צפייה בגרסה מלאה : ניקוי ראש מנוע במדיח כלים?
אני מודה שעשיתי זאת בעבר עם תוצאות טובות ובלי בעיות נראות לעין.
אבל בכל זאת הפעם מדובר על ראש קצת קשה יותר להשגה, פולקסווגן קירור אוויר, עשוי אלומיניום.
יש הסתייגויות? נראה בעייתי מבחינת המפגש בין האלומיניום לדטרגנטים?
אסף.
כותש שום, ראש מתחלף של מיקסר, לדעתי הם מאלומיניום.
אשתי הטילה וטו מוחלט על הכנסתם למדיח. הם יוצאים משם עם סוג של ציפוי אפור ומוזר.
polar bear
19-01-16, 19:30
להיפך- הם יוצאים בלי הציפוי. סיר קובנה נראה לי עשוי אלומיניום, נכנס למדיח בלי בעיה.
תריץ ללא סבון. רק שטיפה במים רותחים.
אם אתה רוצה תבוא לשטוף בגרניק.
דבר ראשון מגיע כל הכבוד לאישה על הוותק שלך בניקוי ראשי מנוע במדיח.
הרעיון מגניב!
אני בטוח שחיפוש קצר ברשת יניב את כל התשובות לשאלות
בהיבט התפתחות קורוזיה באלומניום:
אני לא רואה מצב ששעה במדיח בטמפ גבוה עם סבון תעשה נזק כלשהו.
נכון שאלומניום לא אוהב מי ברז עם כלור ומחמצנים אחרים שיש בחומרי הניקוי וגם מלח וגם טמפ גבוה
אבל הנזק להבנתי מזערי.
מה שכן אחכ לך תנקה את המדיח....
בין מרכיבי חומרי הניקוי במדיח יש סודה קאוסטית שתוקף אלומיניום. אולי כדאי שתדבר עם ולאדי מנתניה וברר כמה אם בכלל יבקש על השריית הראש בחומר ניקוי ייעודי.
התגובות ברשת לניקוי במדיח חלוקות.
יש שמתארים תוצאות ניקוי נהדרות ואחרים שמתלוננים על הליכלוך שנוצר במדיח ותוצאות ניקוי בינוניות.
ואז ישנה הקבוצה השלישית שבכלל מצדדת בבניה פשוטה של מכשיר ניקוי אולטרסוני בייתי המבוסס על מלטשת שטחים ודלי של ספונג'ה.
אני חושב שעדיף לקפוץ למכון שמשפץ מנועים ולהשאיר אצלו באמבטיה את החלקים בעלות סימלית.
עמית, הפחדת אותי עם הסודה קאוסטית. אז הפעם אני לא אקח סיכון. על הראש כמובן - את המדיח בבית אני מנקה ככה או ככה.
הפעמים הקודמות - ראש של מנוע TU, ראש של ניבה, הרבה חלקי מנוע שונים ומשונים - לא היו בעיות. אבל הפעם באמת לקח לי חצי שנה למצוא ראש במצב סביר לשיפוץ... חבל להרוס.
יש לי בעבודה ניקוי אולטראסוני אז אני אנצל את זה כנראה.
בינתיים הזמנתי שסתומים ומובילים חדשים, הקמפר מת כבר לחזור לשבילים.
אסף.
כל פעם שהבאתי ראש לשיפוץ זה כלל ניקוי יסודי שלו עי השרייה בחומצה בשירות. חזר כמו חדש.
מנסיוני מסיר שומנים (זה שעולה 10 שקלים בסופר) מנקה חלקי מנוע מצויין וזול משמעותית מהדגריזרים למינהם.
באוברול האחרון השרינו את החלקים בחבית עם סבון יעודי (לא יודע בדיוק מה היה שם אבל החלקים יצאו חדשים והוא לא מזיק לידיים) אשתדל לצרף תמונות מחר
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
פה בסוף השרשור יש...
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/95167-%D7%9C%D7%A7%D7%A8%D7%90%D7%AA-%D7%A9%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A5-%D7%A8%D7%90%D7%A9-%D7%91-V8-%D7%94%D7%AA%D7%99%D7%99%D7%A2%D7%A6%D7% 95%D7%AA
עמית, הפחדת אותי עם הסודה קאוסטית.
אסף.
זה כלום לעומת המציאות.
סודה קאוסטית מאכל אלומיניום בקצב מהיר מאוד, ובייחוד כאשר הסודה חמה מאוד.
ניקוי אלומיניום אך ורק עם חומרים חומציים.
קיד.
בל.כ יש חומר ניקוי. מיכל של 18 או 20 ליטר עלה לי לפני פחות משנה 140 או 160 שח. ניתן לדילול עד 1/10. שופכים לדלי צבע גדול מפלסטיק שניתן לסגירה ומשרים את החלק. השתמשתי בחומר הרבה בעת שיפוץ ה t2 שלי.
את החלקים הקטנים, ברגים אומים וכד' השרתי בסיר פסטה עם מסננת שניתרם למשימה ע"י אישתי, כדי שלא אשתמש במדיח.
לאחר ההשריה שטיפה במים או עם גרניק ויוצא נקי וללא פגיעה באלומניום.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.