התחברות

צפייה בגרסה מלאה : השוואת עלויות אחזקה - ויטרה מול פג'רו



OFF-RoaD
20-01-16, 11:00
בוקר טוב כולם, צריך שתכניסו בי קצת שכל.

העובדות:

1. כיום ברשותי ויטרה 97' קצרה ידנית. הרכב אצלי כמעט 3 שנים, במהלכן שופר וסודר ושופצר והגיע לרמה שמספקת אותי מכל הבחינות, הן בחיי היום יום והן בטיולים.

2. נפלה (מעט מוקדם ממה שחשבתי, מודה) הזדמנות לרכישת פג'רו 98' דיזל אוטומט ארוך. מחבר, שהושקע בו המון ביישור קו ושיפורים וסידורים. על הנייר - להניע ולנסוע.

3. אני סטודנט להנדסה, בשנה השניה ללימודיי. כרגע עובד בעיקר בעבודות מזדמנות בשביל דמי כיס, בשנה הבאה מקווה להתחיל לעבוד ב"עבודה של גדולים" במקביל ללימודים, בעבור שכר מכובד מעט יותר.

ההתלבטות:

כסף לרכישה יש. פה לא הבעיה. החשש שלי הוא, שעלויות האחזקה של רכב גדול בשתי מידות, פשוט יפילו אותי ולא אוכל לעמוד בהן, ואז אצא קירח משני הכיוונים.

דברים כמו טסט, ביטוח, ואפילו דלק וטיפולים שוטפים (שאני עושה לבד, במידת האפשר)- אני די יודע לצפות (יש לי אקסל עם כל ליטר וק"מ שנסעתי ברכב שלי מיום הרכישה), ולפי החישובים שלי אוכל לעמוד בהן.

השאלה היא לגבי כמה כסף אני צריך, בצד, ל"התקלות". גיר, מנוע, סרן, דברים גדולים שיכולים ללכת ולהעמיד את האוטו, ומה הסיכוי שזה יקרה בתקופה הקרובה, בה אני מוגבל מבחינת משאבים (ברור לי שזה לא ניתן לחיזוי, אבל בהנחה והרכב מטופל, מה יכול לקרות).




המצב כרגע הוא שהלב אומר "תקנה", כאשר השיקול העיקרי הוא שמדובר באקזמפלר שמור, שאני מכיר טוב, ו"לך תדע אם תמצא כזה רכב בכזו רמה ובכזה מחיר כשתחפש, בעוד כשנה", והראש חושש מהתרסקות כלכלית.

אשמח לשמוע את דעתכם, לכאן או לכאן.

תודה.

ukiuki
20-01-16, 11:07
על פניו ההיגיון אומר שלא להחליף.
אמרת שאתה מרוצה ומסופק ממה שיש לך
אמרת שיש לך יכולת מאוד מוגבלת לספוג "מכות" כמו גיר , מנוע. והן יגיעו.
ממה שאני מתרשם אתה לא צריך את הדגם הארוך.
שאלת מדוע החבר שלך רוצה להפטר מהרכב אחרי שהשקיע בו כל כך?
רכב שהוחלף בו המון לא מבטיח שקט אבל כן מרמז על התעללות שעבר שחייבה את כל ישור הקו.
לא פרטת על הקילומטראז שלו אבל אני מעריך שהוא עבר את ה 300 אלף ולא אתמול.

ולגבי "הזדמנות" ? יש לי אישית דעה מאוד מוצקה להמנע מהן.

Saar
20-01-16, 11:08
כלל אצבע - העלות תהיה כפולה מויטרה.
היתרון של ה Q הוא שהוא יחסית פשוט ואמין ועדיין שייך לדור של "פעם" - יותר ברזלים ופחות אלקטרוניקה.
אף אחד לא יכול לומר לך אם ילך לך מנוע. מצד שני, אם ילך, הוא יעלה יותר ממנוע של ויטרה (שלמיטב זכרוני דומה עד זהה למנוע של בלאנו), סרנים/טרנספר סה"כ אמינים ולא מאמין שמשם יגיעו הבעיות.
בסה"כ ה Q הוא רכב מוצלח, אבל גם שם יש נבלות.
עד כמה אתה בקשר טוב עם החבר? :)

תתחדש? :)

OFF-RoaD
20-01-16, 11:25
על פניו ההיגיון אומר שלא להחליף.
אמרת שאתה מרוצה ומסופק ממה שיש לך
אמרת שיש לך יכולת מאוד מוגבלת לספוג "מכות" כמו גיר , מנוע. והן יגיעו.
ממה שאני מתרשם אתה לא צריך את הדגם הארוך.
שאלת מדוע החבר שלך רוצה להפטר מהרכב אחרי שהשקיע בו כל כך?
רכב שהוחלף בו המון לא מבטיח שקט אבל כן מרמז על התעללות שעבר שחייבה את כל ישור הקו.
לא פרטת על הקילומטראז שלו אבל אני מעריך שהוא עבר את ה 300 אלף ולא אתמול.

