התחברות

צפייה בגרסה מלאה : כמה טיפשים יכולים לעמוד על גג סופה 3 ?

נתי_ל
02-02-16, 15:06
105799

דרור ברלי
02-02-16, 15:11
הטיפשים נוסעים בדיפנדרים בד"כ.... זה דוד ממוגן.

boaz avrahami
02-02-16, 15:36
הם בסך הכול מחכים לפנסיה או לדרגה...

opl
02-02-16, 15:38
ראיתי את התמונה רצה ברשת. זה כל כך נראה כמו גשר אירי רגיל שאני לא בטוח שלא הייתי מסיים כמוהם.

boaz avrahami
02-02-16, 15:42
אני בטוח שהיית מכניס לרוורס בשלב מוקדם מגובה המיים על מכסה המנוע...

דרור ברלי
02-02-16, 15:45
אל תשכחו שלא מדובר בעילית הנהגים של צה"ל וזה היה יכול להיות נורא מצחיק אם זה לא היה כל כך עצוב (אנחנו משלמים על הנזקים).
בכל מקרה, גם מעבר אירי תמים לחלוטין יכול להגיע לעומקים גדולים. סוף מעשה במחשבה תחילה?.............

Amitsha
02-02-16, 16:28
זה נראה כמו דויד המשמש להדרכת נהיגה
אין אנטנות קשר וכל המראות שלמות.
כנראה המדריך חשב שאם יש שנורקל אז זה הגיוני לנסות לעבור

נדב ש.
02-02-16, 16:30
אין שכל אין דאגות.

tomergir
02-02-16, 17:13
כן , כן...
פשוט חיילים משועממים, הג'יפ לא שלהם, הם לא משלמים על זה, ולא בטוח שיקבלו עונש חמור מספיק.
כמה פעמים ראיתם ג'יפ מתהפך, האמר, נגמ"ש...
אם כל אירוע כזה היה פוגע בכיס של מישהו מהצבא (החייל/המפקד שלו/מפקד היחידה/קצין הבטיחות) ולא בכיס שלנו, הדברים האלה היו נעלמים מהנוף שלנו.

shmil
02-02-16, 20:00
כן , כן...
פשוט חיילים משועממים, הג'יפ לא שלהם, הם לא משלמים על זה, ולא בטוח שיקבלו עונש חמור מספיק.
כמה פעמים ראיתם ג'יפ מתהפך, האמר, נגמ"ש...
אם כל אירוע כזה היה פוגע בכיס של מישהו מהצבא (החייל/המפקד שלו/מפקד היחידה/קצין הבטיחות) ולא בכיס שלנו, הדברים האלה היו נעלמים מהנוף שלנו.
אולי.
ואולי גם מעט הקצינים המוכשרים שנשארים בצבא מאהבת המולדת היו גם הם עוזבים.
עם מי היית נשאר אז?
אתה מוכן לשלם, במציאות הישראלית, על העלויות של צבא גדול וכולו קבע?
אז כמו שאמרתי בהתחלה - אולי.

boaz avrahami
02-02-16, 20:19
כנראה שמישהו חושב שאידיאולוגיה קונים בכסף?

אולי זה קורה במדינה שלא משקיעה בחינוך ובניה כבר שכחו מעט מדי שנים אחרי השואה למה אנחנו כאן ומאיזה תוקף אנחנו דווקא כאן ולא בשום מקום אחר...

אם זה רק הכסף אז לא משנה הסכום כי צבא של שכירי חרב תמיד יפסיד לצבא אידיאולוגי.
ואולי זאת בעצם הבעיה. אולי...

OFF-RoaD
02-02-16, 20:19
זה לא רכב הדרכה, זה רכב אימונים.
ואלו מילואימניקים.

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

asafk
02-02-16, 20:23
מה כבר קרה?
לא משהו שלא יכול לקרות לכל אחד מאיתנו (וגם אני במעבר דומה ותמים לחלוטין למראה מצאתי את עצמי עם רנו פלואנס עם מים בגובה מכסה מנוע, ואם לא הייתי לוחץ על הגז עד הרצפה האוטו היה נשאר שם).

אסף.

boaz avrahami
02-02-16, 20:52
צודק. פלואנס ודיפנדר זה השוואה מצויינת [emoji41]

ומה באמת קרה מלבד נזק של כמה עשרות אלפים...

מתערב שבקמפר זה לא היה קורה.
היית נכנס ברגל לוודא מה העומק

opl
02-02-16, 21:01
אני לא אוהב את ההלקאה והשנאה העצמית הזו שתפסה לה תאוצה בארץ שלנו.

asafk
02-02-16, 21:14
כן, בועז. מה באמת כבר קרה?
מה אתה יודע על הנזק? אולי כלום?
מצטער, אבל אם לא מתנסים לא לומדים.
זה לא שנכנס כאן מישהו לבור בוץ - הוא נסע על דרך שנראתה לו טובה! ומתברר שהעומק גדול ממה שנראה. טעות בשיקול דעת - לא לקיחת סיכון שנראה מוגזם. אני בטוח שהוא לא הראשון ולא האחרון שטעה לחשוב שהדרך הזו יציבה ובטוחה.
אני לא רואה כאן טיפשות אלא טעות בשיקול הדעת. קורה. וזה בלי שאני מכיר את המקרה, הגיבורים, או המקום. רק מנחש מתמונה, ממש כמוכם.

יש שטויות של נהיגה מסוכנת שממנה אנשים מתים, ויש נזקים קלים כתוצאה מנהיגה שהיא לא מסוכנת יותר ממה שאנחנו עושים באופן יומיומי בטיולים. זה לא אותו דבר ולהתייחס לשני הדברים באותו אופן זה לא נכון לדעתי שהיתה לא פופולרית כשלבשתי מדים והיא אפילו פחות פופולרית היום. (אישית היה לי אישור חתום לנזקי פחחות קלים בלי צורך לדווח על תאונה בפורד שהיה אצלי "בניסוי" במשך כמה שנים. והמצחיק הוא שחוץ מפעם אחת (ענף של עץ שנתן מכה ללמעלה של הארגז במעבר של הפג'ר הקטן), אני לא עשיתי לו אף נזק... רק כל מיני שקיבלו אותו ממני וחשבו שזה ג'יפ ולא משאית).

בקיצור... גם אם זה "על חשבון משלם המיסים", מותר לטעות.

אסף.

