התחברות

צפייה בגרסה מלאה : תוספי דלק וגודל מיכל - דין פרוטה כדין מאה?

גיל בר
26-01-16, 08:49
בהנחה שתוספי הדלק הנמכרים במכונית הרישוי, הום סנטר ותחנות הדלק אינם שמני נחשים.
תדמיינו לפחות שהם לא 100% שמן נחשים
האם הוספת מיכל שכזה למיכל דלק מלא בנפח של 90 ליטר שווה ערך למיכל 40 ליטר?
האם צריך לשים בחצי מיכל דלק?
האם צריך לשים 2 פחיות על מיכל שמלא עד הסוף?

סתם סקרנות שלי....
מה אומרים?

boaz avrahami
26-01-16, 08:54
אני שם בטיפה פחות מחצי מיכל

איל מ
26-01-16, 09:08
כמו שכתבו לך.
מיועד למיכלים של 40-50 ליטר.
באופנוע למשל, המלצת המוסכים היא לשים שליש מכמות התוסף בגלל סיבה זאת בדיוק.
בכל מקרה יש הבדל בריכוז בין שימוש תקופתי לבין ניקוי רציני חד פעמי (שלא תמיד מומלץ) ואז שמים אפילו על רבע מיכל.

אמיר ב.א
26-01-16, 10:07
שים לב שבמנוע ישן , שלא עבר ניקוי הרבה זמן , יכול לעשות יותר נזק מתועלת ...ליצור נזילות וכו'

boaz avrahami
26-01-16, 10:38
איך אמיר?

נדב ש.
26-01-16, 10:44
יש המוסיפים את התוסף ישירות לפילטר סולר(גם אני ממלא בפילטר כשמחליף אותו), במוסכי טויוטה זה ככה ואפילו ממליצים על זה.

גיל בר
26-01-16, 11:32
אז אם מיועד למיכל קטן יותר וההמלצה לשים בחצי מיכל, אז למה לא לשים שניים על מיכל מלא?
שוב, סקרנות נטו...

נשלח מהטאפטשתוק

נדב ש.
26-01-16, 12:33
אותו דבר.

חנן-ג'יפולוג
26-01-16, 12:37
אמרת לדמיין שזה לא שמן נחשים, אבל זה קשה. באמת שניסיתי.

ונגיד שזה כן, ואין בזה כלום, אז הריכוז לא באמת חשוב, כי עלות הפחית, כך או אחרת, הגיעה במלואה למשווק שמן הנחשים.

גיל בר
26-01-16, 12:39
חנן...
קודם כל צחקתי.
נסגור על דיון אקדמי/תיאורטי?

נשלח מהטאפטשתוק

חנן-ג'יפולוג
26-01-16, 12:43
תיאורטי? בכיף.

אקדמי? צריך להתחיל מבסיס מידע\מחקר, אקדמי.

boaz avrahami
26-01-16, 13:01
חנן

אני חושב שפה אין ספק שזה לא שמן נחשים...
לא כל תוסף בשל היותו תוסף הוא הונאה

נדב ש.
26-01-16, 13:26
לא חושב שמדובר בשמן נחשים, העובדה שתוסף משפר את צריכת הדלק ולו במעט וגם מפחית עשן.

פעם בדיזלים הישנים היה נהוג לתדלק חצי ליטר/ליטר נפט כדי לנקות את המערכת וזה היה מורגש.

מוני אורבך
26-01-16, 13:38
היכן הבדיקה המדעית שהוא אכן משפר?? ולו במעט.
להכניס את זה לרכב הפרטי שלך ולהגיד שהוא משפר זו לא בדיקה מדעית.
זאת היות ואתה כנהג יכול לשפר את צריכת הדלק שלך בכמה אחוזים ללא כל בעיה.
מספיק שתהיה מודע ותאיץ פחות וכבר חסכת מספר אחוזים..

הבדיקה חיבת להיות תחת תנאים מבוקרים לאורך זמן ועם כמה סוגי מנועים.

גיל בר
26-01-16, 13:38
אז תאורטית, מה זה עושה?
ואיך יודעים מתי הגיע הזמן להוסיף? כי אם לוקחים את הוראות היצרן שמדבר על פחית לכל מיכל דלק בלי להתייחס לגודל המיכל... אז ניתן (אולי) לחשוב שדין מנוע של טויוטה היילקס אינו כדין דיפנדר או קאיה?