ולגבי "הזדמנות" ? יש לי אישית דעה מאוד מוצקה להמנע מהן.

אני אוהב מאוד את הרכב שלי, אבל בשנה הקרובה - ארצה לגדול. 4 דלתות, תא מטען, נעילה נשלטת - אלו יהיו הדרישות. ונראה לי שפג'רו, בשנתונים האלה, הוא בערך היחיד שיתן לי את כל אלו (פרט אולי לטויוטה, ואין לי 20 אלף לשים על סמל) בסכומים שאני מדבר עליהם.

החבר לא "נפטר מהרכב", גם עליו נפלה איזו הזדמנות להשתדרג, וגם הוא קיווה שזה יקרה בעוד שנה לפחות (לנד קרוזר בתול מקרובת משפחה, ששיבשה לכולנו את התוכניות...).

הרכב היום עם 308 אלף. מנוע הוחלף ב270. הוא נקנה לפני שנה וקצת במצב סביר+ (הייתי שותף לתהליך הקניה), ו"השגעון" גרם לחבר להחליף ולסדר את מה שהיה בספק, וגם מה שלא (מה שיקרה גם לי בקניה של הרכב הבא, אם לא זה. זה אופי).

סער - קשר מאוד טוב. גם רוב הטיולים שלנו היו יחד. אני לא חושש מהכיוון הזה....

תודה.

Saar
20-01-16, 11:28
מה החבר אומר?
זה נשמע מפתה...

itayhi
20-01-16, 11:45
אני לא נוהג להתערב בדברים שאני לא מבין בהם אבל החזקתי פעם סוזוקי ואני מכיר
פחות או יותר את עלויות התחזוקה.
מצד שני, חבר טוב קנה לא מזמן פג'רו Q, במצב מלוקק. מטופל בחברה, לפי הספר וכו וכו,
בכמה חודשים שהרכב אצלו הלכו מדחס מזגן, רדיאטור וטורבו.
עלות כל רכיב כזה בסופו של דבר אחרי עבודה ומע"מ התקרב ל3000 שח.

תחשוב טוב טוב אם יהיה לך מאיפה להביא מימון ל"מכות" כאלו כשהן קורות. והן קורות ברכב
בן אוטוטו 20 שהקיף את כדור הארץ כבר 7-8 פעמים...

לא סתם כתבו לך בתגובה הראשונה "פי שתיים". זה ממש ככה ואף יותר.

מצד שני, אם כן יש מי שיעזור להחזיק את הרכב במקרה של תקלות כאלו (ואני לא מדבר על מנוע-גיר. "סתם" על דברים שמסביב)
צפוייה לך חווית נהיגה אחרת לגמרי. זה כבר לא ויטרה קצרה. זה אוטו אמיתי על הכביש וגם בשטח.


איתי

asypeer
20-01-16, 11:48
אם אתה סטודנט למשך השנתיים הקרובות - אל תעשה את זה.
בהפתעה הראשונה (משאבת סולר? טורבו, אם זה 2800) - אתה תשכיב את האחזקה השנתית של הויטרה, ברכבים האלו זה לא רק מנוע וקצת מסביב כמו אצלך.
יש לך אחלה רכב, חכה עד לסוף הלימודים ותקנה משהו קצת יותר חדש מפג'רו עם 300K ק"מ.