Bernard
02-02-16, 22:25
כנראה שמישהו חושב שאידיאולוגיה קונים בכסף?

אולי זה קורה במדינה שלא משקיעה בחינוך ובניה כבר שכחו מעט מדי שנים אחרי השואה למה אנחנו כאן ומאיזה תוקף אנחנו דווקא כאן ולא בשום מקום אחר...

אם זה רק הכסף אז לא משנה הסכום כי צבא של שכירי חרב תמיד יפסיד לצבא אידיאולוגי.
ואולי זאת בעצם הבעיה. אולי...

כמה שטויות בפוסט אחד...

כאילו, אם יש לך הזכות לשרת בצה"ל (שעד כמה שאני זוכר, הזכות הזו היא עדיין.. חובה), אתה באופן אוטומטי מוותר על כל זכות לחיות בכבוד ולהשתכר בהתאם למקצוע/השקעה..
תנסה להכין ארוחת ערב לגמדים, מאידיאולגיה או לקבל בעבורה משכנתא..

ולחשוב שאתה אשכרה מאמין בזה...

boaz avrahami
02-02-16, 22:27
קואליצית הפנסיונרים של מערכת הביטחון התעוררה [emoji41]

לא אמרתי שלא מגיע למשרתים שכר.
אמרתי שמי שחושב שלצבא בוחרים אנשים לפי השכר אז הוא טועה וסימן שבשלב החינוך הוא פיספס בגדול.

כשיש אידיאולוגיה ורוח החומר משני

Bernard
02-02-16, 22:35
אין ויכוח. הפנסיות כבר לא תקציביות מזה שנים רבות (מה שלא מפריע לך ולשכמותך לברבר).
צרי עין וכפויי טובה, כמוך, בחרו להעדיף את המשרתים בקודש על פני המשרתים את החברה, וקטעו את ההטבות לאנשי הביטחון.
כל הכבוד.
אני בטוח שעכשיו תקבל תמורה הרבה יותר טובה, בעבור המיסים שלך.
אני גם בטוח שהרבה יותר נוח להטיף לאידיאולוגיה "בזול", כשאתה מחפש את העבודה המכניסה ביותר שאתה יכול, על מנת לקיים את עצמך בכבוד..
מה שבהחלט לא מפריע לך לצאת נגד כל חייל קבע/עובד ציבור, שמנסה להיטיב את הכנסתו - "הוא מקבל מספיק. שיגיד תודה שנפלה בחלקו הזכות לשרת..אותך"..
קישקוש מקושקש.

חנן-ג'יפולוג
02-02-16, 22:46
חיזרו בבקשה לפסים של דיון מכבד.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk

idor
02-02-16, 23:08
תמונה מיותרת של מקרה מיותר
דוקא בגלל שזה גשר אירי, אם נכנסים לאט ומגלים שהמעבר עמוק מידי אפשר לחזור ברברס ולצאת כי אין חשש להתקע בניגוד לנחל בוצי. אבל כנראה שהחברה כאן עבדו בשיטת מהיר וקטלני (הגג רטוב כולו ולא רואים טיפות גשם על המים... מישהו אמר נסעו מהר? ). למה? כי זה לא האוטו שלהם ? כי בא לנהג לתת בגז ? רק השד (והנהג) יודע.

אבל מכאן ועד לתמונה של שלושת הגאונים על הגג... נו מה יהיה ?
ראבאק כבר עשיתם את השטות של החיים, כבר נרטבתם, הזרימה לא חזקה, לא פשוט לצאת מהנחל בהליכה ? או שהם מחכים למסוק חילוץ ?

amit1
02-02-16, 23:27
קואליצית הפנסיונרים של מערכת הביטחון התעוררה [emoji41]

כשיש אידיאולוגיה ורוח החומר משני

נראה לי שאתה מנותק מהמציאות. אפילו חברי הכנסת שחיים ונושמים אידיאולוגיה דואגים לרפד את עצמם במשכורות ותנאים מעולים ואח"כ טוענים שהם משרתים אותנו בחינם.

- - - Updated - - -

[QUOTE=Bernard;679525

מה שבהחלט לא מפריע לך לצאת נגד כל חייל קבע/עובד ציבור, שמנסה להיטיב את הכנסתו - "הוא מקבל מספיק. שיגיד תודה שנפלה בחלקו הזכות לשרת..אותך"..
קישקוש מקושקש.[/QUOTE]
ממה שאני רואה ממש עכשיו, בגלל ביטול הפנסיה התקציבית וההרעה בתנאים של משרתי הקבע מי שנשאר במערכת זאת אותה אוכלוסיה שאין לה אלטרנטיבה באזרחות. ימים יגידו או יותר נכון, תוצאות המלחמה הבאה, אם ההחלטה היתה נכונה.

מוטי ג.
02-02-16, 23:51
אני מחזיר את הדיון לתמונה עצמה....
האם זה הכביש בין גלעד למטווחים של בט"ר גולני?
ומנקודת מבט נוספת- עוד טיפה מים וגם הם יכלו ללכת על המים כמו ישו.

זה מזכיר לי, תמונה מלפני 20 שנה( אוף, בזמן האחרון אני אומר את זה יותר מידי... מזדקנים ) טבענו עם טנק בואדי( יש שיאמרו שזה תעלת ביוב ) עד הצריח, לא ראו תובה בכלל והצריח נראה היה שפשוט נח על המים.
מיותר לציין שהנהג הסריח הרבה זמן.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

boaz avrahami
03-02-16, 00:07
כמה שטויות בפוסט אחד...

כאילו, אם יש לך הזכות לשרת בצה"ל (שעד כמה שאני זוכר, הזכות הזו היא עדיין.. חובה), אתה באופן אוטומטי מוותר על כל זכות לחיות בכבוד ולהשתכר בהתאם למקצוע/השקעה..
תנסה להכין ארוחת ערב לגמדים, מאידיאולגיה או לקבל בעבורה משכנתא..

ולחשוב שאתה אשכרה מאמין בזה...

להשתכר בכבוד זה לשרת במקצוע עורפי, לקבל שכר חודשי מעל הממוצע במשק ולפרוש לקרירה שניה בגיל 45?

אני גם לא חושב שאם הצבא ישלם יותר אז יהיו בו מפקדים אמיצים יותר שיסכימו לחרף נפשם למען המולדת.
יש לי אפילו חשד שההיפך הוא הנכון.

