
ההמלצה שאני קיבלתי זה להחליף את כל הסט - סיפור של 1500 ש"ח בערך - ומקורי בלבד (החלפתי ללא מקורי פעם אחת, תוצרת גרמניה. החזיק מעמד שנה בקושי).
ליאור יש בעיה להחליף רק סליל אחד? בהנחה שרק אחד תקול ואני מחליף אותו למקורי
אני חושב שאני אקנה חוטי הצתה ואם זה לא יעזור - גם סליל אחד. אפשרי?
אין בעיה בכלל, זה כסף שלך. בהנחה שתמצא מה גורם לבעיה הזאת ואיזה מהקויילים להחליף.
הייתה לי בעיה דומה וזה באמת היה הכויילים.
משניים מהם היה בורח ניצוץ לבלוק מנוע והאוטוהיה מפספס פעימה ורועד לשניה.
שמתי חליפי מאיביי וכבר כמה חודשים הכל נראה תקין.
הפתרון הזמני שנתנו לי היה ללפף קצת איזוליר בנד סביב הנקודה שבורח ממנה הניצוץ, זה גם עבד טוב למשך שנה עד שהזמנתי שניים באייביי.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.