ishc
20-01-16, 11:50
אני עשיתי לא מזמן מעבר דומה מגראנד ויטרה 98 ל-Q שנת 2000 מנוע 2.8.
גם אצלי הרכב נקנה במצב טוב ועדיין עלויות האחזקה יקרות יותר ואתי הפתיעו שלוש תקלות שלא נראה לי שיכלתי לבדוק קודם (ויתקנו אותי אם אני טועה).
1. מדחס מזגן שעבד בסדר ללא רעשים וקירר נהדר ופתאום נתפס - סדר גודל של חלק + עבודה 2000 ש"ח
2. רדיאטור - שקניתי את הרכב הרדיאטור היה בן שנתיים וחיצונית נראה במצב טוב ולכן לא החלפתי אותו, אחרי הפירוק של הישן ראיתי חור ברשת. כנראה שמשהו חורר אותו ואם הזמן הוא פשוט נפרץ - רדיאטור + עבודה בערך 2500 ש"ח.
3. טורבו - לא שרק, לא עישן ולא נזל במעמד הקניה. התחיל לנזול אחרי מפגש ג'יפולוג האחרון. אני בחרתי להחליף לחדש תחליפי (יפני) ובכדי לשמור על האחריות העדפתי לבצע את העבודה אבל בעל מקצוע - סדר גודל 3000 ש"ח

בגדול מה שסער רשם זה נכון תתכונן לכפול בעלויות מוסך/תיקונים.
קח גם בחשבון שכל המכלולים גדולים יותר וכבדים יותר מה שמקשה מאוד על טיפול עצמי.

zerez
20-01-16, 12:06
הגבתי כאן לא מזמן למישהו ששאל וכתבתי שעלות אחזקה של גרנד ויטרה דומה לעלות אחזקה של רכב פרטי דומה וכל רכב גדול אחר יעלה כפול באחזקה.
למרות שהיה מי שחלק על דעתי, ואחרי שהיו לי 3 סוזוקים שונים, אני עדיין מחזיק בדיעה שכל רכב שטח גדול שתקנה יכפיל את עלויות האחזקה ביחס לויטרה.

Saar
20-01-16, 12:36
אתה מטפל לבד או במוסך?
בטיפול עצמי, ההבדל יהיה במידת המורכבות ובעלות החלקים. למרות שגם כאן, יש פתרונות זולים יותר או פחות.
(רדיאטור בהחלפה עצמית לא יעבור את ה 1500-1600 ש"ח, לא רחוק מדי מהויטרה, כך גם לגבי שאר המכלולים)
אם במוסך, ההפרש הזה גדל משמעותית.

שאלה נוספת, האם אתה תלוי ברכב? כלומר, אם הרכב עומד 3 -4 ימים (או שבועיים...) עד כמה זה קריטי עבורך?

asypeer
20-01-16, 12:40
אתה מטפל לבד או במוסך?
בטיפול עצמי, ההבדל יהיה במידת המורכבות ובעלות החלקים. למרות שגם כאן, יש פתרונות זולים יותר או פחות.
(רדיאטור בהחלפה עצמית לא יעבור את ה 1500-1600 ש"ח, לא רחוק מדי מהויטרה, כך גם לגבי שאר המכלולים)
אם במוסך, ההפרש הזה גדל משמעותית.

שאלה נוספת, האם אתה תלוי ברכב? כלומר, אם הרכב עומד 3 -4 ימים (או שבועיים...) עד כמה זה קריטי עבורך?

רדיאטור בלבד לויטרה בעבודה עצמית זה 600₪, תוסיף צנרת ונוזל והגעת ל800₪.


Sent from my iPhone using Tapatalk

asypeer
20-01-16, 12:44
רדיאטור בעבודה עצמית זה 600₪, תוסיף צנרת ונוזל אתה מגרד את ה800₪ מלמטה. מחירי החלקים זולים משמעותית בסוזוקי, גם אם תזמין מחו״ל עבור הפג׳ארו (אני מחכה כבר שלושה שבועות להזמנה ממגהזיפ..)


Sent from my iPhone using Tapatalk

yoni_0000
20-01-16, 12:46
לעמוד בזה? כנראה שתצליח.. השאלה מה תהיה מוכן לוותר בדרך.
עזוב לרגע את העניין הכספי.
להחליף לרכב כזה בזמן הלימודים ( על אחת כמה וכמה בתקופת בחינות) זה כאב ראש רציני. רוב התקלות מתגלות בחודשים הראשונים, והם יגיעיו בדיוק בזמן הלא נכון, כשאין לך זמן לתקן לבד, וכשאין לך יום לימודים להפסיד ולהתרוצץ בין מוסכים. גם אם אתה פיזית בלימודים חצי מהראש שלך בדאגות על הרכב, טלפונים למוסך חיפוש פתרונות וכו'... מצב חרא.

בקשר לעניין הכספי.. כך בחשבון שלפחות בהתחלה, הרוב המכריע של ההוצאות שלך יסתכמו ברכב... מסטודנט עני לסטודנט שאוכל רק טונה.