אגב, אל תסיט את הדיון לחרדים כי שני הדברים האלו שדדו את הקופה באופן דומה.
הדתיים לא השאירו למדינה חוב של 700 מליארד שקל.
תקרא שוב את המספר הדמיוני הזה.105808

Bernard
03-02-16, 02:13
להשתכר בכבוד זה לשרת במקצוע עורפי, לקבל שכר חודשי מעל הממוצע במשק ולפרוש לקרירה שניה בגיל 45?

אני גם לא חושב שאם הצבא ישלם יותר אז יהיו בו מפקדים אמיצים יותר שיסכימו לחרף נפשם למען המולדת.
יש לי אפילו חשד שההיפך הוא הנכון.

אגב, אל תסיט את הדיון לחרדים כי שני הדברים האלו שדדו את הקופה באופן דומה.
הדתיים לא השאירו למדינה חוב של 700 מליארד שקל.
תקרא שוב את המספר הדמיוני הזה.105808

איך אתה מחשב את "החוב של החרדים"?
ואיך את "החוב של המתנחלים"?
ו"לחוב של משפחות מרובות ילדים" איך תקרא?
ואיזה שם תיתן לחוב שנוצר בעקבות הקצבות הכספים "מעבר להצעת התקציב" הרשמית?
ובטח לתקציבים המופרכים, לפי כל קנה מידה, של כל מיני מוסדות השכלה "מיוחדים" ויישובים "בעלי ערך מוסף" אלום ועוד כל מיני נושכי נשך ואוכלי חינם, אתה לא קורה "חוב" ולא "שודדים"...

אתה פופוליסט.. לא יותר.
לקחת/ם חלק אחד, שיש עליו הוצאה גדולה (בהווה ובעתיד) והחלטת/ם שהוא מיותר וניתן להשיג אותה תוצאה גם בלי "החוב" (כמו אותו עגלון שכמעט הרגיל את הסוס לעבוד בלי לאכול... שנייה לפני שהתרגל, מת) ומתעלמים מכל היתר.
אני באמת רוצה לראות איך אתה מצטרף לאיזושהי יחידה, במשכורות המשולמות לחיילים בה.. רק לשם הציונות.
או אפילו מקיים משפחה ממשכורת של שוטר או של נגד באיזו סדנת רכב בבסיס בדרום, ורואה את המשפחה פעם בשבוע (במקרה הטוב)..
ואני גם בטוח שהיית נשאר בה עד גיל 67, רק לשם הציונות.
אני גם שמעתי איך אתה מתרץ את הצורך בכל מיני ישובים, שעולה הון לקיים אותם (משהו לגבי "מודיעין" שהם מספקים או "עמדה"/בסיס שהם מספקים)... זה לא חוב, משום שזה צריך.. לדעתך/כם.

ואז אתה ממהר להאשים כל מיני חיילים ש"זה לא שלהם ולכן הם מזלזלים" ברכוש הצבא ובכללים...

בקיצור - רוצה הכל, הכי טוב שיש, בחינם ושישמחו שבכלל נתנו להם לשרת... בצבא, במשטרה, במשרד התחבורה, במשרד האוצר..
שיעשו הכל בשימחה ומתוך רצון טוב וציונות... משום שאם ישלמו להם כמו שצריך... זה ייצור לך חוב...

Bernard
03-02-16, 02:21
ובכלל.
פנסיה היא בעייה בכל העולם.

ובכלל.
וכבר אמרתי את זה לא פעם - בכל העולם ההטבה הזו, של פרישה בגיל מוקדם, יחסית לשאר האוכלוסיה, מקובלת. בכל מיני מקצועות נדרשים ושוחקים ושמוגדרים "שירות ציבורי"... רק בישראל אותה אוכלוסיה ("מלח הארץ", בכל שפה ובלי מרכאות) מוגדרת "שודדים".
למה - משום שליהודים מגיע הכל - בחינם!
ומי שפוצה פה ומצייץ - שודד ואנטי ציוני ולא פטריוט.
בכל העולם מקובל שלתת לחיילים (בקבע) תנאים טובים (הטובים ביותר האפשריים) הוא מה שמוגדר "פטריוטי" - רק בישראל פטריוט הוא רק מי שנותן/משרת ולא מצפה לתמורה הולמת.. אם חו"ח קיטר ודרש תמורה (ועל מה בדיוק אנחנו מדברים...) הרי שאותו חייל/שוטר/איש משרד הביטחון הוא לא פטריוט אלא סתם שודד... אותו אחד שעושה ימים כלילות לשמור על התחת העדין של כל "הפטריוטים" שקוראים לו שודד.

ושיא השיאים..
מי שמקטר ומתלונן ש"כסף זה לא הכל" וצריך לתרום ולשרת מתוך פטריוטיות וציונות ולהקריב... על מה הוא מתלונן - על הכסף ששודדים ממנו.
שיא הצביעות.
פשוט בושה.
פטטי לגמרי.

boaz avrahami
03-02-16, 03:23
תגיד, אתה באמת מאמין שמישהו מלבדך חושב שהשוטרים שלנו הם יומר טוב בזכות הפנסיה התקציבית שהם קיבלו?!

אתה עושה מעצמך צחוק.

פנסיה תקציבית חלה על עוד הרבה סוגי מקצוע וחוץ מהצבא שנהנה ממעמד של פרח מוגן יש עוד כמה מקצועות ממשלתיים שנהנים מההטבה המושחתת הזו ולא תמצא אף אדם שאינו קשור למגזר הזה שיגיד ששם קיבלנו עובדים טובים יותר בזכות השכר.

חבל על האנרגיה והכעס, אתה יודע שאתה טועה ואתה גם יודע שזה יבוטל בקרוב כי אחרת המדינה לא תעמוד בתשלומים. נדמה לי שכבר היום למעלה ממחצית תקציב הביטחון הוא פנסיה.

תחגוג כל זמן שאתה יכול. מפרגן לך שהיית חכם מרובנו ובחרת את המקצוע הנכון.
לפחות אתה אדם ראוי וזה בלי גרם ציניות

Bernard
03-02-16, 04:01
אתה קשקשן חסר תקנה.
כמו אותו איכר עם הסוס... עד שתתעורר/ו, כבר הסוס ימות.. ואז תגידו שממילא לא עבד "מי יודע מה...".
רק תמשיך לקטר על איכות עובדי הציבור והשחיתות וכו'...

