צפייה בגרסה מלאה : בהמשך לשירשור בחירת טנדר - סקר משתמשים קטן
שלום,
שמתי לב להמון גבות מורמות בסביבתי הקרובה והפחות קרובה להחלטה לרכוש טנדר.
הייתי שמח לדעת אם יש עוד חברים בפורום אשר מחזיקים טנדר באופן פרטי ולא עבור משלח ידם.
אשמח לדעת מה היו השיקולים, (וגם לגלות שאני לא המשוגע היחיד).
תודה
צחי
אתה לא המשוגע היחיד. יש כאן כאלה.
הטנדרים החדשים הרבה יותר נוחים, נעימים ומפנקים ומתאימים לשימוש כרכב פרטי של משפחה מהזוועות של שנות ה-90.
כשאני מסתכל על פרופיל השימוש של ג'יפאי מטייל , אני מוצא שטנדר, במיוחד אחד מהשניים שאתה מתלבט ביניהם, הוא בחירה טבעית.
המבנה נכון וחסון, יש שילדת סולם, יש סרן אחורי חזק, יש נעילה אחורית, יש מנוע טורבו-דיזל חזק, גמיש וחסכוני עם ביצועים טובים, יש אפשרות לבחור בין ידני לאוטומטי, יש מרווח גחון מספק, יש מושב אחורי נורמלי, תא נוסעים מפנק ושקט.... יש אפשרות לשיפורים והעיקר - יש ארגז גדול!!! אפשר להעמיס את המשפחה ואת כל הציוד שצריך ולצאת לשבוע במדבר בלי לראות ציביליזציה.
מי צריך יותר?..........
החיסרון היחיד לדעתי הוא למי שחי בעיר וצריך למצוא מקום חנייה.
חנן-ג'יפולוג
19-01-16, 12:41
אני עם טנדר, כבר מעל לעשר שנים. משמש לטיולים בלבד.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
בנוסף למה שציין דרור, רוב יצרני הג'יפים החדישים שנמצאים בשוק שידרגו ל 4 מתלים ניפרדים שהרבה ג'יפאים יימצאו בזה חיסרון לשימוש בשטח, בטנדרים כולם עם סרן אחורי חי וחזק ורובם נעולים אחורה+ כושר העמסה גבוה כמו שציין דרור.
אכן רכב שטח עם שני סרנים חיים זו חיה נדירה - אישית הייתי מוסיף עוד כעשרים ומשהו K ש"ח וקונה ג'יפ רנגלר.
אם התקציב לוחץ ומדובר בנסועה שנתית גבוהה אז הטנדר הוא האופציה היחידה השפוייה לחובב השטח שמחפש את הסרנים החיים
למיטב ידיעתי ויגו דנדש כ- 256,000 ש"ח לפני אגרת רישוי ותוספות
רנגלר ארוך כ- 280,000 ש"ח לפני אגרת רישוי ותוספות
דניאל מאירי
19-01-16, 14:37
שלום צחי.
אני כבר שבע שנים עם טנדר לצרכי טיולים בלבד.
היילקס 2002 במשך 3 וחצי שנים ומאז עם ויגו 2008 גם שלוש וחצי שנים.
אני פשוט עף על הרכב, הוא כיפי, חזק, נוח לי מאוד ועביר ברמה שמספיקה לי מעל ומעבר.
הגבהה איכותית, מיגון תחתון, פגוש אספיר עם כננת, צמיגים "31 שטח מלא, נעילה אחורית מקורית.
מי צריך יותר מזה ? גיר ידני, פשטות מכלולים, אינסוף מקום להעמסה ומראה של מיליון דולר (לא סתם עוד לנדקרוזר).....
דניאל
רוב האנשים מרימים גבה לכל מי שקונה משהו מעבר לsuv..
אנשים לא מבינים למה אני מחזיק אחד לכביש ואחד לשטח.
עזוב היגיון של אחרים.. אם זה מה בא לך ואתה יכול לך על זה.
היילקס אספנות
19-01-16, 15:47
מחזיק בהיילקס 97
עבר התאמה בקפיצים ובולמים על מנת לייצר נסיעה נוחה ביומיום...
פעם בשבוע האופנוע שטח עליו.
פעם בחודש טיול חד יומי
שלוש פעמים בשנה טיולי משפחה מלאים של שלוש לילות עמוס לעייפה.
כמובן למנהלות הבית כגון עצים לקמין והובלות כאלו ואחרות.
תכלס החיסרון היחיד הינו נושא הגניבות.
היילקס 97, שימש 3 שנים בתור הרכב הימיומי ולפני שנה וחצי הפך להיות רכב שלישי וככזה הוא יוצא לטיולים בלבד.
טיולים חד יומיים מזה שבוע וטיולים כולל שינה בשטח אחת לחודש.
Sent from my iPhone using Tapatalk
נ.ב - לגבי הפלוסים כבר הכל נאמר ,
לגבי המינוסים :
קשה למצוא טנדר טוב יד שנייה - משמשים בעלי מקצוע ששוחטים אותם.
ביטוח יקר , עד יקר מאוד ברכב צעיר.
רכבים גניבים מאוד.
בחלקם המושב האחורי לא מספיק נוח למשפחה.
אני עם טנדר פרטי כ-15 שנים.
רכב יום-יומי בחלק מהשנים, אף פעם לא כרכב עבודה.
תמיד רכב טיולים.
רכב מדוגם לטיולים, משרת אותנו נאמנה, וכשהוא עמוס לטיול, גם נוח מאד.