תשאל את עצמך אם תהיה מוכן לשלם את המחיר הזה?
לסיים יום לימודים ב8 בערב, ואז לזחול מתחת לאוטו עד 12 בלילה.. כי אין זמן אחר.
לוותר על יציאות עם חברים, לחסוך נסיעה פה ושם, ולפעמים גם לוותר על טיול, רק בשביל לסגור את החודש בשלום.

יכול להיות שאני מגזים, אבל הבנת את הנקודה..
זה קשה, אבל אפשרי. בהצלחה.

Saar
20-01-16, 13:02
רדיאטור בעבודה עצמית זה 600₪, תוסיף צנרת ונוזל אתה מגרד את ה800₪ מלמטה. מחירי החלקים זולים משמעותית בסוזוקי, גם אם תזמין מחו״ל עבור הפג׳ארו (אני מחכה כבר שלושה שבועות להזמנה ממגהזיפ..)


Sent from my iPhone using Tapatalk

אין לנו ויכוח על זה.
הדוגמה הזו הייתה בעיקר למי שציין שהחלפת רדיאטור עולה סביב ה 3000 ש"ח - זה בוצע במוסך במחיר כזה ולכן ציינתי שבעבודה עצמית המחיר הוא בערך חצי מזה.

asypeer
20-01-16, 13:04
אין ויכוח סער, אתה צודק מאוד ואפילו אופטימי לגבי העלויות.. בקינג אצלנו העלויות היו הזויות במורשה, הQ אמנם פשוט יותר אבל היצרן אותו יצרן.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Saar
20-01-16, 13:17
מילת המפתח היא במורשה...
משום מה, כנכנס קינג למוסך מורשה מתייחסים אליו כאל מלך...
העלויות צונחות פלאים כאשר מטפלים לבד, אם כי, לא תמיד זה טריוויאלי.

asypeer
20-01-16, 13:20
מסכים, רק לא לכולם יש את הזמן או את היכולת להעמיד רכב עד שיגיע איזה חיישן מיפן שעולה בארץ 3000₪ ושבלעדיו הרכב נכנס למוד חירום (וניתוק מצבר לא מאפס כמו בסוזוקי..)


Sent from my iPhone using Tapatalk

ishc
20-01-16, 13:50
רדיאטור עצמו ל-Q עולה 1700 + מע"מ, גם לגראנד ויטרה בזמנה רדיאטור לבד עלה לי 1600 + מע"מ ושם עוד יצא לי לעבוד על הרכב.
מדחס מזגן עלה לי 750 + מע"מ אבל פה מדובר על עבודה קצת יותר מורכבת ודורשת גם מילוי גז שלי אין את הכלים לעשות.
במקרה של הטורבו העלות של החלק גבוהה, 1900 ש"ח. עלות העבודה דווקא הייתה נמוכה יחסית, 500 ש"ח והייתה שווה את קבלת האחריות המלאה.

ronen7k
20-01-16, 16:17
הייתי בסרט הזה כמה פעמים במהלך 11 שנות הויטרה הארוכה שלי , ותמיד החלטתי להישאר איתה
מבחינת אחזקה למעט מכלולי ה4*4 התחזוקה משתווה לפרייווט .

GodsFather
20-01-16, 20:58
לאן אתה ממהר? הזדמנויות תהיינה כל הזמן. שב תלמד ותבזבז את הכסף על טיול לחול בחופשת סמסטר או תחסוך לדירה כמו מהנדס חכם ומשעמם.

תסיים הלימודים ותמצא לך פראדו שגם יפול בהזדמנות או לך תדע...

חוץ מזה, מי עוד יקרא את השרשורים שלי על הויטרה??

מוקי לא היה עושה את הצעד

liontamer84
23-01-16, 13:52
מחזק פה את הדיעה של הרוב.

מבחינת תחזוקה - אין ספק שסוזוקי, הכי מתקרב לפרייווט מבחינת עלויות.

כמה שתמשוך יותר עם הויטארה, ככה תחסוך יותר.

אם הייתי במצבך, הייתי מושך איתה עד סוף הלימודים.

אמנם אני עברתי מג'ימני לטרופר ארוך, וגם אני קניתי רכב מלוקק עם היסטוריית טיפולים מלאה מק"מ 0.
אבל כל תקלה היא כפולה. והן מגיעות בתדירות גבוהה יותר מאשר בסוזוקי.

בהצלחה!

-->