בחרתי את המקצוע הנכון?
בזמן שאני ויתרתי על משכורת ענקית (להזכיר לך מה עשיתי בארבע וחצי השנים האחרונות שלי בצבא? ואחרי הצבא גם עבדתי בזה..) בגלל מה שאתה קורא לזה "ציונות" וסיכנתי את חיי וחיי משפחתי (וזו לא מליצה... רק חבל שהגוגל שלך מגיע רק עד ההשמצות, שהצעת לי לפעול למחיקתן), רק על מנת שאזרחים "פשוטים" יוכלו לישון בשקט (וגם זה בלי מרכאות)..
ובזמן שחברים טובים שלי (עובדי ציבור "שקופים" ומושמצים), נאלצו לעזוב את ביתם ולנדוד בין בתי מלון ודירות שכורות ולותר על חיים פרטיים לגמרי במשך שנים, בגלל שהעמידו לדין כמה פושעים...
וחברים אחרים "נהנו" משבועות ספורים בשנה, עם המשפחה, רק על מנת שנוכל לאסוף קצת מודיעין, על מנת שכמה מתנחלים יוכלו לזרוק אבנים על חיילים ששומרים עליהם...
בכל אותו זמן, אתה עבדת על הקריירה המכניסה שלך, באופן מאוד אגואיסטי (ומובן לגמרי - אין לי טענה).
קבלת את כל הדברים האלה באופן שקוף ומובן מעליו משום ש... מגיע לך.
ובעצם הם לא עובדים בשבילך ועבורך - הם עובדים ומשרתים את "המדינה".
ולכן לא מגיע להם כלום.
מקסימום, מגיע להם אותם תנאים כמו שמגיעים לך... שלא שרתת את המדינה, אלא רק את עצמך (וכך צריך... אזרח צריך לדאוג לעצמו... למדינה דואגים.. עובדי המדינה/הציבור).
אבל תגיד לי רגע - מי פה הפטריוט ומי הציוני ומי... לא?

כן. אני חושב שלשוטר ולכבאי ולחייל (גם בסדנא וגם בקרייה ובודאי שבשדה) מגיע יותר מאשר למתכנת בקומברס או דל או טיזי - בגלל שהאחד עובד (בעיקר) עבור המדינה והאחר עובד (רק) בשביל עצמו.
כל אחד עשה את הבחירה שלו ומי שתורם/משרת את המדינה, צריך לקבל יותר.. לא (רק) כדי למשוך את הטובים יותר אלא (קודם כל) כדי להגיד לו תודה והערכה על שבחר לשרת את המדינה... ולא רק את עצמו.
ןבגלל שלמדינה יש עוד הוצאות "חשובות" ולכן לא יכולה לתת משכורת כמו "בחוץ", היא תיתן לו הטבות אחרות (כמו נקודות "מדים" ו"גמול השתלמות" ו.. פנסייה אטרקטיבית יותר) - בגלל שהוא עובד בשביל המדינה (וגם לעצמו) ואתה.. לא.

ובחרתי את המקצוע הנכון... פחחחח.
קודם כל, "בחרתי" שני מקצועות "נכונים"..
אם רק היית יודע כמה הרווחתי "במקצוע הנכון" שבחרתי... ועל כמה ויתרתי כשהצטרפתי ל"שירות המדינה".. בגלל שברוב טיפשותי הייתי ציוני/פטריוט..
ואם היית יודע כמה הציעו לי רק על מנת שאעזוב את שירות המדינה ואצטרף לכל מיני משרדים...
וכמה הציעו לי אחרי שפרשתי, על מנת לייצג כל מיני כאלה, שרק אתמול רצו את ראשי (בלי מרכאות)...
ומה הפנסייה שלי היום (ועל כמה ויתרתי, משום שנמאס לי לריב על "מה שמגיע לי")...
אני לא בטוח שהיית מקנא כל כך בפנסייה או חושב שבחרתי "נכון"..
ואני בטוח לגמרי, שאתה לא היית בוחר בזה... אבל עדיין ממשיך לקטר על... הכסף..

Bernard
03-02-16, 04:11
ואני לא היחיד וגם לא הטוב ביותר וגם לא החשוב ביותר...
זה העניין בשירות הציבורי - השרות הציבורי... זה בשביל הציבור.
אז כבר מגיע להם יותר מלשאר...
גם לפחות טובים שבניהם.

- - - Updated - - -

ותתגבר - כבר מזמן (שנים רבות) אין פנסייה תקציבית...

- - - Updated - - -

קטעים.. אולי בגלל זה "התחממתי".
אתמול (אחרי שהתקשרה למדור שכר) הודיעו לאמא של SHMBO, שמפסיקים להעביר לי את הפנסייה.
לא שלחתי להם "אישור חיים" (ככה קוראים לזה) ולכן.. אין פנסייה - אתה גם צריך להוכיח להם, כל שנה, שאתה חי... אחרת ישר סוגרים לך את הברז...
כדי שיוכלו להראות לבועז שחסכו פנסייה אחת... הנה - אחד שלקח פנסייה רק כמה שנים בודדות... למעשה הרווחת עליו.
מדינה אוכלת יושביה... ובעצם... יושביה אוכלים זה את זה...
צרות עין וכפיות תודה... זו ההגדרה העכשווית של "ציונות".

boaz avrahami
03-02-16, 04:26
עזוב... אתה הטוב ביותר... [emoji6]

אני שמח שמישהו שומר על הקופה הציבורית.
לא חדש ששם יש כל מיני דבילים. גם בתקופת הפנסיה התקציבית הם היו שם למרות התנאים המופלגים.

אתה מדבר מפוזיציה אז לא מפתיע אותי כל ההתנפחות שלך.
מצד שני כל אזרח בר דעת מכיר את ה״איכות״ הכללית של המגזר ולא התרשם שהתנאים המופלגים הפכו אותו לטוב מדי אבל ללא ספק גרמו לאיש השמן לשבת על האיש הרזה. ככה ביבי מתאר את זה בדמעות תנין ומעמיס עלינו עוד מיסים לטובת תשלום הפנסיות האלו.

פתחת עוד חזית לגבי המתנחלים וממש אין לי כח לזה אבל מי שמקבל את רוב התקציבים במדינה אלו תושבי המרכז.
רפואה חינוך תחבורה ועוד. וזה תוך שהם משרתים בצבא בערך כמו הדוסים...