נכון, המושב האחורי פחות מרווח מ-SUV, אבל שם יושבים הילדים/מבוגרים מזוכיסטים שמידי פעם מתלווים.
שלום,
שמתי לב להמון גבות מורמות בסביבתי הקרובה והפחות קרובה להחלטה לרכוש טנדר.
הייתי שמח לדעת אם יש עוד חברים בפורום אשר מחזיקים טנדר באופן פרטי ולא עבור משלח ידם.
אשמח לדעת מה היו השיקולים, (וגם לגלות שאני לא המשוגע היחיד).
לי יש טנדר היילקס 2008 (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/93456-%D7%94%D7%99%D7%99%D7%9C%D7%A7%D7%A1-%D7%95%D7%99%D7%92%D7%95-2008-Ute-%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%9D-%D7%99%D7%95%D7%9D-%D7%95%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C%D7%99%D7% 9D)בתור רכב משפחתי עיקרי - יומיום, נסיעות ארוכות, וטיולים כמובן. כ20K קילומטר בשנה. לפני עשר שנים היה לי היילקס 1997 באותו תפקיד על קילומטראז' שנתי גבוה יותר. בין לבין הייתה תקופה ארוכה עם מכוניות ליסינג בתור רכב ראשי, וג'יפ בתור רכב שני/רכב שלישי לטיולים בלבד.
אין שום קשר למשלח יד במקרה שלי...
בחירה בSUV מקביל היתה אולי יותר נוחה ליושבות במושב האחורי - אבל הן לא יודעות את זה וגם לא אכפת לי כל כך... היתה נוראית ליושבת מאחור-מאחור - הטנדר מבחינתה זה תענוג צרוף בטיולים. הייתה עולה לי יותר כסף (לנדקרוזר = 15-20% יותר מהיילקס עבור שנתון ומצב מקבילים). בכל מצב סטטי בטיול הטנדר הרבה יותר נוח - תא מטען בתכלע'ס כפול מבSUV, גישה נוחה מכל הצדדים, שולחן קפה בילט אין, הפרדה מוחלטת בין תא מטען לתא נוסעים = אין יותר שערות של כלבים בתוך הקבינה שהיא באופן כללי נקייה יותר.
במצבים דינמיים - בנסיעה מהירה על שבילים - שם הטנדר איטי יותר ומהנה פחות. זה המחיר היחיד מבחינתי. לא שיפרתי מתלים בכלל, יש לציין.
גם בלנדקרוזר אתה מוכרח לשפר מתלים אם אתה רוצה לנסוע מהר על שבילים ולא להפוך לדוס עם מחלת ים מרוב שהאוטו מתפלל ומתנדנד.
נמרוד, כלב לא מסיעים בארגז טנדר פתוח - סיכונים מיותרים לכלב - החל מדלקות אוזניים ועיניים וכלה בסכנה לפציעות ......
טינקה לא מסכימה. שאלתי אותה.
אבל הוא לא שמע את השאלה כי יש לו דלקת אוזניים.
אסף.
במצבים דינמיים - בנסיעה מהירה על שבילים - שם הטנדר איטי יותר ומהנה פחות. זה המחיר היחיד מבחינתי. לא שיפרתי מתלים בכלל, יש לציין.
שיפור פשוט ותראה איזו קפיצת מדרגה זה עושה.
במצב ריק, ובטח במצב עמוס.
גם אני משוגע.
גם מסביבי הורמו הרבה גבות, לא כולן ירדו מאז. אשתי עדיין מקווה שאמכור אותו מחר.
לא אכפת לי. אני מבסוט עד הגג.
וגם הילדה, בגיל שנתיים וחצי כבר אוהבת לטייל בטנדר. בעיקר את טיולי הערב שרואים בהם חיות. עם יש גלידה בסוף אז בכלל...
נזכרתי בשרשור הזה כשנתקלתי בבלוג החביב הזה.... זה מישהו מכאן?
http://carblog.co.il/%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%99%D7%9C%D7%93%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%95%D7%9C%D7%98%D7%99%D7%9E%D7% 98%D7%99%D7%91%D7%99-%D7%99%D7%A9-%D7%93%D7%91%D7%A8-%D7%9B%D7%96%D7%94/
אחרי חודשיים עם הטנדר ו 4000 ק"מ. פעמיים קמפינג משפחתי, טיולים צפונה ונסיעה יומיומית לעבודה, אי אפשר למחוק את החיוך :-)
פתאום אפשר לשפצר. פתאום יש סיבות לרתך, לקדוח ולדגם. דבר שלא יכולתי לעשות בראב4.
אפילו אשתי שהיתה המתנגד הראשי, מחייכת. אין תחליף לישיבה בארגז עם הבן הקטן וצפייה בחיות הלילה.
קצת מספרים למי שמתעניין באופציה הזו.
צריכת דלק - ממוצע 1:10.5. מחושב קבלות מול ק"מ על פני 4000 ק"מ.
ביטוח חובה 1200 מקיף 6000. איתורן - 40 לחודש.
החלפה לטויו 50:50 2400.
אני עם טנדר 4X4 עוד מהימים הראשונים של היפנים בארץ.
רב שימושי עם עבירות מצויינת (תלוי בנהג).
על הכביש את היושב גבוה ועם כסא טוב אתה מלך.
מעדיף אותו על ההונדה אקורד של אישתי.
עד היום לדעתי גמעתי מעל מליון וחצי ק"מ בסך כל הטנדרים שהיו לי.
אל תהסס.
יוחנן.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.