נשלח מהטאפטשתוק

גיל בר
26-01-16, 13:39
ולא נשמע הגיוני (לי לפחות) שזה כל כך נמכר בכל מקום ואין בזה כלום...

נשלח מהטאפטשתוק

נמרוד
26-01-16, 13:45
אני עם חנן...

מה ההגדרה בכלל של "תוסף"? אני חושב שלצורך הדיון כל דבר שהוא לא חלק מהנהלים של היצרן לטיפול ברכב, הוא תוסף, וחובת הוכחת הצורך בו על מי שמוכר אותו.

יצרן הרכב אומר להחליף חלקים א, ב, וג, להשתמש בנוזלים בתקן A, B, וC, ולמלא דלק באוקטן (תקן) מסויים. זה מה שאני מקפיד עליו ולא רואה סיבה בעולם להוסיף דברים שמהותם לא ברורה לי, וגם נתונים אמפיריים שמראים מה התועלת לא בנמצא.

נמרוד
26-01-16, 13:52
אז תאורטית, מה זה עושה?
ואיך יודעים מתי הגיע הזמן להוסיף? כי אם לוקחים את הוראות היצרן שמדבר על פחית לכל מיכל דלק בלי להתייחס לגודל המיכל... אז ניתן (אולי) לחשוב שדין מנוע של טויוטה היילקס אינו כדין דיפנדר או קאיה?

נשלח מהטאפטשתוק

אתה מדבר על הוראות יצרן התוסף.

היצרן שאמור לעניין אותך הוא יצרן הרכב והוראות התחזוקה שלו.
יצרן התוסף מבחינתי הוא כמו יצרן של כל תוספת אחרת לרכב - מכיסוי לריפוד המושב ועד עץ ריח.

נדב ש.
26-01-16, 13:52
על פולדיין שמעתם? ראיתם תוצאות? מה אומרים?

נמרוד
26-01-16, 14:04
שמעתי.
מה אתה שמעת? בוא תעשה מאמץ קטן ותרכז את המידע על התוסף/תוספים הספציפיים של המותג הזה שמעניינים אותך (אני מניח שתוסף לדיזל זה הנושא כי יש להם כל מיני נוזלים). מי עומד מאחוריו. ממה הוא מורכב. איפה הוא נמכר בכלל (חיפוש Poladyne באנגלית מביא רוב גדול של תוצאות... בעברית). וכמובן איזה הוכחות יש לזה שהוא עושה משהו.
-----------------------------------------------------------------
עריכה - אני אחסוך לך את הזמן...

גם פולדיין זה שמן נחשים. ומי שחושב אחרת שיוכיח.

נדב ש.
26-01-16, 14:15
נמרוד רק שאלתי... אני לא משתמש...
מבחינת שמנים לדעתי שמן איכותי לא צריך תוסף.

ראיתי סרטונים ושמעתי סיפורים מחברים, מכיר כמה שמשתמשים ומוסיפים אותו לכל מכלול ברכב כולל שמן הגה ובלמים.
דוגמה:
https://youtu.be/xF-I4Shh02k

גיל בר
26-01-16, 14:15
אני לא מכיר פולדיין, אלא אם מתייחסים לחומר שמורחים על פצעים וחתכים 😉
השאלה המקורית שלי התייחסה לתוספים היותר מוכרים בשוק, כל הגולד משהו והk משהו ושות'.
וכן, נמרוד, התייחסתי להוראות יצרן התוסף ולא יצרן הרכב, ככה זה כשכותבים תגובה בזמן שמישהו פרסם אחרת ומפספסים

נשלח מהטאפטשתוק

חנן-ג'יפולוג
26-01-16, 14:18
מישהו פעם שמע ממשפץ המזרקים שלו שנמצא לכלוך במזרק? ושהלכלוך הזה היה יכול להיות מוסר ע"י תוסף?

אני לא שמעתי אחד כזה, ויצא לי להביא מאות מזרקים לשיפוץ, וגם ללוות את המשפץ בבדיקה ובמסקנות.
אני מכיר מזרקים שנשחקו להם המחטים והדיזות. מזרקים שנפגעו עקב אוויר בדלק, עקב מגע עם אוריאה, עם בנזין, כאלה שנשרפו להם הסולנואידים, שהתעוותו מהתחממות או מהידוק ברגים לא מבוקר ללא ידית מומנט. כאלה שקיבלו שבבים ממשאבת הזרקה שחוקה. שהתנפחה להם הכוסית. שחטפו מכה מהבוכנה.