תן נאום מסכם. מבחינתי מוצה הנושא

asafk
03-02-16, 06:59
בןעז... אני לא מדבר מפוזיציה ובכל זאת טוען שאתה טועה ובגדול. אז אפשר עכשיו לחזור לדיון או פשוט לנעול?

אסף.

boaz avrahami
03-02-16, 07:02
מדינה דמוקרטית.
זכותך לטעות. [emoji6]

נמרוד
03-02-16, 08:38
בועז, כקורא מן הצד...

אפשר להבין את הסיפוק שאתה מפיק מהדלקת ברנרד, אבל כל מערכת הטיעונים שלך לא מחזיקה מים.

גלעד .ג.
03-02-16, 08:47
בועז בד״כ אני נהנה לקרוא ולשמוע את דעותיך (אפילו אם אני לא מסכים איתך), אבל הפעם אתה פשוט מלא אגרסיות על אנשי הצבא ועל הפנסיות המנופחות.

אני רק אגיד שאם כל כך טוב בצבא אז מדוע אתה לא נמצא היום בשירות קבע?

Sent from my iPhone using Tapatalk

boaz avrahami
03-02-16, 08:53
חברים, אני אשמח לנהל על זה דיון ממצה. תפתחו כזה ונתווכח.תעוד מישהו יחשוב שדנים פה על דבילים וסופה 3

הטענות שלי הן לא ממש שלי אלא של טובי הכלכלנים בארץ.
אני מבין קטן מאוד אבל נהנה לקרוא כתבות כלכליות ועד היום לא קראתי ולו כתבה אחת שתמכה בפנסיה התקציבית...

אגב, אם הובן כאילו אני מוציא אגרסיות על הצבא אז כנראה שלא התנסחתי היטב.
בעצם זה שגררתי לתגובה רק אנשים שלא הסכימו איתי כנראה מלמד שהניסוח היה רע.

נמרוד
03-02-16, 09:04
ברור שפנסיה תקציבית אינה פתרון בר קיימה לטווח ארוך - אתה ומיטב הכלכלנים צודקים, ולא תמצא מישהו שיתווכח איתך על זה ברצינות - זו מתמטיקה!

גם מדינת ישראל הבינה את זה מזמן, ולכן מזה מספר שנים אין יותר אפשרות לפנסיה תקציבית, גם לא במערכת הבטחון וגם לא בחברת חשמל.

אבל דברים כאלו משנים קדימה, לא אחורה.

אף אחד לא תומך בפנסיה תקציבית - הקונספט מת במדינת ישראל. אבל חוזי עבר צריך לקיים ולכן פנסיות עבר ימשיכו להיות משולמות עוד הרבה שנים קדימה.

כל השאר טחינת מים.

boaz avrahami
03-02-16, 09:15
בעיקרון אתה צודק אבל במציאות העלו למגזר הפרטי את גיל הפרישה כי תוחלת החיים השתנתה והקופות יקרסו.

כנל גם לפנסיה התקציבית.
הכסף לא הופרש ויושב בקופה אלא מועמס על תקציב המדינה שמממן אותו מדי שנה על גב המגזר הפרטי.
החשבונות האקטוארים מלמדים שהמדינה לא תעמוד בזה לעוד הרבה זמן - במיוחד לאור העליה בתוחלת החיים.
אנחנו לא קולטים אבל מדובר על חובות של בין 550-700 מליארד שקל. לא סופי... אם מחר גוגל תאריך את תוחלת החיים זה יעלה לנו הרבה יותר...

חוצמזה, המדינה מתמחה בלשנות הסכמים בדיעבד- ראה מתווה הגז.

בקיצור, למרות שזה לא הוגן לשנות בדיעבד הסכמים זה יקרה כנראה בקרוב

נמרוד
03-02-16, 09:23
בקיצור, למרות שזה לא הוגן לשנות בדיעבד הסכמים זה יקרה כנראה בקרוב

נכון. סביר להניח שזה יקרה, במידה כזאת או אחרת, בקרוב יותר או קרוב פחות.

אבל על מה הדיון?

boaz avrahami
03-02-16, 09:24
לא יודע.
אמרת שהטענות שלי לא מחזיקות מיים אבל הסכמת איתי מהר מדי [emoji6]

נמרוד
03-02-16, 09:24
זאת הבעייה בדיונים באינטרנט... :rolleyes:

tomergir
03-02-16, 09:28
האמת, לא התכוונתי להדליק פה את כולם,
פשוט כואב לי גם בתור אזרח ולפני כן בתור קצין ששירת במספר מגוון של יחידות שהבזבוז והקלות שבה כסף נשפך הרתיחו אותי.
אז תגידו, היית קצין, למה לא השפעת ? אז בתחומים שהיו קשורים אלי השפעתי, אבל אחרי כן הבנתי שהייתי תמים מידי, שאני חוסך באלפים או אולי עשרות אלפים אבל זה באמת פיצוחים לעומת ביזבוז שראיתי במיליונים.
בכל אופן, יש לזה מילה בצבא "משקיות" ועוד מילה יפה "ערכיות" והלוואי שכולנו נזכה ללכת בדרך הישרה.
לטעות מותר, אבל על טעויות משלמים, ברור לכולם שלא היה מתפתח דיון אם התמונה היתה מצולמת תוך כדי פעילות מבצעית...
ואני בעד הצבא, ובעד החיילים, ובעד "מטעויות לומדים", פשוט צריך לחשוב על דרך לצמצם את התופעה הזו.

יובל48
03-02-16, 09:35
כנראה שלא צריך יותר מתמונה של חיילים ודיפנדר כדי שיפתח דיון כלשהו,וזה עוד בלי ברנרד.....

מיכה100
03-02-16, 10:05
בהתייחס לתמונה, אף אחד פה לא יודע מה היה שם - זה יכול להיות בהחלט תוצאה של קלות ראש בלתי נסבלת ובזבוז משאבי הצבא, ובאותה מידה בדיוק טעות סבירה בשיקול דעת.
לפני שבועיים מצאתי את עצמי בוהה בהפתעה במיים שטיפסו מעל מכסה המנוע שלי, סתם במעבר שלולית קצרה שעברתי אלף פעם לפני בדרך לעבודה (איזה טרקטוריסט חרוץ יישר שם את הדרך ואני לא הערכתי נכון את עומק השלולית שנוצרה) - עם הרבה יותר מזל משכל המשכתי בנסיעה כאילו כלום..

נמרוד
03-02-16, 10:06
לא יודע.
אמרת שהטענות שלי לא מחזיקות מיים אבל הסכמת איתי מהר מדי [emoji6]

עיקרתי את הדיון שלך. על זה שבאופן עקרוני פנסיה תקציבית לא יכולה לעבוד לטווח ארוך אני מניח שאפילו ברנרד יסכים (בעצם לא, אין מצב שהוא יסכים אם אפשר לחלוק :rolleyes:). אבל כל השאר? מה אתה רוצה?

ועכשיו אפשר לחזור לטמבלים על גג הדפנדר...

ולמי שטען שאם זה היה יורד מהכיס שלהם זה היה נראה אחרת... אז בואו נעלה פה את כל הסרטונים רק מהחודש האחרון עם בעלי הג'יפים, שלא לדבר על רייזרים שהטביעו את הרכוש הפרטי שלהם (ובמקרה של הבחור מעפולה, את עצמו, למוות). או את אלו שמגלגלים - משום מה בעיקר לנדקרוזרים? - בכל מיני מעלות.

חנן-ג'יפולוג
03-02-16, 10:13
מציע לנסות תסריט שונה מזה שנראה כאן, במבט ראשון.

אני נזכר בתסריט האחר, כי אני מכיר אישית, תסריט כזה, שבסופו צולמה תמונה מאוד דומה: שני חמושים עומדים על גג דיפנדר מוצף במים עד לפינה של הגג.

הדיפנדר נוסע לתומו בגשר אירי יבש.
נתקע עקב תקלה טכנית, כי זה מה שדיפנדרים עושים: נתקעים.
מתחיל מבול. יש סתימה של סחף בהמשך הנחל. מפלס המים עולה. למישהו יש הזדמנות טובה לצלם תמונה מעניינת.
סוף תסריט.

tomergir
03-02-16, 10:15
מציע לנסות תסריט שונה מזה שנראה כאן, במבט ראשון.

אני נזכר בתסריט האחר, כי אני מכיר אישית, תסריט דומה, שבסופו צולמה תמונה מאוד דומה: שני חמושים עומדים על גג דיפנדר מוצף במים עד לפינה של הגג.

הדיפנדר נוסע לתומו בגשר אירי יבש.
נתקע עקב תקלה טכנית, כי זה מה שדיפנדרים עושים: נתקעים.
מתחיל מבול. יש סתימה של סחף בהמשך הנחל. מפלס המים עולה. למישהו יש הזדמנות טובה לצלם תמונה מעניינת.
סוף תסריט.

תסריט מקורי בהחלט!
:D

נמרוד
03-02-16, 10:26
בקו 400 בשנות ה90, מזל שעוד לא היו מצלמות בטלפונים... :rolleyes:

boaz avrahami
03-02-16, 13:07
עיקרתי את הדיון שלך. על זה שבאופן עקרוני פנסיה תקציבית לא יכולה לעבוד לטווח ארוך אני מניח שאפילו ברנרד יסכים (בעצם לא, אין מצב שהוא יסכים אם אפשר לחלוק :rolleyes:). אבל כל השאר? מה אתה רוצה?

ועכשיו אפשר לחזור לטמבלים על גג הדפנדר...

ולמי שטען שאם זה היה יורד מהכיס שלהם זה היה נראה אחרת... אז בואו נעלה פה את כל הסרטונים רק מהחודש האחרון עם בעלי הג'יפים, שלא לדבר על רייזרים שהטביעו את הרכוש הפרטי שלהם (ובמקרה של הבחור מעפולה, את עצמו, למוות). או את אלו שמגלגלים - משום מה בעיקר לנדקרוזרים? - בכל מיני מעלות.

אני בכלל טענתי שאידיאולוגיה לא קונים בכסף ושכנראה ברכב הפרטי הלא מבוטח שלנו זה לא היה קורה.

ברנרד אוטומטית הולך לפנסיות אבל העיקר שנתן עבודה כל הלילה

אומי5
03-02-16, 13:49
לגבי הגג הרטוב, יש עוד תמונות מאותה תקרית, באחת מהן רואים שיורד גשם.
אנסה להעלות עוד מעט.

אומי5
03-02-16, 13:54
לגבי הגג הרטוב, יש עוד תמונות מאותה תקרית, באחת מהן רואים שיורד גשם.
אנסה להעלות עוד מעט.
105817

Sent from Um Melabes

Bernard
03-02-16, 14:42
אני בכלל טענתי שאידיאולוגיה לא קונים בכסף ושכנראה ברכב הפרטי הלא מבוטח שלנו זה לא היה קורה.

ברנרד אוטומטית הולך לפנסיות אבל העיקר שנתן עבודה כל הלילה

אני העלתי?
פוסט #3:
הם בסך הכול מחכים לפנסיה או לדרגה...

אבל לא חשוב "מי התחיל".
אתה (ואחרים, אני מודה - תופעה די נפוצה=פופוליסטית) מעדיפים להסתכל (כשנוח) דרך משקפיים "כלכליות"/חשבוניות = כמה עולה (הרבה, נכון) ואם אפשר להשיג אותו הדבר בפחות (בפחות, כן. אותו הדבר, לא).
אין ויכוח (גם לא איתי, נימרוד:)) שהפנסיות יוצרות בעיות ועומס כלכלי, במיוחד על הדורות הבאים.
אבל זה המצב בכל העולם ובכל סוגי הפנסיות.
מה שמרגיז אותי אצלך, שאתה מתלונן על "השודדים" ומצפה שישימו את הכסף/כלכלה במקום נמוך, בסידרי העדיפויות שלהם ויעדיפו את ה"פטריוטיות". ובאותה נשימה, כל הטענות שלך "נגדם" הם כלכליות לגמרי, תוך התעלמות מכל ה"ערך המוסף" - אתה יכול לחשוב על הכלכלה שלך ןכמה זה עולה לכיס הפרטי שלך (ושל המדינה.. עאלק) ואתה שם את זה לפני הפטריוטיות... לך מותר.
ובאותה נשימה בדיוק, אתה מתרץ הוצאות העתק, על "פרוייקטים" שיש עליהם חוסר הסכמה גדול, בזה שזה "חשוב למדינה"..
כשנוח לך הכלכלה היא החשוב ביותר וכשפחות נוח לך "זה יותר חשוב מכסף" - והקריטריונים שלך הם היחידים שחשובים/קובעים = אתה (ושכמותך) מחליטים מה ומתי חשוב.. לכולנו.