נמרוד
26-01-16, 14:19
תשאל ספציפית לגבי מוצר ספציפי יהיה אפשר לנסות לענות.

לגבי K משהו או גולד משהו... איזה טמבל אני שאני לא מוכר לך גם משהו תמורת 70 שקל...

גיל בר
26-01-16, 14:22
לא שואל ספציפית כי אין לי כוונה להתחיל להשתמש...
חיפשתי בהום סנטר משהו אחר לגמרי והגעתי תוך כדי שיטוט למדף התוספים, שמנים ועצי ריח שעושים קולות.
העפתי מבט על פחית כזו או אחרת (נשבע לך, לא זוכר יצרן או שם) הוראות השימוש גרמו לי לתהות ומכאן השאלה המקורית.
אני חושב שאפילו כתבתי סקרנות נטו 😉

נשלח מהטאפטשתוק

נמרוד
26-01-16, 14:25
לא שואל ספציפית כי אין לי כוונה להתחיל להשתמש...
חיפשתי בהום סנטר משהו אחר לגמרי והגעתי תוך כדי שיטוט למדף התוספים, שמנים ועצי ריח שעושים קולות.
העפתי מבט על פחית כזו או אחרת (נשבע לך, לא זוכר יצרן או שם) הוראות השימוש גרמו לי לתהות ומכאן השאלה המקורית.
אני חושב שאפילו כתבתי סקרנות נטו נŸ˜‰

נשלח מהטאפטשתוק

אז אם לחזור להודעה המקורית שלך... בעיקרון, תוספי דלק הם שמן נחשים, ומי שחושב אחרת, לרבות משווקי תוספים שכאלו, מוזמנים להוכיח לי אחרת. אני נהנה מהמשחקים האלו, כידוע, ואולי יום אחד אגלה בשמחה שאני טועה.

ואם אתה רוצה לשחק ב"נניח ש..." אז "נניח שהעברתי את ההודעה בקשר" :rolleyes:

https://www.youtube.com/watch?v=Yv0oPXMIOyc

גיל בר
26-01-16, 14:26
Roflmao

נשלח מהטאפטשתוק

thebips
26-01-16, 15:26
מהאתר של טויוטה אסטרליה https://www.toyota.com.au/owners/parts/fluids-cleaner/fuel-injector

Fuel Injector CleanerDeposits can build up on fuel injectors over time that can cause issues such as reduced engine power, poor fuel economy and increased emissions. Fuel Injector Cleaner can rapidly penetrate these deposits, breaking them down so they can be dissolved into the fuel and burnt as part of the combustion process. This can restore your engine to its new car performance.

https://www.toyota.com.au/static/images/161jt-toyota-genuine-injector-cleaner-300x169.jpg (https://www.toyota.com.au/static/images/161jt-toyota-genuine-injector-cleaner-940x529.jpg)
Toyota Genuine Injector Cleaner
(https://www.toyota.com.au/static/images/161jt-toyota-genuine-injector-cleaner-940x529.jpg)

To maintain optimal performance, it is recommended that Toyota Genuine Injector Cleaner be used once every 2 years or 40,000kms or may be used as required to help restore engine performance.
Toyota Genuine Injector Cleaners are available for both petrol and diesel engines.
You can find out specific details for your Toyota in the additional service requirements in your Service & Warranty logbook.

חנן-ג'יפולוג
26-01-16, 15:35
טויוטה הם לא יצרני הרכב היחידים שמשווקים תוספים. כמוהם מיצובישי, יונדאי ונדמה לי שגם פג'ו - סיטרואן עסקו בזה.

אחרים מבטלים כיסוי אחריות במקרה של שימוש בתוספים. אולי הם אלה שלא משווקים תוספים.

יהיה תמים להניח שהם חפים מאינטרסים מסחריים...

אגב, הסולר בארץ מתוסף, ע"פ תקן.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk

יובל48
26-01-16, 15:47
התוסף היחידי ששוה משהו הוא זה שנמכר במכוני הרישוי,
עובדה שרק איתו הרכב עובר טסט......

tamir128
26-01-16, 19:00
לא! לא עוד דיון על שמן נחשים!
בבקשה!

105643

ש01
27-01-16, 12:29
אי שם בשנות ה 80 היה לאבא שלי וולוו 240 טורבו (רכב מיוחד ונדיר לזמנו).
הנחיית היצרן לאומנ"יק שהביא אותו לארץ היתה להוסיף מעת לעת LM כי הדלק בארץ "לא משהו"...

-->