וכולם מתעלמים מזה שגג של דיפנדר מחזיק (הציל) שלושה חיילים מהצטננות קשה...
רכב אחר כבר היה שקוע הרבה יותר מתחת למים ולא מאפשר "אדמה יבשה" ובטוח שהגג כבר היה קורס...
ותסריט אחר - זה בכלל תרגיל של יחידת חילוץ - אף אחד לא נתקע ובטוח שלא עשו בכוונה, רק בגלל ש"זה לא שלהם"...
ולראייה - המבקר של התרגיל עומד, בגבו למצלמה, מהצד השני של השלולית, הפוך מכיוון החילוץ... אחרת מה? נטשו אותו בצד השני?

- - - Updated - - -

ועוד משהו... עם שנורקל כזה (במיוחד כשמדובר בדיפנדר ולא סופה/רנגלר), למה שיתקע?
היה אמור לעבור... רטוב מבפנים אבל אמור לעבור, לא?

boaz avrahami
03-02-16, 14:49
אתה דפוק...
התכוונתי בכלל לפנסיה צוברת ב #3

idor
03-02-16, 16:11
אומי זה כבר הרבה אחרי שהרקדניות בלט יצאו מהתמונה אבל לך תדע אולי באמת חדרו מעט טיפות גשם לשנורקל וגרמו לתקיעת הרכב...

אומי5
03-02-16, 16:20
מישהו כתב שלפי הגג הרטוב הם באו מהר, אני רק הראתי שכם היה גשם באותו יום.
למה נתקעו? לא יודע.

Bernard
03-02-16, 18:08
אתה דפוק...
התכוונתי בכלל לפנסיה צוברת ב #3

כן,כן.
בטח שהתכוונת..

נו.. המומחים - לפי גובה השנורקל והבתחשב שמדובר בדיזל, לא אמור היה לעבור?

asafk
03-02-16, 18:14
אמור, אמור. אבל הדוד הוא ממוגן ולכן די אטום כולל בריצפה ואולי במקרה הזה חוק ארכימדס היה לרעתו ופשוט לא היתה אחיזה.

אסף.

tamir128
03-02-16, 18:22
אם עד כדי כך לא היתה אחיזה, הוא היה נסחף בזרם, לא?

yoni_0000
03-02-16, 18:27
כנראה שלא צריך יותר מתמונה של חיילים ודיפנדר כדי שיפתח דיון כלשהו,וזה עוד בלי ברנרד.....

פנינת החוכמה היחידה בשרשור הזה..

Bernard
03-02-16, 18:32
אמור, אמור. אבל הדוד הוא ממוגן ולכן די אטום כולל בריצפה ואולי במקרה הזה חוק ארכימדס היה לרעתו ופשוט לא היתה אחיזה.

אסף.

בקיצור... גם הטענה/תוענה שזילזלו ברכוש שלא שלהם (בגלל שהם "שודדים" ולא פטריוטים) או שטעו בשיקול דעת (בגלל שהם סתם שודדים) או שסתם לא היה איכפת להם (מכוון שהפנסיה ממילא דופקת), לא ממש מחזיקה מים...
הרכב היה אמור לעבור גם בתנאים שכאלה ומשהו מנע ממנו (הייחוס? לנדרובר), יכול להיות בלי שום קשר ליכולות הנהיגה של הפרזיטים השודדים (שאפילו בגדים, המדינה מספקת להם.. החצופים... תכף גם ידרשו תחמושת בחינם).

asafk
03-02-16, 18:33
אם עד כדי כך לא היתה אחיזה, הוא היה נסחף בזרם, לא?
יכול להיות גם
אובדן אחיזה חלקי אבל מספיק, ואין זרם...

כאמור, ניתוח מתמונה זה באמת חוכמה קטנה.

אסף.

Bernard
03-02-16, 18:33
ואפילו יכול להיות שהם בכלל לא טיפשים...

בקיצור, מנהלים, נא להחליף את הכותרת כולה, משום שהיא לא מתארת נכון את השירשור - זה בכללי האתר, לא?

קוניסטון
03-02-16, 18:46
- - - Updated - - -[/COLOR]

ותתגבר - כבר מזמן (שנים רבות) אין פנסייה תקציבית...

- - - Updated - - -

".

קראתי בשרשור (אולי ל=נמרוד הזכיר) ש"הבינו" שפנסיה תקציבית זה לא דבר "טוב או עם היתכנות כלכלית/אקטוארית הכוונה אני מניח
יש הוכחה לכך....לדעתי הפנסיה התקציבית היא חלופה מצוינת למגזר הציבורי ואף לפרטי במדינת רווחה (במובן הרחב שנותנים לכולם ולא סלקטיבית)
פנסיה תקציבית בשונה מצוברת, להבנתי שמי שאמור לשלם זה המדינה והשם "תקציבי" שהיא משולמת טכנית מתקציב המדינה ולא מקופה (כמו הצוברת) אבל אם היו דואגים במקביל להענקת זכויות של פנסיה תקציבית לתקצב ולהפריש בצד כמו שמפרישים לקופות שמנוהלות היום על ידי קופות של הצוברת.
הכשל האקטוראי לכאורה נובע מאי ייעוד בזמן העבודה תקציבים לפנסיה התקציבית.
בפנסיה צוברת העובד מפריש ממשכורתו חלק מההפרשות אבל זה עניין של עלות שכר...אפשר לחלק ולקרוא לכל חלק מה שרוצים למעסיק חשוב עלות מעבדי ולעובד חשוב נטו

amit1
03-02-16, 19:05
הבעיה היא לא בפנסיה התקציבית אלא בעובדה שהממשלה לא עומדת מאחורי הפנסיה הצוברת ובפועל מצטרפים חדשים צריכים לחסוך לפי מקדם של +- 300000 ש"ח לכל 1000 ש"ח פנסיה. לכן להערכתי אנחנו צועדים בוודאות לקטסטרופה חברתית.
בפנסיה התקציבית ישנו הגיון רב והיה עדיף שההגיון הזה יחול על כולם.

קוניסטון
03-02-16, 19:23
הבעיה היא לא בפנסיה התקציבית אלא בעובדה שהממשלה לא עומדת מאחורי הפנסיה הצוברת ובפועל מצטרפים חדשים צריכים לחסוך לפי מקדם של +- 300000 ש"ח לכל 1000 ש"ח פנסיה. לכן להערכתי אנחנו צועדים בוודאות לקטסטרופה חברתית.
בפנסיה התקציבית ישנו הגיון רב והיה עדיף שההגיון הזה יחול על כולם.

כמעט שכנעו אותך :) למה חיקוי, שהממשלה תעמוד מאחורי הצוברת, ולא תהיה המנהלת והאחראית...דילגמטמציה כי יש גרעון? למה נגרם? אולי לא נוהל חסכון במקביל לצבירת החוב האקטוארי..... ב 2008 במשבר הפיננסי..המגזר הציבורי נכנס ומימן את המגזר הפרטי היעיל לכאורה שזרקו את המפתחות
המקדם שהזכרת, לצערי לא תמיד מובטח, בנוי הנחות של תשואה ואחרות...אולי יש סיכון ל"תספורת" במקרה גרעון שנבע מכשל שוק או מזדון (קראתי על מקרה מעילה בקרן פנסיה שפגע בזכויות חוסכים)
החשיבות המיוחדת של פנסיה תקציבית הינה הוודאות ותחושת הבטחון...בצוברת "טוענת" הכלכלה החדשה ישיגו תשואות עודפות מתחרות ושוק משוכלל לכאורה...אבל במושגים של "תוחלת"...שמתאים לניהול עסק שמתגלגל ולא לכמה שנים של פנסיונר שאין עוד להתגלגל ולהסתמך על התוחלת

אגב הערת ברנרד לגבי גג הדיפנדר
לפני יותר משנתיים...לדעתי משהו באמצע 2013 פורסם ביד 2 דיפנדר למכירה עם תמונה שהבעלים על הגג מסדר דברים....התמונה הזאת הייתה המסמר האחרון לשלם מחיר הזוי על עגלה דומה

polar bear
03-02-16, 19:48
אתם דפוקים לגמרי, בחיי, דוד שוקע בבוץ ואתם מבלבלים במוח על עושק הקופה ופנסיה....

lizard
03-02-16, 20:12
105817

Sent from Um Melabes
רק אני מרחם על המסכן שהיה צריך להכנס לחבר את הרצועות לרכב?

boaz avrahami
03-02-16, 20:35
יש מגזרים ( ציבוריים) שהפנסיה שלהם מובטחת לכאורה מתקציב המדינה. חלקם יצאו לפנסיה בגיל צעיר - משהו סביב 45.
לא חשוב כמה שנים הם עבדו, ההסכם שלהם מבטיח להם תשלום חודשי נאה במיוחד מהחשבון הציבורי.
אותו מגזר לא מושפע גם משינוי תוחלת החיים.

לעומתם יש מגזר פרטי שמפריש לפנסיה וחוסך את הכסף בקופות פנסיה.
החיסכון שלהם חושב לפי תוחלת חיים ממוצעת.
לא מזמן גילו שתוחלת החיים עלתה ולא יספיק הכסף בקופה אז העלו להם את גיל הפרישה בעוד שנתיים.
אמרו להם לעבוד במגזר הפרטי הלא יציב שלהם לעבוד עד גיל 67 כאשר טרנטה בן 45 לא מצליח למצוא עבודה.

ההבדל בין שני המגזרים הוא שהציבורי מאוחד וחזק ומחזיק את השאר באגוזים.
המגזר הציבורי אינו יצרני והוא תלוי במיסים שיגבה מהמגזר הפרטי.

נכון, המדינה חתמה על הסכם עם המגזר הציבורי והסכמים צריך לכבד.
אבל ההסכם מעוות שחונק את מגזר הפרטי ואף את תקציב המדינה..

במקביל, אנו בעיצומו של תהליך שבו תוחלת החיים יקפצו בהרבה מעל התחשיבים עליהם בוססו תחשיבי הפנסיה. מדברים על מעל מאה שנים..

אם הנושא לא יטופל באומץ תהיה קטסטרופה כלכלית שאת השלכותיה איש אינו יכול לנחש

אפשר גם להמשיך לטמון את הראש בחול ולהתעורר מופתעים יום אחד.

tomergir
03-02-16, 21:18
רק אני מרחם על המסכן שהיה צריך להכנס לחבר את הרצועות לרכב?
לא רק אתה מרחם עליו...
אני גם תהיתי , איזה לוחם שייטת היה צריך לצלול שם כדי לחבר את הכבל.:D
עזבו את הפנסיה, למי ששאל על עלויות ה"הטבעה" הזו - אני סופר 3 כלים חוץ מהטרקטור, ועוד הסרן שמשקיף (שאני מניח הגיע מהצד השני עם רכב משלו...)
חבל, היו מתקשרים לחבר'ה מפורום ג'יפולוג שיחלצו אותם, זה צריך להיות בפק"ל כיסים של כל נהג צבאי:D

דרור ברלי
03-02-16, 22:29
אולי לא קשור לטביעה הנ"ל... אבל אולי, כשבצבא ילמדו אותם לנעול דיפ' מרכזי כשצריך, הם לא יצטרכו כל כך הרבה חילוצים...
אגב, החיילים האלה כבר היו רטובים ממילא, אז מי שהרהיב עוז לנסות לחצות ונכשל - יתכבד ויטבול במים לצורך חיבור השאקלים.

שמעתי שלא מזמן (שבועיים בערך) התבצע חילוץ ארוך ומסוכן (ע"י שופל אזרחי) של "דוד" שנקלע למצב-ביש על פי תהום אחרי שלא הצליח לעלות ב"ציר החשמל" (שביל לא ממש קשה אבל כזה שעולים ב-LOW - ארוך, מפותל, תלול, לא מעט דרדרת + סרפנטינות הדוקות שלוקחים עם רוורסים) שעל המדרון הצפוני של הר כביר בשומרון (מוביל מבקעת תרצה לאלון מורה). אחרי הנסיון הזה, הם כבר לא מנסים לנסוע שם.

ד ו ר ו ן
03-02-16, 23:05
אתם דפוקים לגמרי, בחיי, דוד שוקע בבוץ ואתם מבלבלים במוח על עושק הקופה ופנסיה....

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++++++++++++++++++++++++++++++

gp1
12-02-16, 19:10
טיול גיב בית נטופה
https://www.youtube.com/watch?v=5stNSJX2K-o

-->